FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 oktober 2024

F1: Sainz op poleposition in Mexico, Verstappen tweede

Carlos Sainz heeft de poleposition gegrepen voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico. De Spanjaard kwam met zijn Ferrari tot een tijd van 1.15,946 en was hiermee sneller dan de titelrivalen Max Verstappen en Lando Norris. Thuisrijder Sergio Perez kende een teleurstellende kwalificatie.

In het eerste deel bleek dat de baan flink veel sneller werd en dat de rijders die begonnen waren op de mediums een tweede run nodig hadden. Perez reed wel op het zachte rubber, maar de Mexicaan miste het gevoel met het rempedaal en kon al snel uitstappen. De volgende verrassing was dat ook McLaren-coureur Oscar Piastri na wat foutjes vroeg klaar was, net als Franco Colapinto, Esteban Ocon en Guanyu Zhou.

Q2 kende de enige rode vlag van de kwalificatie nadat Yuki Tsunoda zijn bolide bij het ingaan van het stadiongedeelte in de muur parkeerde. De Japanner leek net als teamgenoot Liam Lawson op weg naar het laatste gedeelte, maar door de crash vielen beiden buiten de boot. Ook Fernando Alonso, Lance Stroll en Valtteri Bottas konden uitstappen.

Sainz liet er in het laatste deel geen gras over groeien, want met een tijd van 1.16,055 legde de Spanjaard de lat zeer hoog. Verstappen reed de tweede tijd, maar raaktde deze kwijt vanwege het afsnijden van de tweede bocht, waardoor Charles Leclerc en George Russell tweede en derde stonden na de eerste run.

In de tweede run ging Sainz met een 1.15,946 nog iets sneller en maakte hij duidelijk dat de poleposition voor hem was. Verstappen schoof naar de tweede stek, voor Norris. Leclerc viel terug naar positie vier, voor Russell, Lewis Hamilton, Kevin Magnussen, Pierre Gasly, Alexander Albon en Nico Hülkenberg.

Uitslagen eredivisie zaterdag

PSV heeft zeer eenvoudig gewonnen van PEC Zwolle. In Eindhoven versloeg de ploeg van Peter Bosz de bezoekers met 6-0 en behoudt daarmee na tien wedstrijden het maximale aantal punten. Ook Fortuna Sittard, NAC en sc Heerenveen wisten hun wedstrijden te winnen op de andere Eredivisie-velden.

Fortuna Sittard - FC Groningen 1-0
Fortuna Sittard boekte een krappe 1-0 overwinning op FC Groningen. Op het gladde veld in Limburg was het moeilijk voetballen, wat resulteerde in amper kansen voor beide ploegen. Het leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar dankzij een bijzonder eigen doelpunt van Leandro Bacuna pakte Fortuna toch de winst.

PSV - PEC Zwolle 6-0
PSV haalde eenvoudig uit tegen PEC Zwolle in Eindhoven. Peter Bosz had enkele wijzigingen doorgevoerd in de basiself, waarbij Rick Karsdorp, Ivan Perisic en Ricardo Pepi aan de aftrap verschenen. Pepi opende de score met een prachtige volley. Kort daarna maakte Noa Lang de 2-0, en moest PEC verder met tien man na een rode kaart voor Younes Namli.

In de tweede helft was PEC volledig kansloos. Malik Tillman kopte de 3-0 binnen, waarna PSV uitliep naar 6-0 dankzij nog een doelpunt van Pepi, een eigen doelpunt van Jasper Schendelaar, en een goal van invaller Johan Bakayoko. Luuk de Jong, die eveneens inviel, miste een strafschop door de bal op de paal te schieten.

NAC - RKC 4-1
In de Brabantse derby rekende promovendus NAC af met RKC. Na een rommelige start nam NAC het initiatief en kwam het al in het openingskwartier op voorsprong door een prachtige vrije trap van Clint Leemans. Later in de eerste helft maakte Leemans ook de 2-0. Fredrik Oldrup Jensen bracht onverwacht de spanning terug door de bal bij een corner in eigen doel te koppen.

De hoop van RKC vervloog echter snel toen Leo Sauer na een kwartier in de tweede helft de 3-1 maakte uit een penalty. Kort daarna moest RKC verder met tien man na een rode kaart voor Faissal Al Mazyani. In de negentigste minuut kopte Leo Greiml de eindstand op 4-1.

sc Heerenveen - Sparta 2-0
sc Heerenveen pakte zijn derde overwinning van het seizoen door Sparta met 2-0 te verslaan voor eigen publiek. De ploeg van Robin van Persie kwam al na vier minuten op voorsprong dankzij een rake kopbal van Nikolai Hopland. Sparta had tijd nodig om te herstellen van de vroege achterstand, maar kreeg gaandeweg de eerste helft betere kansen op de gelijkmaker.

In de tweede helft trok Heerenveen het initiatief weer naar zich toe. Jacob Trenskow maakte de 2-0 met een fraaie uithaal in de kruising. Na dit doelpunt was het gedaan voor Sparta, en Heerenveen pakte de belangrijke drie punten, waardoor de Friezen aansluiting vonden bij de middenmoot van de Eredivisie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1422
special
VrijMiBabes #233 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1421
special
Random Pics van de Dag #1420
review
The Apprentice: Donald Trump is niet meer te redden
review
Silent Hill 2 Remake
©FOK.nl e.a.