'Trump in gesprek met Joe Rogan'

Hij is positief over de manier waarop de Chinese president Xi Jinping "met een ijzeren vuist 1,4 miljard mensen controleert". Alleen een "slimme president" kan omgaan met Rusland, verwijzend naar zichzelf. Dit zijn twee van de vele uitspraken die presidentskandidaat Trump deed in de populaire podcast The Joe Rogan Experience, die door miljoenen mensen werd beluisterd.

Trump was drie uur te horen in de podcast, die werd opgenomen in Austin, Texas. Hij gebruikte het platform om zijn campagne te ondersteunen, maar moest soms ook kritiek incasseren van Rogan. Zo herhaalde Trump zijn ongefundeerde bewering dat de resultaten van de presidentsverkiezingen in 2020 – het jaar waarin Biden president werd – gemanipuleerd waren. Hij noemde het "massale verkiezingsfraude". Toen Rogan vroeg of hij ooit bewijs hiervoor zou tonen, antwoordde hij met een "uhm" en schakelde over naar een ander onderwerp.

Er klonk weer veel kritiek op Kamala Harris in de podcast.Trump noemde haar opnieuw "iemand met een laag IQ". Veel complimenten klonken er voor Tesla-baas en Trump-aanhanger Elon Musk. Zowel Trump als Harris hebben ervoor gekozen om de afgelopen weken liever podcasts te doen dan traditionele media om doelgroepen kiezers te bereiken. Trump annuleerde zelfs een interview met 60 Minutes, het nieuwsprogramma waar de afgelopen vijftig jaar elke presidentskandidaat werd ondervraagd.

Een voordeel voor de kandidaten is dat ze in podcasts in een meer ontspannen sfeer hun verhaal kunnen doen en meer tijd krijgen om zich te presenteren. 

Het volledige interview van Rogan met Trump: