BMX'ster Smulders pakt World Cup-zege in Colombia

In het Colombiaanse Bogota is zondagavond de tweede van vier World Cup-wedstrijden BMX aldaar gehouden. Volgend weekeinde staan er nog weer twee op het programma, waarmee het seizoen dan ook wordt afgesloten wat grote internationale wedstrijden betreft.

Vrouwen
Laura Smulders pakte zaterdag een tweede plek, dit keer deed de World Cup-leidster het nog wat beter: ze bekroonde een ijzersterke start met de overwinning, alleen de Amerikaanse Alise Willoughby bleef in de buurt. Lauren Reynolds uit Australië werd derde, Manon Veenstra zesde - Merel Smulders ging er in de halve finales uit, Judy Baauw in de kwartfinales.

Mannen
Geen van de Nederlanders schopte het tot de finale: Niek Kimmann, een dag eerder nog de winnaar, strandde in de halve finales, Jay Schippers, Justin Kimmann en Mitchel Schotman in de kwartfinales en Dave van der Burg nog een ronde eerder. In de finale maakte Cameron Wood grote indruk en de Amerikaan pakte dan ook de winst, voor de Fransman Joris Daudet en Izaac Kennedy uit Australië.

Mannen onder 23
Mauricio Molina zorgde voor een fraaie Chileense overwinning, hij hield het Franse duo Tatyan Lui Hin Tsan en Mateo Colsenet knap van zich af. Ynze Oegema en de gevallen Jason Noordam sneuvelden in de halve finales, Boris Brekelmans en Brian van Eeuwijk kwamen de achtste finales respectievelijk de herkansingen niet door.

Vrouwen onder 23
Geen Nederlandse deelname, maar wel wederom een Letse zege: Veronika Sturiska pakte de dubbel na haar zege op zaterdag. Plek twee was voor de Amerikaanse McKenzie Gayheart, voor de Belgische Aiko Gommers.

Finales vanaf 1:05 uur