Vuurwerkleveranciers begonnen met leveringen

Vuurwerkleveranciers zijn begonnen met het leveren aan hun verkopers, nadat bekend is geworden dat er geen OMT-advies komt met betrekking tot oud en nieuw. Hierdoor lijkt een vuurwerkverbod wegens corona van de baan. Eerder zei OMT lid Gommers al dat het met oude jaarwisseling altijd druk is op de SEH maar dat langdurige opnames te verwaarlozen zijn.

Met nog maar 6 weken te gaan is de tijd voor verkopers om alsnog de boel klaar te krijgen klein; normaal gesproken wordt er vanaf 1 november al uitgeleverd. Het vuurwerk dat in loodsen opgeslagen ligt nadat er vorig jaar een eenmalig tijdelijk verbod was, moet er sowieso uit: de huren van de loodsen lopen aan het eind van het jaar af. Dit, met de afgelasting van vuurwerkshows in bijvoorbeeld Amsterdam geeft de vuurwerkliefhebber hoop. Vuurwerk mag immers maximaal 2 jaar bewaard worden en zal volgend jaar dus niet verkocht mogen worden. 

Echter is het nog niet helemaal zeker of er een oud en nieuw komt met vuurwerk, er is nog geen beslissing genomen door het kabinet. De opsomming van de huidige situatie staat wel toe dat men vuurwerk af kan steken. Ook is het een stuk veiliger geworden: knallers, vuurpijlen en zogenaamde single shots mogen niet meer worden verkocht en de verkopers zijn verplicht een vuurwerkbril mee te geven.


Wellicht gaan we dit tafereel weer zien komende jaarwisseling (Foto: Pixabay)
Wellicht gaan we dit tafereel weer zien komende jaarwisseling (Foto: Pixabay)