FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 januari 2021

Random Pics van de Dag #205

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

De familie Wolf heeft het naar hun zin op de Veluwe

Zondagochtend kwart voor tien trok de hele Veluwse wolvenfamilie van acht wolven langs één van de camera’s van de Zoogdiervereniging. Het is de eerste keer dat de hele groep wolven tegelijk op film staat, de beelden zijn haarscherp. Meer informatie over deze wolvenroedel bij de Zoogdiervereniging.

Door de beelden te bestuderen heeft de vereniging kunnen zien dat er nog zeven welpen in leven zijn. En dat duidt op ruim voldoende aanwezigheid van geschikt voedsel: herten en zwijnen.

Het wolvenpaar kreeg in 2019 vijf welpen. Daarvan is er één welp doodgereden en een ander is met een partner naar de Zuidelijke Veluwe vertrokken. 

In 2020 werden er vier welpen geboren op de Veluwe. Deze vier welpen zijn allemaal nog bij hun familie. 

Veel mannetjes vertrekken rond februari uit hun geboorteroedel. Rond valentijnsdag begint de paartijd, moeder wolf wordt dan weer voor een korte periode vruchtbaar. Dat brengt pa in opperste stemming, maar ook jaloers naar de mannelijke nakomelingen die moeders geurtje ook wel aantrekkelijk vinden. 

Wolven die uit de roedel weggaan, maken eerst wat korte uitstapjes en om vervolgens voor een lange tocht te gaan. Hierbij zwerven ze kriskras rond om op zoek te gaan naar een eigen territorium en een partner. Deze zwerftocht kan weer naar het ouderlijk territorium terugleiden voor een kort verblijf, maar uiteindelijk zal elke welp weer vertrekken naar een eigen territorium. Dit kan dichtbij de ouders zijn maar ook ruim duizend kilometer verderop.UItslag Vitesse - FC Utrecht

Vitesse blijft uitstekend presteren in de Eredivisie. Ditmaal wonnen de Arnhemmers van FC Utrecht: 1-0.

Ook tegen Utrecht was Vitesse de bovenliggende partij en kwamen dan ook verdiend op voorsprong al werd in de elfde minuut nog een doelpunt van Oussama Darfalou afgekeurd vanwege buitenspel van van Loïs Openda. Na het half uur kwam Vitesse toch op 1-0 dankzij verdediger Danilho Doekhi. Voor de centrale verdediger was het zijn eerste treffer in de eredivisie.

Vitesse had nog kansen om de score verder op te voeren, maar FC Utrecht-doelman Eric Oelschlägel hield onder meer Oussama Tannane van scoren af. Aan de andere kant kon Gyrano Kerk niet profiteren van een fout van de verder sterk keepende Remko Pasveer.

Door de overwinning komt Vitesse in punten op gelijke hoogte met koploper Ajax, al hebben de Arnhemmers een wedstrijd meer gespeeld dan de Amsterdammers. FC Utrecht kent tot tegenstelling tot Vitesse een matig seizoen. Na zestien wedstrijden is Utrecht terug te vinden op de tiende plaats met achttien punten na zestien wedstrijden.

Vitesse

1 - 0

FC Utrecht

 26' Doekhi    
 
 Gele kaart: Bruns, (Vitesse), v.d. Maarel, (FC Utrecht)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Doekhi
Bazoer (Hajek/ 75)
Rasmussen
Dasa
Bruns (Touré/83)
Tannane (Oroz/89)
Bero
Wittek
Openda (Buitink/75)
Darfalou (Huisman/75)
  Oelschlägel
v.d.Maarel (Mokono/57)
Benamar
Janssen
Warmerdam
Maher
v.Overeem (Dalmau/80)
v.d.Streek
Gustafson (Sylla/58)
Kerk
Mahi

Expositie 'Unzipped' over The Rolling Stones met een maand verlengd

Unzipped - The Rolling Stones, de grote expositie rond de Britse popgroep in het Groninger Museum, wordt met een maand verlengd, tot 28 maart.

Dat heeft alles te maken met de langdurige sluiting van het museum door corona, terwijl eerder ook minder bezoekers welkom waren door het virus. Andreas Blühm 'verklapte' dinsdagmiddag de verlenging tijdens het Popgala Noord in Vera, Groningen. Meer hierover bij het Dagblad van het Noorden.

Nederland blijft op zijn minst tot en met 9 februari in lockdown

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.

De eerste Nederlanders zijn inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat betekent dat we aan het begin staan van een nieuwe fase in deze crisis. Maar dit betekent helaas nog niet dat we de maatregelen los kunnen laten. De meeste mensen zijn nog wel vatbaar voor het virus, en veel mensen in de samenleving zijn nog besmettelijk. Daarom zijn maatregelen onverkort nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Pas als het overgrote deel van Nederland gevaccineerd is, kunnen we de basisregels loslaten.

Blijf thuis, beperk je contacten en werk thuis
Het doel van de verlengde lockdown is dan ook om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Thuisblijven is de beste manier om contacten te beperken. Het kabinet adviseert iedereen dan ook om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wie mensen thuis uitnodigt, wordt geadviseerd niet meer dan twee mensen per dag te ontvangen.

De oproep om thuis te blijven betekent ook dat iedereen in principe thuis werkt. Veel besmettingen vinden plaats op de werkvloer of onderweg naar of van het werk. Daardoor is thuiswerken een effectieve manier om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen mensen die essentieel zijn voor de voortgang van een bedrijfsproces en hun werk niet thuis kunnen uitvoeren, mogen naar het werk komen. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat werknemers die thuis kunnen werken dat ook daadwerkelijk doen.

Als je naar buiten gaat, mag je met maximaal twee mensen samen zijn. Groepen van drie of meer mensen zijn niet toegestaan, tenzij het om leden van éénzelfde huishouden gaat. Ook niet als mensen onderling 1,5 meter afstand houden. Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën op minimaal 1,5 meter afstand, en alleen buiten. Fietsen of wandelen met een groepje van drie mensen of meer is dus niet toegestaan. Kinderen tot en met 17 jaar mogen nog steeds sporten in teamverband en mogen onderling wedstrijden spelen, maar ook alleen buiten.

Extra op elkaar letten
Het verlengen van deze lockdown heeft grote weerslag op de maatschappij en economie. De huidige situatie is voor ondernemers en werkenden zwaar. De inzet is met elkaar de eindstreep te halen. Daarom spant het kabinet zich tot het uiterste in om ondernemers en werkenden hier doorheen te slepen. De ministers Wiebes, Koolmees en Hoekstra werken aan aanvullingen op het steun- en herstelpakket en zullen hier volgende week nadere mededelingen over doen.

Veel mensen hebben een zware periode achter de rug door het Coronavirus en de maatregelen. En voor veel mensen betekent deze verlenging van de lockdown dat zij langer te maken hebben met financiële onzekerheid, eenzaamheid of andere zorgen. Daarom is het extra belangrijk dat we aandacht hebben voor elkaar en extra op elkaar letten. Ook al moet dat op afstand of digitaal.

Openbare plaatsen en scholen blijven gesloten
Om de verspreiding van het virus af te remmen, moeten we zo min mogelijk contacten aangaan. Daarom blijven musea en theaters, pretparken, dierentuinen, casino’s, sauna’s, accommodaties voor binnensport, horeca en horecavoorzieningen van hotels in ieder geval dicht tot en met 9 februari. Ook detailhandel zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels blijven gesloten, net als de kappers, nagelstylisten, tatoeëerders en andere contactberoepen.

Scholen in het voortgezet onderwijs en instellingen voor mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs geven nog minstens vier weken, dus tot en met 7 februari, onderwijs op afstand. Ook het primair onderwijs geeft nog steeds les op afstand. De kinderopvang is gesloten. De uitzonderingen op het afstandsonderwijs voor kwetsbare kinderen, leerlingen in een examenjaar, praktijkgericht onderwijs en de afname van examens en tentamens blijven bestaan.

Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen ook de komende weken terecht in de noodopvang van het basisonderwijs of de kinderopvang. De oproep is om hier alleen gebruik van te maken als het echt niet anders kan. Er volgt nog een OMT-advies over de effecten van de Britse variant van het coronavirus op kinderen. Aan de hand daarvan beslist het kabinet zo snel mogelijk of het primair onderwijs en de kinderopvang mogelijk al vanaf 25 januari open kunnen. Uit voorzorg en waar dat kan moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs die fysiek onderwijs krijgen anderhalve meter afstand gaan houden.

Blijf in Nederland
Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen. Daarom is het dringende advies: blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reizen tot en met maart. Reis alleen naar het buitenland voor bijvoorbeeld ernstige familieomstandigheden. Of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is. Reizigers die na een noodzakelijke reis terugkeren naar Nederland, moeten een negatieve coronatest kunnen laten zien. Bovendien moeten zij altijd 10 dagen in quarantaine bij terugkomst.

Op 2 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen na 9 februari nodig zijn.

Overzicht van maatregelen
Tot en met ten minste 9 februari 2021 blijft de situatie zoals hij nu is:

 • Blijf thuis. Ga alleen naar buiten om boodschappen te doen, een frisse neus te halen, de hond uit te laten, om te werken als dat niet thuis kan of om essentiële mantelzorg te verlenen.
 • Ontvang thuis alleen gasten als dat noodzakelijk is. Wie toch mensen thuis uitnodigt, wordt zeer dringend geadviseerd niet meer dan twee personen van 13 jaar of ouder te ontvangen.
 • Werk thuis. Alleen mensen die essentieel zijn voor de voortgang van een bedrijfsproces en die hun werk niet thuis kunnen uitvoeren, mogen naar het werk komen.  
 • Ga alleen naar buiten met je huishouden of met een groepje van maximaal 2 mensen.
 • Een aantal locaties zijn gesloten:
 • Hotels zijn open, maar restaurants en roomservice in een hotel zijn gesloten.
 • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.
 • Maak alleen gebruik van het openbaar vervoer voor strikt noodzakelijke reizen
 • Blijf in Nederland. Ga niet op reis naar het buitenland en boek geen buitenlandse reizen tot medio maart.
 • Alleen (para)medische contactberoepen zijn toegestaan

Onderwijsinstellingen bieden voornamelijk onderwijs op afstand tot ten minste 8 februari. In het voortgezet onderwijs kunnen praktijkonderwijs, lessen voor examenleerlingen en het afnemen van schoolexamens in het (voor)examenjaar wel op locatie plaatsvinden. In MBO, HBO en WO mogen examens en tentamens worden afgenomen en is praktijkonderwijs mogelijk. In alle vormen van onderwijs mag er een uitzondering gemaakt worden voor het begeleiden van kwetsbare leerlingen en studenten. De kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn in deze periode gesloten.

Er volgt nog een OMT-advies over de effecten van de Britse variant van het coronavirus op kinderen. Aan de hand daarvan beslist het kabinet of en wanneer het primair onderwijs en de kinderopvang open kan.

Voor kinderen van ouders die een cruciaal beroep hebben, is er noodopvang op de basisschool of de kinderopvang en buitenschoolse opvang. De oproep is alleen gebruik van te maken van de noodopvang als er geen andere oplossing mogelijk is.

Lockdown duurt tenminste tot 9 februari
Lockdown duurt tenminste tot 9 februari

Netflix brengt elke week een nieuwe film uit

Lockdown? Schmockdown! Als het aan Netflix ligt blijven we het hele jaar binnen. In een promo kondigt de streamingdienst aan elke week een Netflix Original Film uit te brengen en worden enkele titels al geteased.

De trailer toont fragmenten uit films van diverse genres, waaronder vervolgfilms van eerdere successen en nieuwe films met bekende mensen voor en achter de camera. Daarmee lijkt deze promotie zich vooral te richten op de blockbuster-filmliefhebber, die zich wat vaker laat verleiden door namen van sterren, al kunnen we heus ook wel 'kleinere' films verwachten.

De eerstvolgende film die op Netflix verschijnt is het futuristische oorlogsdrama Outside the Wire, met Anthony Mackie, dat vanaf 15 januari te zien is.

‘Voorkom uitstel acute operaties met vaccinatie operatiepersoneel ziekenhuizen’

De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) wil dat er zo snel mogelijk vaccins beschikbaar komen voor anesthesiologen, ok-medewerkers en afdelingsverpleegkundigen. Daarmee moet voorkomen worden dat acute operaties die binnen zes weken moeten plaatsvinden niet door kunnen gaan, stelt de beroepsorganisatie.

“De operatiecapaciteit is al maanden extreem beperkt om zoveel mogelijk zorg te kunnen bieden aan covid-patiënten. Door snel en zoveel mogelijk te vaccineren onder medewerkers van de operatiekamers kan nog verdere beperking van de operatiecapaciteit worden voorkomen”, aldus de NVA. Meer hierover op Skipr.

Kijk terug: Persconferentie Rutte en De Jonge inzake COVID-19

Om 19.00 uur gaven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over het vervolg van de coronamaatregelen na deze week. 

De steun onder de Nederlandse bevolking voor de coronamaatregelen is toegenomen en de vaccinatiebereidheid is ook gegroeid. Dat stelt I&O-onderzoeker Peter Kanne op basis van een onderzoek onder 2193 Nederlanders begin januari, uitgevoerd in opdracht van de NOS.

Bijna 80 procent vindt een verlenging van de lockdown acceptabel. zo'n 33 procent wil zelfs een nog strengere lockdown terwijl 10 procent van mening is dat het wel versoepeld kan worden. Slechts 6 procent is klaar met de lockdown en vindt dat er een eind aan moet komen.

In december stond zo'n 67 procent  van de Nederlanders achter de aanpak van het Kabinet van de  COVID-19 crisis. Dat is in januari gegroeid naar 72 procent. De steun voor de economische maatregelen ging omhoog van 54 naar 57 procent.

Het kabinet heeft aan het Outbreak Management Team (OMT) gevraagd om te onderzoeken wat het instellen van een avondklok voor gevolg zal hebben op het verloop van de COVID-19 besmettingen in Nederland. Zo bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Het kabinet wil de verdere verspreiding van de zogeheten 'Britse variant' van COVID-19, die besmettelijker is dan eerdere mutaties, zoveel mogelijk indammen. 

Het is nog niet bekend wanneer het OMT met het advies over een avondklok komt. Het is dus niet aannemelijk dat er vanavond tijdens de persconferentie de aankondiging van een avondklok wordt gedaan door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Bethesda kondigt Indiana Jones-game aan

Uitgever Bethesda Softworks en Wolfenstein-ontwikkelaar MachineGames hebben een nieuwe Indiana Jones-game aangekondigd.

"Een nieuwe Indiana Jones-game met een origineel verhaal is in ontwikkeling vanuit onze studio, MachineGames, en wordt geproduceerd door Todd Howard, in samenwerking met Lucasfilm Games", zei Bethesda Softworks in een tweet. "Het zal nog even duren voordat we meer te onthullen hebben, maar we zijn erg enthousiast om het nieuws van vandaag te delen!"

Lucasfilm Games voegde eraan toe: "De game vertelt een geheel origineel, opzichzelfstaand verhaal dat zich afspeelt op het hoogtepunt van de carrière van de beroemde avonturier."

Meer dan dit hebben ze nog niet te vertellen over de game.

De Sims 4 gaat paranormaal met accessoirespakket

Electronic Arts en Maxis trappen het nieuwe jaar af met de onthulling van De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket, het pakket waarmee spelers nieuwe manieren krijgen om te spelen met het leven (na de dood).

In De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket krijgen Sims te maken met 'huisgenoten' in de nieuwe spookhuiskavels, waar de nachten verstoord worden door ondeugende geesten. Sims kunnen een séance houden om Guidry het spook op te roepen, die hen kan adviseren over hoe ze comfortabel kunnen wonen in een huis met een speels spook dat de boel op stelten zet. Ze kunnen ook communiceren met spoken en ze kalmeren, hun huizen zuiveren om ongenode gasten de deur te wijzen of spoken gewoon dag en nacht hun gang laten gaan. Sims kunnen Bothilde de skeletassistent oproepen voor wat hulp in de huishouding.

Daarnaast kunnen spelers de nieuwe mediumvaardigheid beheersen om indruk te maken op Guidry en om hun Paranormaal onderzoeker-licentie te verdienen. Met hun nieuwe licentie kunnen Sims andere, minder paranormaal gevoelige Sims helpen hun problemen met de geestenwereld op te lossen en de rust te laten terugkeren in hun huis.

De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket is het 18e accessoirespakket voor De Sims 4 en is vanaf 26 januari verkrijgbaar voor €9,99 voor pc via Origin en Steam en voor PlayStation 4 en Xbox One.

Levende zeepaardjes gevonden op stranden van Ameland en Vlieland

Bij paal 18 op het strand van Ameland is zondag een levend zeepaardje gevonden. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, werd even later nog een zeepaardje aangetroffen, maar dan op het strand van Vlieland. Zo meldt de Leeuwarder Courant.

Terugzetten van het zeepaardje op Ameland was geen optie, dit bleek na het een paar keer te hebben geprobeerd. In een zakje met zeewater is het zeepaardje overgebracht naar het Natuurcentrum Ameland in Nes waar het mooie beestje bij de andere zeepaardjes mag verblijven. Het natuurcentrum hoopt dat het kleine 'zeedraakje' zijn avontuur gaat overleven. 

Ook het zeepaardje op Vlieland kon niet worden teruggezet in zee, deze leek op het oog ook verzwakt en is daarom naar waddencentrum de Noordwester op het eiland gebracht waar het nu een eigen aquarium heeft.

Zeepaardjes zijn verwant aan de zeenaalden. Deze eigenaardige, maximaal 15 centimeter lange vissen leven tussen zeegrassen en wieren, waar zij zich met hun staart aan vastgrijpen. Ze leven voornamelijk van kleine kreeftachtigen en vislarven. De eieren van zeepaardjes worden door het mannetje in een buidel meegesleept. Zeepaardjes leven vooral in de Middellandse Zee, maar worden de laatste jaren vaker gezien in de Waddenzee. Tot tien jaar geleden waren kortsnuitzeepaardjes erg zeldzaam in de Waddenzee en werden ze zeker niet ieder jaar gevonden.

Boete na diefstal beeld: 'We wilden de geesten van onze onthoofde voorouders rust geven’

De politierechter veroordeelt vijf personen uit Frankrijk en België voor het stelen van een beeld uit het Afrika Museum in Berg en Dal. Zij namen het beeldje naar eigen zeggen mee als politieke actie. De groep krijgt een geldboete van 250 euro. De woordvoerder van de actiegroep - een 42-jarige Fransman - krijgt ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De vier anderen krijgen een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Allen krijgen een locatieverbod van drie jaar opgelegd voor het Afrika Museum en nog drie andere Nederlandse musea waarin Afrikaanse kunst tentoongesteld wordt.

Op 10 september 2020 kwamen de vijf personen vanuit Brussel naar het museum in Berg en Dal. Volgens het vijftal waren ze daar voor een inventarisatie van de kunst. De vijf waren een aantal uur in het museum. Naar eigen zeggen ontstond het idee om een beeld mee te nemen spontaan. De hele actie is gefilmd. Hun doel was om met de actie nationaal en internationaal aandacht te vragen voor de misstanden die in het verleden zijn begaan door de kolonisatoren van Afrika, waaronder Nederland. Ook wilde groep aandacht vragen voor uit Afrika door kolonisatoren geroofde kunstvoorwerpen zodat deze kunnen worden teruggegeven aan de volkeren aan wie deze kunst volgens de vijf werkelijk toebehoort. De groep is door politie nog voor het museum aangehouden. De hele actie – van het wegnemen van het beeld tot de aanhouding – heeft ongeveer een kwartier in beslag genomen. Het beeld staat inmiddels weer in het museum.

Symbolische ronde
Het beeld is volgens de groep een rustplaats voor de geesten van hun voorouders. De 42-jarige Fransman gaf op zitting aan dat hij en de rest van de groep een symbolische ronde met het beeld wilden lopen om de geesten in het beeldje te bevrijden. De actie had volgens de Fransman moeten eindigen met het terugplaatsen van het beeld in het museum.

Diefstal kwetsbaar historisch beeld
De officier van justitie gaf aan dat de diefstal van een kwetsbaar, historisch en duur beeld een ernstig vergrijp is. Voor de 42-jarige man uit Frankrijk eiste de officier een geldboete van 2.500 euro en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. Voor de vier anderen eiste de officier een geldboete van duizend euro, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar.

Diefstal volgens het Nederlands Strafrecht
De politierechter is van oordeel dat het wegnemen van het beeld door verdachten volgens het Nederlandse strafrecht een diefstal oplevert, ook al is aannemelijk dat het de bedoeling was dat het beeld uiteindelijk weer bij het museum terecht zou komen. Door met het beeld het museum uit te lopen hebben zij het volledig aan de heerschappij van het museum onttrokken. En hoezeer het doel van de groep – aandacht vragen voor de zwarte bladzijden uit het koloniale verleden, waarvan roofkunst er een is – op zichzelf bezien begrijpelijk is: dit doel rechtvaardigt niet het wegnemen van een kunstvoorwerp uit een museum. De groep had op een andere, niet met de wet strijdige manier aandacht voor hun zaak kunnen en moeten vragen, bijvoorbeeld door demonstratie, indiening van claims of door het aangaan van de dialoog. Daar staat ook dit museum uitdrukkelijk voor open.

Voorwaardelijke gevangenisstraf
Ieder van de groep krijgt een geldboete van 250 euro om daarmee tot uitdrukking te brengen dat de leden van de groep strafrechtelijk over de schreef zijn gegaan. Dat is fors lager dan de eis van de officier van justitie. De politierechter houdt er rekening mee dat het de bedoeling van de groep was dat het beeld uiteindelijk weer bij het museum terecht zou komen, gelet op het doel van de actie om aandacht voor hun zaak te vragen. Om te voorkomen dat de groep weer tot dit soort acties overgaat, legt de rechter aan de 42-jarige Fransman als leider van de groep een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden op met een proeftijd van twee jaar en aan de overige vier een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand, met een proeftijd van twee jaar.

Locatieverbod
Zoals door de officier is geëist legt de politierechter aan de gehele groep een locatieverbod van drie jaar op voor de publieke ruimte van het Tropenmuseum in Amsterdam, Museum Volkenkunde in Leiden, Het Wereldmuseum in Rotterdam en Het Afrika Museum in Berg en Dal. Houden zij zich niet aan het locatieverbod dan moeten zij per overtreding één week de cel in. Dit verbod gaat direct in.

Next-gen optimalisaties voor Star Wars Jedi: Fallen Order uit

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Respawn Entertainment hebben een nieuwe update uitgebracht voor Star Wars Jedi: Fallen Order op PlayStation 4 en Xbox One, die de game optimaliseert voor PlayStation 5 en Xbox Series.

De patch notes:

Algemeen

 • Improved framerate on Xbox Series X, Xbox Series S, and PlayStation 5.
 • Improved dynamic resolution ranges, for a higher resolution experience on Xbox Series X, Xbox Series S, and PlayStation 5.
 • Improved post-processing resolution for Xbox Series X and PS5. (Not Xbox Series S.)

Xbox Series S

 • Framerate has been increased to 60 frames per second (up from 45 frames per second).

Xbox Series X

 • Xbox Series X Performance mode
 • Framerate has been increased to 60 frames per second.
 • Dynamic resolution added in the range of 1080p to 1440p.
 • Xbox Series X Normal Mode (Non-Performance Mode)
 • Postprocessing has been increased to 4K.
 • Dynamic resolution in the range of 1512p to 2160p.

PlayStation 5

 • Framerate has been increased to 60 frames per second (up from 45 frames per second).
 • Postprocessing increased to 1440p.
 • Dynamic resolution has been disabled and the game is rendering at 1200p (up from 810 to 1080p).

Star Wars Jedi: Fallen Order is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc via Steam en Origin.

Star Wars: Fallen Order

Snelrecht: celstraf voor schoppen, bijten en beledigen van politieagenten in Baarn

Tijdens een snelrechtzitting in Utrecht heeft de politierechter vandaag een 56-jarige man uit Baarn veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes weken, waarvan vier voorwaardelijk. De man werd op 30 december 2020 in zijn woonplaats aangehouden nadat hij fysiek en verbaal geweld had gebruikt tegen agenten. De Baarnaar moet twee agenten ieder een schadevergoeding van 250 euro betalen.

Op 30 december kwamen meerdere agenten ter plaatse op het woonwagenkamp aan het Zuiderlicht in Baarn naar aanleiding van een melding over een vuurwerkoverdracht. Eenmaal ter plaatse ontstond er een grimmige en agressieve sfeer. Er werden diverse aanhoudingen verricht, onder meer van een vrouw die er van verdacht wordt met haar auto - na het negeren van een stopteken - over de voet van een agent te zijn gereden.

De vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding. De man die vandaag terecht stond is de vader van deze vrouw en wilde haar ontzetten. Om hem tegen te houden gebruikten agenten hun wapenstok. In zijn razernij bleef de man proberen bij zijn dochter en kleinkinderen te komen, waarbij hij agenten schopte en beet en grove beledigingen uitte. Na het gebruik van pepperspray kon hij worden aangehouden.

De officier van justitie achtte bewezen dat de man twee agenten mishandeld heeft en een van hen heeft beledigd. Geweld tegen politiemensen die hun werk uitvoeren is onacceptabel en voor het Openbaar Ministerie aanleiding voor strafverzwaring. Geweld tegen agenten hoort niet bij het politiewerk. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van zes weken, waarvan drie voorwaardelijk. De politierechter deed direct uitspraak en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van zes weken, waarvan vier voorwaardelijk.

De veroordeelde man zit sinds zijn aanhouding in voorarrest. De dochter zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Zij wordt verdacht van onder meer poging zware mishandeling, vernieling en bedreiging.

Met z'n allen gaan voor Super Mario Bros. 35 Wereldwijde Team-missie

Nintendo heeft de Super Mario Bros. 35 Wereldwijde Team-missie aangekondigd. In dit speciale evenement voor Super Mario Bros. 35 moeten alle spelers samenwerken om bepaalde missies te voltooien binnen een bepaalde tijd.

De Super Mario Bros. 35 Wereldwijde Team-missie wordt drie keer gehouden van januari tot maart. Om de eerste Super Mario Bros. 35 Wereldwijde Team-missie te voltooien moeten spelers van over de hele wereld samenwerken om gedurende het evenement 3,5 miljoen Bowsers te verslaan. Het evenement duurt van 19 januari om 8:00 uur tot 26 januari om 7:59 uur. Naast de strijd met 35 spelers, waarin spelers het als onderdeel van de reguliere gameplay kunnen opnemen tegen Bowser, bevat de speciale strijd van die week levels met talloze extra kansen om tegen Bowser te vechten.

Als er tijdens het evenement 3,5 miljoen Bowsers zijn verslagen, komen spelers die minstens één Bowser hebben verslagen in aanmerking om 350 platina punten te ontvangen. Die punten kunnen worden ingewisseld voor My Nintendo-beloningen waar platina punten voor nodig zijn. In de toekomst wordt er meer informatie gegeven over wanneer de volgende Wereldwijde teammissies in februari en maart worden gehouden.

Let op: alleen via het Nintendo Switch Online-lidmaatschap heb je toegang tot de online game Super Mario Bros. 35.

Super Mario Bros. 35

Werkgevers in de zorg blunderen met uitnodiging COVID-19 vaccinatie

NU’91, de beroepsorganisatie voor zorgprofessionals, noemt de onjuiste volgorde van vaccineren uiterst zorgelijk. 'Door onzorgvuldigheid van werkgevers zijn ook personen in niet-cruciale functies al gevaccineerd. Hierdoor moeten zorgprofessionals die direct patiëntencontact hebben nog langer wachten tot zij aan de beurt zijn', aldus de belangenbehartiger van verpleegkundigen en verzorgenden.

Een aantal werkgevers waren in de veronderstelling dat de GGD toezicht zou houden op de verdeling van de vaccins, en hebben de voorbeeldbrief van de overheid met een uitnodiging voor het vaccineren aan het hele personeelbestand is verzonden. Hierdoor zijn op diverse plaatsen keukenpersoneel administratieve medewerkers en managementleden voor hun beurt gevaccineerd tegen COVID-19.

De beroepsorganisatie spreekt van 'een uiterst zorgelijke en onwenselijke situatie'. Vorige week werd bekend dat het niet meer mogelijk is om een afspraak te maken voor een vaccinatie. 'Hierdoor kunnen momenteel niet alle zorgprofessionals uit de verpleeghuizen een afspraak inplannen voor het eerste vaccin. Tegelijkertijd hoorden wij de afgelopen dagen van leden dat in sommige organisaties ook medewerkers die niet direct in contact staan met de patiënt al wel zijn gevaccineerd', aldus NU’91. Meer hierover op Skipr.

Stiefvader krijgt zeven maanden cel wegens schuld aan dood baby (acht maanden oud)

Een 32-jarige man uit Deventer is schuldig aan de dood van een acht maanden oude baby en krijgt daarvoor een celstraf van zeven maanden. Het kindje overleed doordat het te hard door elkaar was geschud.

De rechtbank Overijssel oordeelt dat de man het niet opzettelijk deed. Hij schudde zijn stiefkind uit paniek, nadat hij het jongetje onwel in zijn bedje vond. Omdat er geen sprake is van opzet, valt de straf veel lager uit dan de eis van de officier van justitie.

Geen opzet, wel dood door schuld
De rechtbank acht de verklaring van de man – dat hij uit een ‘paniek reactie’ schudde met het kindje om hem bij bewustzijn te brengen – aannemelijk omdat die consistent is en ondersteund wordt door andere stukken in het dossier en de conclusies van de deskundigen. Omdat er geen sprake was van opzet, spreekt de rechtbank de man vrij van doodslag. Wel blijkt uit de conclusies van de deskundigen dat de man harder en intensiever schudde met de baby dan hij zegt te hebben gedaan. Daarnaast oordeelt de rechtbank dat de man had moeten weten, dat baby’s kwetsbaar zijn en dat de kans bestond dat het kindje hierdoor zou overlijden. Dat dit laatste uiteindelijk is gebeurd, is de man daarom aan te rekenen.

Onherstelbaar leed en verdriet
De straf is veel lager dan de eis van de officier van justitie, omdat er geen sprake is van opzet. Het overlijden van het kindje veroorzaakt onherstelbaar veel leed en verdriet bij de nabestaanden en ook bij de man zelf. Hij zal verder moeten leven met de wetenschap dat zijn stiefzoontje door zijn toedoen is overleden. De man heeft geen strafblad. Daarnaast blijkt uit het dossier dat hij een zorgzame vader is en dat er geen aanwijzingen zijn dat hij gewelddadig is. Ook daar houd de rechtbank in de strafmaat rekening mee.

Nintendo kondigt Nintendo Switch - Mario Red & Blue Edition aan

Nintendo heeft de Nintendo Switch – Mario Red & Blue Edition uit de doeken gedaan, met de kenmerkende rode en blauwe kleurcombinatie in de stijl van Mario’s outfit.

Deze speciale editie van de Nintendo Switch is vanaf 12 februari verkrijgbaar bij bepaalde retailers. Het pakket bevat rode Joy-Con-controllers met blauwe polsbandjes, een blauwe Joy-Con-houder, een rode Nintendo Switch-houder en een rood Nintendo Switch-systeem. Daarnaast is er een Mario Red & Blue Edition-etui en een beschermfolie inbegrepen om de Nintendo Switch te beschermen wanneer spelers door warpbuizen suizen of op andere manieren onderweg zijn.

Switch in Mario-stijl

Switch In Mario-stijl

COVID-19: 4986 nieuwe besmettingen en 153 doden, totaal 883.135 en 12.563

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4986 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 883.135 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 267 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1945 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 43 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 695 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 153 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 12.563 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

RIVM
RIVM

Bowser is boos in Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Nintendo heeft een trailer uitgebracht van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury. De game komt 12 februari uit op Nintendo Switch.

In de inmiddels 35 jaar tellende geschiedenis van Super Mario Bros. is Mario dankzij power-ups talloze keren getransformeerd, zoals in Vuur-Mario, Tanuki-Mario, Bijen-Mario en nog veel meer. Nu is het voor Mario tijd om een angstaanjagende nieuwe kattengedaante aan te nemen. Hij heeft alle hulp nodig die hij kan krijgen, want Bowser is gigantisch geworden en zijn stoppen zijn doorgeslagen in Bowser’s Fury.

Voor mensen die Super Mario 3D World al gespeeld hebben op Wii U is wat nieuws toegevoegd in de aangepaste Super Mario 3D World. Er is online en lokale multiplayerstand toegevoegd zodat tot wel vier spelers kunnen spelen als Mario, Luigi, Peach en Toad.

Naast de game worden er ook twee nieuwe amiibo-figuurtjes uitgebracht. Deze zullen los van de game verkrijgbaar zijn bij bepaalde retailers. De nieuwe amiibo van Kat-Mario en Kat-Peach bieden extra’s voor in Super Mario 3D World + Bowser’s Fury.

17 aanhoudingen voor wapenhandel: "AK47 kopen was een fluitje van een cent"

De politie heeft zeventien mannen aangehouden in een groot onderzoek naar wapenhandel. De verdachten komen uit Amersfoort, Almere, Lelystad, Oss, Drachten, Tilburg, Arnhem, Nijmegen, Soest en Nieuwegein.

De zaak kwam in januari 2020 aan het rollen na verkregen informatie uit een vuurwapenhandel onderzoek bij de politie Noord Nederland, een aanhouding van een verdachte met een vuurwapen in Amsterdam en een aanhouding van twee verdachten in Lelystad voor het bezitten van verdovende middelen. Hierbij waren waarnemingen van de agenten van het basisteam Lelystad-Zeewolde waardevol. Op in beslag genomen telefoons werden onder andere chatberichten aangetroffen over de aanschaf van vuurwapens en munitie. Aanleiding voor de recherche om een groot onderzoek op te starten.

Luciano Pavarotti
Dat onderzoek leidde in mei 2020 naar een 35-jarige man uit Amersfoort met de bijnaam Luciano Pavarotti. Om deze vermoedelijke wapenhandelaar te kunnen pakken, zette de politie specialisten op het gebied van chatverkeer in en een pseudokoper(s). Die kocht munitie, maar ook een machinegeweer. Nadat er voldoende bewijs was vergaard, werd de verdachte op 27 mei 2020 aangehouden. Aansluitend vond er een doorzoeking plaats in zijn woning. Bij de doorzoeking in zijn woning zijn vervolgens een groot geldbedrag, een vuurwapen en een grote hoeveelheid munitie gevonden. Onder de verdachte werden ook telefoons inbeslaggenomen. Deze toestellen zijn door experts van de digitale recherche uitgeplozen. En met resultaat: uit chatberichten kwamen nog vijf nieuwe verdachten naar voren.

Ombouwen alarmpistolen
Eén van die verdachten is een man uit Oss. Hij bleek samen met de man uit Amersfoort op grote schaal alarmpistolen uit het buitenland in te voeren. Door de Ossenaar werden de alarmpistolen omgebouwd tot echte vuurwapens. Bij een inval in de woning van deze man werden ook allerlei wapens, munitie en ombouw materiaal aangetroffen.

Aanbieden van vuurwapens in Lelystad en Almere
Ook twee mannen uit Lelystad kochten vuurwapens van de man uit Amersfoort. De aangekochte vuurwapens werden vervolgens via WhatsApp te koop aangeboden aan diverse “klanten” in Lelystad en Almere. Dit resulteerde de afgelopen maanden in vijf doorzoekingen op diverse locaties in Lelystad en Almere. Bij deze doorzoekingen werden twee vuurwapens, munitie en verdovende middelen aangetroffen. Bij een derde man uit Lelystad werden nog eens twee vuurwapens en een automatisch vuurwapen aangetroffen.

Het team
De politie heeft sinds begin maart van 2020 met een team van zo’n tien man van de Dienst Regionale Recherche (DRR) intensief aan de zaken gewerkt. In het team zaten niet alleen rechercheurs, maar ook digitale experts, pseudokopers, een AT (arrestatieteam) en observatieteam. Er werd intern intensief samengewerkt met onder andere de DRIO (Dienst Regionale Informatie Organisatie) en verschillende politie-eenheden in het land.

Aanpak wapenhandel
Illegale wapens dienen geen ander doel dan het faciliteren van criminelen. Ze plegen er ernstige misdrijven mee, denk aan gewapende overvallen, bedreigingen en liquidaties. Het heeft dan ook grote prioriteit voor justitie en politie om deze praktijken aan te pakken. In dit onderzoek bleek het kinderlijk eenvoudig een vuurwapen te kopen. “Het was schokkend om te zien dat we met een simpel berichtje in een chat zo een machinegeweer konden regelen.”, zegt Folkert van Dekken, teamleider van het onderzoek.

Bron: Politie
Bron: Politie

Welcome to the Brexit, man moet lunch inleveren bij de grens

Deze Brit dacht dat hij na de Brexit zonder problemen voedsel mee de EU in kon nemen, maar helaas. Dat is de keerzijde van 'taking back control'.

'Kabinet discussieerde over avondklok'

Het kabinet zou zondag hebben gesproken over de mogelijkheid om een avondklok in te voeren. Burgemeesters zouden zich gisteren fel tegen het plan hebben uitgesproken, het lijkt er mede daarom op dat het vanavond niet aangekondigd gaat worden. Zo meldt AT5

RTL Nieuws meldde vanochtend dat er zowel ministers voor als tegen waren. Een betrokkene noemde de avondklok een optie 'omdat andere opties op zijn'.

Tijdens het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit 25 burgemeesters die ook voorzitter zijn van Veiligheidsregio's, zou er geprotesteerd zijn tegen het idee. Vandaag vergadert het kabinet over de maatregelen. De voorzitter van het Veiligheidsberaad is dan ook aanwezig en zal de zorgen dan overbrengen.

De NOS meldde later in de ochtend dat er al besloten is om de avondklok vanavond niet aan te kondigen. Ook de politie zou het niet willen. Daarnaast zou de maatregel lastig te handhaven zijn omdat er ook uitzonderingen gemaakt moeten worden. Mogelijk wordt het idee wel nog in de Tweede Kamer besproken.

Het idee voor een avondklok lag vorig jaar ook op tafel. De deskundigen van Outbreak Managament Team (OMT) zeiden toen een positief effect te verwachten, maar er is uiteindelijk besloten om het nergens in te voeren. 

Tijdens de persconferentie van vanavond om 19.00 uur wordt er mogelijk meer over het idee voor de avondklok verteld.

Sony laat meer geplande game-releases via CES-trailer zien

Tijdens het nu digitale CES heeft ook Sony een video gemaakt met commerciele praat over hun komende producten. De PlayStation 5 wordt ook genoemd, en voor ons handig: er worden ook wat releaseperiodes gegeven voor enkele games zoals Horizon Forbidden West.

De video vermeldt eerder onaangekondigde releaseperiodes voor enkele van de aankomende console-exclusieve titels voor PlayStation 5, waaronder Kena: Bridge of Spirits, Ghostwire: Tokyo en Project Athia. Pragmata wordt nu later geschat. Het lijstje met games dat te zien is:

 • Hitman III – januari 2021 (20 januari komt deze game uit)
 • Returnal – 19 maart 2021
 • Kena: Bridge of Spirits – maart 2021
 • Solar Ash – juni 2021
 • Little Devil Inside – juli 2021
 • Ghostwire: Tokyo – oktober 2021
 • Stray – oktober 2021
 • Ratchet & Clank: Rift Apart – 2021
 • Horizon Forbidden West – 2021
 • Project Athia – januari 2022
 • Pragmata – 2023 (voorheen 2022)

PS5 Releases

23 procent MKB vreest voor langdurige uitval personeel door psychische klachten

Tilburg, 12 januari – MKB’ers vrezen voor langdurige uitval van personeel in de komende maanden, zo blijkt uit onderzoek van Interpolis onder 503 MKB’ers. Motivaction voerde het onderzoek in opdracht van Interpolis, dat onderdeel van de coöperatieve verzekeraar Achmea is, uit. Een derde van de bedrijfsverantwoordelijken in het MKB is bang dat het personeel zich vaker ziek meldt dan voor de COVID-19 uitbraak en ruim een vijfde vreest voor langdurige uitval van het personeel door psychische klachten. Het onderzoek toont aan dat de crisis een wake-up call is geweest voor het MKB: 49 procent van de MKB’ers heeft meer aandacht voor de gezondheid van de medewerkers en 25 procent investeert meer in het welzijn van de medewerkers. 

Bijna de helft van het MKB zag het verzuim veranderen tijdens de COVID-19 uitbraak. Ondernemers zagen vooral het frequent kortdurend verzuim door stress, privé problemen of conflicten toenemen. Als ze vooruit kijken vrezen de MKB’ers met name voor een stijging van het langdurig ziekteverzuim. De nodige maatregelen zijn getroffen om het risico op langdurig verzuim te verlagen. De meest populaire maatregel was het tonen van betrokkenheid aan werknemers (60%), gevolgd door het kenbaar maken van waardering (51%) en het bieden van doorgroeimogelijkheden (23%). 

Impact verzuim enorm, uitval door psychische klachten onderschat
Het onderzoek laat zien dat de impact van verzuim op een MKB-bedrijf enorm is: bedrijven die tijdens de crisis met verzuim te maken hebben gehad, maken zich meer zorgen over hun bedrijf in 2021 en achten het vaker waarschijnlijk dat hun bedrijf de crisis niet overleeft. Ondanks dat driekwart van de MKB’ers zegt zich bewust te zijn van de financiële impact van verzuim op zijn of haar bedrijf, lijkt het erop dat ze de impact van langdurige uitval toch onderschatten. Het gemiddelde aantal dagen dat iemand uitvalt door psychische klachten wordt geschat op 132 dagen, terwijl dit in werkelijkheid 290 dagen zijn.

‘Het is positief dat MKB-bedrijven juist door de coronacrisis meer aandacht hebben voor het welzijn van het personeel. We hopen dat ze deze lijn doortrekken. Wij weten dat de impact van langdurig verzuim op een MKB-bedrijf enorm kan zijn en proberen ondernemers daarom bewust te maken van de risico’s en de maatregelen die ze kunnen treffen. Zo kunnen werkgevers met onze verzuimtool de verzuimkosten van hun bedrijf berekenen, op basis van de gegevens uit de onderneming en uit de branche,’ aldus René Voets, directeur Bedrijven bij Interpolis.

Onvoldoende beschermd tegen risico’s verzuim personeel
Werkgevers troffen de nodige maatregelen om het risico op langdurig verzuim te verlagen. Het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering is daar niet altijd onderdeel van. Het aantal Nederlandse bedrijven met een ziekteverzuimverzekering is dit jaar niet hoger dan in 2019, zo blijkt uit data van IPSOS. Toch zegt 17% van de MKB’ers, die nog geen ziekteverzuimverzekering hebben, van plan te zijn er één af te sluiten. Hiervan geeft 40% aan dat dit besluit een gevolg is van COVID-19, maar los staat van eventuele overheid restricties in 2021. 

FOK! Wat een weer: vanmorgen regen

Een regenzone trekt gedurende de ochtend zuidwaarts en verlaat begin van de middag Zuid-Limburg. Daarachter klaart het van het noorden uit op en wordt het droog, maar in Limburg blijft het nog lange tijd bewolkt. In de loop van de middag kan er een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het noorden en 7°C in het zuiden. De wind is in het midden en zuiden westelijk, in het noorden noordwestelijk en meest matig. Aan de zuidwestkust is de wind eerst krachtig. In de loop van de ochtend wordt de wind overal noordwestelijk en aan de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er flinke opklaringen, maar in de noordelijke helft is er kans op een bui. Met name in het uiterste oosten kan de neerslag daarbij een winters karakter krijgen. De minima liggen tussen 4°C aan de kust en -1°C in het zuidoosten. Landinwaarts is er door bevriezing of een winterse bui kans op gladheid. De wind wordt westelijk en is matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk, vrij krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Woensdag overdag zijn er zonnige perioden met in de noordelijke helft enkele buien, soms met hagel. In het zuidwesten is er vrij veel hoge bewolking maar het blijft daar op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is westelijk en matig. Aan de westkust is de wind vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig en op de Wadden af en toe hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)


De serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)
Serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #134 (not very sfw!)
special
Weekend gifdump #97
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #134
special
FOK! Zien en doen: Maritiem Museum Rotterdam
special
AI Picture Gallery #59
special
Random Pics van de Dag #797
©FOK.nl e.a.