FOK! Wat een weer: vanmorgen regen

Een regenzone trekt gedurende de ochtend zuidwaarts en verlaat begin van de middag Zuid-Limburg. Daarachter klaart het van het noorden uit op en wordt het droog, maar in Limburg blijft het nog lange tijd bewolkt. In de loop van de middag kan er een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het noorden en 7°C in het zuiden. De wind is in het midden en zuiden westelijk, in het noorden noordwestelijk en meest matig. Aan de zuidwestkust is de wind eerst krachtig. In de loop van de ochtend wordt de wind overal noordwestelijk en aan de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er flinke opklaringen, maar in de noordelijke helft is er kans op een bui. Met name in het uiterste oosten kan de neerslag daarbij een winters karakter krijgen. De minima liggen tussen 4°C aan de kust en -1°C in het zuidoosten. Landinwaarts is er door bevriezing of een winterse bui kans op gladheid. De wind wordt westelijk en is matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk, vrij krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Woensdag overdag zijn er zonnige perioden met in de noordelijke helft enkele buien, soms met hagel. In het zuidwesten is er vrij veel hoge bewolking maar het blijft daar op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is westelijk en matig. Aan de westkust is de wind vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig en op de Wadden af en toe hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)


De serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)
Serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!