Werkgevers in de zorg blunderen met uitnodiging COVID-19 vaccinatie

NU’91, de beroepsorganisatie voor zorgprofessionals, noemt de onjuiste volgorde van vaccineren uiterst zorgelijk. 'Door onzorgvuldigheid van werkgevers zijn ook personen in niet-cruciale functies al gevaccineerd. Hierdoor moeten zorgprofessionals die direct patiëntencontact hebben nog langer wachten tot zij aan de beurt zijn', aldus de belangenbehartiger van verpleegkundigen en verzorgenden.

Een aantal werkgevers waren in de veronderstelling dat de GGD toezicht zou houden op de verdeling van de vaccins, en hebben de voorbeeldbrief van de overheid met een uitnodiging voor het vaccineren aan het hele personeelbestand is verzonden. Hierdoor zijn op diverse plaatsen keukenpersoneel administratieve medewerkers en managementleden voor hun beurt gevaccineerd tegen COVID-19.

De beroepsorganisatie spreekt van 'een uiterst zorgelijke en onwenselijke situatie'. Vorige week werd bekend dat het niet meer mogelijk is om een afspraak te maken voor een vaccinatie. 'Hierdoor kunnen momenteel niet alle zorgprofessionals uit de verpleeghuizen een afspraak inplannen voor het eerste vaccin. Tegelijkertijd hoorden wij de afgelopen dagen van leden dat in sommige organisaties ook medewerkers die niet direct in contact staan met de patiënt al wel zijn gevaccineerd', aldus NU’91. Meer hierover op Skipr.