Betsema oppermachtig in Hulst, Brand zeker van eindzege Wereldbeker

Denise Betsema heeft de wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst op haar naam geschreven. De 27-jarige veldrijdster won met meer dan één minuut voorsprong op Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado.

Betsema nam vanaf de start al de kop en kreeg in eerste instantie Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en de 19-jarige Hongaarse Kata Blanka Vas met zich mee. Ook Marianne Vos zat er in de openingsronde nog goed bij, maar zou in het vervolg van de wedstrijd geen rol spelen en zou uiteindelijk elfde worden.

Brand, de leidster in het wereldbekerklassement, had een mindere start maar kwam na de eerste ronde langzaam opzetten. Ze fietste al snel in de top drie van de wedstrijd, maar op dat moment reed Betsema al alleen op kop met een voorsprong van twintig seconden op wereldkampioene Alvarado.

In het vervolg van de wedstrijd reed Betsema steeds verder weg bij anderen, waar Brand ondertussen bij Alvarado was gekomen en haar al snel daarop achterliet. Ondanks dat Brand nu de eerste achtervolgster was op Betsema kwam ze nooit dichter, en aldus reed deze onbedreigd naar haar vierde overwinning van het seizoen. Brand werd op één minuut tweede maar dat was voldoende voor de eindwinst in de wereldbeker. Alvarado maakte verder het podium vol in Hulst.