FOK! Wat een weer: kans op mist of een bui

De ochtend begint met veel bewolking en op veel plaatsen is het nevelig. Vanochtend is het vrijwel overal droog en is de zon in het noorden mogelijk nog heel even te zien. Vanaf de middag trekt van het zuidoosten uit een gebied met bewolking en regen over het zuiden en midden van het land. Vooral in het zuidoosten valt de neerslag deels als natte sneeuw. In de Limburgse heuvels kan de sneeuw mogelijk tijdelijk blijven liggen en dan zou het daar glad kunnen worden. De middagtemperaturen liggen rond 4°C. De noordoostenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in het Waddengebied naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar maandag blijft het bewolkt met af en toe lichte (mot)regen. Vooral in het zuidoosten blijft de kans op natte sneeuw aanwezig, maar gladheid wordt niet verwacht. Alleen de Limburgse heuvels maken hier een kleine kans op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1°C in het zuidoosten tot +4°C in het noordwesten en er staat een matig noordoostenwind. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Maandag overdag verandert er weinig in het weerbeeld. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er lichte (mot)regen, soms kan er natte sneeuw voorkomen, vooral in het zuidoosten. De maximumtemperatuur komt uit rond 3°C en de noordoostenwind blijft stevig doorstaan waardoor het voor het gevoel kouder is. Boven land is de wind matig, langs de kust krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Een kerkje waar ik gisteravond langs liep
Een kerkje waar ik gisteravond langs liep

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!