De Vries 4e in virtuele Formule E-race

In de Formula E Race At Home Challenge is zaterdag alweer de vierde virtuele race verreden. Dat gebeurde nu op de gedigitaliseerde straten van Hong Kong, waar het er ruig aan toe ging.

De poleposition was voor Edoardo Mortara, voor Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne en kampioenschapsleider Maximilian Günther. De race ging van start, in de eerste bocht ging alles en iedereen op een hoop en ineens lag Mortara nog wel op kop, maar werd hij gevolgd door de als twaalfde en elfde vertrokken James Calado en Nyck de Vries.

Mortara ging een paar ronden later zelf de mist in, waardoor de inmiddels weer wat naar voren opgeklommen Wehrlein en Vandoorne de eerste twee plekken in beslag konden nemen - ze zouden niet echt meer om de leiding knokken en hun plekken kwamen ook niet meer in gevaar, dus de zege ging net als een week eerder naar Wehrlein.

Calado stak ondertussen voorbij De Vries, die met een vierde plek wel veruit zijn beste resultaat in de virtuele races boekte. Robin Frijns ging als zestiende van start en wist beslag te leggen op een alleszins keurige zevende stek. Mortara werd vijfde, Günther kende een dramatische race waarin álles fout ging en eindigde ver buiten de punten.

De races van zaterdag, met vanaf grofweg 1:17 uur het hoofdnummer