Het is vandaag..

Goede morgen! Het is vandaag 17 mei en ook deze zondag worden er dagen gevierd of bij onderwerpen stilgestaan. Zo is het vandaag dag van de telecommunicatie, dag tegen homofobie en dag van de bedreigde diersoorten. Al deze dagen zijn vandaag Internationaal.


Dag van de bedreigde diersoort

De hele maand met vandaag in het bijzonder worden er rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd. Dit jaar zal het net wat anders lopen, gezien veel universiteiten, hoge scholen en dierenparken (nog) niet open zijn waar deze worden gehouden.

Dag van de telecommunicatie

Deze dag wordt sinds 1969 op 17 mei gevierd omdat dit de oprichtingsdag is van de Internationale Telecommunicating Union (ITU) en het de datum is van de eerste Internationaal Telegraph Convention. 

Dag tegen homofobie

Ook deze dag vindt vandaag plaats. In 1990 werd op deze dag homofilie niet meer als ziekte aangemerkt door de WHO. Echter bestaat deze dag vanaf 2003. Veel homoseksuelen krijgen nog steeds te maken met geweld tegen hun seksualiteit, zoals Fabio en Daniël. Op deze dag wordt stilgestaan bij het geweld tegen hen, alle homo's lesbiënnes, transgenders en dragqueens. Wil je weten hoe er wordt stilgestaan? Neem dan een kijkje op www.HomophobiaDay.org

Naast deze dagen is het ook de verjaardag van onze Koningin Máxima. Zij blaast (thuis) 49 kaarsjes uit.