FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 augustus 2018

Blu-ray: The Post

De Amerikaanse media staan zwaar onder druk sinds het presidentschap van Donald Trump. Termen als fake news en alternative facts zijn zelfs in het leven geroepen om de media in diskrediet te brengen. Reden genoeg voor gerenommeerd regisseur Steven Spielberg om een film te maken over persvrijheid die in het geding komt, en dit doet hij middels The Post - een film over de nasleep van de beruchte ''Pentagon Papers'', waarin Tom Hanks en Meryl Streep de sterren van de hemel spelen.

Te koop: Zyklon B-pinda's en SS-lakens

De eigenaar van een webshop die een nogal origineel scala aan producten verkocht wordt ondervraagd over zijn nogal bizarre spulletjes. Adolf Hitler-liefhebbers konden bij de man allerlei producten kopen die bestickerd waren met nazi-symbolen.


Zyklon B-blikken in het concentratiekamp Auschwitz (Foto: gettyimages)

De site verkocht onder andere pinda's in een Zyklon B-achtig blikje en lakens met een SS-opdruk. De man uit de stad Uckermark kan worden aangeklaagd voor het aanzetten tot haat en kan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen. De man is opgespoord na het volgen van banktransacties en postverzendingen, afkomstig van deze website.

De man verkocht ook nog beelden van Adolf Hitler en diverse alcoholische dranken met orginele namen als Reichs Jägermeister (naar de officiële titel van Hermann Göring), Heil Hitler (in plaats van Heineken), ballonnen met het swastika-symbool en kindermeubeltjes met nazi-symbolen.

Mick Harren: 'Ik ben geen crimineel'

Het gaat niet goed met volkszanger Mick Harren, volgens AT5. Donderdag kwam hij vrij nadat hij was gearresteerd omdat hij zijn voormalige stiefzoon tijdens een ruzie had bedreigd met een vuurwapen. Sinds hij uit de gevangenis is mag hij niet meer terug naar zijn huis in Purmerend. Hij leeft nu vanuit zijn kofferbak.

Harren kwam donderdag op vrije voeten nadat hij elf dagen vastzat. Afgelopen vrijdag zou hij bij RTL boulevard zijn kant van het verhaal doen, maar op het laatste moment zegde hij af omdat hij geen tijd meer zou hebben. Maar Peter R. de Vries ïnsinueerde dat Harren bang voor hem zou zijn.

'Eigenlijk is het een best wel met zichzelf ingenomen man', aldus Harren. 'Als we het over lafaards gaan hebben, dan is Peter een lafaard, want hij rent weg voor alles. Het pakt mensen aan, terwijl ik geen weerwoord kan doen. Had dan een dagje gewacht, dan had ik even goed met je in gesprek gegaan. Nu kan hij het op zijn buik schrijven.'

Familieruzie
Sinds vijf jaar, toen hij zijn ex-vrouw verliet, is er ruzie in de familie. Bij de laatste ruzie in een kroeg in Purmerend bedreigde de volkszanger zijn voormalig stiefzoon met een nepwapen. Daarvoor bood hij zijn excuses aan. 'Daarentegen heeft het mij gered, want als ik hem daar niet mee af had geschrokken dan had ik hier niet gezeten. Ik heb gereageerd op een doodsbedreiging. Ik ben zelfs nog in mijn hand gestoken.'

Lamp
Volgens Harren had hij het nepwapen op zak, omdat het een onderdeel is van een lamp die hij wilde maken. 'Ik begrijp ook wel dat het een ongeloofwaardig verhaal is. Ik maak kunstschilderijen, ik zing en ik maak die lampen. Die lampen met dat pistool die verkopen nou eenmaal goed.'

Met dochter vanuit kofferbak
Harren kijkt na zijn aanhouding wel twee keer uit. 'Ik raak nu niet eens meer een klappertjespistool aan en de schiettent op de kermis loop ik voorbij.' Na zijn vrijlating leeft hij met zijn dochter vanuit zijn kofferbak. 'Ik heb al mijn kleren die ik al had in mijn kofferbak. De ene keer slaap ik bij mijn zoon en de andere keer bij vrienden. Het is geen doen zo, want ik mag mijn eigen huis niet in.'

'Traantje of twintig weggepinkt'
De rechtbank ging akkoord met zijn vrijlating onder voorwaarde dat hij de komende maanden niet meer in zijn woonplaats Purmerend komt. Op 8 november moet hij voorkomen. Harren is bang dat hij weer vast komt te zitten. 'Ik heb wel een traantje of twintig weggepinkt. Ik kan wel heel stoer gaan lopen doen. Het is heel slecht. Zitten in de gevangenis is heel slecht.'

Anti-veganist eet rauw vlees bij vegan-festival

Het allereerste Vegan Foodfestival op het Westergasterrein in Amsterdam is gisteren tijdelijk overschaduwd door een 'anti-veganist'. De man stond net buiten het terrein een stuk vlees te eten waar het 'bloed letterlijk van afdroop', aldus een woordvoerder van het festival. Ook had hij een shirt aan met de tekst: "Go vegan and die". Dat meldt AT5 op haar website. 

De man was samen met nog een assistent en een cameraman naar het festivalterrein gekomen om zijn protest uit te voeren. Een stuk vlees werd ongegeneerd door de actievoerder opgegeten.

"Al vrij snel werd het opgemerkt door de hoofdorganisator die dicht in de buurt stond. Het is natuurlijk niet verboden om rauw vlees te eten, maar het is wel een heftig aangezicht omdat er ook een bloed- en vetplas lag. Daarnaast waren er veel ouders en kinderen. Er was op dat moment een speciaal kidsprogramma bezig", stelt de woordvoerder.

De man heeft er drie kwartier tot een uur gestaan. "in eerste instantie wilde hij niet weg want het is niet verboden om net buiten het festivalterrein te staan." Volgens de organisatie gooide de man op enig moment een stuk bebloed vlees richting een van de medewerkers, waarna besloten werd om de politie te bellen.

Organisatie geschrokken
Volgens de festivalorganisatie is de man met opzet om 18:00 voor het festival gaan staan, omdat het toen spitsuur was. Het bloed is nadien opgeruimd. Hoewel het festival geen hinder ondervond, is de organisatie wel geschrokken: "Het is een gek protest van de meneer. Dit festival gaat om plezier maken en nieuwe ervaringen delen. Het is ook helemaal geen protest de andere kant op en we zijn ook geen extreme veganisten. Het protest van de vleesetende man past daarom niet bij de toon van het festival."

Aan de andere kant zegt de organisatie er ook van geleerd te hebben. : "Dit was de eerste editie en het was een heel groot succes, los van dit incident. Maar de volgende keer willen we meer zicht hebben op wie en wat er binnenloopt."


Vos wint na slimme actie Crescent Vargarda

Marianne Vos heeft in Zweden de Crescent Vargarda, een eendaagse wedstrijd die meetelt voor de WorldTour, op haar naam geschreven. De Nederlandse van WaowDeals nam in de laatste bocht een kleine voorsprong op het peloton en hield die vast. Kirsten Wild won de sprint voor de tweede plaats, voor de titelverdedigster Lotta Lepistö.

Zoals zo vaak in het vrouwenwielrennen bleef de wedstrijd vrij gesloten ondanks dat er meerdere aanvallen waren in het begin van de wedstrijd. Met nog vijftig kilometer te fietsen brak het peloton in meerdere stukken op de laatste onverharde strook. Vijftig rensters mochten op het plaatselijke circuit in Vargarda uitmaken wie de zege zou pakken in Zweden.

Er waren meerdere aanvallen, maar niemand raakte weg uit het peloton. Op 22 kilometer van de streep leek de aanval van Anna van der Breggen wel succesvol. De Nederlandse kreeg in eerste instantie Floortje Mackaij, Megan Guarnier en Ashleigh Moolman mee, maar ze konden het tempo niet volgen van de olympisch kampioene.

Van der Breggen had een halve minuut voorsprong, maar in het peloton werd er jacht gemaakt op de Nederlandse van Boels-Dolmans, en met succes. Op vijf kilometer van de streep werd ze dan ook bijgehaald en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint, maar dat was buiten Vos gerekend. Op 300 meter was er nog een scherpe bocht naar rechts en die nam de drievoudig wereldkampioene het best en bij uitkomen van de bocht had ze een kleine voorsprong op het peloton en gaf deze niet meer af. Kirsten Wild sprintte naar de tweede plaats voor de Finse titelverdedigster Lotta Lepistö.

Vrouwen Ajax geven het goede voorbeeld en plaatsen zich voor hoofdtoernooi Champions League

De vrouwen van Ajax hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De landskampioen speelde met 0-0 gelijk tegen het IJslandse Thór/KA. Beide ploegen hadden hun eerste twee groepsduels gewonnen, alleen Ajax had meer doelpunten gemaakt en werd daardoor groepswinnaar. 

Ajax won vorige week dinsdag het eerste duel in de voorronde met 4-1 van het Ierse Wexford Youths Women FC. Daarna volgde winst (2-0) op Linford Ladies uit Noord-Ierland. Ajax en Thór creëerden over en weer werden kansen, maar de ploegen kwamen niet tot scoren. 

Vorig jaar bereikte Ajax ook het hoofdtoernooi van de Champions League. De landskampioen verloor toen in de eerste ronde van de Italiaanse club Brescia. De loting voor de eerste ronde is eind deze week. 

Smartphonegebruik maakt blind

We waren al een tijdje op de hoogte van de verschillende klachten die we kunnen krijgen door intensief gebruik van de heilige graal van de 21ste eeuw. Onlangs is bekend geworden dat we er daar nog eentje aan toe kunnen voegen: van het staren naar het beeldscherm van een smartphone kunnen gebruikers blind raken.

Buiten de bekende rug- en nekklachten die we kunnen krijgen van het staren naar de smartphone om, plus het onbewezen verhaal van eventueel stralingsgevaar, hebben we opnieuw een reden om dat ding af en toe in een hoek te gooien, om een keertje in realtime naar de omgeving te gaan kijken. Wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Austin en Toledo (beide in de Verenigde Staten) hebben bewijs gevonden dat het licht dat smartphones, tablets en aanverwanten uitstralen een soort shortcut naar blindheid is.

Simpel gesteld: het blauwe licht van ons meest geliefde bezit zou moleculen in ons netvlies omzetten naar een soort gif dat de lichtgevoelige cellen aantast. Een sluipend proces dat maar lastig te stoppen is. Een speciale zonnebril die het blauwe licht filtert is eventueel een optie, hoewel de specialisten er nog niet helemaal uit zijn hoeveel er daadwerkelijk tegen te doen valt.

Volgens de wetenschappers is cel-degeneratie de grootste wereldwijde veroorzaker van blindheid. Onder geel, rood of groen licht zouden de rebellerende moleculen onverschillig blijven. Het gaat dus zuiver om de blauwe frequentie.

De smartphone niet meer gebruiken wanneer het donker wordt zou een middel zijn om het effect enigszins af te remmen, zo vinden de wijze mannen en vrouwen die deelnamen aan het onderzoek.

Alleen al in de Verenigde Staten melden zich elk jaar twee miljoen mensen met oogklachten die voortkomen uit cel-degeneratie.

Voor wie er zin in heeft; het hele verslag is hier te lezen.

'Verouderen menselijke cellen succesvol teruggedraaid'

Al sinds er mensen bestaan, in welke vorm dan ook, is één ding zeker: we verouderen. De één wordt er depressief van, de ander vindt het eigenlijk wel mooi en weer een ander kan het helemaal niks schelen, maar hoe dan ook: we verouderen.

Wetenschappers zijn natuurlijk al jaren bezig om te ontdekken waarom mensen nou precies verouderen en of dat proces misschien zelfs gestopt of teruggedraaid kan worden. Er zijn wat kleine successen geboekt op dat gebied en een nieuw onderzoek kan aan dat lijstje toegevoegd worden.

Uit het in Aging gepubliceerde onderzoek blijkt dat men er bij oude menselijke cellen in geslaagd is het verouderingsproces terug te draaien. Daarvoor werd een specifiek molecuul in de mitochondriën, de structuur van de cellen waar energie als het ware wordt geproduceerd.

Door het toevoegen van waterstofsulfide - het spul waar rotte eieren van gaan stinken - kwamen de cellen weer uit het stadium waarin ze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. Volgens diverse wetenschappers is dat stadium de voornaamste sleutel tot het verouderingsproces.

Volgens de auteurs is nog altijd niet precies duidelijk waarom cellen dit stadium bereiken naarmate we ouder worden, maar wel werd duidelijk dat de waterstofsulfide er voor zorgde dat het verouderingsmechanisme terug werd gedraaid, waardoor cellen zich weer konden dupliceren.

"We hopen dat het gebruik van dergelijke moleculaire gereedschappen ons uiteindelijk in staat stelt om verouderende cellen uit levende mensen te halen, waardoor we hopelijk meerdere aan leeftijd gerelateerde ziekten in één klap aan kunnen pakken", aldus de onderzoekers.

We zijn natuurlijk nog mijlenver verwijderd van het daadwerkelijk stoppen van het hele verouderingsproces, maar voor het geval het ooit lukt, stellen we alvast deze vraag: zou jij eigenlijk wel eeuwig willen kunnen leven?

MLB: Albies slaat Braves naar winst met homerun

De honkballers van de Atlanta Braves hebben de 64e overwinning van het MLB-seizoen binnen. In eigen huis ging het tegen de Milwaukee Brewers echter bepaald niet makkelijk.

Bij de Brewers kwam Jonathan Schoop met vier slagbeurten één keer op de honken en dat leverde gelijk een run op. De wedstrijd ging verder gelijk op en na zes innings stond het 7-7. Het was Ozzie Albies die uiteindelijk de ban wist te breken: de Nederlander mepte de bal in de zevende inning het veld af en zijn homerun bracht de Braves de 8-7 overwinning.

Uitslagen MLB zondag
Baltimore Orioles - Boston Red Sox 1-4
New York Yankees - Texas Rangers 7-2
Toronto Blue Jays - Tampa Bay Rays 2-1
Cincinnati Reds - Arizona Diamondbacks 2-9
Detroit Tigers - Minnesota Twins 4-2
Miami Marlins - New York Mets 3-4
Atlanta Braves - Milwaukee Brewers 8-7
Chicago White Sox - Cleveland Indians 7-9
Houston Astros - Seattle Mariners 3-4
Kansas City Royals - St.Louis Cardinals 2-8
Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers 4-3
San Diego Padres - Philadelphia Phillies 9-3
San Francisco Giants - Pittsburgh Pirates 4-3
Los Angeles Angels - Oakland Athletics 7-8
Chicago Cubs - Washington Nationals 4-3

Braves - Brewers (Bron: YouTube)

Depay: "Voelde me nooit zˇ goed bij PSV of Manchester United"

Memphis Depay heeft zich nooit beter gevoeld als voetballer, vertelt de aanvaller van Olympique Lyon na de 2-0 zege op Amiens SC van zondagmiddag.

Vorige week sprak de Oranje-international nog de wens uit om naar een grotere club te gaan, maar hij voegde eraan toe gelukkig te zijn in Lyon. Na de overwinning in de seizoensouverture wordt Memphis nog eens gevraagd naar die uitspraken.

"Ik heb niet gezegd dat Lyon geen grote club is", vertelde de Oranje-international, die met een prachtige vrije trap tot scoren kwam in de thuiswedstrijd. "Ik heb aangegeven dat iedere speler de droom moet hebben om voor de grootste clubs ter wereld te spelen. Voor mij is Lyon een van de grootste clubs in Frankrijk", citeert France Football.

De Nederlander voelt zich uitstekend bij de start van het seizoen, geeft hij aan. "Ik ben blij dat ik goed in vorm ben. Ik heb me nooit zo goed gevoeld op het veld, ook niet bij Manchester United en PSV. Ik ben nu heel gelukkig. Niet alleen als voetballer, maar ook in mijn privéleven. De Champions League komt eraan en ik heb er zin in, net als iedereen in het team."

Het doelpunt van Memphis betekende een kwartier voor tijd de eindstand. Wat betreft geruchten over een transfer is het rustig rondom de 24-jarige aanvaller; begin juni meldde RAI Sport dat hij akkoord was met AC Milan over een contract tot medio 2023, à 4,5 miljoen euro per jaar, maar sindsdien is daar weinig over geschreven. Afgelopen seizoen imponeerde Depay door namens zijn club 22 keer te scoren en 17 assists af te leveren.

FC Twente: Meer seizoenskaarten verkocht dan in Eredivisie

Vier dagen voor de start van de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Twente in totaal 19.100 seizoenkaarten verkocht. Dat zijn er meer dan vorig jaar.

In totaal gaat het om 1.000 extra verkochte seizoenskaarten, ten op zichte van het seizoen 2017/18, toen de club nog in de Eredivisie uitkwam. Dat maakt Twente maandagochtend bekend via de officiële clubkanalen.

De degradant is trots op het nieuws en spreekt van 'een krachtig signaal van onze achterban, die FC Twente ook in de Eerste Divisie steunt'. "Daar zijn we de supporters zeer dankbaar voor. Twee seizoenen geleden begon FC Twente de competitie met 17.300 bestelde seizoenkaarten", aldus het statement van de club.

Vrijdag opent Twente het seizoen met een wedstrijd tegen een titelconcurrent: Sparta Rotterdam komt op bezoek in Enschede. Twente haalde deze zomer negen spelers, waarvan zes transfervrij overkwamen en twee op huurbasis. Wout Brama en Tim Hölscher keerden terug op het oude nest, maar de selectie lijkt nog niet rond.

Koepka wint PGA Championship, Woods steelt de show

In een prachtige slotronde van het PGA Championship heeft Brooks Koepka zijn tweede majorzege van het jaar behaald, eerder won hij ook al het US Open won. Ondanks de zege van de 28-jarige Amerikaan ging alle aandacht naar Tiger Woods, die achttien holes voor spektabel zorgde in Saint Louis. 

Met 264 slagen ging de zege op het US PGA Championship dit jaar naar de 28-jarige Amerikaan Brooks Koepka. Koepka begon zijn slotronde als leider en hield die ook vast ondanks een minder begin. Hij ging rond in 66 (-4) slagen en dat was voldoende om een ontketende Tiger Woods achter zich te houden. Door de winst stijgt naar de tweede plaats op de wereldranglijst. 

De aandacht in Saint Louis ging vooral uit naar Woods. De Amerikaanse levende legende had het moeilijk met zijn afslagen, maar wist steeds par te redden en wist zelfs acht birdies te maken. Hij ging uiteindelijk rond in 64 slagen en kwam voor het toernooi uit op 266 slagen, twee slagen achter Koepka.

Hier onder enkele beelden van de slagen van Woods.

Rottend lijk gevonden in kolom van supermarkt

In het Amerikaanse stadje Lancaster deed de filiaalmanager van een supermarkt een wel heel griezelige ontdekking. Hij vond een lijk in een stenen kolom die voor de ingang van de supermarkt stond. De politie vermoedt dat dit een voortvluchtige was die een week eerder nog aan de politie wist te ontsnappen.

De manager rook een vieze geur rondom de kolom, maar kon de oorzaak van de smerige geur niet vinden. Hij ging uit van een lek in het riool en belde een loodgieter om eens naar de afvoer te komen kijken. De loodgieter brak samen met de klusjesman een stuk van de kolom open en zij zagen toen tot hun grote schrik een been en een schoen uitsteken.

Het is waarschijnlijk de man die de politie een week eerder met de auto achterna zat. "Hij vluchtte de auto uit en rende de supermarkt in. Op één of andere manier wist hij op het dak te klimmen en werd hij niet meer gevonden en dat terwijl we alles afgesloten hadden", aldus de sheriff. "Hij zal wel via het dak in de kolom zijn geklommen om aan de achtervolgende agenten te ontkomen en uiteindelijk kon hij er niet meer uit."

De lijkschouwer zal moeten bepalen hoe de man precies om het leven is gekomen. De sheriff vervolgt: "Het is hier elke dag veertig graden. Ik moet er niet aan denken om met die temperaturen in zo'n kolom vast te moeten zitten. Als hij op die manier is doodgegaan, is dat een verschrikkelijke manier om te gaan."


tv-verslag van het incident (Bron: ABC7)

PokÚmon Quest harkt 8 miljoen dollar binnen

Voor een gratis game legt Pokémon Quest ontwikkelaar Game Freak bepaald geen windeieren. De game heeft in een maand tijd al meer dan 8 miljoen dollar in het laatje gebracht dankzij microtransacties op iOS en Android.

Pokémon Quest is een free-to-play titel met de nodige microtransacties om sneller verder te komen. Met name iOS-gebruikers lijken massaal hun portemonnee te trekken om progressie te boeken in de game. Zij zijn verantwoordelijk voor 66 procent van de 8 miljoen. Kijk je naar waar de betalende spelers vandaan komen, dan zie je dat 34 procent uit Japan komt, 24 procent uit de Verenigde Staten en 12 procent uit Zuid-Korea. De overige 30 procent komt uit andere delen van de wereld.

Vooral de eerste week na release kwam er veel geld binnen, meer dan 3 miljoen dollar. De inkomstenstroom is wat gestagneerd, maar de game is alsnog goed voor zo'n 30 duizend dollar per dag. Sinds 27 juni is Pokémon Quest beschikbaar voor iOS en Android, nadat deze op 30 mei al voor Nintendo Switch is verschenen. Hoeveel de game tot nu toe opgebracht heeft via Nintendo’s console is niet bekend.

pokemon quest

Bondage? SM? Kat!

Ben je liefhebber van SM en bondage? Dan is het misschien nuttig om een partner te zoeken met een kat. Tot die conclusie kwamen Britse wetenschappers volgens een publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Evolutionary Psychology'. De parasiet Toxoplasma Gondii zou hiervoor verantwoordelijk zijn. De parasiet zou zorgen voor de sexuele opwinding door angst, geweld en gevaar bij mensen. Katten dragen deze parasiet regelmatig, vaak door het eten van prooidieren.

De parasiet veroorzaakt de ziekte toxoplasmose en komt vaak voor, maar een patiënt zal meestal weinig symptomen merken. Vorig jaar waren er 350 meldingen bekend van de ziekte, maar het zou best wel eens kunnen dat er zo'n 350.000 mensen in Nederland rondlopen die de ziekte hebben. Je kunt hier alleen achter komen door een bloedtest.

In Slowakije en Tsjechië zijn 35.564 besmette en gezonde mensen ondervraagd over hun sexuele voorkeur. De besmette groep had een hogere voorkeur voor SM en bondage, maar ook geweld en onderdrukking.

Bondage? SM? Kat! (Foto: PXhere)
Bondage? SM? Kat! (Foto: PXhere)

Belastingadviseur opgepakt om oplichting

Agenten deden afgelopen  vrijdag een doorzoeking in een woning bij DBS belastingadviseur aan de A.M. de Jonglaan in Delft. Hierbij namen zij een deel van de bedrijfsadministratie in beslag. Ook werd er beslag gelegd op een auto, een woning en diverse bankrekeningen van de man.

Op maandag 13 augustus hielden agenten de bewoner, een 61-jarige Delftenaar aan, op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en verduistering. Dit in het kader van een lopend onderzoek naar een tiental aangiftes.

In 2017 en 2018 deden slachtoffers een tiental aangiften tegen de belastingadviseur. Hierop startten rechercheurs een opsporingsonderzoek tegen de 61-jarige man. De verdachte zit vast en wordt gehoord. Woensdag 15 augustus wordt hij voorgeleid voor een rechter-commissaris.

Jakobsen sprint naar zege in openingsrit BinckBank Tour

Fabio Jakobsen heeft de openingsrit in de BinckBank Tour gewonnen. De 21-jarige Nederlander van Quick-Step Floors was in Bolswaard na 177 kilometer de snelste in een massasprint, voor Marcel Kittel en Caleb Ewan. Jakobsen is ook de eerste leider in de BinckBank Tour.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zes renners met daarbij Elmar Reinders en Julius van den Berg. De twee Nederlanders hadden het gezelschap van de Belgen Dries De Bondt, Dimitri Peyskens, Thomas Sprengers en de Italiaan Manuele Boaro. De kopgroep had een maximale voorsprong van vier minuten op het peloton.

Het peloton had alles onder controle vooral dankzij het werk van Katusha - Alpecin in dienst voor hun sprinter Marcel Kittel. Met dertien kilometer voor de streep was de vroege vlucht dan ook over voor de zes renners.

Door de het slechte weer in Bolswaard waren er meerdere valpartijen. Op tien kilometer van de streep kwam de Deen Magnus Cort Nielsen samen met Rick Zabel ten val, maar beide konden hun weg weer vervolgen. Jan-Willem van Schip ging er in de laatste zeven kilometer er nog vandoor, maar de winnaar van de Slag om Norg van afgelopen zondag werd een paar kilometer weer ingerekend.

Het peloton maakte zich daarna klaar voor de massasprint. Vlak voordat de sprint los kwam was er nog een grote valpartij, maar de betere sprinters kon de valpartij ontwijken. Jakobsen begon de sprint op 200 meter en hield het vol, voor een sterk opkomende Kittel. Ewan moest genoegen nemen met een derde plaats. Dylan Groenewegen, de andere Nederlandse topsprinter, kwam niet verder dan een zesde plaats.

'Elder Scrolls: Legends alleen op platforms die cross-play ondersteunen'

In een interview met Game Informer heeft Bethesda’s Pete Hines gezegd dat The Elder Scrolls: Legends alleen uitkomt op platforms die open staan voor cross-play. Het digitale kaartspel gebaseerd op The Elder Scrolls komt later dit jaar naar Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation 4. Al kan achter die laatste blijkbaar nog een vraagteken gezet worden.

"The Elder Scrolls Legends is een strategische card game met zowel single- als multiplayer," aldus Bethesda’s senior vice-president marketing en communicatie. "Het is zowel cross-platform gamen als cross-platform progressie boeken. We kunnen geen game hebben die overal op dezelfde manier werkt, behalve op dit ene ding. Het maakt nu niet uit waar je je spullen koopt, via Apple, Google, Steam of Bethesda.net. Als je de game op een ander platform speelt, is het allemaal gewoon voor je beschikbaar. Het maakt niet uit op welk platform je speelt, je speelt tegen iedereen die op dat moment aan het spelen is. Er is geen ‘hierop is het makkelijker te besturen, of op dit systeem is de framerate beter’. Het is een strategisch kaartspel. Dat maakt allemaal niet uit."

Hoewel Hines PlayStation 4 niet direct in de mond neemt, lijkt het duidelijk dat hij het over deze console heeft. Cross-platform gaming is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws, en dan met name dat Sony samenspel tussen de verschillende consoles tegenhoudt. Over wat dit mogelijk betekent voor The Elder Scrolls: Legends zegt Hines het volgende: "We blijven in gesprek met al onze verschillende platform-partners. Maar dit zijn onafdingbare voorwaarden voor ons. We kunnen niet praten over een versie van Legends waarbij je je progressie meeneemt en een andere versie waarbij je binnen het ecosysteem moet blijven, of die afgezonderd is van alle anderen."

The Elder Scrolls: Legends is momenteel verkrijgbaar voor Windows, macOS, iOS en Android. Later dit jaar verschijnt het digitale kaartspel ook voor Xbox One, Nintendo Switch – en PlayStation 4?

OM eist deels voorwaardelijke straf voor bedreigen politici

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 103 dagen voorwaardelijk, geëist tegen een 26-jarige man uit Apeldoorn. Hij wordt verdacht van het bedreigen van acht landelijke politici. De man uitte de bedreigingen in augustus en september vorig jaar, omdat hij wilde dat voorgenomen maatregelen voor het korten van Wajong-uitkeringen zouden worden teruggedraaid.

De man stuurde dreigmails naar onder meer premier Mark Rutte, huidig minister (en toenmalig Kamerlid) Carola Schouten en een aantal leden van de Tweede Kamer. Hij bedreigde de geadresseerden met de dood en gaf onder meer aan een aanslag op hen te willen plegen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte kampt met psychische problemen. Hij heeft verklaard uit angst en wanhoop gehandeld te hebben.

Het OM acht bedreiging wettig en overtuigend bewezen. Volgens een deskundige was de verdachte ten tijde van het uiten van de bedreigingen verminderd toerekeningsvatbaar. De man wordt sinds november vorig jaar voor zijn stoornissen behandeld in een kliniek.

De deskundige vindt het belangrijk dat deze behandeling wordt voortgezet. De officier van justitie is het daar mee eens en eist daarom een deels voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie jaar en bijzondere voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is dat de man zijn behandeling in de kliniek afmaakt. Het onvoorwaardelijke deel van de geëiste straf is gelijk aan de tijd dat de man in voorlopige hechtenis heeft gezeten.

Volgens de officier van justitie is uit verhoren gebleken dat de man spijt heeft van zijn acties. De man mocht van de reclassering lange tijd geen mail en social media op internet gebruiken. Inmiddels mag hij onder toezicht weer van dergelijke diensten gebruik maken.

De rechtbank in Zutphen doet over twee weken uitspraak.

Bijtende winkeldief gegrepen door toeristen

Een 30-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) is maandagmiddag in Vlissingen aangehouden nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd. De man werd op heterdaad betrapt toen hij in een sportzaak in de Walstraat naar buiten wilde lopen en het alarm afging.

In een geprepareerde tas had de man twee voetbalshirts en een jack gestopt. De winkeldief verzette zich bij de aanhouding en probeerde hierbij de winkeleigenaar te bijten. Drie Duitse toeristen schoten te hulp en hebben de man onder controle gehouden tot hij overgedragen werd aan de politie. De verdachte is meegenomen voor verhoor.

Naaktscene Marilyn Monroe teruggevonden

Een naaktscene uit de film 'The Misfits', geregiseerd door Tom Taylor, met daarin Marilyn Monroe is weer teruggevonden. Lange tijd werd gedacht dat deze scene met Monroe was vernietigd, maar auteur Charles Casillo maakte bekend dat de scene tóch bewaard is gebleven.

Casillo, schrijver van het boek Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon, welke toevallig dinsdag uitkomt heeft dit te horen gekregen tijdens een interview met de zoon van de producer van 'The Misfits' Frank Taylor. Zoon Curtis Taylor heeft de beelden vanaf de dood van zijn vader in 1999 in een afgesloten kast bewaard.


De cast van The Misfits (Foto: gettyimages)

In de bewuste liefdesscene met Clark Gable laat Monroe de lakens van haar lichaam afglijden en is haar volledige lichaam te zien. Het is niet alleen speciaal dat dit door toenmalig sexsymbool Monroe gespeeld wordt, het zou ook nog eens de eerste naakte vrouwelijke rol in een grote film kunnen zijn geweest.

Regisseur John Huston weigerde uiteindelijk om de scene in de film op te nemen. Hij vond het weinig toevoegen aan het verhaal. Frank Taylor was zich wel bewust van de waarde van de scene en besloot om het stukje film lekker thuis te bewaren in plaats van te vernietigen.

'The Misfits' komt uit 1961 en was geschreven door de toenmalige man van Monroe, Arthur Miller. Het verhaal gaat over drie cowboys die om de aandacht van een mooie vrouw vechten en het was Monroe's laatste film voordat ze stierf.

Wat er met de beelden gaat gebeuren, dat weet Curtis Taylor nog niet...

Verwarde man met bijl aangehouden

Agenten hebben zondagmiddag 12 augustus in een woning aan de Vrouwenslag in Westervoort een verwarde man aangehouden. De politie kreeg rond 15.15 uur de melding dat een man met een bijl op straat zou lopen. De man zou met de bijl in de richting van een buurtbewoner hebben geslagen.

Ook zou hij met de bijl een hond ernstig verwond hebben. Daarnaast zou hij ook nog een auto vernield hebben. Op het moment dat de agenten bij de woning van de man kwamen was hij rustig. Hij is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en vernieling. De man is ingesloten voor nader verhoor. De hond is naar de dierenarts gebracht voor behandeling van de verwondingen. De bijl is in beslag genomen.

Meisje van 7 sterft door verdwaalde kogel

Heydi Rivas Villanueva, een meisje van zeven jaar oud, zat gezellig met haar vader in de auto toen zij plots in het hoofd geraakt werd door een kogel. Het ongeval gebeurde bij een winkelcentrum in de Amerikaanse stad Jacksonville en waarschijnlijk is Heydi slachtoffer geworden van een schietpartij tussen twee groepen.


Verslaggevening rond de schietpartij (Bron: Youtube)

Sheriff Mike Williams vertelde dat het onschuldige meisje in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed en dat de politie de schutters in het oog heeft. De politie in Jacksonville laat inmiddels foto's rondgaan van de verdachten.

Burgemeester Lenny Curry was kapot van de dodelijke schietpartij. "Dit zijn onze kinderen. Mijn gebeden gaan naar de familie. Onze agenten zijn op dit moment op zoek naar deze verschrikkelijke mensen." Verder is een beloning van 11.000 dollar uitgeloofd voor iedereen die een tip kan geven die leidt tot de aanhouding van de verdachten.

Oud-wielrenner Costa (20) raakt been kwijt

Voormalig wielrenner Adrien Costa heeft een gedeeltelijke beenamputatie moeten ondergaan. Eind juli was de 20-jarige Amerikaan in Californië aan het klimmen in de lokale bergen toen het noodlot toesloeg.

Een groot stuk rots brak af en kwam op Costa's been terecht. Hij raakte er levensgevaarlijk gewond, maar kon dankzij oplettende klimmers in de buurt gered worden. In het ziekenhuis slaagden artsen erin hem in leven te houden, maar zijn rechteronderbeen moest geamputeerd worden.

Costa werd lang gezien als een van de grootste wielertalenten ter wereld. In 2015 pakte hij op het WK voor junioren zilver in de tijdrit, een jaar later eindigde hij als tiener tussen flink wat profs als tweede in de Tour of Utah en won hij de Tour de Bretagne.

Uiteindelijk mocht Costa als stagiair bij Quick-Step het seizoen afmaken, maar daarna ging het vooral mentaal flink achteruit. In 2017 vond hij het allemaal eigenlijk niet zo leuk meer en hij nam een langdurige pauze van het wielrennen.

Begin dit jaar gaf Costa zijn plek bij het procontinentale Hagens Berman Axeon-team op: "Ik realiseer me nu pas wat een veel te groot aandeel wielrennen in mijn leven heeft (gehad). Ik ben nog niet klaar om terug te komen en wil geen plek in een team innemen die ook door iemand met veel meer motivatie ingenomen kan worden."

Zijn inmiddels dus voormalige team, geleid door de Belgische ex-renner Axel Merckx, heeft een crowdfundingspagina opgezet voor Costa, waar al duizenden dollars binnen zijn gestroomd om hem te helpen. 

Vrouw komt om het leven bij uitslaande brand

Bij een uitslaande brand in Etten-Leur is vanmorgen een 32 jarige vrouw om het leven gekomen. Haar man (30) en hun 2-jarige kind raakten bij de brand gewond.

De brand brak rond 04.40 uur uit in een bijgebouw van een woning aan de Nieuwe Kerkstraat in Etten-Leur. Daar verbleef het gezin tijdelijk bij een oom, in de tot slaapverblijf omgebouwde schuur. De buren, die hulpgeroep hoorden in de achtertuin, reageerden adequaat en schoten direct te hulp.

Zij wisten het kind en diens vader te bevrijden en verleenden eerste hulp. Voor de vrouw kwam hulp echter te laat. De man en het kind zijn opgenomen in het ziekenhuis. De politie en brandweer doen vandaag onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand. Ook zal worden nagegaan hoe de woonvoorzieningen van het gezin waren in het bijgebouw.

Avondwinkel in Den Haag overvallen, politie zoekt getuigen

In de nacht van zondag op maandag, rond middernacht, vond er een gewapende overval plaats in een avondwinkel aan de Goeverneurlaan in Den Haag. Drie mannen kwamen de avondwinkel annex slijterij binnen en bedreigden het personeel met wapens.

Onder bedreiging van de wapens werd een geldbedrag buitgemaakt, waarna de drie er vandoor gingen via de Allard Piersonlaan. Ze renden daarna weg in de richting van de Paets van Troostwijkstraat. De recherche stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

De eerste man was donker getint, had kort zwart haar en droeg een dunne zwarte jas met lange mouwen. Hij was circa 1.80 lang, ongeveer 23 jaar oud en sprak accentloos Nederlands. De tweede dader was licht getint en had zwart haar. Hij is circa 1.75 lang en droeg een zwart t-shirt met lange mouwen. Van de laatste man is alleen bekend dat hij tussen de 1.60 en 1.65 meter lang is. 

Mensen die iets gehoord of gezien hebben, of andere informatie hebben wordt verzocht om de politie te bellen. Dat is mogelijk via 0900-8844, of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Dronken Poolse vandaal opgepakt

Een dronken 34-jarige Poolse man is zondag 12 augustus 2018 omstreeks 20:20 uur in de achtertuin van een woning in de wijk Stokhasselt in Tilburg door de politie aangehouden vanwege het vernielen van een ruit en een schutting. De agenten moesten pepperspray inzetten om de vandaal onder controle te krijgen.

Twee agenten kregen zondagavond de opdracht om naar de woning in Tilburg Noord te gaan alwaar een dronken Poolse man een ruit had ingetrapt en bezig was met het vernielen van de schutting. De dienders zagen de bedoelde man aan een al reeds deels vernielde en scheef geraakte schutting hangen.

De agenten spraken de man in de Engelse taal aan maar hij reageerde daar totaal niet op, ook niet op waarschuwingen dat er anders pepperspray ingezet zou worden. Uiteindelijk werd hij daarmee besproeid waarna hij de vernielingen staakte en aangehouden kon worden.

Grote dubbeltitel Schuurs, Nadal en Halep winnen in Toronto

Tennisser Demi Schuurs heeft een fraaie toernooizege bij mogen schrijven. In Toronto won de Nederlandse het damesdubbeltoernooi samen met de Australische Ashleigh Barty. Het duo was met 4-6, 6- [10-8] te sterk voor de Taiwanese Latisha Chan en de Russische Ekaterina Makarova.

Voor Schuurs is het alweer de negende titel uit haar carrière en de vijfde van dit jaar. Eerder dit jaar won ze samen met Barty ook al het sterk bezette toernooi van Rome, net als Toronto deel uitmakend van de sterke Premier Mandatory-reeks.

In het enkelspel bij de mannen ging de titel voor de vierde keer naar Rafael Nadal. De Spaanse nummer één van de wereld rekende in twee sets af met de zeer dapper partij biedende Griek Stefanos Tsitsipas: 6-2, 7-6 (4). Met zijn eerste finaleplaats in een masterstoernooi stijgt Tsitsipas wel naar de vijftiende plek op de wereldranglijst.

Ook bij de vrouwen won de nummer één van de wereld. Simona Halep was in de finale te sterk voor de Amerikaanse Sloane Stephens, hoewel het zeker geen eenzijde partij was. Stephens won set twee na het eerste bedrijf via de tiebreak verloren te hebben, maar in de beslissende set was de Roemeense toch de beste: 7-6 (6), 3-6, 6-4.

Bandai Namco teaset horrorgame

Bandai Namco heefte en nieuwe teaser-website online gezet met de titel 'Summer Horror Project'. We verwachten net voor of anders zeker tijdens gamescom te horen om wat voor horrorgame het gaat. Wel weten we al zeker dat deze ook naar het westen komt.

In de meta-beschrijving van de website staan woorden als 'zombie' en 'horror'. Het enige dat we op een plaatje zien is een video-opname van een huis. In het plaatje staat ook dat 30 augustus 2018 wat moet gaan gebeuren, tenminste als de opnamedatum een hint moet zijn. Hint: dat is het.

Titel, studio, releasedatum en platform zijn onbekend.

Bandai Namco - horror-game teaser

Babel en Dost schieten Besiktas en Sporting naar winst

Sporting Lissabon is de Portugese Primeira Liga begonnen met een uitzege. Op bezoek bij Moreirense stond het na een kwartier 1-1 en dat bleef lang zo, tot Bas Dost een dik kwartier voor tijd aan mocht leggen vanaf elf meter: 1-2. In de blessuretijd werkte hij ook gelijk de 1-3 binnen en dat bleek de eindstand.

In Turkije begon Besiktas het seizoen in de Süper Lig met een thuisduel tegen Akhisarspor. Ryan Babel en Jeremain Lens begonnen in de basis bij de Turkse topclub en Babel was trefzeker: nadat Pepe in de 39e minuut voor de 1-0 zorgde, tekende de Nederlander drie minuten later voor de 2-0 op aangeven van Lens. Akhisarspor scoorde nog in de tweede helft, maar Besiktas won met 2-1.

Nominaties 'Liegebeest 2018' bekend

Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2018: plofeend van Albert Heijn, levende kreeft van Jumbo, zuivelbedrijf Campina, ECOstyle dierenvoeding en een mediacampagne van de Rabobank. Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing al tien jaar, om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn aan te pakken. “Bedrijven gebruiken leugenachtige praatjes om consumenten tóch hun producten vol dierenleed aan te smeren. Heel onsmakelijk.”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Plofeend van Albert Heijn
Albert Heijn bluft over de leefomstandigheden van haar Premium Eendenborst. Maar het vlees is afkomstig van doorgefokte plofeenden, die nooit buiten komen en geen zwemwater krijgen. Albert Heijn is daarom voor het tweede jaar op rij genomineerd. Vorig jaar won ze de verkiezing met een misleidende foto van industrievarkens in de wei.

Levende kreeft bij Jumbo
Jumbo Foodmarkt verkoopt levende kreeft. De supermarktketen adviseert om die kreeft een half uur in het vriesvak te leggen voordat deze levend wordt gekookt. Ze houdt haar klanten voor dat de kreeft hierdoor wordt verdoofd. Maar invriezen is geen bewezen verdovingsmethode.

‘Oude’ koeien bij Campina
Op zuivelpakken van Campina staat dat de koeien op een verantwoorde manier zo oud mogelijk worden. Terwijl melkkoeien meestal voor hun zesde verjaardag naar de slacht gaan vanwege gezondheidsproblemen. Een gezonde melkkoe kan ruim veertien jaar oud worden.

Rabobank topinvesteerder in megastallen
Vorig jaar startte de Rabobank een ‘verduurzamings’-campagne met een bijbehorende tv-spot. Hierin pretendeert de bank dat ze de voedingssector wil verduurzamen. In werkelijkheid investeerde de bank tussen 2012-2017 voor miljarden euro’s in onder andere megastallen, zo blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.

‘ECO’-style met industrievlees
Dierenvoeding van het merk ECOstyle is genomineerd vanwege de verwarrende merknaam. Het is namelijk niet biologisch, zoals de naam doet vermoeden, maar gemaakt van industrievlees. Het bedrijf laat weten dat de gebruikte kruiden wél biologisch zijn.

Liegebeestverkiezing
Met de jaarlijkse Liegebeestverkiezing brengt Wakker Dier leugenachtige claims over dierenwelzijn aan het licht. Bedrijven die liegen of misleiden over dierenwelzijn, zetten consumenten namelijk op het verkeerde been. Hierdoor krijgen écht diervriendelijkere producten geen eerlijke kans. Mensen kunnen tot en met 2 september stemmen op de meest misleidende claim.

Winnaars voorgaande jaren
In de voorgaande jaren won onder andere plofkipgigant KFC met het praatje “don’t worry, eat happy” en sleepte Plus de titel in de wacht vanwege haar Goudse Kaas met stalmelk, waar een afbeelding van een koe in de wei op stond.

FOK! Wat een weer: vallende sterren + buien

Welkom!

De komende nachten zijn er veel vallende sterren te zien. Als het helder is tenminste, maar dat is het op veel plaatsen niet. Zeker in het westen en noorden is en blijft het bewolkt en was er de afgelopen nacht dus geen ster te zien. Ook voor vannacht heb ik zo mijn bedenkingen. Dat is echter nog even koffiedik kijken.

Het was dus gisteren bewolkt in het noorden en westen en er waren zonnige perioden in het zuiden en oosten. Het was daarbij behoorlijk aangenaam om buiten te zijn. De maxima lagen tussen de 23 en 28 graden, en dat was dus weer een zomerse dag. 

De afgelopen nacht heeft de de bewolking zich geleidelijk verder uitgerold over het land. Een koude nacht was het zeker niet met minima die rond de 17 graden liggen.

Vandaag, in de ochtend valt er dan zo hier en daar enige regen met daarbij een kleine kans op onweer. In de middag breekt de bewolking dan, maar dan ontstaan er direct ook een aantal zwaardere buien en dan is de kans op onweer vrij groot. Ook zijn hagel en zware windstoten mogelijk. Het is nu nog lastig aan te geven waar de meeste neerslag gaat vallen, maar lokaal zijn cijfers als die van afgelopen vrijdagavond hier in Haarlem best mogelijk. Toch zullen er ook zeker weer plaatsen zijn die naast de prijzen grijpen. Dus het is in ieder geval een tip om de buienradars goed in de gaten te houden morgen. Bij dit alles wordt het 21 graden aan zee tot 25 in het binnenland. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. 

Fijne maandag!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Het strand bij Tuindorp (Foto: Iteejer)
Prachtig weertje aan het strand bij Tuindorp nabij Den Haag. (Foto: Iteejer)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.