FOK! Wat een weer: vallende sterren + buien

Welkom!

De komende nachten zijn er veel vallende sterren te zien. Als het helder is tenminste, maar dat is het op veel plaatsen niet. Zeker in het westen en noorden is en blijft het bewolkt en was er de afgelopen nacht dus geen ster te zien. Ook voor vannacht heb ik zo mijn bedenkingen. Dat is echter nog even koffiedik kijken.

Het was dus gisteren bewolkt in het noorden en westen en er waren zonnige perioden in het zuiden en oosten. Het was daarbij behoorlijk aangenaam om buiten te zijn. De maxima lagen tussen de 23 en 28 graden, en dat was dus weer een zomerse dag. 

De afgelopen nacht heeft de de bewolking zich geleidelijk verder uitgerold over het land. Een koude nacht was het zeker niet met minima die rond de 17 graden liggen.

Vandaag, in de ochtend valt er dan zo hier en daar enige regen met daarbij een kleine kans op onweer. In de middag breekt de bewolking dan, maar dan ontstaan er direct ook een aantal zwaardere buien en dan is de kans op onweer vrij groot. Ook zijn hagel en zware windstoten mogelijk. Het is nu nog lastig aan te geven waar de meeste neerslag gaat vallen, maar lokaal zijn cijfers als die van afgelopen vrijdagavond hier in Haarlem best mogelijk. Toch zullen er ook zeker weer plaatsen zijn die naast de prijzen grijpen. Dus het is in ieder geval een tip om de buienradars goed in de gaten te houden morgen. Bij dit alles wordt het 21 graden aan zee tot 25 in het binnenland. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. 

Fijne maandag!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Het strand bij Tuindorp (Foto: Iteejer)
Prachtig weertje aan het strand bij Tuindorp nabij Den Haag. (Foto: Iteejer)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!