Vos wint na slimme actie Crescent Vargarda

Marianne Vos heeft in Zweden de Crescent Vargarda, een eendaagse wedstrijd die meetelt voor de WorldTour, op haar naam geschreven. De Nederlandse van WaowDeals nam in de laatste bocht een kleine voorsprong op het peloton en hield die vast. Kirsten Wild won de sprint voor de tweede plaats, voor de titelverdedigster Lotta Lepistö.

Zoals zo vaak in het vrouwenwielrennen bleef de wedstrijd vrij gesloten ondanks dat er meerdere aanvallen waren in het begin van de wedstrijd. Met nog vijftig kilometer te fietsen brak het peloton in meerdere stukken op de laatste onverharde strook. Vijftig rensters mochten op het plaatselijke circuit in Vargarda uitmaken wie de zege zou pakken in Zweden.

Er waren meerdere aanvallen, maar niemand raakte weg uit het peloton. Op 22 kilometer van de streep leek de aanval van Anna van der Breggen wel succesvol. De Nederlandse kreeg in eerste instantie Floortje Mackaij, Megan Guarnier en Ashleigh Moolman mee, maar ze konden het tempo niet volgen van de olympisch kampioene.

Van der Breggen had een halve minuut voorsprong, maar in het peloton werd er jacht gemaakt op de Nederlandse van Boels-Dolmans, en met succes. Op vijf kilometer van de streep werd ze dan ook bijgehaald en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint, maar dat was buiten Vos gerekend. Op 300 meter was er nog een scherpe bocht naar rechts en die nam de drievoudig wereldkampioene het best en bij uitkomen van de bocht had ze een kleine voorsprong op het peloton en gaf deze niet meer af. Kirsten Wild sprintte naar de tweede plaats voor de Finse titelverdedigster Lotta Lepistö.