'Elder Scrolls: Legends alleen op platforms die cross-play ondersteunen'

In een interview met Game Informer heeft Bethesda’s Pete Hines gezegd dat The Elder Scrolls: Legends alleen uitkomt op platforms die open staan voor cross-play. Het digitale kaartspel gebaseerd op The Elder Scrolls komt later dit jaar naar Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation 4. Al kan achter die laatste blijkbaar nog een vraagteken gezet worden.

"The Elder Scrolls Legends is een strategische card game met zowel single- als multiplayer," aldus Bethesda’s senior vice-president marketing en communicatie. "Het is zowel cross-platform gamen als cross-platform progressie boeken. We kunnen geen game hebben die overal op dezelfde manier werkt, behalve op dit ene ding. Het maakt nu niet uit waar je je spullen koopt, via Apple, Google, Steam of Bethesda.net. Als je de game op een ander platform speelt, is het allemaal gewoon voor je beschikbaar. Het maakt niet uit op welk platform je speelt, je speelt tegen iedereen die op dat moment aan het spelen is. Er is geen ‘hierop is het makkelijker te besturen, of op dit systeem is de framerate beter’. Het is een strategisch kaartspel. Dat maakt allemaal niet uit."

Hoewel Hines PlayStation 4 niet direct in de mond neemt, lijkt het duidelijk dat hij het over deze console heeft. Cross-platform gaming is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws, en dan met name dat Sony samenspel tussen de verschillende consoles tegenhoudt. Over wat dit mogelijk betekent voor The Elder Scrolls: Legends zegt Hines het volgende: "We blijven in gesprek met al onze verschillende platform-partners. Maar dit zijn onafdingbare voorwaarden voor ons. We kunnen niet praten over een versie van Legends waarbij je je progressie meeneemt en een andere versie waarbij je binnen het ecosysteem moet blijven, of die afgezonderd is van alle anderen."

The Elder Scrolls: Legends is momenteel verkrijgbaar voor Windows, macOS, iOS en Android. Later dit jaar verschijnt het digitale kaartspel ook voor Xbox One, Nintendo Switch – en PlayStation 4?