OM bevestigt vondst nieuwe resten Panama

In Panama zijn zaterdag nieuwe menselijke resten gevonden die mogelijk van Kris Kremers en Lisanne Froon zijn. Dat bevstigde een woordvoerder van het Panamese openbaar ministerie zondagmiddag (lokale tijd) weten na berichtgeving in lokale media. Volgens een betrokken onderzoeker zou het onder meer om een stuk schedel gaan.

Een eerdere zoektocht naar nieuwe sporen van de omgekomen Nederlandse vrouwen, die dinsdag van start ging en donderdag werd gestaakt, leverde aanvankelijk niets op. De autoriteiten kamden het gebied uit waar in juni de eerste overblijfselen gevonden werden, die na dna-onderzoek van het duo bleken te zijn.

Onderzoeker Diomedes Trejos laat zondag weten dat hij nog wacht op de resten, waarna hij met het dna-onderzoek begint. Afhankelijk van het materiaal maakt hij een inschatting over hoeveel tijd het onderzoek in beslag zal nemen.

De ouders van Kris Kremers reisden onlangs weer af naar Panama om parallel aan het onderzoek van justitie een eigen reconstructie van de gebeurtenissen te maken. De doodsoorzaak van de twee is nog altijd onduidelijk, maar de ouders geloven niet dat de vrouwen verdwaald zijn of een ongeluk hebben gehad.

Volgens de ouders hebben de twee op 1 april, de dag van hun verdwijning, na een wandeling op het Pianista Trail een noodnummer gebeld. Op een gevonden camera is bovendien te zien dat er acht dagen later nog foto's zijn gemaakt, meldt de krant La Estrella de Panama. Omdat de beelden erg donker zijn is het echter lastig te zien wat er precies op staat.