[JC Schaal] Uitslag PEC Zwolle - Ajax

PEC Zwolle heeft Ajax opnieuw verslagen in de strijd om een prijs. De Johan Cruyffschaal wordt uit de Amsterdam ArenA meegenomen naar Zwolle door een doelpunt van matchwinner Stefan Nijland. Ajax wist nauwelijks kansen te creëren tegen de Zwollenaren.

In het eerste bedrijf waren er weinig grote mogelijkheden. De verdediging van PEC Zwolle schutterde in de beginfase, waarna Nick Viergever de eerste grote kans kreeg. Hij miste maar raakte geblesseerd, waardoor hij later in de eerste helft gewisseld werd voor Thulani Serero. Even later maakte de rechtsback van Ajax, Ruben Ligeon een foutje. Mustafa Saymak kon echter de bal er niet in schieten. Daarna kwamen er nog wel enkele kansen, maar kwam geen van beide ploegen in groot gevaar. De stand na een povere eerste helft bleef dan ook 0-0.

Na rust kwam PEC Zwolle iets scherper de kleedkamer uit. Beide ploegen zorgden voor enig gevaar voor de doelen en Lasse Schöne was via een vrije trap juist iets dichter bij een doelpunt voor Ajax, maar PEC kwam uiteindelijk op voorsprong door Nijland. Hij tikte een voorzet goed binnen en zorgde zo voor de verdiende voorsprong. De grootste kansen daarna waren eigenlijk voor PEC, maar zij waren niet zeker genoeg in de afwerking. Pas tien minuten voor tijd kreeg Ajax twee kansen uit een vrije schop en een corner, maar Diederik Boer stond goed op te letten en voorkwam doelpunten. PEC Zwolle kreeg ook nog kansen op de 2-0 in de countr, maar wist niet succesvol af te ronden. Zo bleef het uiteindelijk 1-0 voor de mannen van Ron Jans, die zo opnieuw Ajax een prijs afhandig wisten te maken.