FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 augustus 2008

Saakasjvili eet stropdas

De president van Georgië, Michail Saakasjvili, was onlangs in een gênante pose op televisie te zien. De president was namelijk op zijn stropdas aan het kauwen, ten overstaan van de hele natie.

Saakasjvili zit zo te zien flink met de oorlog tegen Rusland in zijn maag. Zichtbaar nerveus stopt de man zijn stropdas in zijn mond, niet doorhebbend dat de camera's al aan het filmen waren.

Gedragsdeskundigen waren er als de kippen bij om het filmpje te analyseren. Volgens hen getuigt dit van iemand die zichzelf en de situatie niet meer onder controle heeft.

 


Weer eens wat anders dan uit je neus eten

Wenger verhuurt opnieuw talent aan Salamanca

Hàvard Nordtveit (18) speelt komend seizoen op huurbasis bij Salamanca in de Spaanse Segunda Division.

Nordtveit speelde afgelopen jaargang in het tweede elftal van Arsenal en was daar aanvoerder. De Noorse verdediger wordt nu voor één seizoen verhuurd aan de Spaanse tweededivisionist.

Vorig seizoen verhuurde Arsène Wenger het Mexicaanse talent Carlos Vela aan dezelfde club. Vela keerde deze zomer terug in Londen en zit nu bij de eerste selectie van The Gunners.

Gekapseisd Fries baggerschip geborgen

Het baggerschip dat vorige week zondag kapseisde op de Wijde Ee bij het Friese Bergum is vandaag geborgen. De hele dag is er met behulp van een drijvende bok gewerkt om het omgeslagen schip weer om te draaien. Volgens Dick Heuvelman, de eigenaar van het vaartuig, verliep de operatie goed.

Het schip zal met een sleepboot naar Delfzijl worden vervoerd, waar in een werf wordt achterhaald waarom het vaartuig om heeft kunnen slaan en wat de schade is. Bij het omslaan van het baggerschip is een onbekende hoeveelheid olie vrijgekomen.

Braziliaanse politie vindt gestolen Picasso terug

De Braziliaanse politie heeft een gestolen gravure van Pablo Picasso teruggevonden. Het gaat om het werk Minotaurus, Drinker en Vrouwen uit 1933. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De dieven namen het werk, samen met drie andere kunstobjecten, in juni op klaarlichte dag mee uit een museum in de Braziliaanse stad Sao Paulo. Ze hielden de bewakers onder schot, terwijl ze hun wensenlijstje bij elkaar zochten in stadsmuseum Pinacoteca. Eerder werden de andere werken teruggevonden. Twee personen zijn toen aangehouden voor de diefstal.

Piloten Transavia dreigen met acties

De piloten van vliegmaatschappij Transavia.com dreigen vanaf woensdag "ontwrichtende acties" te voeren als zij dinsdag niet tot een cao-akkoord kunnen komen met hun werkgever.

Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), de vakbond die 90 procent van alle piloten vertegenwoordigt, maandag gezegd.

Een groep van 110 Transavia-piloten, een kwart van de vliegers in dienst van het bedrijf, zette het dreigement maandagmiddag kracht bij door voor het gebouw van Transavia.com hun ongenoegen over het lopende onderhandelingsconflict te uiten. De cao-onderhandelingen begonnen in januari.

De piloten willen, naast een salarisverhoging, na lange vluchten een overnachting in de stad waar zij landen. Bovendien stellen zij steeds minder vertrouwen in het managementteam van Transavia.com te hebben. Volgens een zegsman van de VNV komt dit onder meer doordat de vliegmaatschappij weinig coulant omgaat met snipperdagen.

"We krijgen steeds vaker het gevoel dat Transavia weinig moeite doet de geest van de vorige cao-afspraken na te leven", stelt de vakbond. "Transavia is geen betrouwbare werkgever meer." Over de precieze aard van de acties wil de woordvoerder nog geen uitspraken doen. "Maar het zal niet blijven bij stiptheidsacties."

Transvia.com meldt in een reactie op het dreigement "dat de VNV dit al een paar weken roept". "Wij willen heel graag werken aan een oplossing voor het conflict", stelt een zegsvrouw. "Maar aan een aantal eisen van de piloten kunnen we simpelweg niet voldoen. Transavia is een bedrijf met een smalle winstmarge. Wij kunnen de financiële last van overnachtingen voor alle piloten op lange vluchten simpelweg niet dragen. Dat loopt in de miljoenen euro's per jaar."

De dreiging met opzegging van het vertrouwen in het management van Transvia komt voor de vervoerder 'uit de lucht vallen'. Ook deze kwestie komt dinsdag tijdens de nieuwe onderhandelingen ter sprake.

 


Blijft dit vliegtuig binnenkort door acties aan de grond? (foto: ANP)

Adebayor verlengt contract

Emmanuel Adebayor heeft zijn contract bij Arsenal verlengt. Dat meldt de club vandaag op haar website.

In het bericht op Arsenal.com staat niet voor hoeveel jaar de Togolees heeft bijgetekend, maar volgens eerdere berichten zou het gaan om een verlenging van twee of drie jaar. Het huidige contract van de topschutter liep nog tot 2010.

Emmanuel Adebayor was deze zomer veel in het nieuws, onder andere AC Milan en Barcelona hadden belangstelling om hem over te nemen.

Ook Benfica denkt aan Suazo

Volgens de Portugese krant A Bola hoopt Benfica David Suazo over te nemen van Inter.

De Portugese club heeft behoefte aan versterking voorin, maar krijgt in de strijd om Suazo wel concurrentie van AS Roma. De nummer twee van Italië ziet de spits uit Honduras als perfecte stand-in voor Mirko Vucinic en Francesco Totti.

In eerste instantie wilde Benfica Luis Garcia van Espanyol halen, maar daarin faalde de club van trainer Quique Sanchez Flores. De 28-jarige Suazo mag bij Inter vertrekken, omdat de club van manager Jose Mourinho de selectie wil verkleinen.

'Dembélé dichtbij overgang naar Juventus'

Na een eerdere link met AS Roma zou nu Juventus zeer concreet zijn voor AZ-spits Moussa Dembélé. De Belgische aanvaller was zaterdag met twee treffers bijna hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Italië op de Olympische Spelen.

België won uiteindelijk met 3-2 van de Italianen, die Dembélé zagen als de grote ster bij de Belgische ploeg, die zich verrassend heeft weten te plaatsen voor de halve finale.

De zaakwaarnemer van de spits van de Alkmaarders, Luca Pelizzon, ontkent de interesse van Juventus niet. "Afgevaardigden van Juventus hebben in China interesse getoond in de ontwikkeling van Dembélé. Het feit is dat hij een belangrijke speler is, die de aandacht heeft getrokken van de topclubs in Italië."

Naast Juventus zijn dat dus ook AS Roma en mogelijk zelfs Fiorentina en Inter. Maar Pelizzon blijft nuchter. "Dembélé weet dat hij niet arrogant moet worden, hij zal het in de halve finale wederom moeten laten zien."

Swords & Soldiers aangekondigd voor WiiWare

De Utrechtse ontwikkelaar Ronimo Games werkt aan een strategische game voor de Wii, dat Swords & Soldiers zal gaan heten. Het spel zal Wii Ware worden, wat inhoudt dat het tegen betaling te downloaden zal zijn in de online winkel van Nintendo.

Swords & Soldiers zal een sidescrolling real-time strategy worden, waarin gestreden kan worden met drie verschillende facties. Het spel zal naast een singleplayer campaign ook een splitscreen multiplayer mode bevatten. Helaas is er nog niet veel meer bekend over deze game, er is wel een drietal screenshots vrijgegeven.

Ronimo Games is opgericht door zeven studenten die eerder het spel De Blob hebben gemaakt. EA heeft vervolgens De Blob opgepikt, aangepast voor het buitenland, en heeft het uiteindelijk voor de Wii uitgebracht. De opbrengst hiervan heeft de studenten de mogelijkheid gegeven om hun eigen gamestudio te starten.
Kraanwagen ontregelt treinverkeer Zwolle-Amersfoort

Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort is vanmiddag platgelegd nadat een kraanwagen bij Ermelo door de bovenleiding was gereden. De vertraging bedraagt een halfuur tot een uur, meldt spoorbeheerder ProRail.

Rond 16.00 uur reed de vrachtwagen door de bovenleiding. De chauffeur was vergeten de kraan naar beneden te halen.

Het treinverkeer is in beide richtingen gestremd. ProRail verwacht dat de herstelwerkzaamheden in ieder geval tot morgenmiddag duren. Tot die tijd wordt doorgaande reizigers geadviseerd via Deventer om te rijden.

Mensen die met de stoptrein reizen, moeten er rekening mee houden dat de stations Ermelo, Putten en Harderwijk niet bereikbaar zijn. Voor hen zet de NS bussen in.

Meer arrestaties Lowlands dan vorig jaar

Tijdens het meerdaagse muziekfestival Lowlands bij Biddinghuizen zijn 180 aanhoudingen verricht. Dat waren tientallen arrestaties meer dan vorig jaar toen tijdens een eveneens uitverkochte editie 114 festivalgangers werden opgepakt. 'Noemenswaardige geweldsincidenten' deden zich volgens de politie niet voor.

Dat dit jaar meer mensen werden gearresteerd, was volgens de politie het gevolg van intensievere samenwerking tussen politie, beveiligingsmedewerkers en de organisatie van het festival. Ook was het toezicht bij de festivalentrees dit jaar verscherpt.

De meeste arrestaties werden verrichten vanwege illegaal drugsbezit. Vooral XTC-pillen, cocaïne, GHB maar ook paddo's en MDMA-poeder werden als partydrugs aangetroffen. Vier feestgangers hadden zoveel bij zich dat zij zijn opgepakt voor 'dealen'.

Ook zijn enkele verdachten gearresteerd voor diefstal of het illegaal binnenkomen van het festivalterrein. Het stelen van een watermeloen uit een cateringtent was wel een zeer opmerkelijke diefstal, merkt de politie op. Ook werden twee festivalgangers betrapt toen zij probeerden opnieuw het terrein op te komen, nadat ze vanwege hun onbetamelijke gedrag waren verwijderd.

De politie zegt vandaag tevreden te zijn over het verloop van de zestiende editie van Lowlands. "Het vierdaagse cultureel-muzikaal festival kenmerkte zich ook dit jaar weer door een goede sfeer en hoge tolerantie tussen bezoekers onderling."

Lowlands vond dit jaar plaats op 15, 16 en 17 augustus, net als voorgaande jaren op het terrein bij Walibi Flevo in Biddinghuizen. Met 55 duizend bezoekers was het festival volledig uitverkocht.Meer arrestaties Lowlands dan vorig jaar  (foto: DAG / Novum)

NAVO zoekt naar eensgezindheid tegenover Rusland

De NAVO zal morgen naar verwachting het gebruik van geweld door het Russische leger in Georgië veroordelen en steun uitspreken aan de ambities van Georgië om NAVO-lid te worden.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de 26 NAVO-landen komen morgen in Brussel bijeen voor overleg over het conflict tussen Rusland en Georgië. Waarschijnlijk stuurt het bondgenootschap ook civiele experts naar Georgië om de autoriteiten in Tbilisi te helpen met het opnemen van de schade.

Maar de grote vraag is in hoeverre de NAVO-landen het eens worden over hun veroordeling van Rusland en of het Russische optreden gevolgen moet hebben voor de relatie tussen de twee machtsblokken.


NAVO zoekt eensgezindheid tegenover Rusland (foto: ANP)

Nederlandse medaillewinnaars Olympische Spelen, Peking 2008


Paralympische spelen:

Goud:
Speerwerpen: Heren klasse F55/F56 (Pieter Gruijters)
Zwemmen: Dames 100m rugslag klasse S6 (Mirjam de Koning)
Tennis: Dames enkelspel (Esther Vergeer)


Zilver:
Zwemmen: Dames 100m vrij klasse S6 (Mirjam de Koning)
Verspringen: Dames klasse F42 (Annette Roozen)
Wielrennen: Dames tijdrit klasse HC A/HC B/HC C (Monique van der Horst)
Wielrennen: Dames wegwedstrijd (Monique van der Horst)
Wielrennen: Heren klasse B&VI (Alfred Stelleman, voorrijder Jacco Tettelaar)
Tennis: Dames enkelspel (Korie Homan)
Atletiek: 100 meter (Annette Roozen)


Brons:

Zwemmen: Heren 100m vlinderslag klasse S10 (Mike van der Zanden)
Judo: Dames -70 kilo (Sanneke Vermeulen)
Zwemmen: Dames 100m rugslag klasse S7 (Chantal Boonacker)
Tafeltennis: Heren klasse 6 (Nico Blok)
Tafeltennis: Dames klasse 6/7 (Kelly van Zon)
Tennis: Heren enkelspel (Maikel Scheffers)
Volleybal: Dames

Olympische spelen:

Goud:
Zwemmen: 4x 100 meter estafette dames
Roeien: Lichte dubbeltwee (Van Eupen & Van der Kolk)
Wielrennen: Puntenkoers dames (Marianne Vos)
Paardensport: Individuele dressuur (Anky van Grunsven)
Zwemmen: 10km Openwater heren (Maarten van der Weijden)
Waterpolo: Dames
Hockey: Dames


Zilver:
Judo: Dames -57 kilo (Deborah Gravenstijn)
Roeien: Vrouwen Acht

Zeilen: 470-Klasse vrouwen (Berkhout & De Koning)
Zeilen: Ynglingklasse vrouwen
Paardensport: Landenwedstrijd dressuur


Brons:

Judo: Heren -60 kilo (Ruben Houkes)
Judo: Dames -63 kilo (Elisabeth Willeboordse)
Judo: Dames -70 kilo (Edith Bosch)
Judo: Heren -100 kilo (Henk Grol)

 
FOK!radio: Columnist DriekOplopers reageert

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

'Halsema moet dood!' Dat was de kop van een column die vrijdag door DriekOplopers geplaatst werd op de frontpage van FOK!. Het was het begin van een vervelend weekend voor hem. Ineens kwam in de media dat Halsema aangifte zou doen vanwege die column. Danny vond de column te ver gaan en verwijderde het schrijfsel. Daarmee leek de kous af. Tot NOVA zich er een dag later mee ging bemoeien. Driek kwam daar in de uitzending en leek te worden gefileerd. Het gevolg: hij werd uit zijn functie als woordvoerder bij reizigersbelangenvereniging ROVER gezet en moest ook een column voor de website van de PvdA in Amsterdam inleveren. Vanavond is DriekOplopers te gast in de studio van FOK!radio en horen we van hem hoe hij het weekend heeft ervaren. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Wat vind jij, komt het door de media dat Driek bij ROVER eruit is gestuurd??
Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

FA Shmoopy weet wat er zich voor de rest op het forum heeft afgespeeld. Daarnaast horen we weer al het nieuws over FOK!. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Tweekoppige schildpad gestolen

Een bezoeker van een dierenwinkel in New York heeft vandaag een tweekoppige schildpad gestolen. Het dier verdween uit zijn verblijf, kort nadat een foto van het ongewone reptiel in een plaatselijke krant was verschenen.

De eigenaar van de dierenwinkel stelde de tweekoppige schildpad sinds enkele weken tentoon. De siamese schildpadtweeling trok veel aandacht.

De schildpad was volgens de eigenaar twee keer zoveel werk als een gewone schildpad. "Je moest beide koppen tegelijk voeren anders gingen ze elkaar bijten", aldus Sean Casey.

Presidentsvrouw niet naar uitvaart Storimans

De Georgische presidentsvrouw Sandra Saakasjvili-Roelofs is niet welkom op de uitvaart donderdag 21 augustus van de omgekomen cameraman Stan Storimans. De familie heeft dit via het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan mevrouw Roelofs laten weten.

Dat heeft een woordvoerder van de familie vandaag aan RTL laten weten. Hij benadrukt tegenover de werkgever van Storimans dat de familie niet twijfelt aan haar oprechtheid: "Maar het is een presidentsvrouw uit een oorlogsgebied. Dat brengt extra beveiligingsmaatregelen met zich mee. We hebben liever geen extra politieke lading aan de uitvaart, we kiezen voor rust en ingetogenheid."

Tijdens de uitvaart zijn wel Nederlandse politici en ex-politici aanwezig, onder anderen de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Storimans wordt in besloten kring begraven. De uitvaartplechtigheid in de St. Lucaskerk in Tilburg is alleen toegankelijk voor genodigden.

De uitvaartdienst begint donderdag om 11.00 uur. Na de dienst vertrekt de rouwstoet naar begraafplaats Vredehof in Tilburg. Voor de media zijn bij de kerk en de begraafplaats wel persvakken ingericht.

Vrouw biedt buurmans kat te koop aan

Een Duitse vrouw die zich ergerde aan de buurman heeft diens kat gejat en op een verkoopsite gezet. Het dier bleek al enkele dagen vermist, toen de eigenaar het beest toevallig op internet tegenkwam.

Toen de man uit het Duitse Gross Rodensleben bemerkte dat het zijn eigen buren waren die zijn viervoeter te koop aanboden, nam hij gelijk contact op met de politie. Tijdens het hierop volgende onderzoek bekende de 23-jarige buuv de kat te hebben gestolen met het doel deze door te verkopen.

Ze ergerde zich namelijk dood aan de buurman en wilde op deze manier wraak nemen. Het beest is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Burgemeester wil lelijke vrouwen in stad

Een Australische burgemeester heeft een bijzondere oproep gedaan. Hij wil namelijk meer lelijke vrouwen in zijn stadje hebben. Dit om het gebrek aan vrouwen in het mijnwerkersstadje een halt toe te roepen.

"Met vijf mannen voor elke vrouw, suggereer ik dat vrouwen die qua schoonheid in het nadeel zijn naar Mount Isa komen", meent burgemeester John Molony. "Vaak zul je dan een niet zo aantrekkelijke vrouw zien lopen met een brede glimlach. Of dat nu komt door de vorige avond of het vooruitzicht op de komende avond, er is sprake van een bepaalde mate van geluk."

Vele Australiërs hebben verbolgen gereageerd op de oproep. De telefoon op het gemeentehuis stond dan ook roodgloeiend door inwoners die duidelijk maakten het niet eens te zijn met de actie van hun burgervader. Molony is echter niet van plan zijn excuses aan te bieden.

 


Misschien is Kelly ook welkom in het stadje

Uitslagen dag 10 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van de finales vanaf een uur of twee Nederlandse tijd tot nu.

Atletiek, mannen

400 meter horden

1. Angelo Taylor (VS) 47,25
2. Kerron Clement (VS) 47,98
3. Bershawn Jackson (VS) 48,06
4. Danny McFarlane (Jam) 48,30
5. Louis van Zyl (ZAf) 48,42
6. Marek Plawgo (Pol) 48,52
7. Markino Buckley (Jam) 48,60
8. Periklís Iakovákis (Gri) 49,96

3.000 meter steeplechase

1. Brimin Kipruto (Ken) 8.10,34
2. M.Mekhissi-Benabbad (Fra) 8.10,49
3. R.Kipkemboi Mateelong (Ken) 8.11,01
4. Yakob Jarso Kintra (Eth) 8.13,47
5. Bouabdellah Tahri (Fra) 8.14,79
6. Youcef Abdi (Aus) 8.16,36
7. Ezekiel Kemboi (Ken) 8.16,38
8. Abubaker Ali Kamal (Qat) 8.16,59

Verspingen

1. Irving Saladino (Pan) 8,34 m
2. Godfrey Mokoena (ZAf) 8,24 m
3. Ibrahim Camejo (Cub) 8,20 m
4. Ngonidzashe Makusha (Zim) 8,19 m
5. Wilfredo Martínez (Cub) 8,19 m
6. Ndiss Kaba Badji (Sen) 8,16 m
7. Luis Méliz (Spa) 8,07 m
8. Roman Novotn (Tsj) 8,00 m

Atletiek, vrouwen

800 meter

1. Pamela Jelimo (Ken) 1.54,87
2. Janeth Jepkosgei (Ken) 1.56,07
3. Hasna Benhassi (Mar) 1.56,73
4. Svetlana Klyuka (Rus) 1.56,94
5. Maria Mutola (Moz) 1.57,68
6. Kenia Sinclair (Jam) 1.58,24
7. Joelija Krevsoen (Oek) 1.58,73
8. Tatjana Andrianova (Rus) 2.02,63

Polsstokhoogspringen

1. Jelena Isinbajeva (Rus) 5,05 m WR
2. Jennifer Stuczynski (VS) 4,80 m
3. Svetlana Feofanova (Rus) 4,75 m
4. Joelija Goloebtsjikova (Rus) 4,75 m
5. Monika Pyrek (Pol) 4,70 m
6. Carolin Hingst (Dui) 4,65 m
7. Silke Spiegelburg (Dui) 4,65 m
8. April Steiner (VS) 4,55 m

Discuswerpen
1. Stephanie Brown (VS) 64,74 m
2. Yarelis Barrios (Cub) 63,64 m
3. Jelena Antonova (Oek) 62,59 m
4. Song Aimin (Chi) 62,20 m
5. Vera Cechlová (Tsj) 61,75 m
6. Ellina Zvereva (WRu) 60,82 m
7. Li Yanfeng (Chi) 60,68 m
8. Mélina Robert-Michon (Fra) 60,66 m

Basketbal, mannen

Groep A

Argentinie - Rusland 91-79

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Litouwen9425-400
2Argentinie9425-361
3Australie8457-405
4Kroatie8399-380
5Rusland6387-406
6Iran5323-464

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Groep B

Griekenland - China 91-77
Angola - Spanje 50-98
Verenigde Staten - Duitsland 106-57

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten10515-354
2Spanje9418-369
3Griekenland8415-375
4China7366-400
5Duitsland6330-390
6Angola5321-477

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Gewichtheffen, mannen

Tot 105 kg
1. Andrej Aramnau,WRu WR 200/236 436 kg
2. Dmitri Klokov,Rus 193/230 423 kg
3. Dmitri Lapikov,Rus 190/230 420 kg
4. Marcin Dolega,Pol 195/225 420 kg
5. Bachyt Achmetov,Kaz 190/225 415 kg
6. Igor Rasonorov,Oek 187/223 410 kg
7. Albert Koesilov,Geo 182/227 409 kg
8. Sergej Istomin,Kaz 181/225 406 kg

Handbal, mannen

Groep A

Polen -Frankrijk 30-30

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Frankrijk9148-115
2Polen9147-128
3Kroatie6140-115
4Spanje6152-145
5Brazilie2129-153
6China0104-164

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Groep B

Duitsland - Denemarken 21-27

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Zuid-Korea6122-129
2Denemarken6137-131
3IJsland6151-146
4Rusland5136-131
5Duitsland5126-130
6Egypte2127-132

Nummers 1,2,3,4 naar kwartfinales

Hippische sport, springen

Landenwedstrijd
Eindstand
1. Ver.Staten wint na barrage 20 pnt
(Ward,Kraut,Simpson,Madden)
2. Canada 20 pnt
(Cone,Helselwood,Lamaze,Millar)
3. Noorwegen 27 pnt
(Endresen,Djupvik,Gulliksen,Hansen)
4. Zwitserland 30 pnt
(Liebherr,Schwizer,Schurtenberger,
Guerdat)
5. Nederland 34 pnt
(Hoorn,Houtzager,Voorn,Schröder)
Duitsland 34 pnt
(Ahlmann,Kutscher,Michaels,Beerbaum
7. Groot-Brittannië 37 pnt
(Skelton,Stockdale,Maher,Whitaker)
8. Zweden 38 pnt
(Eriksson,Schultz,Lundback,
Bengtsson)

Hockey, vrouwen

Groep A

China - Australie 2-2
Nederland - Spanje 2-0

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Nederland1514-3
2China1014-4
3Australie1017-9
4Spanje64-12
5Zuid=Korea313-18
6Zuid-Afrika02-18

Nummers 1 en 2 naar halve finales

Groep B

Groot-Brittanie - Verenigde Staten 0-0
Argentinie - Nieuw-Zeeland 3-2

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Duitsland1212-8
2Argentinie1113-7
3Groot-Brittanie87-9
4Verenigde Staten69-8
5Japan45-7
6Nieuw-Zeeland06-13

Nummers 1 en 2 naar halve finales

Honkbal

Nederland - Cuba 3-14
Verenigde Staten - China 9-1

Softbal

China - Verenigde Staten 0-9
Canada - Japan 0-6
Venezuela - Australie 2-9

Tafeltennis, mannen

Finale, landenwedstrijd

China - Duitsland 3-0

Trampolinespringen, vrouwen

Eindstand
1. He Wenna (Chi) 37.80 pnt
2. Karen Cockburn (Can) 37.00
3. Jekaterina Khilko (Oez) 36.90
4. Olena Movtsjan (Oek) 36.60
5. Irina Karavajeva (Rus) 36.20
6. Luba Golovina (Geo) 36.10
7. Rosannagh Maclennan (Can) 35.50
8. Anna Dogonadze (Dui) 18.90

Turnen, heren

Ringen

1. Chen Yibing (Chi) 16,600
2. Yang Wei (Chi) 16,425
3. Aleksandr Vorobjov (Oek) 16,325
4. Andrea Coppolino (Ita) 16,225
5. Danny Pinheiro Rodrigues,Por 16,225
6. Matteo Morandi (Ita) 16,200
7. Robert Stanescu (Roe) 15,825
8. Jordan Jovtsjev (Bul) 15,525

Sprong
1. Leszek Blanik (Pol) 16,537
2. Thomas Bouhail (Fra) 16,537
3. Anton Golotsoetskov (Rus) 16,475
4. Marian Dragulescu (Roe) 16,225
5. Benoit Caranobe (Fra) 16,062
6. Dmitri Kasperovitsj (WRu) 16,050
7. Flavius Koczi (Roe) 15,925
8. Isaac Botella (Spa) 15,737

Turnen, dames

Brug
1. He Kexin (Chi) 16,725
2. Nastia Liukin (VS) 16,725
3. Yang Yilin (Chi) 16,650
4. Beth Tweddle (GB) 16,625
5. Anastasia Koval (Oek) 16,375
6. Ksenia Semenova (Rus) 16,325
7. Steliana Nistor (Roe) 15,575
8. Darija Zgoba (Oek) 14,875

Voetbal, vrouwen

Halve finale

Brazilie - Duitsland 4-1
Verenigde Staten - Japan 4-2


Beachvolleybal, mannen

Kwartfinales

Ricardo/Emanuel (Bra) - Gibb/Rosenthal (VS) 21-18,21-16
Marcio Araujo/Fabio Luiz (Bra) - Gosch/Horst (Oos) 22-20,21-17

Baanwielrennen, mannen

Ploegenachtervolging

1. GROOT-BRITTANNIE 4.16,977
(Bradley Wiggins,Thomas Gerraint,Ed
Clancy,Paul Manning)

2. DENEMARKEN 4.19,611
(Michael Moerkoev,Casper Jörgensen,
Jens erik Madsen,Alex Rasmussen)

3. NIEUW-ZEELAND 4.20,947
(Hayden Roulston,Jesse Sergent,Sam
Bewley,Marc Ryan)

4. AUSTRALIE 4.24,149
(Jack Bobridge,Graeme Brown,Luke
Roberts,Mark Jamieson)

Percy overleden door hersenbloeding

De familie van Percy Irausquin heeft vanmorgen bekendgemaakt dat de 39-jarige modeontwerper overleden is als gevolg van een hersenbloeding.

Eerder werd er al bekendgemaakt dat Irausquin zich voor zijn overlijden had ziek gemeld. Volgens de familie had Percy al enige tijd last van een vorm van migraine, hij liet daarvan echter niets weten tegenover de buitenwereld. Voor deze hoofdpijn had Irausquin al een huisarts bezocht. Eerder al liet de Amsterdamse politie weten dat een misdrijf werd uitgesloten.

Het lichaam van Percy wordt aankomende vrijdag overgevlogen naar Aruba, wanneer hij begraven wordt is nog onduidelijk. In september wordt er een herdenkingsdienst gehouden in Amsterdam.

EA laat bod op Take-Two aflopen

Electronic Arts heeft aangekondigd dat het zijn bod op concurrent Take Two van bijna 26 dollar per aandeel, af laat lopen.

Het bod van in totaal twee miljard dollar staat al sinds februari 2008, en heeft sindsdien diverse deadline-verlengingen doorstaan. Desondanks is het de twee uitgevers niet gelukt om tot een overeenkomst te komen. Take Two bleef volhouden dat EA het bedrijf onderwaardeerde, ondanks dat het bod van $25,74 hoger lag dan de werkelijke beurswaarde ($23,30).

Het doel van EA was om de nieuwe titels van Take Two over te kunnen nemen voordat de distibutie van de kerstperiode van start zou gaan. Nu duidelijk is dat dit niet meer gaat lukken, heeft EA besloten een punt achter het bod te zetten.

Irisje moet in de bloemen!

Ceriel stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Maar Iris is eigenlijk helemaal niet zo lief. Integendeel. Ik vind het zacht gezegd geen leuk wijf, want ze is een notoire bloemenhater. Ik kwam onlangs bij haar op bezoek en dacht aardig te zijn door een boeketje mee te nemen. Daar stond ze dan met gitzwarte ogen in de deuropening stampvoetend en schuimbekkend te loeren naar de bloemen in mijn hand. Voor ik het wist zat ik weer op m'n fiets met talloze afgeknakte takjes in m'n kleding.

Fay eist meer dan vijftig mensenlevens

De tropische storm Fay die door het Caribisch gebied raast, heeft al aan meer dan vijftig mensen het leven gekost. Het merendeel van de slachtoffers stierf door een busongeval in Haïti.

De bus met ruim zestig inzittenden kwam zondag in een rivier terecht, toen de chauffeur probeerde een overstroomde brug te passeren. Tientallen mensen verdronken. Vandaag kwamen zeven mensen om het leven toen een vrachtwagen in het zuiden van Haïti door het water gegrepen werd.

Eerder kwamen vijf mensen in de Dominicaanse Republiek en Haïti om het leven. In de Dominicaanse republiek raakten door de storm ongeveer 12.000 mensen dakloos.

Fay trekt verder richting de Amerikaanse staat Florida en de Bahama's. Meteorologen sluiten niet uit dat de storm nog kan aansterken tot een orkaan. In Florida zijn uit voorzorg meer dan 25.000 mensen geëvacueerd.

Ratchet & Clank: Quest for Booty ook op Blu-ray

Ratchet & Clank: Quest for Booty wordt op Blu-ray Disc uitgebracht in Europa, dit heeft President van Sony Europa (SCEE) David Reeves deze week bekend gemaakt tijdens Sony's Santa Monica event.

Ratchet & Clank zal als uitzondering zowel via PSN vanaf aanstaande donderdag en op Blu-ray Disc vanaf 12 september verkocht worden meldt British Gaming. Verder gaf Reeves meer zekerheid over games als Motorstorm: Pacific Rift en God of War 3:

"MotorStorm Pacific Rift, LittleBigPlanet, Siren: Blood Curse, Resistance 2, Buzz! Quiz TV, SingStar Vol. 2 and Killzone 2 - these will all be appearing in our fiscal year, which is before March 31st 2009.

Coming in spring will be inFamous and MAG, and God of War 3 will be coming later in 2009. I can also confirm that we will support DC Universe online for PS3."

'Belangstelling voor Bakircioglü'

Ajax-speler Kennedy Bakircioglü heeft volgens SkySports over belangstelling niet te klagen.

De 27-jarige Zweed is onder Marco van Basten niet langer nodig bij Ajax en mag de Amsterdammers dan ook verlaten.

Bakircioglü kwam vorige zomer over van FC Twente en begon sterk in Amsterdam. Na het vertrek van Henk ten Cate en divers blessureleed raakte de international uit beeld bij de hoofdstedelingen.

Van Basten ziet het helemaal niet zitten in de rechtsbuiten, die dan ook mag vertrekken bij Ajax. Volgens SkySports hebben diverse clubs uit de Premier League interesse in Bakircioglü, die ook zou worden gevolgd door enkele Spaanse clubs.

Moslims in Kashmir betogen bij VN-gebouw

Tienduizenden moslims in Kashmir hebben vandaag een protestmars gehouden door het centrum van de hoofdstad Srinagar en zich verzameld bij het gebouw van de Verenigde Naties om afscheiding van India te eisen en de VN om tussenkomst te vragen.

Betogers kwamen met afgeladen bussen en vrachtwagens uit alle uithoeken van Kashmir in de hoofdstad aanzetten. Versperringen van prikkeldraad die de autoriteiten hadden aangebracht op wegen naar het VN-gebouw werden neergehaald. 'Weg met India', riep de menigte. Er waren duizenden politieagenten en paramilitairen op de been, maar er werd geen melding gemaakt van geweld.

Een voorman van de separatisten, Masarat Aalam, zei dat het de bedoeling was een petitie bij het VN-gebouw af te leveren waarin gewag wordt gemaakt van mensenrechtenschendingen door de Indiase autoriteiten en de VN wordt gevraagd in te grijpen.

Duizenden betogers scandeerden de naam van Lashkar-e-Tayyab, een van de gewelddadigste van de militante moslimgroepen die vechten voor de afscheiding van Kashmir en die verantwoordelijk wordt gehouden voor terreuraanslagen in heel India. "Lashkar is gekomen. Het is je dood, India. Lashkar is gekomen."

Volgens organisatoren was de protestbetoging de grootste sinds de onrust in Kashmir twee maanden geleden plotseling scherp escaleerde. Dat gebeurde nadat de autoriteiten veertig hectare grond bij een hindoe-heiligdom hadden toegekend aan hindoes, die er onderkomens voor pelgrims op wilden bouwen. Onder druk van de moslimmeerderheid, die het plan beschouwt als een poging de religieuze balans in het gebied te veranderen, trok de overheid de toestemming weer in. Daarmee haalde zij zich ook de woede van de hindoes op de hals. Twee hindoes pleegden uit protest zelfmoord. De onrust liet zich niet meer bedwingen en de spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen bleven oplopen.

In de enige stad van Kashmir met een hindoemeerderheid, Jammu, werd vandaag ook gedemonstreerd. Duizenden hindoes trotseerden een verbod op bijeenkomsten en vormden grote groepen op straat met de bedoeling zich te laten arresteren, een tactiek die voor het eerst werd gebruikt door Mohandas Gandhi, de Indiase onafhankelijkheidsstrijder en pacifist. Een van de organisatoren zei dat de protestcampagne drie dagen zou doorgaan.

De Indiase premier Manmohan Singh riep op tot kalmte en zei dat alle politieke partijen en weldenkende mensen moeten samenwerken om de situatie onder controle te brengen.

Rustenberg naar Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden heeft Randy Rustenberg gecontracteerd. De linksback tekende voor één seizoen in Friesland.

De 24-jarige Amsterdammer moet de Nigeriaan Yinka Casal vervangen. Hij vertrok naar het Engelse Swindon Town. Rustenberg werd opgeleid door Ajax, maar bleek te licht voor de Amsterdamse hoofdmacht. Daarop vertrok Rustenberg naar RKC Waalwijk, waar hij debuteerde in het betaald voetbal.

De afgelopen twee seizoenen kwam de verdediger uit voor FC Dordrecht. Bij die club vertrok Rustenberg ondanks een doorlopend contract al op 1 januari van dit jaar, omdat hij geen genoegen meer wenste te nemen met een bijrol. Rustenberg speelde tot dusverre 41 competitiewedstrijden in het betaald voetbal.

[Upd] Nederland vijfde in springwedstrijd

Bij de landenwedstrijd springen heeft Nederlands een gedeelde vijfde plaats behaald. Het streepresultaat was wederom van Vincent Voorn, die 27 strafpunten kreeg.

Angelique Hoorn, Marc Houtzager, Vincent Voorn en Gerco Schröder stonden na gisteren op een zesde plaats. Vandaag kreeg Nederland net als gisteren zeventien strafpunten om de oren, zonder het streepresultaat.

Het brons op de landenwedstrijd ging naar Noorwegen. Canada en de Verenigde Staten eindigden gelijk en zullen in een barrage uitmaken wie de gouden medaille wint.

Update
De Verenigde Staten hebben het goud gewonnen. Ze versloegen Canada met drie foutloze ritten. De Canadezen hadden al vier strafpunten en maar drie ruiters dus geen streepresultaat.

Dinamo Moskou wil Wilkshire bij Twente wegplukken

De kans dat Luke Wilkshire komend seizoen in het shirt van FC Twente blijft spelen lijkt niet groot. Dinamo Moskou wil de Australiër per direct overnemen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De nummer twee van de Russische competitie wil de rechtsback per direct overnemen. Omdat Wilkshire een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft staan is de transfersom geen enkel probleem voor de Russen.

De verbintenis van de Australiër, die hij onlangs verlengde, loopt nog tot en met 2012. Voorzitter Joop Munsterman en trainer Steve McClaren willen Wilkshire echter ten koste van veel behouden, weet de krant.

Eerder verlieten Orlando Engelaar(Schalke 04) en Karim El Ahmadi(Feyenoord) de Enschedeërs.

OS: Kwelgeest Van Gelder pakt goud op ringen

Yibing Chen heeft op het olympische turntoernooi goud gewonnen op de ringen. De Chinees werd voor zijn oefening beloond met 16.600 punten en gaf daarmee iedereen het nakijken. Chen pakte vorig jaar al de wereldtitel op de ringen en hield daarmee toen Yuri van Gelder van de Olympische Spelen.

Van Gelder was de grote afwezige in de olympische ringenfinale. Alleen als hij vorig jaar de wereldtitel in de wacht had gesleept, was hij welkom geweest in Beijing. De Nederlander voldeed vorig jaar in Stuttgart bijna aan die opdracht, maar Chen veroordeelde hem uiteindelijk tot het zilver. De laatste wildcard ging vervolgens naar een turner uit Jemen, die al in de kwalificaties strandde.

De score die Van Gelder vorig jaar in Stuttgart behaalde (16.625), zou in Beijing voldoende zijn geweest voor goud. Chen maakte zijn favorietenrol nu moeiteloos waar. Zijn landgenoot Wei Yan (16.425) en de Oekraïner Oleksandr Vorobiov (16.325) pakten zilver en brons.

 


Yibing Chen, kwelgeest Van Gelder, pakt goud op ringen  (foto: DAG/AP)

 
Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op
OS 2008 @ FOK!

Knol waarschijnlijk naar Sparta

De kans is groot dat Ruud Knol dit seizoen het shirt van Sparta aantrekt.

Vrijdagavond kwam Knol al tot een akkoord met Foeke Booy, die ook deels verantwoordelijk is voor het technische beleid bij Sparta, maar de 26-jarige verdediger wilde nog enige bedenktijd hebben.

"Hij heeft me verteld dat Sparta zijn eerste keuze is," aldus Booy in het Algemeen Dagblad. Knol zit op dit moment zonder club nadat hij bij zijn vorige club PAOK Saloniki geen salaris meer kreeg.

De voormalig speler van Vitesse kampt op dit moment nog met een infectie, maar volgens Booy is hij op de goede weg om fit te worden. "Hij traint vijf dagen per week voor zichzelf, samen met zijn fysiotherapeut. Op dit moment, schat ik zo, staat hij op tachtig procent."

'AZ wil Tottenham's Lee uit lijden verlossen'

Niet PSV, maar AZ zou wel eens de nieuwe werkgever van Young-Pyo Lee kunnen worden. De Alkmaarders willen de Zuid-Koreaan graag overnemen van Tottenham Hotspur, meldt het Engelse Sky Sports.

Lee is één van de spelers die bij de schoonmaak van Tottenham-coach Juande Ramos een vervelende boodschap werd medegedeeld: hij mag vertrekken.

Aanvankelijk was PSV in de race voor Lee, maar na het contracteren van Erik Pieters(FC Utrecht) waren de Eindhovense geruchten uit de lucht. De vraag is of Lee bereid zal zijn financieel een flink gedeelte in te leveren bij een contract in Alkmaar.

De Zuid-Koreaan speelde tussen 2003 en 2005 al in de Eredivisie voor PSV. Die transfer verdiende hij na een uitstekend wereldkampioenschap in 2002.

Est en Argentijn op proef bij GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft de komende week de Est Sander Post en de Argentijn David Solari op proef.

Post speelt in Estland voor FC Flora, terwijl Solari uitkomt voor Espoli uit Ecuador. Ook de Jordaanse international Thaer Bawab blijft nog een aantal dagen, schrijft De Stentor.

GA Eagles wil tenminste een targetman halen en daarnaast mogelijk nog een aanvaller contracteren. De komst van beide spelers wordt met geld van investeerders gefinancierd.

Solari, broer van Santiago Solari, is transfervrij nu zijn contract bij Espoli is afgelopen. Post daarentegen heeft nog een contract bij FC Flora. Ook Mathias Ranégie is nog in beeld bij de club uit Deventer. De Zweedse spits van IFK Göteborg is nagenoeg hersteld van zijn liesblessure.

Jonker wil Douglas best behouden

Darl Douglas is op proef bij Heracles Almelo, waar de aanvaller een contract hoopt te verdienen.

De transfervrije 28-jarige speler kwam afgelopen seizoen uit voor Willem II, dat een optie voor een extra jaar in zijn contract niet lichtte.

Douglas trainde de laatste weken nog mee bij Willem II, waar hij een verlaagde aanbieding kan tekenen. De oud-speler van onder meer RBC Roosendaal ging echter nog niet in op de aanbieding en deed afgelopen zaterdag op proef al mee bij het beloftenteam van Heracles.

Douglas blijft echter welkom in Tilburg. "Darl heeft volgens afspraak netjes gemeld dat hij bij een andere club stage gaat lopen. Ik wil hem wel bij mijn selectie houden, maar onder bepaalde voorwaarden. Komt hij er met Heracles niet uit, dan geldt dat nog steeds," aldus trainer en technisch directeur Andries Jonker van de Tilburgers in het Brabants Dagblad.

Pocognoli heeft wel oren naar avontuur

Het Engelse SkySports meldt dat Sebastien Pocognoli wordt begeerd door de Engelse clubs Tottenham Hotspur en Newcastle United. De linksback van AZ heeft aangegeven een overstap naar een Engelse of Spaanse club wel te zien zitten.

"Het is aan AZ waar mijn toekomst ligt, maar een kans om in Engeland of Spanje te spelen zou ik sensationeel vinden," zegt de Belg in de Spaanse pers.

Naast bovengenoemde Engelse clubs zou ook Real Betis Sevilla Pocognoli volgen. Wat betreft de belangstelling van Tottenham Hotspur is AZ op zijn beurt geïnteresseerd in Young-Pyo Lee, die onder Spurs-manager Juande Ramos niet aan de bak komt.

Everton serieus voor Moutinho

Everton wil graag de Portugees Joao Moutinho overnemen van Sporting Lissabon.

The Daily Mail meldt dat een delegatie van the Toffees is afgereisd naar Portugal om te onderhandelen met de Portugese topclub.

Volgens het Engelse medium is er nog wel een flink gat tussen vraag en aanbod. Sporting verlangt 23 miljoen euro voor de jonge spelmaker, terwijl het eerste bod van Everton 'slechts' vijftien miljoen euro bedroeg.

ADO Den Haag hoopt nog altijd op Ammi

ADO Den Haag is nog altijd van plan NAC Breda-speler Ahmed Ammi aan te trekken.

ADO-trainer André Wetzel, die bij VVV-Venlo al eens samenwerkte met de rechtspoot, denkt dat beide partijen deze week een akkoord kunnen bereiken over de transfer.

"De leiding van NAC vindt 250.000 euro te weinig. Maar we hebben opnieuw contact, dus moeten we samen op zoek gaan naar een eventuele opening," zegt Wetzel in het Algemeen Dagblad.

De Bredase club wil 600.000 euro vangen voor Ammi. Wetzel: "Ik wil best wat geld betalen voor een goede aanwinst, maar we moeten wel blijven kijken wat de reële waarde is van Ammi."

"Ik denk dat de vraagprijs wat te hoog is als je kijkt naar de verhoudingen tussen prijs en kwaliteit. Het is weliswaar niet mijn geld, maar ik ben er toch graag zuinig mee."

OS: Hockeysters winnen ook laatste groepsduel

De Nederlandse hockeysters hebben de groepsfase op de Olympische Spelen in stijl afgesloten. De ploeg van Marc Lammers, die zich zaterdag al had verzekerd van een plaats in de halve finale, won ook het vijfde en laatste groepsduel. Door treffers van Maartje Paumen en Ellen Hoog werd Spanje met 2-0 verslagen.

Nederland spande zich tegen het al uitgeschakelde Spanje niet bovenmatig in, maar kwam desondanks geen moment in de problemen. Dankzij Maartje Paumen, die al voor de achtste keer dit toernooi een strafcorner verzilverde, kon zelfs met een voorsprong de kleedkamer worden opgezocht. In de tweede helft liet Marilyn Agliotti namens Nederland twee uitstekende kansen liggen, maar met een handig passje stelde ze een minuut voor tijd wel Ellen Hoog in staat om voor de 2-0 te zorgen.

Door de overwinning is Nederland verzekerd van de eerste plaats in de poule A. Daardoor ontloopt het in de halve finale regerend olympisch kampioen Duitsland en wordt overmorgen Argentinië de volgende tegenstander - tenzij het nog puntloze Nieuw-Zeeland voor een wonder zorgt door dat land met 8-0 te kloppen. Duitsland speelt tegen China of Australië.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Systeemeisen Call of Duty: World at War

De systeemeisen van Call of Duty: World at War zijn bekend gemaakt. Het betreft hier de minimale systeemeisen voor de PC.

Minimale systeemeisen:
Processor:
- AMD 64 3200+/Intel Pentium 4 3.0GHz of hoger

Memory:
- 8 GB vrije harde schijf ruimte
- 512MB RAM (XP)/1GB RAM (VISTA)

Graphics:
- Shader 3.0 of hoger
- 256MB Nvidia Geforce 6600GT/ATI Radeon 1600XT of hogerCall of Duty: World at War keert weer terug naar de Tweede Wereldoorlog, maar de game is anders dan de cliché WWII games die we al vaker hebben gezien. Het spel speelt zich namelijk af in het verre oosten. Dit keer strijd je tegen de Japanners in plaats van de Duitsers, en daarbij zal je hele andere tactieken moeten gaan gebruiken dan je gewend bent. Treyarch heeft het gedrag van de tegenstanders namelijk aangepast aan de manier van vechten van de Japanners in de Tweede Wereldoorlog.

De singleplayer van CoD: WaW zal de Perks uit de multiplayer van deel 4 gebruiken om de gevechten in singleplayer dynamischer te maken en voor het eerst wordt co-op voor 4 spelers ondersteund. Over de graphics hoeven wij ons in ieder geval geen zorgen te maken: het spel gebruikt dezelfde engine als Call of Duty 4.

Call of Duty: World at War verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

Nieuwe nummers U2 uitgelekt

Vier nummers van de nieuwe plaat van U2 zijn uitgelekt door toedoen van zanger Bono zelf. Het is koren op de molen van de manager van de band, die fel ageert tegen het gemak waarmee tegenwoordig muziek gekopieerd kan worden.

De nummers zijn opgenomen door een vakantieganger die langs de villa van Bono in Eze (Côte d'Azur) liep en plotseling Bono zelf hard mee hoorde zingen met enkele onbekende nummers. Hij had de plaat flink hard aan staan. Volgens de Britse krant The Sun kon de U2-fan zijn oren niet geloven en nam hij direct de muziek op met zijn videocamera, om de nummers daarna op YouTube te zetten.

Omdat platenmaatschappij Universal onlangs de domeinnaam 'No Line On The Horizon' registreerde is dat vermoedelijk de titel van het nieuwe album en één van de vier songs. Andere nummers heten Sexy Boots, Moment of Surrender en For Your Love. Inmiddels zijn de nummers niet meer te vinden op YouTube. Normaal gesproken is Bono erg voorzichtig over nieuw materiaal en laat de band niets los voor de officiële release. Dat het het eerste studioalbum van de band is in vier jaar tijd draagt nog eens extra bij aan de hype.

Het valt te verwachten dat U2-manager Paul McGuinness zich fel zal uitlaten over het lekken van de nummers. Onlangs liet hij tijdens een toespraak in Cannes weten teleurgesteld te zijn in de manier waarop de platenmaatschappijen omgaan met de nieuwe mogelijkheden van de digitale media. Het kopiëren van beschermd materiaal is volgens hem veel te makkelijk en de maatschappijen zelf zijn te weinig meegegaan met ontwikkelingen als internet en MP3-spelers, waardoor het illegaal downloaden een grotere vlucht heeft kunnen nemen. Het management van U2 heeft nog niet gereageerd op de onvoorzichtige actie van Bono.


Bono (foto: DAG)

Weer verlies honkballers

De Nederlandse honkbalheren hebben wederom verloren. Ondanks een vroege voorsprong van Oranje won Cuba met 3-14.

Oranje schonk het eerste punt aan Cuba met twee keer vier wijd, geraakt werpen en een doorgeschoten bal. Via een punt in de tweede (homerun Engelhardt) en derde inning kwam Oranje op een 2-1 voorsprong. Daarna sloeg Cuba hard terug. Roel Koolen verzuimde in de 5de inning voor de derde nul te zorgen, waarna Cuba nog vijf man over de thuisplaat kreeg. In de zevende inning sloeg Percy Isenia nog wel een homerun.

Nederland heeft alleen theoretisch nog een kansje op de halve finale. Dan moet er met ruime cijfers gewonnen worden van Canada en Zuid- Korea.

Friet bevat kankerverwekkende glycidamide

Duitse wetenschappers hebben aangetoond dat friet en chips het kankerverwekkende bestanddeel glycidamide bevatten. Dat deelden de geleerden van de Technische Universiteit München vandaag mee naar aanleiding van eigen onderzoek.

Glycidamide ontstaat bij het verhitten van aardappelproducten. De stof is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan acrylamide, een schadelijke stof die zes jaar geleden in patat werd vastgesteld.

Bij zoogdieren kan zelfs een geringe dosis glycidamide al leiden tot celmutaties in het lichaam, aldus de wetenschappers. De onderzoekers vertelden niet of de liefhebbers massaal moeten stoppen met het consumeren van friet en chips.

Zes jaar cel voor schutter café Familia

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de 37-jarige Geoffrey N. veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De rechtbank achtte bewezen dat N. in de nacht van 25 op 26 januari de 44-jarige ex-freefighter Rick Holshuijsen heeft doodgeschoten.

De schietpartij deed zich voor in café Familia in Amsterdam-Noord. Kort voor de fatale schoten had Holshuijsen in het café een handgranaat tot ontploffing gebracht, met ettelijke gewonden als gevolg. N. heeft verklaard dat hij Holshuijsen uit zelfverdediging heeft neergeschoten, maar de rechtbank verwierp dat verweer. Tegen N. was acht jaar geëist.

Pensioen meenemen leeft niet

Bijna de helft van de mensen die van baan veranderen, neemt zijn pensioen niet mee naar de nieuwe werkgever. Veel van hen "zijn niet bezig" met de mogelijkheden opgebouwd pensioen mee te nemen of "kunnen zich niet herinneren" of ze dat hebben gedaan.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het bureau GfK in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de AFM is het al dan niet meenemen van het opgebouwde pensioen een beslissing die van grote invloed kan zijn op de uiteindelijke hoogte van de pensioenuitkering.

Mensen die hun pensioen wel meenemen doen dat voornamelijk omdat ze het prettig vinden dat het overzicht is ondergebracht bij één pensioenuitvoerder.

Goud voor plaaggeest Van Gelder

Chen Yibing heeft de Olympische titel gewonnen bij het turnen op het onderdeel ringen.

De tweevoudig wereldkampioen, die bij het wereldkampioenschap in Stuttgart Yuri van Gelder de weg naar Peking versperde, turnde foutloos en dat leverde hem 16,600 punten op.

De titel op sprong bij de mannen ging naar de Pool Leszak Blanik. Hij verdiende net als Thomas Bouhail gemiddeld 16,537 voor zijn twee sprongen. Zijn beste sprong werd echter iets hoger gewaardeerd.

Vliegtuigje raakt hoogspanningskabel

In de buurt van de Zuid-Duitse plaats Durach is een klein vliegtuig tegen hoogspanningskabels aangevlogen. De twee inzittenden zijn ongeschonden uit het vliegtuig gekomen.

Kort na de start heeft het vliegtuigje waarschijnlijk een kabel geraakt met een wiel, waardoor het vast kwam te zitten. Reddingswerkers hebben twee uur nodig gehad om de passagiers te bevrijden uit het vliegtuig dat op zo'n dertig meter hoogte aan slechts een wiel hing.

De reddingsactie werd uitgevoerd met behulp van een hoogwerker. Een helikopter inzetten zou te gevaarlijk zijn; vanwege de neerwaartse druk zou het vliegtuig kunnen losraken.

Klik op de link naar de BBC-site rechts onder dit bericht voor een filmpje.

Lighthouse mag ook voor Wii en Nintendo DS gaan uitgeven

De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf een licentie heeft gekregen van Nintendo om games uit te geven voor de Nintendo DS en Wii. Wanneer de eerste titels zullen volgen is nog niet bekend, maar zo'n licentie is er natuurlijk niet voor niets. Mede-oprichter van het bedrijf, Steve Wall, ziet de deal als een goede kans voor Lighthouse om verder te groeien en hij heeft in de samenwerking met Nintendo.

This is a significant milestone in the continued growth of the company. It gives us the opportunity to further expand our product catalogue and take Lighthouse Interactive to the next level. We look forward to working with Nintendo.Van Marwijk trapt af bij Oranje

Met een lichte training in de Amsterdam ArenA debuteerde Bert van Marwijk vanmiddag als bondscoach van het Nederlands elftal.

De opvolger van Marco van Basten onderwierp zijn zeventien internationals in de aanloop van het vriendschappelijke duel van woensdag met Rusland aan enkele positiespelletjes.

Mark van Bommel was ook van de partij. De middenvelder ontbrak de afgelopen twee jaar bij het Nederlands elftal omdat hij niet meer onder Marco van Basten wilde voetballen. Frank de Boer, Phillip Cocu en Dick Voorn debuteerden vandaag als assistent van Van Marwijk.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

OS: Kanis door, Bos en Mulder uitgeschakeld

Willy Kanis heeft in het baanwielrennen de halve finales bereikt van het sprinttoernooi. Theo Bos en Teun Mulder zijn hier niet in geslaagd.

Kanis was te sterk voor de Britse Jennie Reed. Ze won twee heats met overmacht. Morgen treft Kanis in de halve finale een andere Britse, wereldkampioene Victoria Pendleton.

Theo Bos, drievoudig wereldkampioen op de sprint, slaagde er niet in de halve finales te bereiken. Mickael Bourgain uit Frankrijk was in twee heats overduidelijk te sterk. Ook Teun Mulder werd in de kwartfinales uitgeschakeld. De Duitser Maximilian Levy was te sterk.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

505 Games wordt Europese uitgever ArmA II

Bohemia Interactive, de makers van Operation Flashpoint, kondigde eerder dit jaar al een vervolg aan voor de game ArmA: Armed Assault. Vandaag maakte de ontwikkelaar bekend een deal gesloten te hebben met 505 Games. Deze uitgever zal de game gaan verspreiden over de Europese landen. Dit zal gebeuren in het eerste kwartaal van 2009. Opvallend is dat in de aankondiging alleen wordt gesproken van een release op de PC, terwijl vorig jaar in Leipzig Bohemia nog zei dat de game ook naar de Xbox 360 en PlayStation 3 zou komen.
ArmA 2 is een oorlogs-game en speelt zich af in de nabije toekomst in 2009. De game vindt plaats in Chernarus (soort van Rusland) en jij moet als US-soldier meer slachtoffers zien te voorkomen in het gebied en de stabiliteit te bewaren. Arma 2 zal grote werelden bevatten, met daarin gedetailleerde wapens, voertuigen en omgevingen. De game zal te spelen zijn in singleplayer en multiplayer.

Hockeyvrouwen ook langs Spanje

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben ook hun laatste groepswedstrijd weten te winnen. In een niet bijster spannende wedstrijd werd met 2-0 van Spanje gewonnen.

Nederland was al zeker van een plaats in de halve finales en deed het daarom vandaag rustig aan. Pas na negentien minuten spelen kreeg Oranje de eerste kans, maar Agliotti kreeg de bal niet langs keepster Rosa.

Na 23 minuten spelen kwam Nederland alsnog op voorsprong nadat Maartje Paumen haar eerste strafcorner wist te benutten. Vlak voor tijd bepaalde Hoog de eindstand op 2-0.

'Nederland kampioen internetten'

Nederlanders zijn fervente internetgebruikers. Ruim acht op de tien geven aan actief te zijn op het internet. De uren die achter de pc worden doorgebracht, gaan niet ten koste van het aantal uren voor de buis. Gemiddeld kijkt de Nederlander wekelijks nog steeds 12 uur televisie.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek onder tweeduizend personen door onderzoeksbureau Forrester Research. Jongeren spannen de kroon met surfen op het internet. Vrijwel alle 16- tot 34-jarigen brengen 16 uur per week online door.

Nederland loopt in Europa voorop als het gaat om internetgebruik. Alleen in de Scandinavische landen is het gebruik onder de bevolking net zo hoog.

De Koning: "Beetje hyper"

Na het winnen van het zilver in de 470-klasse met Lobke Berkhout was zeilster Marcelien de Koning verbaal niet te stuiten.

“Ja, sorry hoor, ik ben nog een beetje hyper”, aldus de stuurvrouw die op een gegeven moment ook versteld stond van haar eigen olympische spraakwaterval. “Wat een goede teksten van mij hè”.

“Dit is zo mooi”, aldus de 30-jarige De Koning). “Het is niet te vergelijken met één van onze drie wereldtitels. Deze olympische medaille is ontzettend veel waard, dat weet ik wel.”

Fikse onlinehandel consumenten onderling

De Nederlander heeft in het laatste kwartaal van 2007 gemiddeld 365 euro uitgegeven via advertentie- en veilingsites. De aankopen varieerden van tweedehands stripboeken voor enkele euro's tot de aankoop van een huis voor enkele tonnen.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Blauw Research in samenwerking met Marktplaats.nl onder 1500 consumenten.

Over geheel 2007 bedroeg de totale waarde van verhandelde goederen via online handelsplaatsen in Nederland naar schatting 4,6 miljard euro. Het gaat hier uitsluitend om transacties van consumenten onderling en niet om aankopen bij reguliere webwinkels.

Het is volgens de onderzoekers de eerste keer dat de omvang van deze markt in kaart is gebracht. De totale waarde valt hoger uit wanneer ook de verkoop van auto's en diensten via online handelsplaatsen wordt meegenomen. Dat is in dit onderzoek niet gebeurd.

'GeenStijl vervolgen om filmpje dakmoord'

De vader en broer van de 17-jarige jongen die in oktober is veroordeeld voor het doodsteken van de Scheveninger Pascal Triep, proberen via het gerechtshof in Den Haag alsnog vervolging van de website GeenStijl af te dwingen. Dat heeft advocaat Job Knoester vandaag laten weten. GeenStijl had een filmpje op de site geplaatst waarin de momenten te zien waren nadat Triep van het dak was gevallen na de steekpartij.

Het Openbaar Ministerie zag eerder af van vervolging. In zo'n geval kan het hof worden gevraagd om het OM te dwingen tot vervolging.

De 17-jarige Dannyboy T. en zijn vader Thierry T. woonden boven de moeder van de 25-jarige Triep. Op het dak van de bijkeuken van de benedenwoning ontstond een woordenwisseling tussen Triep en Thierry T. Daarop stak Dannyboy Triep met een mes in zijn borst. Beiden vielen naar beneden; Triep overleed later. Dannyboy kreeg een jaar cel en jeugd-tbs, zijn 47-jarige vader werd vrijgesproken.

Op de filmbeelden is te zien hoe Triep naar de schuur strompelt en daar vervolgens in elkaar zakt. Ook de 19-jarige broer van Dannyboy was te zien. Hij stond op het dak. Diverse media suggereerden dat hij met de steekpartij te maken had. Bij het filmpje op de site GeenStijl stond bovendien een link naar een foto van Thierry, die op dat moment verdachte was.

De Raad voor de Journalistiek oordeelde eerder dat GeenStijl en het AD, dat het filmpje ook op zijn site had staan, gerechtigd waren tot de publicatie ervan. Het slachtoffer en de broer van de verdachte waren namelijk voldoende onherkenbaar. Knoester vindt dat de twee voor het grote publiek weliswaar onherkenbaar waren, maar dat bekenden ze wel zouden kunnen herkennen. De raad tikte GeenStijl wel op de vingers vanwege de foto.

Over de reacties die bezoekers van de websites achterlieten was de raad van mening dat die op GeenStijl lasterlijk waren, maar die op de site van het AD niet. "Politici mogen niet worden bedreigd maar dit soort mensen wel. Daar wil ik een uitspraak over. Ik ben blij dat mijn cliënt moedig genoeg is om om vervolging te vragen."

Het AD heeft zijn beleid aangepast en haalt dergelijke reacties van de website. Bovendien verwijderde de krant de naam van de vader van zijn site. Knoester ziet daarom af van een verzoek om vervolging van het AD.

Newcastle deed bod op Van Nistelrooy

Volgens The Sunday Sun heeft Newcastle United onlangs een bod uitgebracht op Ruud van Nistelrooy.

The Magpies willen nog voor eind augustus vier nieuwe spelers aantrekken en denken daarbij aan enkele grote namen.

In dat lijstje kwam onder meer Van Nistelrooy voor, maar Real Madrid zou niet zijn ingegaan op een bod van Newcastle. Van Nistelrooy is nog altijd een vaste waarde bij de Koninklijke en was ook gisteren weer tweemaal trefzeker in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Valencia (3-2-nederlaag).

Volgens The Sunday Sun staat ook Javier Saviola (eveneens Real Madrid) nog op het wensenlijstje van Newcastle-manager Kevin Keegan.

Vos: "Op juiste moment rondje voor"

Marianne Vos pakte eerder vandaag het olympisch goud op de puntenkoers bij het baanwielrennen. De Nederlandse straalde na afloop.

"Na twintig ronden zat ik eigenlijk al kapot. Maar ik merkte dat ook de concurrentie er redelijk doorheen zat. Ik pakte precies op het juiste moment een rondje voorsprong. Dit is helemaal geweldig", aldus Vos die met het goud revanche nam voor de mislukte optredens in de wegwedstrijd en de tijdrit. “Ontzettend gaaf om het toernooi zo af te sluiten".

Uitslagen dag 10 - ochtend en middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van de finales van dag 10 tot nu.

Basketbal, mannen

Groep A

Iran - Kroatie 57-91
Australie - Litouwen 106-57

Handbal, mannen

Groep A

Spanje - Brazilie 36-35
Kroatie - China 33-22

Groep B

IJsland - Eypte 32-32
Rusland - Zuid-Korea 29-22

Hockey, vrouwen

Groep A

Zuid-Korea - Zuid-Afrika 5-2

Groep B

Duitsland - Japan 1-0

Honkbal

Canada - Japan 0-1
Taiwan - Zuid-Korea 8-9

Softbal

Nederland - Taiwan 4-2

Tafeltennis, mannen

Duel om brons, landenwedstrijd

Oostenrijk - Zuid-Korea 1-3

Triatlon, vrouwen

1. Emma Snowsill (Aus) 1.58.27
2. Vanessa Fernandes (Por) + 1.06
3. Emma Moffatt (Aus) + 1.28
4. Laura Bennett (VS) + 1.53
5. Juri Ide (Jap) + 1.56
6. Nicola Spirig (Zwi) + 2.02
7. Daniela Ryf (Zwi) + 2.12
45.Lisa Mensink + 11.51


Volleybal, mannen

Groep A

Bulgarije - Venezuela 3-1 (23-25 25-19 25-16 25-22)

Groep B

Duitsland - Brazilie 0-3 (22-25 21-25 23-25)
Polen - Rusland 3-2 (17-25 26-24 24-26 25-23 15-12)
Egypte - Servie 0-3 (16-25 13-25 17-25)

Waterpolo, mannen

Groep A

Hongarije - Canada 12-3 (3-1 3-0 1-2 5-0)
Montenegro - Australie 5-5 (2-1 1-2 0-1 2-1)
Spanje - Griekenland 10-6 (2-0 3-0 3-5 2-1)

Groep B

Servie - Italie 12-13 (3-3 2-3 3-5 4-2)
Verenigde Staten - Duitsland 8-7 (3-2 2-1 2-2 1-2)
China - Kroatie 4-16 (0-4 0-3 1-1 3-8)

Beachvolleybal, mannen

Kwartfinales

Rogers/Dalhausser (VS) - Klemperer/Koreng (Dui) 21-13,25-23
Geor/Gia (Geo) - Nummerdor/Schuil 21-19,21-19

Baanwielrennen, vrouwen

Puntenkoers

1.Marianne Vos 30 pnt
2. Yoanka Gonzalez (Cub) 18
3. Leire Olaberria (Spa) 13
4. Maria Lisa Calle (Col) 13
5. Lesja Kalitovska (Oek) 10
6. Katherine Bates (Aus) 10
7. Pascale Jeuland (Fra) 8
8. Olga Sljoesareva (Rus) 8

Zeilen, mannen

Laser

Stand voor medaillerace:
1. Paul Goodison (GB) 45 pnt
2. Rasmus Mygren (Zwe) 63
3. Gustavo Lima (Por) 65
4. Vasilij Zbogar (Slo) 67
5. Diego Romero (Ita) 69
34.Rutger van Schaardenburg 216
Toptien in medaillerace

RS

Stand na 9 van 10 races,na aftrek:
1. Tom Ashley (NZl) 38 pnt
2. Nick Dempsey (GB) 41
3. Julien Bontemps (Fra) 42
4. Shahar Zubari (Isr) 51
12. Casper Bouman 91

470

Eindstand:
1. Wilmot/Page (Aus) 44 pnt
2. Rogers/Glanfield (GB) 75
3. Charbonnier/Bausset (Fra) 78
4. Coster/Coster 78
5. Barreiros/Sarmiento (Spa) 87
6. Zandona/Trani (Ita) 91

Tornado
Stand na 7 van de 10 races:
1. Echavarri/Paz (Spa) 20 pnt
2. Bundock/Ashby (Aus) 20
3. Paschalidis/Trigonis (Gri) 32
4. Lange/Espinola (Arg) 33
7. Booth/Nieuwenhuis 34

Star
Stand na 7 van 10 races,na aftrek:
1. Loof/Ekström (Zwe) 23 pnt
2. Percy/Simpson (GB) 26
3. Rohart/Rambeau (Fra) 32
4. Kusznierewicz/Zycki (Pol) 33
5. Pickel/Borkowski (Dui) 36

Zeilen, vrouwen

Laser radial
Stand voor medaillerace:
1. Anna Tunnicliffe (VS) 33 pnt
2. Gintare Volungeviciute,Lit 40
3. Xu Lijia (Chi) 44
4. Sarah Blanck (Aus) 54
5. Sarah Steyaert (Fra) 61
6. Evi van Acker (Bel) 71

RS

Stand na 9 van 10 races,na aftrek:
1. Alessandra Sensini (Ita) 30 pnt
2. Yin Jian (Chi) 32
3. Marina Alabau (Spa) 37
4. Bryony Shaw (GB) 39
5. Jessica Crisp (Aus) 41

470

Eindstand:
1. Rechichi/Parkinson (Aus) 43 pnt
2. De Koning/Berkhout 53
3. Oliveira/Swan (Bra) 60
4. Kornecki/Bouskila (Isr) 66
5. Conti/Micol (Ita) 75
6. Bassadone/Clark (GB) 82
7. Smidova/Mrzilkova (Tsj) 83
8. Vogl/Flatscher (Oos) 84

Jeffrey Zevenbergen Mister Gay 2008

De 26-jarige Jeffrey Zevenbergen (meer info) is dit weekend verkozen tot Mister Gay Netherlands 2008. In het Amsterdamse Paradiso kreeg de Ridderkerker te horen dat hij het komende jaar hét rolmodel mag zijn voor alle homo's in Nederland door te laten zien dat het normaal en leuk is homo te zijn. Dat is namelijk de taak van 'Mister Gay'.

De avond stond onder leiding van cabaretière Brigitte Kaandorp. Uit negen mannelijke finalisten moest "de mooiste en slimste homo'' worden gekozen.  Jeffrey Zevenbergen is niet alleen een 'mooie slimme homo', hij verdient de kost als binnenhuisarchitect en speelt op professioneel niveau handbal.

Jeffrey zal Nederland gaan vertegenwoordigen op de verkiezing van Mister Gay Europe 2009.


Zie ook de video rechts van dit bericht, met beelden verkiezing.

Mannen gaan later vreemd

Onderzoeken van de afgelopen jaren laten zien dat het niet altijd mannen zijn die vreemd gaan, maar dat vrouwen er ook wat van kunnen. Nu blijkt uit een onderzoek, gehouden door de universiteit van New Hampshire, dat mannen affaires hebben voor hun 55ste, terwijl bij vrouwen hun buitenechtelijke relaties juist al voor hun 45ste plaatsvinden.

De mannen zouden nog tot op later leeftijd een 'secret lover' hebben omdat zij langer vruchtbaar zijn. Zij kunnen tot op latere leeftijd goed sperma leveren, terwijl vrouwen al eerder in de overgang komen en geen baby's meer kunnen werpen.

Het onderzoek liet ook zien dat mannen écht vaker aan seks denken dan vrouwen. Het mannelijk geslacht is zeven procent meer geneigd tot vreemdgaan dan vrouwelijke eega's. Niet omdat de vrouwen zo integer zijn, maar omdat zij meer berekenend zijn dan hun partners. Zij zouden een 'kosten-baten analyse' maken waarin zij aspecten als de financiële stabiliteit, opleidingsniveau en 'vaderschapstalenten' van hun minnaar tegen die van hun huidige partner afzetten.

Tot slot gaan vrouwen uit de hogere sociale klassen vaker vreemd dan vrouwen uit een lagere klasse. Bij de mannen is dat precies andersom, daar gaan mannen uit een lage klasse vaker vreemd.

Scepsis over Europa neemt toe

Het wantrouwen van de Nederlandse kiezers tegenover Europa is sinds het begin van de jaren negentig aanzienlijk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

In 2006 was 55 procent van de kiezers tegen een verdere Europese eenwording en 26 procent voor, 19 procent was niet voor of tegen. In 1994 waren er nog meer voorstanders (38 procent) dan tegenstanders (30 procent) van een verdergaande eenwording.

Opvallend is dat de jongste groep kiezers (18 tot 25 jaar) juist wel warm loopt voor Europa. Bijna zeven van de tien jonge kiezers (68 procent) gaf twee jaar geleden aan positief te staan tegenover één Europa.


Europa, Europese vlag  (foto: ANP)

'Vrouw in politiecel stierf natuurlijke dood'

De 51-jarige vrouw die dood werd gevonden in een Amsterdamse politiecel is waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldt vandaag dat een arts op haar lichaam geen sporen van fysiek geweld heeft aangetroffen.

De vrouw werd zaterdag rond 20.15 uur in slaaphouding dood aangetroffen in haar cel. Twee uur daarvoor had de arrestante, die donderdag vanwege openstaande boetes was vastgezet, nog avondeten gekregen. Het OM laat weten dat de 51-jarige rond 19.00 uur overleden moet zijn. Verschillende bewakers zijn gehoord. Ook zij zijn volledig verrast, aldus de woordvoerder.

De vrouw, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, had volgens het OM geen drugsverleden. Wel was ze bekend met 'alcoholproblematiek'. Vanmiddag worden de resultaten van de sectie op het lichaam verwacht.

Liever dood dan trouwen met 75-jarige

Dat lang niet iedere man of vrouw blij is met zijn partner bij een gearrangeerd huwelijk, blijkt maar weer uit het volgende trieste verhaal. Shaika, een 16-jarig meisje uit Saoedi-Arabië, dronk een fles bleek leeg in een poging een einde aan haar leven te maken. Zelfmoord leek haar een betere keuze, dan trouwen met de 75-jarige man die haar vader voor haar had uitgezocht.

Shaika overleefde haar eigen vergiftiging en deed haar verhaal aan de pers. Als Shaika zou trouwen met de 75-jarige man dan mocht haar eigen vader in ruil daarvoor trouwen met de 13-jarige dochter van de nieuwe eega. Shaika smeekte haar vader en toekomstige man de bruiloft tegen te houden, maar die hadden daar geen oren naar.

In vele Arabische landen mogen mannen met meerdere vrouwen trouwen en de vader van Shaika had dan ook al een vrouw. Ook die probeerde te voorkomen dat haar man met het 13-jarige meisje zou trouwen en haar eigen dochter zou worden uitgehuwelijkt.

Haar dochter zou bedreigd zijn en moet voortaan tegen haar vader beschermd worden, alsdus Shaika's moeder.  In een poging haar leven weer alsnog in eigen handen te krijgen, doet Shaika een beroep op de Nationale Saoedische mensenrechtenorganisatie. Volgens Sheikh Abdul Mohsin Al Obeikan, adviseur van van het Saoedische ministerie van Justitie, kan een rechter mannen die hun dochter bedreigd hebben omwille van uithuwelijking, straffen. Maar tot nu toe is er geen uitsluitsel over Shaika's zaak.

Kanis door, Bos, Mulder uitgeschakeld

Willy Kanis heeft in het baanwielrennen de halve finales bereikt van het sprinttoernooi. Theo Bos en Teun Mulder zijn hier niet in geslaagd.

Kanis was te sterk voor de Britse Jennie Reed. Ze won twee heats met overmacht. Morgen treft Kanis in de halve finale een andere Britse, wereldkampioene Victoria Pendleton.

Theo Bos, drievoudig wereldkampioen op de sprint, slaagde er niet in de halve finales te bereiken. Mickael Bourgain uit Frankrijk was in twee heats overduidelijk te sterk. Ook Teun Mulder werd in de kwartfinales uitgeschakeld. De Duitser Maximilian Levy was te sterk.

Duyvendak is 'raar bezig'

GroenLinks Kamerlid Wijnand Duyvendak mag dan wel de Tweede Kamer hebben verlaten vanwege zijn activistische verleden uit de jaren 80 en de gevolgen die dat voor topambtenaren indertijd had - die werden bedreigd en geïntimideerd - strijdmakkers van Duyvendak van weleer vinden dat hij maar ''raar'' in de weer is momenteel.  Zij peinzen er ook niet over om excuses te maken over hun gewelddadige actieverleden uit de kraakbeweging van de jaren 80, zo zeggen zijn vandaag in dagblad De Pers.  Ze nemen het Duyvendak ook kwalijk dat hij hun acties nu ''in de criminele hoek zet''.

Margreet Simons, nu duurzaamheidsanalist bij een bank, zegt over haar krakersverleden: ''In het openbaar sorry zeggen? Een vorm van zelfkastijding die ik niet passend vind''. Kees Biekart, nu wetenschappelijk onderzoeker: ''Afstand nemen van mijn acties zal ik nooit doen.'' Eric Duivenvoorden, die de geschiedenis van de Amsterdamse kraakbeweging vastlegde, stelt:  ''Discussie is prima, maar excuses niet''. Simons gaat zelfs zo ver om de brandstichtingen bij de Makro van de Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa) goed te praten. ''Het bedrijf had vestigingen in Zuid-Afrika. ‘Het is heftig wat daar is gebeurd, maar laten we wel wezen: het heeft wel effect gehad. Bedrijven krabden zich achter de oren.''

Vorige week zei oud-wethouder van Amsterdam Gerrit Jan Wolffensperger (D66) in het tv-programma NOVA dat hij door de kraakbeweging begin jaren tachtig in totaal 21 keer bedreigd is en fysiek aangevallen.  Ook werd gepoogd hem te ontvoeren waarbij rake klappen vielen. Duivenvoorden verdedigt dat met de woorden dat  de acties werden uitgevoerd, omdat het herhuisvestingsbeleid van de D66-wethouder toentertijd in de ogen van de krakers faalde.

Vanuit GroenLinks werd er eind vorige week al fikse kritiek geuit op Femke Halsema. De leidster van de Tweede Kamerfractie van de roodgroenen zou te paniekerig hebben gehandeld in de affaire  Duyvendak. Zeker omdat Halsema stelde dat acties ''die de democratie ondermijnen'', nooit door GroenLinks zullen worden gesteund of geaccepteerd. ''Mensen die het daarmee oneens zijn, horen bij een partij die een ander standpunt heeft.'' 

GroenLinks-prominenten als Europarlementariër Joost Lagendijk, de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest en senator Leo Platvoet, zijn het oneens met Halsema. Ze wijzen er op dat heel veel GroenLinksers een actieverleden hebben en hun illegale acties niet per definitie fout zijn. Lagendijk wil binnen GroenLinks een debat gaan voeren over wat is toegestaan bij actievoeren. ''Nu lijkt het alsof niets meer mag. De partij moet veel genuanceerder zijn''.

Eerste afvaart Eigen Veerdienst Terschelling

Vanaf Terschelling is vanochtend de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) voor het eerst uitgevaren. De veerdienst is in handen van eilanders.

De EVT is ontevreden over rederij Doeksen, die al jaren de veerdienst tussen Terschelling en Harlingen verzorgt. "Wij willen als eilanders invloed hebben op de tarieven en de bereikbaarheid van het eiland. Daarom hebben we de rederij opgericht", aldus medewerker Arjan Haantjes van EVT.

Innovatie medische sector blijft achter

De innovatie in de medische sector blijft achter. De branche is slecht in het toepassen van kennis uit onderzoek. Dat blijkt uit een onderzoek door de Rotterdam School of Management in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

In de studie die vandaag is bekendgemaakt, staat dat in de sector een kloof bestaat tussen de ontwikkeling van kennis en de toepassing daarvan. Het rendement uit onderzoek en ontwikkeling moet volgens de onderzoekers omhoog door meer samenwerking en een betere leiding.

OS: Goud voor Vos op puntenkoers

Marianne Vos heeft alsnog haar gouden medaille weten te winnen. De Nederlandse was oppermachtig op de puntenkoers en spoelde hiermee de nare bijsmaak weg die de wegwedstrijd en de tijdrit bij haar hadden hadden achter gelaten.

Vos greep het goud doordat ze na 63 rondjes een geweldige sprint trok en een ronde voorsprong wist te pakken. Daarnaast won ze de eerste van tien tussensprins en kwam na 20 rondjes als tweede door. Ook halverwege wist de wielrenster uit het Brabantse Babyloniënbroek punten te vergaren in sprint vijf en zeven.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite! 

Vos oppermachtig naar goud

Marianne Vos heeft alsnog haar gouden medaille weten te winnen. De Nederlandse was oppermachtig op de puntenkoers en spoelde hiermee de nare bijsmaak weg die de wegwedstrijd en de tijdrit bij haar hadden hadden achter gelaten.

Vos greep het goud doordat ze na 63 rondjes een geweldige sprint trok en een ronde voorsprong wist te pakken. Daarnaast won ze de eerste van tien tussensprins en kwam na 20 rondjes als tweede door. Ook halverwege wist de wielrenster uit het Brabantse Babyloniënbroek punten te vergaren in sprint vijf en zeven.

Derde ex kost Phil Collins 31 miljoen

Phil Collins moet zijn ex-vrouw Orianne Cevey zo'n 31 miljoen euro betalen. Het bedrag van de financiële schikking kwam aan het licht toen de boekhouding van zijn bedrijf Phillip Collins Ltd. openbaar werd gemaakt, schrijft The Sunday Telegraph.

Cevey was de derde vrouw van de zanger. In 2006 kondigde het stel een scheiding aan, na een huwelijk van zeven jaar. De ex-geliefden hebben twee kinderen, Nicholas (8) en Matthew (4). Cevey komt er beter vanaf dan haar voorganger Jill Tavelman, de tweede ex-vrouw van Collins. Zij moest het doen met een bedrag van iets meer dan twintigduizend euro.

Met het bedrag dat Collins aan zijn vrouw betaalt, overschrijdt de 57-jarige artiest het recordbedrag dat Paul McCartney aan zijn ex-vrouw Heather Mills moest betalen. Dat ging om een bedrag van ruim dertig miljoen euro.


Phil Collins nog net niet aan de bedelstaf (foto AP)  (foto: DAG)

Pubgame van Fable 2 kent bug die erg veel gold oplevert

Peter Molyneux was erg trots toen hij aankondigde dat je voor Fable 2 extra gold kon verdienen door het downloaden en spelen van speciaal ontworpen Xbox Live Arcade-games. Onlangs verscheens als eerste PubGames, welke je alvast klaar moest maken voor de uiteindelijke game. Helaas blijkt het spel glitches te bevatten, waardoor je met een beetje geluk ongelimiteerd gold kunt verdienen voor de uiteindelijke game.

In The Fortune's Tower moet je geld inzetten en vervolgens hopen dat de kaarten die gedraaid worden jouw inzet verveelvoudigen. Het probleem met dit spel is nu dat je door vlak nadat je inzet op de LB-knop te drukken het spel het idee geeft dat je de maximale inzet doet, terwijl je maar eentiende van dat bedrag inzet. Gevolg is dat je veel meer potjes kan spelen, zonder echt verlies te maken. Doordat de winkans zo groot is, zul je ook snel een hoop gold binnenhalen met als gevolg dat je straks in Fable 2 alles kunt kopen wat je wilt.

Als je bereid bent je ervaring van Fable 2 straks wellicht om zeep te helpen, door het jezelf erg gemakkelijk te maken, dan kun je in onderstaand filmpje leren hoe het moet.

Vriend Jamie Lynn Spears gaat vreemd

Het nieuwe geluk van Jamie Lynn Spears lijkt van korte duur. Naar verluidt vindt haar vriend, met wie ze zou gaan trouwen, meer plezier bij zijn ex. Er gaan namelijk hardnekkige geruchten dat hij vreemd is gegaan met zijn ex. De 28- jarige Kelli beweert dat dit al het geval is sinds Spears 6 maanden zwanger was. Heel Amerika was destijds in rep en roer toen bekend werd dat de toen 16-jarige Spears was bezwangerd door de toen 19-jarige Aldridge. Dit is een strafbaar feit in de staat waar de twee wonen, mits er iemand aangifte doet.

Maar toen de twee plechtig beloofden te gaan trouwen en met alle liefde voor het inmiddels geboren kind te gaan zorgen, besloot Amerika met de hand over het hart te strijken. Dat kon nu wel weer eens hard omdraaien als blijkt dat Aldridge inderdaad is vreemd gegaan.  Keli "Ik zie Aldrigde nog elke week en dan zijn we behoorlijk intiem. Ik weet dat het fout is, maar ik vind het nog fouter om mijn mond erover te houden."


Vriend van Jamie Lynn Spears gaat vreemd  (foto: DAG)

AD beticht Telegraaf van diefstal nieuws

AD NieuwsMedia bv, de joint venture van Wegener nv en PCM, start een juridische procedure tegen de Telegraaf inzake Telegraaf RegioSelect, schrijft de website Villamedia. Bernard van der Heijden, directeur/uitgever van AD NieuwsMedia: "De dienst van de Telegraaf maakt onevenredig gebruik van ons regionale nieuws. Eigenlijk wordt hier dus geparasiteerd op de inspanningen die het AD dagelijks levert om regionaal nieuws te verzamelen."

De online regionale nieuwsdienst bestaat uit een e-mailnieuwsbrief en een website. Beide bestaan voor een belangrijk deel uit berichten van de regionale online edities van het AD. AD NieuwsMedia wil nu een principiële uitspraak van de rechter over de toegestane omvang van citaten van nieuwsberichten bij nieuwe digitale exploitatievormen.

Pakistaanse president treedt af

De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft tijdens een televisietoespraak zijn aftreden aangekondigd. Tot nu toe wilde de president niets van opstappen weten, maar de druk van de regeringspartijen werd toch te groot. De partijen verwijten hem machtsmisbruik en schending van de grondwet.

Gisteren legde een door de regering ingestelde commissie de laatste hand aan een lijst met beschuldigingen op grond waarvan Musharraf afgezet zou kunnen worden. Bondgenoten van Musharraf hebben gezegd dat de president mogelijk is afgetreden in ruil voor de garantie dat hij niet wordt vervolgd en niet wordt gedwongen het land te verlaten.


Pakistaanse president Musharraf treedt af  (foto: DAG)

Geen prijsverlaging PlayStation 3 in Leipzig

Sony heeft geruchten dat het bedrijf een prijsverlaging van de PlayStation 3 zou aankondigen in Leipzig ontkend. Dit dus ondanks de nieuwe, relatief goedkope, 60GB Xbox 360 die Microsoft onlangs aankondigde. De prijs is goed zoals deze nu is, dat blijkt ook uit de verkoop van het systeem. Hoewel namelijk vorig jaar 1,5 miljoen exemplaren minder verkocht werden dan gepland, ligt het dit jaar mooi op schema. Dat het goed gaat met de verkopen van de console bleek duidelijk in de maand juli toen er een groei was van 99% ten opzicht van 2007.

Schikking na zelfmoord om auto

In Texas heeft een autohandelaar een schikking getroffen met de weduwe van een man die in 2005 tijdens een door de dealer georganiseerde wedstrijd zelfmoord pleegde. Dat is zondag bekend geworden.

Met de wedstrijd viel een auto te winnen. Deelnemers moesten zo lang mogelijk met hun hand een auto aan blijven raken. Toen de deelnemers 48 uur bezig waren, gaf Richard Vega het op, vlak voordat er een pauze werd ingelast. Vega stak de straat over, brak in bij een supermarkt en pakte daar een geweer waarmee hij zichzelf doodschoot. Zijn weduwe weet de dood van haar man aan stress en slaaptekort ten gevolge van de wedstrijd. Wat de schikking precies inhield is niet bekendgemaakt.

Verzekeringspremie cabrio gehalveerd

Het afgelopen jaar zijn de verzekeringspremies voor cabrio's flink gedaald, in sommige gevallen is de premie zelfs gehalveerd. Het is nog steeds duurder om een cabrio te verzekeren dan een 'gewone' auto, omdat cabrio's duurder zijn en vaker worden gestolen. Dankzij de daling komt de hoogte van de premie nu in de buurt van de verzekeringspremie voor een 'gewone' auto. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. 

Independer vergeleek voor enkele populaire cabrio's de huidige premies met die van een jaar geleden. Opmerkelijk is dat vooral de goedkoopste verzekeringen het meest in prijs zijn gedaald, niet alleen in procenten, maar ook in euro's. zakken dus het meest, gemiddeld met 50%, terwijl de duurste verzekeringen met gemiddeld iets meer dan 10 procent daalden. De grootste dalers zijn de premies voor de Renault Megane CC en de VW Eos. 


Verzekeringspremie cabrio gehalveerd  (foto: DAG)

Meer homodiscriminatie op het werk

Anno 2008 is voor de meeste mensen homoseksualiteit niet meer zo'n issue. Bijna 95 procent van de Nederlanders onderschrijft het motto 'leven en laten leven'. Of is het toch anders? Minister Plaskerk wil een onderzoek invoeren naar de discriminatie van homo's op de werkvloer. Hij heeft ook vier ton uitgetrokken voor een mentaliteitsverandering binnen bedrijven. Maar is het in het bedrijfsleven net zo gesteld als in het onderwijs waar sommige leraren te maken hebben met homohaat?

Bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam is het aantal klachten in 2007 toegenomen tot 134 tegenover 73 in 2006. Een belangrijke oorzaak was de oproep van Christen-Unie politica Yvette Lont aan partijgenoten om praktiserende homo's uit bestuursfuncties te weren. Volgens de politie is het aantal geweldmeldingen ook toegenomen doordat het meldnummer meer bekend is.

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau kan het grote aantal homo's in de kast worden verklaard door schijnbare tolerantie in ons land. Zo vinden veel mensen dat je best homo mag zijn zolang je je maar zo normaal mogelijk (lees: als hetero) gedraagt. Ook kan er homo-onvriendelijkheid ontstaan wanneer meer allochtonen de arbeidsmarkt betreden. Hiertegenover staat dat hoger opgeleide allochtonen mogelijk toleranter worden.Homodiscriminatie op het werk  (foto: DAG)

Met Rock Band naar de Gay Bar voor Electric Six?

Harmonix heeft inmiddels een indrukwekkende line-up opgebouwd voor hun Rock Band franchise. De lijst met downloadbare tracks biedt voor vrijwel ieder wat wils (tenzij je Avril Lavignes Girlfriend wilt spelen), en nu lijkt ook één van de meest absurdistische bands ter wereld in deze lijst opgenomen te worden.

Volgens een bron is Electric Six momenteel in gesprek met Harmonix over welke tracks er in Rock Band zullen komen en hoe die geïmplementeerd zullen worden. Electrix Six is in Nederland voornamelijk bekend van Danger! High Voltage, Gay Bar en Dance Commander. Andere nummers van de band zijn onder andere I Buy The Drugs, Down At McDonelzzzz en Formula 409.

Minder bezoekers Parade Amsterdam

De Parade heeft dit jaar een kwart miljoen bezoekers getrokken. "Met de hakken over de sloot heeft de Parade haar doelstellingen bereikt", concludeert de organisatie na de afsluiting. Ook vorig jaar bezochten 250 duizend bezoekers het rondreizende theaterfestival. In Amsterdam waren dit jaar 115 duizend bezoekers, zevenduizend minder dan vorig jaar. Ook Rotterdam, Den Haag en Utrecht werden aangedaan door de artiesten. De Parade werd op 12 juni in Rotterdam geopend.

Tijdens het festival werd in de media gesuggereerd dat de organisatie in financiële problemen zit. De bezoekersaantallen in de eerste drie steden zouden zijn tegengevallen. De organisatie weersprak dit en meldde dat het aantal bezoekers in Utrecht juist was toegenomen, tot zo'n 75 duizend. In Rotterdam steeg de interesse licht, Den Haag presenteerde gelijk als vorig jaar. De inkomsten in de havenstad namen wel af omdat bezoekers een uur langer gratis naar binnen mochten. Eind september trekt het festival onder de naam Boulevard of Broken Dreams naar Berlijn. In december vindt de Winterparade plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Verjongde Kennisquiz trekt meer kijkers

De vernieuwde Achmea Kennisquiz bij RTL 4 is gisteren door 607 duizend mensen bekeken. Daarmee trok de eerste uitzending van het programma, dat nu gepresenteerd wordt door Nicolette van Dam, meer kijkers dan het voorgaande seizoen van de show. Dat trok gemiddeld vijfhonderdduizend kijkers.

De 24-jarige Van Dam heeft het presentatiestokje van de show, die sinds 2002 bestaat, overgenomen van Chazia Mourali. De 44-jarige Mourali paste volgens RTL niet in de nieuwe opzet van het programma. "De show wordt jonger en sneller en daar past een jonger iemand beter bij", legde een woordvoerder van RTL 4 eerder uit. In de Achmea Kennisquiz strijden de beste brugklassers uit het land om een carrièrefonds van 250 duizend euro.


Vernieuwde Kennisquiz trekt meer kijkers  (foto: DAG/Patrick van Katwijk)

Bijbels in beslag genomen in China

Vier Amerikanen weigeren het vliegveld van de Chinese stad Kunming te verlaten, omdat de 315 bijbels die ze bij zich hadden daar zondag door de douane in beslag werden genomen. De Amerikanen zijn lid van Vision Beyond Borders, een christelijke organisatie die bijbels en christelijk lesmateriaal over de wereld verspreidt. De in beslag genomen bijbels zijn Chineestalig.

Het viertal kreeg te horen dat het verboden is om bijbels in te voeren in China en dat elk van hen slechts één bijbel mocht meenemen. De Amerikanen zeggen het vliegveld, waar ze de nacht doorbrachten, pas te zullen verlaten als ze alle bijbels terug hebben gekregen. "Het heeft ons veel geld gekost om ze hierheen te brengen. Ze zeggen dat het illegaal is om bijbels mee te nemen en dat we vooraf toestemming hadden moeten vragen", zei een van de Amerikanen, Pat Klein.

Bijbels die in Chinese boekwinkels te koop zijn komen allemaal uit een drukkerij die in handen is van een door de regering gesteunde christelijke organisatie. Het is in China verboden om te proberen mensen tot het christendom te bekeren.

Reeds 800 miljoen dollar voor Batman

De dood van Heath Ledger heeft The Dark Knight (TDK) geen windeieren gelegd. De volop gehypte film rond Batman en The Joker heeft wereldwijd al 800 miljoen Amerikaanse dollars opgebracht. TDK is hiermee de best bezochte film van de laatste twaalf maanden.

Nog steeds trekt The Dark Knight volle zalen. Op twee staat Indiana Jones 4 met een wereldwijde opbrengst van 780 miljoen dollar. I Am Legend, Kung Fu Panda en Iron Man moeten het allemaal doen met iets minder dan 600 miljoen dollar. Er wordt niet verwacht dat TDK de film Titanic van de eerste plaats kan stoten. Die bracht tien jaar geleden 1,8 miljard dollar op, waarbij dan nog de inflatie opgeteld moet worden. Flops zijn er dit jaar overigens ook. Speedracer bracht wereldwijd slechts 86 miljoen dollar op.

OS: Zilver voor zeilduo in 470-klasse

Lobke Berkhout en Marceline de Koning hebben in de 470-klasse zilver veroverd. In de afsluitende medaillerace eindigde het Nederlands duo, drievoudig wereldkampioen, als vijfde.

Het Australische duo Rechichi/Parkinson pakte de olympische titel. Brons ging naar de Braziliaanse vrouwen Oliveira/Swan die de medaillerace wisten te winnen.

Het zag er lange tijd niet goed uit voor het zeilduo. Berkhout en De Koning mochten maximaal zeven plaatsen lager eindigen dan Brazilië om zilver te behalen. Toen aan de laatste rak werd begonnen, lag Brazilië tweede en Nederland tiende. Na een mooie inhaalrace wisten de dames nog een aantal plaatsen goed te maken en zo de zilveren medaille veilig te stellen.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite! 

Veertien doden bij schietpartij Mexico

Bij een schietpartij in de Mexicaanse deelstaat Chihuahua zijn gisteren veertien mensen om het leven gekomen. Gemaskerde mannen opende het vuur op een menigte die voor een dansschool op straat stond.

De aanslag werd gepleegd vanuit een rijdende auto in de plaats Creel. De omgekomen mensen kunnen aan een lange lijst worden toegevoegd van mensen die dit jaar het slachtoffer zijn geworden van de georganiseerde misdaad. Meer dan duizend mensen zijn dit jaar al vermoord in Chihuahua. Door de staat loopt de belangrijkst drugsroute richting de Verenigde Staten.

Winkels dupe van afname bestedingen

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) verwacht dat een terugval van de consumentenbestedingen het einde zal betekenen voor vijf- tot tienduizend van de ruim honderdduizend winkels in Nederland. Dat zei adjunct-directeur Sjoerd Veenstra van de RND.

Volgens hem moeten vooral ondernemers met "te kleine winkels op slechte locaties" de deuren sluiten als consumenten minder geld gaan uitgeven. Hij zei dit  naar aanleiding van een bericht hierover in Het Financieele Dagblad.

Economen verwachten dat de omzet van de detailhandel door de verslechterende economische omstandigheden in de tweede helft van dit jaar sterk onder druk zal komen te staan. Ondanks de afzwakkende economische groei en de sterke daling van het consumentenvertrouwen groeiden de verkopen van de detailhandelaren tot en met mei nog in een behoorlijk tempo. Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt dinsdag bekend hoe de detailhandelsomzet zich in juni heeft ontwikkeld.

Campagne soa-testen bezorgde jongeren

Een nieuwe Vrij Veilig Campagne moet er voor zorgen dat jongeren eerder een soa-test doen als zij bezorgd zijn over het al dan niet hebben van een geslachtsziekte. Soa Aids Nederland start met een campagne omdat maar de helft van de jongeren bij twijfel zich laat testen.

De bedenkers van de campagne hebben Frankenstein een plek gegeven in de campagne. Het monster vertegenwoordigt de seksueel overdraagbare aandoeningen die kunnen zijn meegenomen uit een eerdere relatie. De nadruk van de campagne zal liggen op het blijven gebruiken van een condoom totdat een soa-test uitwijst dat veilig vrijen zonder condoom mogelijk is.

DVD: The Water Horse

Vele studies zijn er gemaakt over het vermeende monster van Loch Ness, in het grootste meer van Schotland. Het meer trekt veel toeristen aan die hopen een glimp van Nessie op te vangen met hun fototoestel. Er wordt gespeculeerd over of hij nou wel of niet bestaat, of bestaan heeft, hoe hij aan voedsel komt en als hij echt bestaat, hoe hij dan in het meer terecht is gekomen. Over die laatste vraag schreef de Engelse schrijver Dick King-Smith een jeugd-fantasieroman, die vorig jaar verfilmd werd en nu op dvd is uitgebracht.


Deense zeilers mogen goud houden

De Denen Martin Kirketerp en Jonas Warrer mogen hun gisteren in de wacht gesleepte gouden medaille in de 49er-klasse gewoon behouden.

Voor de medaillerace leende het duo de boot van de al uitgeschakelde Kroaten omdat hun mast was gebroken op weg naar de start. Daarop diende de racecommissie een protest in. Een internationale jury heeft gisteren urenlang vergaderd over de kwestie. Vandaag kregen de Denen te horen dat ze hun gouden plak mogen houden.

Kinderen gered uit de Waal

Twee kinderen zijn gisterenmiddag bij Zaltbommel uit de Waal gered. Een meisje van 6 jaar werd bewusteloos uit het water gehaald, maar kwam later weer bij kennis. Haar broertje, een jongetje van 4 jaar, liep lichte onderkoelingsverschijnselen op, meldt de politie.

De twee kinderen, afkomstig uit de Britse hoofdstad Londen, kwamen rond 16.00 uur in de problemen. Ze waren gaan spelen in het lage gedeelte bij een krib en werden met de stroming meegenomen naar een dieper gedeelte. Een 18-jarige man uit Zaltbommel, die waarschijnlijk toezicht hield, zag het gebeuren en slaagde erin het jongetje uit het water te halen.

Een fietser die langskwam hielp de 18-jarige om ook het meisje uit het water te halen. Ze dreef met haar hoofd naar beneden. Op de kant was ze aanvankelijk bewusteloos, ze had veel water bij gekregen. Weer bij kennis werd ze, samen met haar broertje, naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Coster/Coster verspelen medaille

De Nederlandse broers Sven en Kalle Coster zijn er niet in geslaagd een medaille te pakken in de 470-klasse. Door een slecht verlopende medaillerace eindigden de Nederlanders als vierde.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd stonden de Nederlanders nog tweede. Maar door een dramatisch slechte eerste rak moesten ze de droom van een medaille opgeven. Coster/Coster lag lange tijd laatste, maar door een inhaalrace eindigde ze als zevende.

Het Australische duo Wilmot en Page werd olympisch kampioen.

Softbalsters winnen laatste duel

De Nederlandse softbalvrouwen hebben hun laatste wedstrijd op de Spelen gewonnen. Taiwan werd met 4-2 verslagen.

In het begin van het duel zag het daar nog niet naar uit. Startend pitcher Rebecca Soumeru stelde teleur, waardoor Taiwan op 1-0 kwam. Met Judith van Kampen op de heuvel ging het echter ineens een stuk beter.

Via een aantal slimme stootslagen wisten de Nederlandse vrouwen de punten bijeen te sprokkelen. In de slotinning werd het nog spannend, maar de teruggekeerde Soumeru wist de wedstrijd op slot te gooien.

Liu exit, Nederlanders door

Liu Xiang heeft zich met een blessure terug moeten trekken voor de series van de 110 m horden bij de mannen.

De Chinees verscheen nog wel aan de start van zijn race, maar na een valse start greep hij naar zijn hamstrings en liep vervolgens direct terug het stadion uit.

Gregory Sedoc en Marcel van der Westen wisten zich wel te plaatsen voor de kwartfinale. Sedoc eindigde in zijn serie als vierde met een tijd van 13,50. Van der Westen werd tweede in zijn serie, maar was met 13,52 wel iets langzamer.

Schuil/Nummerdor uitgeschakeld

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben zich niet geplaatst voor de halve finale in het beachvolleybaltoernooi.

Het duo verloor met tweemaal 19-21 van het duo Geor/Gia. In de drie eerder onderlinge duels hadden de Nederlanders het duo nog eenvoudig verslagen.

Vooral op eigen service kwamen de Nederlanders, Europees kampioen, tekort tegen de nummer 17 van de wereld. "We moeten ons schamen," aldus Schuil na afloop. "Als je hier onder je niveau speelt, vlieg je eruit."

'Rusland plaatst lanceerinrichtingen in Georgië'

Rusland heeft verscheidene lanceerinrichtingen voor SS-21 raketten en bevoorradingsvoertuigen in Zuid-Ossetië geplaatst. Een groot deel van Georgië, waaronder de hoofdstad Tbilisi, valt binnen het bereik, berichtte de Amerikaanse krant The New York Times gisterenavond op zijn website.

Het dagblad baseert zich op Amerikaanse functionarissen die bekend zijn met rapporten van inlichtingendiensten. De lanceringposities zouden zich ten noorden van Tschinvali bevinden, de hoofdstad van de afvallige regio Zuid-Ossetië.

De Russische president Dmitri Medvedev zegde gisteren toe dat vandaag een begin wordt gemaakt met de terugtrekking naar de afgesproken posities. Volgens Georgië opereren de Russen echter steeds dieper in Georgisch grondgebied.

Honderden geëvacueerd uit Grand Canyon

Honderden mensen zijn gisteren geëvacueerd vanuit de Grand Canyon in Arizona, nadat daar een aarden dam was doorgebroken. Dat heeft een woordvoerster van het natuurpark bekendgemaakt.

De dam brak gisterenochtend door. De doorbraak veroorzaakte overstromingen in de plaats Supai, onder in de Canyon. De Havasupai, een indianenstam van zo'n vierhonderd zielen die er leeft, moesten hun woonplaats verlaten. Ook een aantal kampeerders en wildwaterrafters is geëvacueerd. Er waren geen meldingen van gewonden.

OS: Einde toernooi voor Nummerdor/Schuil

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn vandaag bij het olympisch beachvolleybaltoernooi gestrand in de kwartfinales. De Georgiërs Geor en Gia - voormalig Brazilianen - waren in twee sets te sterk voor de Europees kampioenen: 21-19 21-19.

De uitschakeling was een fikse tegenvaller. Schuil en Nummerdor, als vijfde geplaatst in Peking, golden als favoriet tegen het Georgische duo, de nummer vijftien van de plaatsingslijst.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite! 

Groep 5: de dood en Diana

Elke maandag schrijft superworm over zijn leven van groep 1 tot het eerste jaar van de Uni. School-, familie-, vriendjes- en vriendinnetjesgerelateerde voorvallen van 15 jaar geleden tot nu passeren de revue, overgoten met een superworm-sausje van droge humor, retrospectief plezier en hartelijke zelfspot.

Deze week: groep 5, waarin de vader van het beste vriendje van de ik-persoon ernstig ziek raakt in het weekend van het overlijden van prinses Diana. Met alle gevolgen van dien.

Spore uitbreiding nu al bevestigd

In een recent interview van Eurogamer met executive producer Lucy Bradshaw is bevestigd dat er een uitbreiding in de planning staat voor de nu al populaire game Spore. Deze uitbreiding zal niet alleen nieuwe creature-lichaamsdelen bevatten, maar ook komt er een mogelijkheid om je eigen plantensoorten te maken. Ook is bevestigd dat er geen demo voor de game in de planning staat.

"When we started Spore, we were thinking about how we'd make an engine that had the possibility of expansion, so yes, we'll add to the experience. I think, however, we have a very cool opportunity to take Spore in a few different directions too. The editors are so cool and fun, that we want to advance those as well as the gameplay that we put into the core game."


Voor het hele interview kun je hier klikken.


Pharrel Williams logeert in Amsterdam

De bekende producent Pharrel Williams is vandaag gesignaleerd in Amsterdam. Williams, die afgelopen zaterdag met zijn band N.E.R.D optrad op Lowlands verblijft in het Dylan hotel aan de Keizersgracht. N.E.R.D liet duizenden Lowlands bezoekers uit hun dak gaan door nummers ten hore te brengen van hun nieuwe cd "Seeing Sounds".

Pharrel is ook een van de twee producers die onder de naam "The Neptunes" vele artiesten hebben begeleid. Zo werkten ze samen met onder meer Madonna, Britney Spears en Justin Timberlake. N.E.R.D is met name bekend geworden door hun hits : She Wants to Move, Rockstar, Provider en natuurlijk Lapdance.

 

Clip Lapdance X-rated

Fit worden in de zomer volgens de Dutch Charts

Het is nog steeds vakantie, en dat is natuurlijk te merken aan de releases van de afgelopen weken. Dat is ook de reden dat er geen nieuwe binnenkomers in de lijst staan, en dat de meeste games in de lijst al aardig oud zijn. Het lijkt erop dat mensen deze zomer fit willen worden, want op nummer één staat nog steeds Wii Fit. Op twee staat Mario Kart voor de Wii en op de derde plek staat Super Smash Bros. Brawl. Staat er dan helemaal niets niet-Nintendo-gerelateerds in de lijst? Toch wel. Op plek negen en tien staat namelijk Soul Calibur 4 voor de Playstation 3 en de Xbox 360.

Wil je weten welke games er het meest verkocht zijn voor jouw favoriete console, neem dan hier een kijkje.

quote
1 WII FIT (Wii)
2 MARIO KART (Wii)
3 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii)
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
5 SPORTS ISLAND (Wii)
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (DS)
7 GUITAR HERO/ON TOUR (DS)
8 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
9 SOULCALIBUR 4 (PS3)
10 SOULCALIBUR 4 (X-BOX 360)

Wii - 5
DS - 3
PS3 - 1
Xbox 360 - 1

IJs, aliens en Koreanen in Crysis Warhead trailer

De mensen die na Crysis nog niet genoeg Noord-Koreanen en ander vijandelijk gespuis (in de game uiteraard, niet alle Noord-Koreanen zijn gespuis) om zeep hebben geholpen komt in september dan eindelijk de stand-alone expansion, Crysis Warhead. Crytek en EA hebben ons nog meer geweld beloofd en dat geweld kun je bekijken in onderstaande trailer.

In Crysis Warhead kruipen spelers in het Nanopak van Sergeant Sykes, een van de meest memorabele karakters uit Crysis. Spelers zullen het verhaal van Sykes, dat parallel loopt aan dat van Nomad, volgen aan de andere kant van het eiland. Deze kant blijkt nog gewelddadiger en explosiever dan voor mogelijk werd gehouden. Gelukkig heeft Sykes meer wapens, meer voertuigen en betere tools.

Laatste reviews en specials
review
Destiny 2: The Final Shape
special
Random Pics van de Dag #1301
special
Random Pics van de Dag #1300
special
Random Pics van de Dag #1299
review
Crown Wars: The Black Prince
special
VrijMiBabes #213 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.