Mannen gaan later vreemd

Onderzoeken van de afgelopen jaren laten zien dat het niet altijd mannen zijn die vreemd gaan, maar dat vrouwen er ook wat van kunnen. Nu blijkt uit een onderzoek, gehouden door de universiteit van New Hampshire, dat mannen affaires hebben voor hun 55ste, terwijl bij vrouwen hun buitenechtelijke relaties juist al voor hun 45ste plaatsvinden.

De mannen zouden nog tot op later leeftijd een 'secret lover' hebben omdat zij langer vruchtbaar zijn. Zij kunnen tot op latere leeftijd goed sperma leveren, terwijl vrouwen al eerder in de overgang komen en geen baby's meer kunnen werpen.

Het onderzoek liet ook zien dat mannen écht vaker aan seks denken dan vrouwen. Het mannelijk geslacht is zeven procent meer geneigd tot vreemdgaan dan vrouwelijke eega's. Niet omdat de vrouwen zo integer zijn, maar omdat zij meer berekenend zijn dan hun partners. Zij zouden een 'kosten-baten analyse' maken waarin zij aspecten als de financiële stabiliteit, opleidingsniveau en 'vaderschapstalenten' van hun minnaar tegen die van hun huidige partner afzetten.

Tot slot gaan vrouwen uit de hogere sociale klassen vaker vreemd dan vrouwen uit een lagere klasse. Bij de mannen is dat precies andersom, daar gaan mannen uit een lage klasse vaker vreemd.