Bijbels in beslag genomen in China

Vier Amerikanen weigeren het vliegveld van de Chinese stad Kunming te verlaten, omdat de 315 bijbels die ze bij zich hadden daar zondag door de douane in beslag werden genomen. De Amerikanen zijn lid van Vision Beyond Borders, een christelijke organisatie die bijbels en christelijk lesmateriaal over de wereld verspreidt. De in beslag genomen bijbels zijn Chineestalig.

Het viertal kreeg te horen dat het verboden is om bijbels in te voeren in China en dat elk van hen slechts één bijbel mocht meenemen. De Amerikanen zeggen het vliegveld, waar ze de nacht doorbrachten, pas te zullen verlaten als ze alle bijbels terug hebben gekregen. "Het heeft ons veel geld gekost om ze hierheen te brengen. Ze zeggen dat het illegaal is om bijbels mee te nemen en dat we vooraf toestemming hadden moeten vragen", zei een van de Amerikanen, Pat Klein.

Bijbels die in Chinese boekwinkels te koop zijn komen allemaal uit een drukkerij die in handen is van een door de regering gesteunde christelijke organisatie. Het is in China verboden om te proberen mensen tot het christendom te bekeren.