OS: Nummerdor/Schuil naar kwartfinale

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn uitstekend op dreef op de Olympische Spelen. De beachvolleyballers, die in Beijing als vijfde zijn geplaatst, wonnen na hun drie groepsduels ook hun eerste wedstrijd in de knock out-fase. Het als tiende geplaatste Australische koppel Andrew Schacht/Joshua Slack werd door de Nederlanders schijnbaar achteloos met 21-16, 21-14 aan de kant geschoven.

Schuil en Nummerdor begonnen hun jacht op een plaats in de kwartfinale overtuigend. Ze namen snel een 7-2 voorsprong en gaven die marge in het restant van de eerste set niet meer uit handen. Aan het begin van de tweede set ging het gelijk op, maar toen de Nederlanders het tempo wat opschroefden, was het snel gedaan met de Australiërs. Na precies veertig minuten spelen sloeg het tweetal bij het eerste matchpoint toe.

Ook in de kwartfinale starten Schuil en Nummerdor als favoriet. Het als vijftiende geplaatste Georgische koppel Renato 'Geor' Gomes en Jorge 'Gia' Terceiro zijn dan de tegenstanders.

Van de Chinezen Penggen Xu en Linyin Wu hebben de Nederlanders in ieder geval geen last meer. De nummers een van de plaatsingslijst, die net als Schuil en Nummerdor in de bovenste helft van het speelschema zaten, verloren met 21-15, 21-18 van de Duitsers Eric Koreng en David Klemperer. Het tweetal was in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Nederlandse koppel Emiel Boersma/Bram Ronnes.

Voor meer nieuwe omtrent de Spelen ga je naar de olympische subsite!