OS: Uitslag Nederland - ArgentiniŽ

Nederland is er niet in geslaagd de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi te bereiken. Argentinië was in de kwartfinale na verlenging met 2-1 te sterk.

Nederland kreeg de eerste kans, maar een volley van Emanuelson ging naast. Na een kwartier kwam Argentinië op voorsprong. Jon-A-Ping speelde de bal zo in de voeten van Messi, die vervolgens Vermeer omspeelde en scoorde. Argentinië was daarna beste ploeg, al werden er geen grote kansen gecreëerd. Na 35 minuten kwam Nederland plotseling langszij. Na een vrije trap kwam een pass van Drenthe voor de voeten van Bakkal, die alleen voor het doel kon scoren. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

Vlak na rust kregen de Argentijnen direct een goede kans toen Agüero alleen voor Vermeer kwam, het schot ging echter naast. Nederland kwam steeds beter in de wedstrijd en werd zelfs af en toe gevaarlijk, onder meer via een afstandsschot van De Guzman. In de slotfase waren er voor beide teams nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Drenthe dook alleen op voor het Argentijnse doel na een steekpass van De Guzman, maar schoot net mis. Ook Messi had de 2-1 op zijn kicksen, maar Vermeer redde knap. Even later was het Babel die een kans kreeg, maar ook die ging er niet in. Maduro mocht ook nog eens uithalen na een goede actie, maar de verlenging bleek onvermijdelijk.

Argentinië begon de verlenging direct met een enorme kans, maar Vermeer hield Nederland nogmaals op de been door redding te brengen op de inzet van Agüero. Op het einde van de eerste helft van de verlenging kwam Argentinië op 2-1. Na een pass van Messi scoorde Di Maria. In de tweede helft ging Nederland op zoek naar de gelijkmaker, maar het slaagde er niet om kansen te creëren. Verder dan enkele schoten uit de tweede lijn en een paar corners kwam Nederland niet. Argentinië gaf de voorsprong niet meer weg.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!