FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 augustus 2007

Internetdate loopt uit op misbruik

Icoon BuitenlandsEen man van 43 uit Frankrijk wordt beschuldigd een jong meisje van 16 te hebben misbruikt. Ze zouden elkaar van internet kennen. Tijdens hun chats zei hij Mikaël te heten, 19 jaar te zijn en in opleiding te zijn bij de politie. Het meisje, dat uit de Vogezen komt, liet zich verleiden door hem door middel van zijn leugens.

Afgelopen zaterdag besloot ze naar hem toe te gaan en nam de trein. Tegen haar ouders had ze gezegd dat ze naar een vriendin ging. Na een 800 kilometer durende treinreis kwam zij aan in Poitiers. In plaats van een jongeman aan te treffen stond er een veertiger op haar te wachten. Hij vertelde dat Mikaël een ongeluk had gehad en dat ze hem de dag erna zouden gaan opzoeken in het ziekenhuis. Hij had een hotelkamer geregeld.

De twee dagen die erna volgenden, regelde de man steeds een andere kamer waar hij het meisje misbruikte. Drie dagen na haar vertek is het meisje gevonden in een hotel vlak bij La Rochelle. Ondertussen is de man gearresteerd. Hij zal aangeklaagd worden ‘misbruik van een minderjarige door middel van geweld’. De man bleek al eerder een soortgelijk misdrijf te hebben gepleegd. Hij heeft geen vaste verblijfplaats.

Zeitgeist

Wat hebben het Christendom, 9/11 en de Amerikaanse Staatsreserves met elkaar te maken?

Toen ik dit begon te kijken was ik in eerste instantie sceptisch. Het leek een artistieke complot uiting te worden. Vanaf het moment dat het verhaal echter begint wordt het interessant. Zeer interessant zelfs

"They must find it difficult ...
Those who have taken authority as the truth,
rather than truth as the authority."

Elton John wil af van het internet

Icoon OpmerkelijkDe Britse poplegende Elton John wil dat het internet dicht gaat. De zanger hoopt dat “een muziekbeweging opstaat die het web tot de grond toe afbreekt.” Tijdens een interview met de Britse krant The Sun zei Elton John dat internet en blogs schadelijk zijn voor de creativiteit. "Het web weerhoudt mensen ervan om bij elkaar te zijn om te creeëren. In plaats daarvan zitten ze thuis om platen op te nemen. Dat is in principe oké, maar op de lange termijn is het niet goed voor de artistieke visie."

Elton, die zelfs geen mobieltje heeft, vindt dat er “te veel technologie beschikbaar is” en beweert een oplossing te hebben: "Ik denk dat het een geweldig experiment is om het hele internet vijf jaar lang dicht te gooien om te zien wat er in die periode voor kunst wordt gemaakt.", aldus de anti-internet artiest. "Laten we met zijn allen de straat opgaan om te marcheren en te protesteren in plaats van thuis te zitten en te bloggen." De platenmaatschappij van Elton John heeft heel het repertoire van de artiest gedigitaliseerd om in webwinkels te verkopen.

Snelle Wasbeer op de DS

Rapid Racoon is vandaag aangekondigd voor de Nintendo DS. De game heeft weinig te maken met het Amerikaanse zoogdier en nog minder met de Nederlandse band, maar des te meer met sci-fi racers als Whipe-out en F-Zero. In het spel kun je racen over futuristische tracks in drie verschillende universums. De ontwikkeling wordt gedaan door DK games en februari 2008 zal de game in de winkel moeten verschijnen. Een zestal screenshots van de game zijn hieronder al te zien.


Opruimplicht urine voor hondenbezitters Lokeren

Plassende hondNiet alleen de lusten maar ook de lasten, zo denkt de politie in het Vlaamse Lokeren over hondenliefhebbers. Zoals iedere hondenliefhebber weet moet een hond zijn darmen of blaas ook wel eens legen. Aangezien de hond zelf nog niet bij machte is zijn darminhoud op te ruimen is dit de taak van de hondeneigenaar. Dat binnenkort in Lokeren naast de poep nu ook de urine van de trouwe viervoeter moet opgeruimd worden zorgt toch voor de nodige verbazing.

De hondeneigenaren staat vanaf 1 september een boete van 250 euro te wachten wanneer ze niet zorgen dat de urine van hun hond is opgeruimd, zo staat in het nieuwe politiereglement van de stad beschreven. De gemeenteraad van Lokeren is het niet eens met de nieuwe regels en eist een opschorting van dit politiereglement. Volgens de gemeenteraad is het reglement onuitvoerbaar, maar de politie houdt voet bij stuk.
Met dank aan static voor de submit.

Straks hard-disk verplicht bij X360-games?

Mensen die een zogenaamd X360 Core-systeem hebben aangeschaft, mogen volgens geruchten voor bepaalde games ook een 20GB hard disk aan te schaffen. Hoewel Microsoft bij de lancering van hun jongste console had beloofd dat er geen hard disk nodig zou zijn om games te kunnen spelen, lijkt het er nu op dat de harde schijf binnenkort verplicht gesteld wordt bij een aantal games.

Het zijn vooralsnog geruchten, maar een dergelijke verplichting zou games in staat kunnen stellen meer data op de DVD te plaatsen door ze hevig te comprimeren en deze (al dan niet tijdelijk) ongecomprimeerd op de hard-disk te zetten.

Sluiter, Huta Galung naar kwartfinale Tampere

Raemon Sluiter en Jesse Huta Galung hebben de kwartfinale bereikt van het challengertoernooi het Finse Tampere. Aangezien ze daarin tegen elkaar is spelen is zal er in ieder geval één Nederlander in de halve finale van het toernooi staan.

De als derde geplaatste Sluiter versloeg de Zweedse qualifier Tim Goransson in twee sets: 7-5 6-2. Huta Galung was te sterk voor de Fin Timo Nieminen: 6-3 6-4. Thiemo de Bakker bereikte de kwartfinale niet, hij verloor met 1-6, 3-6 van de Oostenrijker Martin Slanar.

Werkvergunning voor Alex

De Braziliaanse voetballer Alex heeft eindelijk een werkvergunning gekregen. Hierdoor lijkt niks meer een overgang van PSV naar Chelsea in de weg te staan

Alex kan nu naar Engeland om persoonlijk tot een akkoord te komen met de club uit Londen. Ook moet de verdediger nog medisch gekeurd worden. Eerder deze week vloog de Braziliaan ook al naar Londen, maar bij aankomst op het vliegveld bleek hij niet over de juiste papieren te beschikken, waarna hij direct weer terug naar Brazilië ging.

61-jarige man moet huissleutels inleveren bij moeder

Italiaanse mannen zijn gek op hun moeder, en die liefde gaat soms heel ver. Een man uit het Siciliaanse Catania is wel heel erg gehecht aan zijn moeder. Nu de man 61 is, heeft hij nog te luisteren naar zijn 81-jarige moeder. Zij pakte hem namelijk zijn zakgeld en huissleutels af.

De 61-jarige zoon is vrijgezel, heeft geen werk en woont nog altijd bij zijn moeder. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA vandaag.

'Mama' was boos op haar zoon omdat hij van huis was weggegaan zonder te melden waar hij heen ging. Ook kwam haar zoon vaak te laat thuis 's avonds, meldde de moeder.

Gelukkig bewijst ook ditmaal dat de politie je beste kameraad is. Nadat die tussenbeide was gekomen, heeft de man zijn sleutels weer teruggekregen.

Met dank aan mouthman en Longmen voor de submit.

Slayer, Queens of the Stone Age en meer in Guitar Hero 3

Er zijn weer wat nummers bekend geworden van Guitar Hero 3, de game die vanaf 9 november in huiskamers moet gaan rocken. In deze game speel jij de gitaar in één van de vele bekende en onbekende nummers die de makers in het spel gestoken hebben. Naast gezellig in je Remy gaan spelen, kun je ook met z'n tweeën rocken.

De nummers die zojuist bekend zijn gemaakt zijn:


Miss Murder (by AFI)
3's and 7's (by Queens of the Stone Age)
Raining Blood (by Slayer)
Reptillia (by The Strokes)
Paranoid (as made famous by Black Sabbath)
Cities on Flame (as made famous by Blue Oyster Cult)

Hierdoor komt de volledige lijst met tot nog toe bekende nummers voor Guitar Hero 3 er als volgt uit te zien:


Miss Murder (by AFI)
Through Fire and Flames (by Dragonforce)
Number of the Beast (by Iron Maiden)
3's and 7's (by Queens of the Stone Age)
Suck My Kiss (by Red Hot Chili Peppers)
Raining Blood (by Slayer)
Reptillia (by The Strokes)
Paranoid (as made famous by Black Sabbath)
Cities on Flame (as made famous by Blue Oyster Cult)
Mississippi Queen (as made famous by Mountain)
La Grange (as made famous by ZZ Top)
Welcome to The Jungle (by Guns N' Roses)
Paint It Black (by The Rolling Stones)
Cherub Rock (by Smashing Pumpkins)
Sabotage (by Beastie Boys)
The Metal (by Tenacious D)
My Name is Jonas (by Weezer)
Knights of Cydonia (by Muse)
Even Flow (by Pearl Jam)
Lay Down (by Priestess)
Cult of Personality (by Living Colour)
Rock and Roll All Nite (as made famous by Kiss)
School's Out (as made famous by Alice Cooper)
Slash's Original Boss Battle Recording
Rock You Like a Hurricane (as made famous by Scorpions)
Slow Ride (as made famous by Foghat)
Barracuda (as made famous by Heart)

Britse leraren willen YouTube sluiten

Icoon InternetAls het aan de Britse onderwijzersbond PAT ligt gaat de stekker uit YouTube. De videosite zou 'cyberpesten' aanmoedigen. Volgens een motie die de bond aannam maken scholieren steeds vaker gebruik van YouTube en andere websites om elkaar en hun docenten het leven zuur te maken.

Volgens de leraren schelden scholieren in filmpjes en dreigen ze in MSN. Ook worden onderwijzers geconfronteerd met doodsbedreigingen op internet.

Maar vooral 'Happy Slapping' staat in het Verenigd Koninkrijk in het middelpunt van de belangstelling. Daarbij mishandelen vooral jongeren elkaar. Daarvan zetten ze beelden op internet. Eerder deze week werden twee mannen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat ze 'voor de lol' een dakloze hadden doodgeschopt. Ze filmden alles met hun GSM.

YouTube zelf vindt het maar flauwekul. Het bedrijf zegt dat het merendeel van de gebruikers "verantwoordelijk" met de site omgaat.

Met dank aan Elle_1984 voor de submit.

Turkse ex-prostituees richten partij op

Icoon OpmerkelijkTwee Turkse vrouwen die ooit gedwongen werden de prostitutie in te gaan hebben een politieke partij opgericht, zo meldt Turkish Daily News vandaag. De Partij van het Brood van voorzitter Ayçe Tükrükçü en vice-voorzitter Saliha Ermez krijgt een bestuur dat geheel bestaat uit ex-slachtoffers van misbruik en geweld.

Beide dames deden bij de parlementsverkiezingen van vorige maand nog zonder succes mee als onafhankelijke kandidaten. Toch houden ze de moed erin, al kreeg Tükrükçü afgelopen maand niet meer dan 196 stemmen. Ermez kreeg zelfs slechts van welgeteld 95 van de 42 miljoen stemgerechtigde Turken het vertrouwen. Van al te veel originaliteit moet de partij het overigens niet hebben. We hebben de slogan van premier Erdogan overgenomen: niet stoppen, doorgaan", aldus de beide dames. De partij zal volgend jaar worden geregistreerd, zo meldt het Turkse persbureau Anatolia.
Met dank aan neegij voor de submit.

Bouw een carrière in SKATE

Behalve de tofste stunts uithalen in SKATE, de skate-game van Electronic Arts, kun je ook een virtuele carričre opbouwen. Behalve de inmiddels geijkte character-editor, zul je nu ook sponsors aan moeten trekken, foto's en video's laten maken om zo meer aandacht te vragen. Wanneer je op de cover van één van Amerika's grootste skateboard-bladen weet te komen, krijg je nog meer mogelijkheden om je carričre voort te zetten.

Deurwaarder vlucht voor bejaarde vrouw

Gisteren is een 67-jarige vrouw opgepakt omdat ze de auto van 35-jarige deurwaarder zou hebben vernield. De vernieling vond al plaats op vier juni.

Die dag kwam de deurwaarder bij het vrouwtje aan de deur om haar een dagvaarding te brengen. Omdat de vrouw niet opendeed, ging de deurwaarder ervan uit dat er niemand thuis was, en besloot de oproep door de brievenbus te schuiven.

Op dat moment deed het oude vrouwtje de deur ineens wel open, en trok fel van leer tegen de deurwaarder. De man ging de confrontatie uit de weg en stapte in zijn auto.

Het ouwe mens spoedde naar de auto en sprong op de motorkap. Hierna gaf ze een paar rake klappen op de motorkap. Blijkbaar was haar woede gekoeld, want het vrouwtje sprong weer van de auto af. De deurwaarder hield het voor gezien en gaf zijn auto de sporen.

Het voertuig bleek door de woede-aanval te zijn beschadigd. De vrouw werd opgehaald door de politie. Na verhoor en met een dagvaarding op zak is de vrouw weer op vrije voeten gesteld.

Wordt Halo 3 gerendered op Wii-resolutie?

Tijdens de afgelopen E3 werd Halo 3 vol trots door Microsoft aan het publiek getoond. Nu lijkt het er op dat die trots niet helemaal terecht was.

Een oplettende Halo 3 fan heeft een frame van de trailer geanalyseerd en kwam tot een schokkende conclusie. Door aliasing per pixel te tellen kwam hij er achter dat de game niet in 720p maar in 625p gerenderd was, en later naar 720p geupscaled is, zodat er flink wat kartels ontstaan. Zie ook onderstaande afbeelding.

De reden hiervoor is waarschijnlijk dat de lagere resolutie minder rekenkracht voor het renderen van de X360-CPU en -GPU vereist, zodat de vrijgekomen capaciteit gebruikt kan worden voor meer frames per seconde of meer grafische pracht en praal. Nadeel is dus dat de aliasing (kartelrandjes) pijnlijk duidelijk zichtbaar worden.

Of dit alleen voor de trailer gold of dat de retail-game ook in deze lage resolutie gerendered wordt, moet nog blijken.

Geen Alonso bij FIA persconferentie

Fernando Alonso is vanmiddag niet komen opdagen bij de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije. De Spanjaard was door de FIA aangewezen om samen met Sakon Yamamoto, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen en Robert Kubica de aanwezige pers te woord te staan.

Ook Lewis Hamilton verscheen niet op de persbijeenkomst die het team van McLaren Mercedes organiseerde. Het vermoeden bestaat dat het Britse team haar rijders wil beschermen tegen vragen van de pers over de vermeende spionagezaak met Ferrari. McLaren heeft nog niet op het geheel gereageerd.

Breng Hitler om in A Stroke Of Fate

Uitgever Akella heeft enkele screenshots vrijgegeven van de bij developer Spline in ontwikkeling zijnde adventure A Stroke Of Fate. In deze detective-adventure die in Rusland in Q4 van dit jaar uit zal komen ben je een special agent belast met spionage en sabotage, en moet je zien te infiltreren in de groep lijfwachten rond Adolf Hitler. Onder het wakend oog van de Gestapo moet jij een moordaanslag voorbereiden. Op de website van het spel kan je ook een trailer bekijken.De champagne van Hitler onder de hamer

Icoon BuitenlandsEen zeldzame fles Moët et Chandon champagne die uit de wijnkelder van Hitler werd gehaald, wordt deze maandag geveild. Dit berichtte The Times vandaag.

De fles uit 1937 werd door een Britse soldaat meegenomen uit Berlijn na een plundering op de persoonlijke wijnvoorraad van Adolf Hitler. De soldaat nam deze fles mee als herinnering.

De anonieme geallieerde soldaat gaf vijftien jaar geleden de fles aan de jurist Nigel Wilson als een gedeeltelijke betaling. Nigel vertelt: ”Ik weet niet eens of de champagne drinkbaar is, maar ik heb eenmaal besloten om de fles te verkopen, we zien wel wat die opbrengt”.

Geen spanning tussen BMW rijders

BMW-teambaas Mario Theissen heeft vandaag samen met zijn rijders Robert Kubica en Nick Heidfeld gesproken over de afgelopen race. Tijdens die wedstrijd botsten de twee teammaten namelijk op elkaar aan het begin van de race.

"We hebben vandaag een bijeenkomst gehad en gesproken over hoe we dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen", meldde de teambaas van BMW aan persbureau Reuters. Verder zei hij dat het gesprek van vandaag niet bedoeld was om een ruzie tussen de coureurs uit te praten.

Na de race werd er gesuggereerd dat de vriendschap tussen de twee coureurs van de Duitse renstal na het incident ten einde zou zijn. Heidfeld ontkende dit vandaag voor de pers: "Er is geen spanning tussen Robert en mij. We kunnen het goed met elkaar vinden, alleen op het circuit gaan we elkaar flink te lijf."

Coupet vier maanden uitgeschakeld

Olympique Lyon moet het voorlopig zonder Grégory Coupet stellen. De keeper van de Franse ploeg heeft namelijk een zware blessure aan zijn knie opgelopen en zal de komende vier maanden niet in actie komen.

Donderdagochtend, tijdens de training van Olympique Lyon, ging het mis. Tijdens een redding bleef Coupet met zijn voet in het net steken, waardoor hij zijn linkerknie verdraaide. Een onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat zijn binnenste kruisband is gescheurd. Bovendien houdt de onfortuinlijke sluitpost er ook nog een onstabiele meniscus en een verrekte knieband aan over.

Komende zondag begint in Frankrijk de competitie weer. Olympique Lyon moet het in de eerste wedstrijd opnemen tegen AJ Auxerre. Rémi Vercoutre zal Coupet voorlopig moeten vervangen. De keeper van de Franse nationale ploeg zal ook de laatste kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap moeten missen. Frankrijk moet het onder andere nog opnemen tegen Italië, Schotland en Oekraďne. De laatste interland staat voor 21 november op de kalender.

Alonso wil tweede zege op rij

Fernando Alonso wil komend weekend, tijdens de Grote Prijs van Hongarije, proberen om zijn tweede race op rij te winnen. Bovendien wil hij op deze manier aan de leiding komen in het kampioenschap. Momenteel gaat zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, nog aan de leiding.

"Het was fantastisch om twee weken terug de Grote Prijs van Europa te kunnen winnen", liet Alonso donderdag in een reactie weten. "Ik hoop komend weekeinde die prestatie te kunnen evenaren."

Alonso presteert goed gedurende zijn eerste seizoen bij McLaren Mercedes. Toch staat de Spanjaard enigszins in de schaduw van Hamilton, die momenteel aan de leiding gaat in het kampioenschap. Het verschil tussen dit duo bedraagt slechts twee punten. Mocht de coureur, die vorig naar nog voor Renault F1 reed, komend weekend in Hongarije winnen, dan neemt hij de eerste plaats weer over.

De Hungaroring is voor Alonso bovendien een speciale plaats. In 2003 wist hij daar namelijk de Grand Prix te winnen en was daarmee de jongste coureur die ooit een race op zijn naam wist te schrijven. "Ik bewaar goede herinneringen aan de Hungaroring", aldus de Spaanse coureur. "Vorig jaar had ik alleen een mindere race hier. Door een tijdstraf moest ik de race vanaf de vijftiende plek beginnen. Ik wist me vervolgens nog wel naar de leiding te vechten, maar viel daarna uit. Ik verwacht dit jaar wel een goede race te hebben, want de McLaren doet het dit jaar goed op dit soort circuits."

Ajax ontloopt topclubs bij CL-loting

Ajax is komende vrijdag, tijdens de loting voor de derde voorronde van de Champions League, een geplaatste club. De ploeg van trainer Henk ten Cate is één van de zestien elftallen die profiteren van een zogenaamde beschermde status.

Hierdoor zal Ajax tegenstanders als Liverpool, Arsenal, Werder Bremen, Valencia en Sevilla kunnen vermijden. Dit wil echter niet zeggen dat de Amsterdammers het gemakkelijk gaan krijgen in de derde voorronde van het miljoenenbal. De club kan onder andere Fenerbahçe, Sparta Praag en Spartak Moskou tegen het lijf lopen.

Ook FC Kopenhagen kan zich nog aan het voorgaande rijtje toevoegen. Vorig jaar verraste de Deense formatie vriend en vijand door Ajax in deze fase van het toernooi uit te schakelen.

'Litmanen houdt er mee op'

Er is een kans dat Jari Litmanen zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt. De Fin heeft namelijk een zware blessure aan zijn achillespees opgelopen en heeft bovendien zijn contract bij Malmö FF ingeleverd. Een operatieve ingreep moet de kwetsuur van de speler verhelpen.

De verwachting is dat Litmanen tenminste een half jaar niet kan spelen. Hierdoor mist de Finse speler de EK-kwalificatiewedsdtrijd tegen Kazachstan. Dit duel wordt op 22 augustus gespeeld.

De professionele carričre van Litmanen begon in 1987 bij Reipas Lathi. Daarna kwam hij achtereenvolgens uit voor HJK Helsinki, MyPa, Ajax, FC Barcelona, Liverpool, FC Lahti, Hansa Rostock en Malmö FF. Bovendien kwam de international 107 keer uit voor de nationale ploeg van Finland. Hierin kwam hij 28 keer tot scoren.


Einde verhaal voor Litmanen?

Yamamoto wil punten scoren

Sakon Yamamoto is van plan om Spyker F1 aan de eerste WK-punten van dit seizoen te helpen. Vorige week werd de Japanse coureur benoemd tot vervanger van Christijan Albers. De Nederlander werd, vanwege een betalingsachterstand een sponsor, aan de kant gezet.

"Het telefoontje van Spyker F1 kwam als een grote verrassing", aldus Yamamoto donderdag. "Natuurlijk ben ik enorm blij om weer Formule 1 te kunnen rijden. Het is alweer enkele maanden geleden, maar ik verwacht geen problemen."

De situatie van nu is identiek aan die van vorig jaar. Toen reed Yamamoto namelijk ook de laatste zeven races van het seizoen. Destijds was dat aan de zijde van Takuma Sato bij Super Aguri F1. De Japanner kon echter geen potten breken en blonk voornamelijk uit in het vroegtijdig uitvallen. Ook snelheid bleek een probleem voor de coureur te zijn.

Toch heeft Yamamoto toegezegd dat alles vlekkeloos zal verlopen, ondanks het feit dat hij nog geen centimeter heeft gereden. "Mijn doel is om zoveel mogelijk races te finishen en Spyker F1 aan haar eerste punten te helpen", vervolgde de Japanner. Toch heeft het er alle schijn van dat Adrian Sutil, zijn collega bij Spyker F1, de kar moet trekken.

Eerder gaf de Duitse rijder al aan dat hij liever een teamgenoot heeft, die een uitdaging vormt op het gebied van snelheid. Het is voor Sutil te hopen dat Yamamoto voor een verrassing kan gaan zorgen in de laatste zeven races van dit seizoen.

'Onzedelijk gedrag' na val van wip

OpmerkelijkIn Maarssen rukte de politie gisteravond uit na een melding over een schennispleger op een speelplaats. Iemand had gezien dat een jongeman daar zijn broek liet zakken.

Ter plekke trof de politie drie jongens aan van 13, 18 en 19 jaar oud. Van onzedelijk gedrag was echter geen sprake. De 19-jarige was van een wip gevallen en had ten overstaan van zijn vrienden zijn broek laten zakken om zand uit zijn broekzakken te schudden. De agenten vertrokken dan ook weer en de drie mochten verder gaan met spelen.

Verdachte prostitutiemoorden aangehouden

Icoon JustitieDe 46-jarige Heerlenaar Peter C. is in juni officieel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vijf onopgeloste moorden op heroïneprostituees in Zuid-Limburg. De verdachte is sindsdien opnieuw dagenlang verhoord over de zaken die teruggaan tot 1992.

Persofficier Wim Smits van het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft dat vandaag bevestigd. De verdenkingen tegen C. werden vorig jaar bekend. In mei 2006 heeft de politie hem daarover al intensief verhoord. Over zijn aanhouding op 16 juni in de gevangenis van Sittard had justitie tot op heden gezwegen.

Smits stelt dat het voortdurende onderzoek inmiddels voldoende argumenten heeft opgeleverd voor de aanhouding. De rechter was het daar mee eens en heeft C. begin juli voor drie maanden in voorlopige hechtenis laten nemen. Sindsdien verblijft hij in een huis van bewaring in Vught.

Primair is deze periode bedoeld voor onderzoek, zoals verhoor, legde Smits uit. Of justitie uiteindelijk voldoende munitie vindt om de verdachte voor de rechter te brengen, staat nog niet vast, aldus de persofficier.

Voor de nieuwe verhoren moet C. keer op keer worden overgebracht naar Kerkrade of Heerlen. Advocaat Arthur Vonken heeft zich over de verhoren bij justitie beklaagd. De nieuwe sessies zijn volgens hem stevig en confronterend. Bovendien is zijn cliënt in mei 2006 ook al veertien keer verhoord over de vijf prositutiemoorden. C. ontkent elke betrokkenheid en probeert op advies van zijn raadsman te zwijgen.

Vonken stelt dat het bewijs tegen zijn cliënt na een jaar onderzoek nog steeds minimaal is. Aan het dossier zijn volgens hem alleen vage herinneringen van (onbetrouwbare) getuigen toegevoegd.

C. zit op dit moment 7 jaar celstraf uit voor een poging tot moord op een prostituee in 1992 in Valkenburg. In het hoger beroep daartegen bepaalde het gerechtshof in Den Bosch donderdag dat de Heerlenaar niet naar het Pieter Baan Centrum hoeft voor onderzoek. Volgens een vooronderzoek is de verdachte psychisch in orde en bovendien is de verwachting dat hij niet zal meewerken aan een observatie.

Nieuwe antenne zendmast Lopik al geplaatst

Icoon MediaTegen de verwachting in heeft de zendmast bij Lopik vandaag al een nieuwe antenne gekregen. De planning was dat vandaag de oude analoge antenne zou worden weggehaald en morgen een nieuwe digitale zou worden neergezet. Maar de wind en het zicht waren dusdanig gunstig dat de operatie in één middag kon worden uitgevoerd.

Een grote groep belangstellenden zag hoe een Super Puma AS 332 C1-hijshelikopter van het Zwitsers bedrijf Helog Heliswiss de 8.000 kilo zware oude antennes in drie vluchten naar beneden bracht en later de nieuwe antenne omhoog hees.

De zendmast, officieel Gerbrandytoren geheten, was inclusief de oude antenne 374,5 meter hoog. Met de nieuwe antenne is dat zo'n 10 meter korter.

De buis met antennes boven op de mast van Lopik moesten vervangen worden omdat ze onbruikbaar zijn geworden toen de televisiezenders vorig jaar van analoog overschakelden naar digitaal signaal. De nieuwe antenne is dan ook voor digitaal uitzenden bedoeld en heeft een landelijk bereik.Plaatsen van de nieuwe antennes

Meer foto's van het weghalen vind je hier (met dank aan Troel)

Zie ook filmpje van de NOS.Met dank aan Troel voor de submit.

Mario-virus duikt op

Blijkbaar is niets meer heilig, want videogame-held Mario wordt nu gebruikt om een virus mee te verspreiden. In een verdacht e-mailtje met als onderwerp 'Hi There, Do You Like Mario Bross ? Test it, and you'll like it ;]' kun je via een bijlage Super Mario Bros. spelen. Tijdens het spelen installeert het virus zich op je computer en kloot het met de beveiligingsinstellingen. Daarnaast probeert het zich ook te verspreiden via je adressenlijst. Natuurlijk is niemand zo dom dit soort e-mails te openen...


Grapje levert 500.000 dollar op

Icoon OpmerkelijkWie het laatst lacht, lacht het best. Zo moet Dr. Robert Woo, tandarts van beroep, uit Auburn in de Verenigde Staten ook gedacht hebben. Hij was aangeklaagd door zijn assistente, Tina Alberts, wegens het (tijdelijk) implanteren van slagtanden tijdens een andere orale ingreep.

Woo werd geďnspireerd door de veelvuldige verhalen over de varkensteelt door haar familie. Op het moment dat Albers onder narcose lag, implanteerde hij de slagtanden, maakte een aantal foto’s en verwijderde het setje weer.

Toen de vrouw bijkwam uit de narcose en het ‘grapje’ ontdekte spande ze direct een rechtszaak aan. Er werd een schikking tussen de tandarts en zijn assistente getroffen van 250.000 dollar. Echter, de verzekeringsmaatschappij weigerde de claim van Woo in behandeling te nemen. Hierop spande de guitige tandarts een zaak tegen de maatschappij aan, en won. De verzekeringsmaatschappij moet 750.000 dollar (550.000 euro) uitkeren aan Woo.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Capcom krijgt religieus getinte klacht over Zack & Wiki

The Council on American-Islamic Relations heeft een klacht ingediend over bepaalde content in de aankomende adventure-game Zack & Wiki van Capcom. In het spel komt namelijk de kreet 'Allahu Akbar' (God is groot) voor en de desbetreffende organisatie vindt dat niet kunnen. Zodoende heeft Capcom de zin uit het spel gehaald. In het filmpje hieronder is de zin nog te horen in een gameplay video van de E3. Zack & Wiki is een adventure-game met een piratenthema. In het spel moet je puzzels op zien te lossen en een legendarisch piratenschip zien te vinden om de grootste piraat ooit te worden.

World in Conflict demo komt binnenkort

Ontwikkelaar Massive Entertainment heeft aangekondigd dat er een demo in de maak is van World in Conflict. Eerder konden mensen het spel al spelen met de vrijgeving van de beta. World in Conflict is een RTS-game waarin er een alternatief scenario voor het verloop van de Koude Oorlog wordt uitgevochten. Je kunt met de Verenigde Staten of met de Sovjet-Unie spelen en massale veldslagen uitvechten.

Schotland pakt schwalbe aan

De Schotse voetbalbond heeft bekend gemaakt dat spelers in de Schotse competitie die de scheidsrechter proberen te foppen met een schwalbe voortaan ook na afloop van de wedstrijd nog gestraft kunnen worden. Op basis van tv-beelden kan de Schotse bond duikelaars, die in de wedstrijd niet gestraft worden, na afloop alsnog geel geven.

De regel zal tot aan de winterstop als proef worden ingesteld. Mocht het bevallen, dan wordt de maatregel na 1 januari officieel ingevoerd. "Ik denk dat wij het eerste land zijn dat zoiets invoert. Ik weet zeker dat de fans enthousiast zijn over dit initiatief, schwalbes zijn een zeer irritant verschijnsel," aldus Gordon Smith, voorzitter van de Schotse FA .

Valverde naar Vuelta

Tijdens de Ronde van Spanje zal Alejandro Valverde kopman zijn van de wielerformatie Caisse d'Epargne. Dat meldt zijn ploegleider Eusebio Unzúe.

Unzúe zei verder dat ook Vladimir Karpets, Oscar Pereiro en Luis León Sánchez aan de start zullen verschijnen. Jong talent José Joaquin Rojas wordt nog thuisgelaten. "Valverde voelde zich goed in de laatste week van de Tour. Hij moet dat zien vast te houden, om zo in vorm aan de Vuelta te beginnen. We gaan er alles aan doen om zijn tweede plaats van vorig jaar te verbeteren," aldus Unzúe.

United contracteert 9-jarig Youtube-talent

Zijn filmpje op Youtube, waarop zijn mooiste acties zijn samengevat, werd al meer dan 800 duizend keer bekeken. Toen Manchester United een dvd kreeg van zijn kunnen, aarzelde de topclub geen moment en bood de 9-jarige Rhain Davis een contract aan.

Inmiddels is Davis in de Engelse media al omgedoopt tot de nieuwe Wayne Rooney. Op de video laat Davis inderdaad geweldige acties zien, al moet daarbij worden aangetekend dat zijn tegenstanders ook nog maar 9 jaar jong zijn.

Omdat de hype rond de 9-jarige jongen inmiddels zulke grootse vormen aanneemt, probeert United de euforie te temperen. Een woordvoerder benadrukte dat de club elk jaar 40 spelers van Davis' leeftijd contracteert en dat jaarlijks wordt besloten of een contract wordt verlengd. United denkt wel dat door Davis duizenden kinderen hun acties nu op Youtube of dvd gaan zetten en op die manier hopen de aandacht te trekken van profclubs. "We zetten ons schrap voor flinke ladingen dvd's", aldus de woordvoerder van United.

Het filmpje

Heerenveenaanvaller Alves spoorloos

SC Heerenveen weet niet waar hun aanvaller Afonso Alves is. De Braziliaan had zich vandaag weer op de training moeten melden maar is zonder bericht niet komen opdagen.

Nadat Alves met Brazilië had meegedaan aan de Copa América kreeg hij van Heerenveen nog enkele weken extra vakantie. Hij moest zich maandag weer melden bij de club, maar Alves raakte tijdens zijn vakantie betrokken bij een verkeersongeluk. Uitgezonderd enkele schrammen kwam hij er ongedeerd vanaf, maar omdat de administratieve afwikkeling meer tijd dan verwacht in beslag nam, hoefde hij van Heerenveen pas donderdag op de training te verschijnen. Dat is echter niet gebeurd.

"Afonso Alves is momenteel zonder opgaaf van reden afwezig", bericht Heerenveen op haar website. "Hij heeft geen contact gezocht met de clubleiding. Pogingen van de club om met de speler in contact te komen hebben tot op heden niet tot resultaat geleid. Derhalve is momenteel niet aan te geven wanneer Afonso Alves terug zal zijn in Heerenveen."

Tost over de ruzie met Speed

Franz Tost ontkent Scott Speed bij de nek te hebben gegrepen en hem vervolgens tegen de muur te hebben geduwd. De teambaas van Toro Rosso heeft in het Italiaanse blad Autosprint tekst en uitleg gegeven over het conflict met de Amerikaanse coureur.

Volgens Tost lag de oorzaak van het voorval bij Speed. “Nadat hij was uitgevallen, kwam Scott aan de pitmuur verhaal halen. Daarbij kraakte hij het team af, omdat zijn pitstop erg chaotisch verliep. Ik probeerde hem duidelijk te maken dat hij zélf die chaos had veroorzaakt – hij had immers voor zijn binnenkomst Liuzzi ingehaald door de chicane af te snijden. Het team stond dus klaar voor Liuzzi en had geen banden klaarstaan voor Speed.

Nadat Tost aan Speed uitleg gegeven had waarom de pitstop niet goed verliep, bleef Speed aandringen om zijn gelijk te halen. Tost reageerde hierop door op te komen voor zijn team. “Ik accepteer niet dat Scott het hele team afkraakt om zichzelf zo van alle blaam te zuiveren. Daardoor verziekt hij de sfeer en dat tolereer ik niet. Toen hij zich afwendde, ging ik hem achterna en greep hem bij zijn schouder – ik was nog niet uitgepraat. Ik heb Scott absoluut niet bij de nek gegrepen.” De teambaas geeft toe dat hij wat rustiger had moeten reageren en hier heeft hij dan ook later zijn excuses voor aangeboden aan Speed.

Scott Speed is ondertussen weg als coureur en Sebastian Vettel zal hem de rest van het seizoen gaan vervangen.

'Slipstream polste Servais Knaven'

De nieuwe Amerikaanse wielerploeg Slipstream is druk bezig haar renners-selectie rond te krijgen. Naast het binnenhalen van David Millar (Saunier Duval), Christian Vandevelde (CSC) en David Zabriskie (CSC) hoopt de ploeg van teamleider Jonathan Vaughters nu ook Servais Knaven aan te trekken.

Ook Fréderic Guesdon, Peter van Petegem en Fabian Cancellara worden in verband gebracht met de Amerikaanse wielerformatie. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de 35-jarige Knaven echter nog trek heeft in een nieuw avontuur.

Bettini niet aan start San Sebastian

Paolo Bettini heeft afgezegd voor de Clasica San Sebastian. De Italiaan van QuickStep heeft zich afgemeld met knieklachten, die hij opliep tijdens de Ronde van Wallonië.

Een schoenplaatje van Bettini brak, waardoor hij lange tijd op een geforceerde manier op zijn fiets zat. Zijn knie is daarbij op een verkeerde manier belast. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij uit de roulatie is.

Niet zo slim

Dat je je geld moet verdienen met misdaad is natuurlijk niet de bedoeling, maar als je dan toch zo dom bent om het wel te doen denk dan na over de plek waar je het doet.

Want zeg nou zelf, deze overvaller is in Japan actief en ik heb het vage gevoel dat het niet moeilijk moet zijn om een donker iemand tussen al die Japanners te herkennen....

WK wielrennen in Stuttgart gaat door

Het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Stuttgart gaat gewoon door. De organisatie dreigde na de vele dopingschandalen het kampioenschap niet door te laten gaan maar ziet daar nu na vanaf.

Dat besloot de organisatie na overleg met de UCI, de Duitse bond en regeringsvertegenwoordigers. “De stad is beschikbaar voor het WK. De kans op een ommekeer in het wielrennen bestaat”, sprak een woordvoerster. ”Voor en tijdens de kampioenschappen zal er meer dan ooit op doping worden gecontroleerd”.

Middlesbrough mist vijf verdedigers

De trainer van Middlesbrough, Gareth Southgate, houdt nauwelijks verdedigers over voor de seizoenstart.

Emmanuel Pogatetz is het volgende lid van de ziekenboeg. De 24-jarige Oostenrijker moet een kraakbeenoperatie in zijn knie ondergaan en mist de eerste competitieduels. Naast Pogatetz kan Southgate voorlopig ook geen beroep doen op verdedigers Jonathan Woodgate, Robert Huth, Matthew Bates en Chris Riggott.

Midway maakt zich zorgen over PS3

David Zucker, de grote baas van Midway heeft in een interview met website Gameindustry.biz gezegd dat hij zich nog steeds zorgen maakt over de teleurstellende verkopen van de PlayStation 3. Wel verwacht hij dat de (in de V.S.) aangekondigde prijsverlaging van $ 100 zal helpen.

"We would not be the only publisher to tell you that we're a little concerned about the take-up of the PS3. Anytime you get a hundred dollar price on hardware it will improve sales. The question is, is it enough? Will there be more?"

Deze zorgen zijn echter niet genoeg om het uitbrengen van Midway-games op de PlayStation 3 in gevaar te brengen. Dit jaar verschijnen nog Unreal Tournament 3 en een speciale editie van Stranglehold op de console van Sony. Deze laatste zal naast het spel ook de film Hard Boiled op een Blu-Ray disk bevatten.

Weinig ploegleiders tekenen UCI-charter

Voorlopig denken de meeste managers en ploegleiders er niet aan om het ethisch charter te ondertekenen. Tot nu tot hebben slecht vijf Pro-Tour teams hun handtekening onder het charter gezet.

Voor 1 augustus moesten alle managers, ploegleiders en personeelsleden het charter ondertekenen. Enkel vier Franse ploegen en het Duitse Gerolsteiner hebben dit tot nu toe gedaan. Wie het charter zal tekenen moet een jaarloon terugbetalen als er een dopinggeval is in de ploeg

"Ik ben het niet van plan om dat charter te ondertekenen. Ze moeten maar met een ander en beter alternatief komen," aldus de ploegleider van QuickStep-Innergetic, Patrick-Lefevre

De CPA, de vereniging van beroepswielrenners, wil dat naast de wielrenners, ook ploegleiders, teamartsen, managers en organisatoren hun handtekening zetten onder de antidopingcode van de internationale wielrenunie UCI.

Mogelijk regen in Hongarije

De Grand Prix van Hongarije zal waarschijnlijk een natte aangelegenheid gaan worden. Meteorologen voorspellen regenval gedurende het raceweekend.

Het is al de vierde keer op rij dat de weerberichten niet gunstig uitvallen voor de race. Op donderdag zal het zwaar bewolkt zijn met een temperatuur van 29 graden Celsius. Vrijdag tot en met zondag neemt de kans op neerslag aanzienlijk toe. Op vrijdag zal de temperatuur nog 32 graden zijn, maar het zal gaan afkoelen naar een maximale temperatuur van 22 graden op zondag. Verder lijkt de luchtvochtigheid erg hoog te zijn tijdens het weekend.

Of de Grand Prix van Hongarije net zo’n spektakel zal worden als de race op de Nürburgring valt te bezien. De kwalificatie wordt op zaterdag verreden, gevolgd door de race die zondag begint om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Tevez: "Er moet snel een oplossing komen"

Carlos Tevez hield lange tijd zijn lippen op elkaar. Tegenover The Daily Mail sprak de 23-jarige Argentijn zich eindelijk uit over zijn moeilijkheden om West Ham United te verruilen voor Manchester United.

“Er moet snel een oplossing komen, ik moet verder met mijn loopbaan. Het is een serieus nadeel om straks te beginnen bij Manchester United zonder een goede voorbereiding. Ik wil gewoon spelen, hopelijk bereiken de partijen snel een overeenkomst.”

De Argentijn zal toch nog even wat geduld moeten opbrengen. Pas op 22 augustus zal het hooggerechtshof zich uitspreken over de transferrechten van de aanvaller. De zaak is ingediend door Kia Joorabchian, de zakenman die claimt in het bezit te zijn van de eigendomsrechten van de Argentijn. Tevez’ werkgever West Ham United spreekt dat tegen.

Beta Call of Duty 4 alleen in Noord-Amerika

Lezers van FOK!games die zich verheugde op een voorproefje van de multiplayer van Call of Duty 4: Modern Warfare wacht een teleurstelling. De tijdens de E3 aangekondigde beta zal alleen in Noord-Amerika beschikbaar zijn. De rest van de wereld zal moeten wachten tot de officiële release van het spel.

Waarschijnlijk wil ontwikkelaar Infinity Ward testen of de servers de grote hoeveelheden "F*cks" aankunnen die de gemiddelde Amerikaanse gamer er tijdens een online game uitschreeuwd.Henin en Jankovic al zeker van Masters

Justine Henin en Jelena Jankovic zijn de eerste twee tennissters die zeker zijn van deelname aan de WTA Masters.

Van 6 tot en met 11 november strijden de beste acht enkelspeelsters van het huidige seizoen en de beste vier dubbelkoppels om de officieuze wereldtitel. Henin en Jankovic staan momenteel eerste en tweede op de wereldranglijst.

Henin schreef dit seizoen al vijf WTA-titels in het enkelspel op haar naam, waaronder Roland Garros. Jankovic won dit jaar vier WTA-titels.

Schuster: "Van der Vaart op mijn lijstje"

Bernd Schuster heeft serieuze interesse in Rafael van der Vaart, en wil de Nederlander naar Real Madrid halen. Van der Vaart staat op dit moment nog onder contract bij Hamburger SV.

Van der Vaart speelt sinds 2005 bij HSV, en is daar uitgegroeid tot volksheld. Bovendien heeft de middenvelder rol van aanvoerder op zich mogen nemen. Het talent van de international viel ook Schuster op. "Hij is een zeer interessante speler, en hij staat op mijn lijstje", aldus de Duitse trainer.

"We kennen Van der Vaart's sterke punten allemaal. Als we hem willen hebben, dan zorgen we er ook voor dat hij komt", vertelt Schuster in Hamburger Morgenpost. Van der Vaart zelf heeft meermaals aangegeven dat hij een carričrevervolg in Spanje wel ziet zitten. Ondanks dat HSV de Nederlander graag wil behouden, zou een groot bod uit de Spaanse hoofdstad daar verandering in kunnen brengen.

Ron Dennis haalt uit

Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, heeft in een open brief aan de Italiaanse autosportautoriteit ACI-CSAI fel uitgehaald naar Ferrari. Dennis beschuldigt de Italiaanse renstal onder meer van misleiding en het rijden met een illegale auto in de Grand Prix van Australië.

Dennis zet in de brief de versie van de gebeurtenissen uiteen zoals McLaren die ziet. Dennis schreef dat de enige kennis die Ferrari-medewerker Nigel Stepney aan zijn team heeft doorgegeven ging over de de illegale (en later verboden) vloerconstructie die Ferrari in Australië gebruikte.

Stepney is volgens Dennis geen spion, maar een klokkenluider. "In plaats van zulke mensen het leven zuur te maken, moet je ze aanmoedigen. De Formule 1 heeft baat bij zulke mensen. Als Stepney ons niet attent had gemaakt op de illegale vloer van de Ferrari, dan was Ferrari waarschijnlijk nu nog met een illegale auto aan het racen," aldus Dennis die dus erkent dat McLaren dankzij Stepney aan deze informatie kwam. Hij ontkent echter dat de teamleiding van McLaren op de hoogte was van het 780 pagina's dikke dossier dat Stepney aan McLaren-medewerker Coughlan heeft gegeven. Volgens hem heeft Coughlan alleen, en tegen de instructies van zijn team, gehandeld.

Volgens Dennis is Ferrari willens en wetens bezig met een campagne om de reputatie van McLaren te beschadigen door "misleidende en incorrecte informatie te verspreiden."

Brawn in gesprek met Ferrari

Ross Brawn en Ferrari zijn weer rond de tafel gaan zitten. Brawn was technisch directeur bij het Italiaanse team tot eind 2006. Dit jaar koos de Brit er voor een sabbatical te nemen.

Eerder waren er al geruchten dat hij naar een ander team zou gaan, waarbij ook het slecht presterende Honda werd genoemd. Naar verwachting zal Brawn echter volgend jaar gewoon weer dienst gaan uitmaken van de renstal uit Italië. "Ferrari heeft me gevraagd om, wanneer ik klaar was voor een terugkeer naar de Formule 1, de opties voor de toekomst met hen te bespreken", zegt Brawn tegenover de BBC. "We zijn nu met de gesprekken begonnen. Berichten dat ik met andere teams praat, zijn of onjuist of speculatie."

Over de band die de technisch directeur met Ferrari heeft, zegt hij: "De mensen en cultuur van Ferrari en Italië zitten in mijn bloed. Ferrari is na tien jaar nog steeds mijn team."

Maduro ziet perspectief

Nadat hij met Oranje kampioen werd op het EK onder 21 en een contractverlenging die verder weg leek dan ooit, leek het een kwestie van tijd dat Hedwiges Maduro bij Ajax zou vertrekken.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen lijkt hij toch een rol van betekenis te gaan spelen bij de bekerwinnaar. "Uit het gesprek met Henk ten Cate bleek dat voor mij komend seizoen voldoende perspectief is", aldus de jonge middenvelder.

Het Spaanse Betis Sevilla leek een belangrijke gegadigde om Maduro in te lijven, maar Ajax heeft tegen de club uit de Primera División gezegd dat Maduro, die nog een contract tot medio 2008 in Amsterdam heeft, niet weg mag uit de hoofdstad.

Scarlett Johansson speelt geen pornoster

Icoon FilmScarlett Johansson heeft in tegenstelling tot eerdere berichten geen interesse om de rol van pornoster Jenna Jameson te spelen in een film. De actrice zou nooit een script van de film hebben gezien en ook geen interesse hebben als pornoster te schitteren.

Jenna Jameson hoopte dat Scarlett de rol in overweging zou nemen nu de media-aandacht hierover zo fors was. Jameson ontmoette Scarlett vluchtig tijdens de Golden Globes in 2004. Jameson was toen erg onder indruk van de Amerikaanse. "Deze meid heeft zo'n sex-appeal, ik was echt onder de indruk en dacht dat zij mij goed zou kunnen spelen", aldus Jameson.

De film wordt onder de titel 'Heartbreaker' uitgebracht. De film is gebaseerd op het boek dat Jameson in 2004 uitbracht met als titel 'How to make love like a porn star'. Hierin gaat pornoster in over leven in de porno-industrie en over haar sterrenstatus. Eerder bedankte zangeres Jessica Simpson al voor de rol.


Scarlett Johansson

Politie vindt zeldzame roofvogels in voličre Asten

Icoon PolitieDe politie heeft woensdag in Asten (Noord-Brabant) acht bijzondere roofvogels in beslag genomen. In een voličre achter het huis van de eigenaar vond zij onder meer twee met uitsterven bedreigde andescondors, meldde de politie in Rotterdam vandaag namens het interregionaal milieuteam.

De andescondor komt van oorsprong alleen voor in Zuid-Amerika en is met een spanwijdte van drie meter een van de grootste roofvogels ter wereld. Op de handelsmarkt kan de vogel ongeveer 15.000 euro opleveren.

Verder zaten in de voličre vier bastaardarenden, een Amerikaanse zeearend en een steenarend. De totale waarde van de vangst schat de politie op 100.000 euro.

De politie doet nog nader onderzoek naar de herkomst van de roofvogels. Zij zal tegen de eigenaar en eventueel andere betrokkenen proces-verbaal opmaken. De vogels zijn op een geheim adres ondergebracht.


Andescondor

Contador niet welkom in Sparkassen

De Spanjaard Alberto Contador mag niet aan de start verschijnen van de Duitse eendagswedstrijd Sparkassen Giro Bochum. De winnaar van de Tour de France wordt door de koersbaas geweigerd omdat de Spanjaard 'in een walm van dopingverdachtmaking leeft', zo liet hij de Zwitserse media weten.

De Sparkassen Giro zal aankomende zondag worden verreden. Jens Voigt zal hierin de kans krijgen om zijn winst van 2006 te prolongeren.

Brabantse politie schiet man neer

Icoon MisdaadDe politie heeft vannacht een man in het Oost-Brabantse Knegsel neergeschoten. De man werd geraakt door twee kogels. Hij kreeg een kogel in zijn been en liep ook een schampschot op. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar.

De politie werd gewaarschuwd omdat er ruzie zou zijn in een horecazaak op Het Groen. Toen agenten de zaak betraden kregen ze te horen dat de amokmaker al weg was. Terwijl de politie nog met enkele gasten in gesprek was keerde de man terug. Hij nam een dreigende houding aan en trok een mes. De dreiger kreeg verschillende waarschuwingen om het steekwapen te laten vallen. De man gaf hier geen gehoor aan. Vervolgens schoot een van de agenten de man neer.

Homo's: Van der Vorst ideale schoonzoon

Peter van der Vorst is volgens Nederlandse homo's de ideale man om mee thuis te komen. Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek onder ruim tweeduizend mannen bleek dat 58 procent van de respondenten de royaltywatcher en presentator graag aan zijn moeder voorstelt.

Gerard Joling en Gordon zijn allesbehalve populair. Slechts 7 procent denkt dat mams het leuk zou vinden als hij met Geer of Goor thuis zou komen. Het onderzoek is uitgevoerd door relatiebemiddelingsite gay-PARSHIP, gay magazine Winq en webbureau CyberFruitz.

Op de vraag wie stiekem een beest in bed zou zijn, kiest een derde van de respondenten voor nieuwslezer Rik van de Westelaken. D66-lid Boris van der Ham eindigt op de tweede plaats, gevolgd door acteur Roeland Fernhout.


Favoriet onder de homo's

Meisje (12) bekent 5 brandstichtingen

Icoon BrandEen 12-jarig meisje uit Den Haag heeft bekend betrokken te zijn bij vijf brandstichtingen in haar woonplaats. Het kind werd gisteren aangehouden bij een brand aan de Berberisstraat rond 18.00 uur.

Agenten die op de brand waren afgekomen stelden vast dat er een verband bestond met een reeks andere brandstichtingen in de wijk. De politiemensen zagen aan de overkant van de straat een meisje naar de agenten kijken. Nadat zij het kind aanspraken gaf zij ontwijkende antwoorden. Hierop werd zij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. Zij heeft toegegeven bij vijf branden betrokken te zijn. De politie onderzoekt de zaak verder.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Geen hoop meer op overlevenden brugdrama

Icoon RampReddingswerkers hebben de hoop opgegeven nog overlevenden te vinden onder de ingestorte brug in Minneapolis in de Verenigde Staten. In totaal zijn nu zeven doden geborgen. Waarschijnlijk zal dat aantal nog fors oplopen. Er liggen nog tientallen auto's in de rivier en onder de brokstukken.

De achtbaansbrug over de Mississippi stortte gisteren in tijdens de avondspits. Ongeveer vijftig auto's vielen in de rivier, waaronder een lege schoolbus. Verschillende auto's bleven op brugdelen steken.

De brug die de steden Minneapolis en St. Paul verbindt, onderging juist een opknapbeurt. Vier van de acht banen waren tijdelijk afgesloten. Een terroristische daad wordt door de politie uitgesloten.

Opnieuw veel vakantieverkeer verwacht

Icoon FileAanstaande zaterdag zullen de wegen in Frankrijk weer volstromen met vakantieverkeer, verwacht de ANWB. Vooral bij Parijs, de A7 Lyon-Orange, de A9 bij Montpellier en de A10 Parijs-Bordeaux wordt veel drukte verwacht. Reizigers worden geadviseerd om pas op zondag door Frankrijk te rijden.

Afgelopen weekend was het ook erg druk op de wegen door het vakantieverkeer, toen stond er op het hoogtepunt 550 kilometer file. Volgens de ANWB zal het dit weekend nog drukker worden. Vorig jaar was het ook erg druk op de Franse wegen, toen stond het over 658 kilometer stil.

SingStar Rock Ballads aangekondigd

Er komt een nieuwe SingStar voor de PS2 en de naam zegt genoeg; SingStar Rock Ballads zal een dertigtal klassiekers bevatten uit het Rock Ballad-genre.

Air Supply - All Out of Love
Alannah Myles - Black Velvet
Anastasia - Left Outside Alone
Avril Lavigne - I'm With You
Boston - More Than A Feeling
Boy Meets Girl - Waiting For A Star To Fall
Cutting Crew - I Just Died In Your Arms Tonight
Cyndi Lauper - Time After Time
Duran Duran - Ordinary World
Europe - Carrie
Heart - Alone
Jon Secada - Just Another Day
Lone Star - Amazed
Marc Cohn - Walking In Memphis
Meatloaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)
Mr Big - To Be With You
Mr Mister - Broken Wings
Mr Mister - Kyrie
Nickelback - How You Remind Me
Nilsson - Without You
Poison - Every Rose Has Its Thorn
Queen - The Show Must Go On
Roxette - It Must Have Have Been Love
Roxette - Listen To Your Heart
Starship - Nothing's Gonna Stop Us Now
Sugababes - Too Lost In You
The Calling - Wherever You Will Go
Tina Arena - Chains
Toto - Africa
T'Pau - China In Your Hands

Een releasedatum is nog niet bekend.

Meest gevarieerde Japanse softwareverkopen ooit

Bijna altijd worden de Japanse softwareverkopen gedomineerd door Nintendo en zien we de 360 en PS3 niet in de top 3. Deze week is het echter totaal anders en komt elke handheld en console die er toe doet voor in de top 10. De Wii, 360, PS3, NDS, PSP en PS2 hebben allemaal één of meerdere entries.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Mario Party 8WiiNintendo265.000265.000
Everybody's Golf 5PS3Sony152.000152.000
Taiko Drum MasterNDSBandai Namco94.00094.000
It's a Wonderful WorldNDSSquare Enix77.00077.000
Mobile Suit GundamWiiBandai Namco46.00046.000
GTA Liberty CityPSPCapcom45.00045.000
Oblivion360Spike40.00040.000
Zelda Phantom HourglassNDSNintendo37.000668.000
Jikkyu Pro Baseball 14PS2Konami34.000187.000
Wii SportsWiiNintendo32.0001.943.000

Dat belooft wat voor de hardwareverkopen!

De nummers 11 t/m 30:

11. [WII] Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Square-Enix)
12. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (Nintendo)
13. [WII] Wii Play (Nintendo)
14. [PS2] Metal Gear Solid Collection (Konami)
15. [PS2] Pachi-Para 14: Wind, Clouds, and the Super Sea in Okinawa (Irem)
16. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
17. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
18. [PS3] Wangan Midnight (Genki)
19. [PS2] King of Fighters: Maximum Impact Regulation A (SNK Playmore)
20. [WII] Jikkyou Powerful Pro Baseball Wii (Konami)
21. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
22. [NDS] Itadaki Street DS (Square-Enix)
23. [PS2] Ikki Tousen: Shining Dragon (Marvelous Entertainment)
24. [PS2] Daito Giken Official Pachislo Simulator: Shake II (Paon)
25. [NDS] Naruto Shippuuden: Strongest Ninjas Unite 5: Decisive Battle at Dawn (Takara-Tomy)
26. [NDS] Brain Age (Nintendo)
27. [NDS] More English Training (Nintendo)
28. [NDS] Pokémon Diamond (Pokémon)
29. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
30. [NDS] Chibi Robo! Park Patrol (Nintendo)

Verderling per console:

NDS - 14
PS2 - 6
WII - 6
PS3 - 2
PSP - 1
360 - 1

FOK!games zoekt redacteurs

Icoon Sitenews - GamesHeb jij altijd al eens voor FOK!games willen werken? Dan krijg je nu de kans want we zijn op zoek naar nieuwe redactieleden. Deze keer zijn we specifiek op zoek naar nieuwsposters, maar ook reviewers en columnisten kunnen we altijd gebruiken. Denk je dat jij een ongekend schrijftalent hebt of dat de columns op jouw game-blog niet genoeg aandacht krijgen? Misschien dat het dan eens tijd wordt om te solliciteren naar een 'baantje' bij FOK!games:

Nieuwsposter:
Je hebt een neus voor interessante nieuwtjes en kan deze duidelijk en foutloos herschrijven voor onze bezoekers. Omdat veel nieuws van internationale bronnen afkomstig is, zien we het liefst dat je naast Nederlands ook Engels of een andere moderne taal goed beheerst.

Reviewer:
De eerste voorwaarde waaraan een reviewer moet voldoen is natuurlijk dat hij/zij van gamen houdt en redelijk verstand heeft van wat er allemaal speelt in de games-wereld. Naast het beoordelen van games heb je als reviewer ook de taak om nieuwsberichten te plaatsen, met een quotum van vijf berichten per week en één (p)review per maand.

Columnist:
Veel mensen hebben een duidelijke mening over bepaalde zaken in de games-wereld, maar er zijn weinig mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. De columnisten hebben ook een quotum van vijf nieuwsberichten per week en één column per maand.

Kan ik nu stoppen met vakkenvullen?

Nee, wanneer je redactielid bent bij FOK!games krijg je geen vergoeding en ook geen dure lease-bak. Het werk is op vrijwillige basis en je moet dus echt interesse hebben in games en het nieuws erom heen als jij bij FOK!games komt werken. Dit betekent natuurlijk niet dat er niks van je wordt verwacht; je zult elke maand moeten voldoen aan het quotum zoals hierboven is beschreven en wat je aflevert moet van goede kwaliteit zijn.

Wat we jullie wel kunnen bieden is een hele gezellige crew, je kunt artikelen publiceren op één van de grootste gamesites van Nederland, je krijgt toegang tot geheime fora en je krijgt een mooi tagje naast je naam.

Solliciteren

We nemen natuurlijk niet zomaar iedereen aan en je zult je eerst moeten bewijzen. Dit kun je doen door mee te doen aan deze sollicitatieronde. Een eerste selectie wordt gemaakt aan de hand van een ingevulde vragenlijst. Iedereen krijgt bericht over de volgende ronde en in die volgende ronde vragen we aan diegenen die door zijn een proefstukje te schrijven.

Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar games@fok.nl met als onderwerp: FOK!games sollicitatie en als tekst de volgende gegevens:

nicknaam
naam
leeftijd
Consoles/handhelds in bezit en/of specs PC
Gewenste functie bij FOK!games
Top drie slechtste games
Top drie beste games
Opleiding/beroep
Hoeveel games koop je gemiddeld per drie maanden?
Waarom zou jij goed passen bij FOK!games?

We verwachten hierbij niet dat je gewoon een lijstje instuurt. Ga er even voor zitten en motiveer de antwoorden op bepaalde vragen. Waarom verdient een game de titel 'beste game ooit'? Natuurlijk hoeft de motivatie niet bij elke vraag, wij kunnen ook wel raden hoe het komt dat je momenteel 20 bent.

De nieuwe redactieleden worden uiteindelijk gekozen door de hoofdredactie, eindredactie en de huidige redactieleden. Aanmelden voor de eerste ronde kan tot 05-08 23:59.

Phelps en Torres imponeren

Michael Phelps baarde woensdag, tijdens de Amerikaanse kampioenschappen in Indianapolis, opzien. Op magistrale wijze wist hij namelijk de 200 meter rugslag te winnen. De Amerikaan zwom de afstand in een tijd van 1.54,65, wat slechts 0,33 seconden boven het huidige wereldrecord is.

Dit record staat nu nog op naam van Ryan Lochte, die de vierde plaats voor zich opeiste. De 200 meter rugslag is overigens een vrij onbekend nummer voor Phelps, waardoor deze prestatie nog meer indruk maakt.

Dara Torres was de verrassing op het koningsnummer van de vrouwen, de 100 meter vrije slag. De inmiddels 40-jarige Amerikaanse klokte een tijd van 54,45 seconden. In het verleden nam ze overigens aan vier Olympische Spelen deel. Haar volgende doel zijn de Spelen die in 2008 in Peking worden gehouden. "Je kunt geen leeftijd plakken op je dromen", liet ze in een reactie weten.

Sharapova door in San Diego

Maria Sharapova heeft zich, zonder al teveel in te spannen, geplaatst voor de achtste finales van het tennistoernooi in San Diego. De Russin was op het hardcourt in de Amerikaanse stad veel te sterk voor de Thaise Tamerine Tanasugarn.

Sharapova gaf maar vier games to op Tanasugarn. De setstanden waren 6-3 en 6-1. In de volgende ronde moet ze het opnemen tegen Tatiana Golovin uit Frankrijk. Naast de Russissche tennisster wisten ook Anna Chakvetadze (3), Daniela Hantuchova (6), Dinara Safina (8) en Venus Williams (10) hun wedstrijden te winnen.

Hantuchova ondervond enige moeite in haar partij tegen de Wit-Russissche Victoria Azarenka. De eerste set wist ze nog te winnen, maar in de tweede deel ging ze met 6-1 onderuit. In de derde set herpakte Slowaakse zich en wist de wedstrijd toch nog te winnen.

In de volgende ronde moet Hantuchova het opnemen tegen Williams. De Amerikaanse kende nauwelijks problemen in haar partij tegen Virginie Razzano uit Frankrijk (6-2, 6-4).

Cahill mogelijk maanden buitenspel

De kans is groot dat Everton het voorlopig weer zonder Tim Cahill moet stellen. De middenvelder viel afgelopen dinsdag, tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen (2-2), geblesseerd uit. De Australiër heeft inmiddels een scan ondergaan om de aard van de kwetsuur vast te stellen.

De verwachting is dat Cahill opnieuw een middenvoetsbeentje heeft gebroken. Het is voor de middenvelder niet de eerste keer dat hij met deze blessure te maken krijgt. Afgelopen maart brak hij hetzelfde botje ook al. Hierdoor moest de Australiër het resterende deel van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Vier Groningers blijven thuis

FC Groningen reist donderdag zonder Luis Suárez af naar Spanje. De Uruguayaan ondervindt nog altijd teveel last van een blessure aan zijn lies. Deze kwetsuur liep hij dinsdag, tijdens een oefenwedstrijd tegen VV Hunsingo, op.

Naast Suárez zullen ook Paul Matthijs, Marnix Kolder en Rasmus Lindgren niet mee naar Spanje afreizen. Komende vrijdag speelt de formatie van trainer Ron Jans een oefenwedstrijd tegen Levante.

Clement uitgeschakeld in Washington

Arnaud Clement is uitgeschakeld op het tennistoernooi van Washington. Thomas Johansson was te sterk voor de Fransman, de nummer vier van de plaatsingslijst. De Zweed besliste de wedstrijd na drie sets (6-1, 3-6, 4-6).

Ook voor Mardy Fish is het toernooi in Washington voorbij. De als zesde geplaatste Amerikaan moest zijn meerdere erkennen in zijn Duitse opponent Michael Berrer. De setstanden waren 7-6(4), 6-4.

Tommy Haas slaagde er wel in om de achtste finales van het toernooi in de Amerikaanse stad te bereiken. Hij won in twee sets van Alejandro Falla uit Colombia (6-3, 6-2). De Duitser kreeg, door middel van een wildcard, toegang tot dit evenement. Vorige maand speelde hij zijn laatste wedstrijd op het gras van Wimbledon. Hier viel hij echter uit met een blessure aan zijn buikspieren.

Ten Cate: "Voorronde is belangrijker"

Ajax begint donderdagavond aan een nieuwe editie van het LG Amsterdam Tournament. De Amsterdamse club moet het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Atlético Madrid. Daarna speelt de ploeg van trainer Henk ten Cate nog tegen Arsenal.

De oefenmeester van Ajax heeft laten weten niet veel waarde te hechten aan het toernooi in de ArenA. "Alles draait om de voorronde", luidde de verklaring van Ten Cate. Tevens hoopt hij dat zijn selectie ongeschonden uit de twee duels kan komen.

"Op dit moment heb ik maar achttien spelers tot mijn beschikking", vervolgde Ten Cate. "Onder hen vier voormalige jeugdspelers. Maar je kunt sommige zaken niet forceren. Daarom zal ik nooit van de daken schreeuwen dat we nog niet genoeg kwaliteit hebben. Zoiets werkt niet erg motiverend voor de rest."

[Upd] Hacker biedt mail Rasmussen aan

Een hacker heeft de Deense tabloid B.T. gevoelige informatie aangeboden uit de mailbox van Michael Rasmussen. De hacker zou toegang hebben verkregen tot het account van de Deense renner die vorige week door de Rabobankploeg uit de Tour werd gezet.

B.T. heeft het aanbod geweigerd en de politie ingeschakeld. "We kunnen geen informatie gebruiken die illegaal is verkregen," aldus een woordvoerder van B.T. tegenover het Deense persbureau Ritzau. De politie heeft de hacker niet kunnen achterhalen.

Update 11:46 2-08-2007
De Deense politie heeft een 30-jarige Deen kunnen identificeren als de hacker. De man is inmiddels in hechtenis.

Bizarre: PGR 4 past gewoon op DVD

Oei, de nogal riskante uitlatingen van een medewerker bij Bizarre heeft er gisteren voor gezorgd dat Sony haar BluRay nog eens lekker in het zonnetje kon zetten. Bizarre is waarschijnlijk op het matje geroepen bij Microsoft, want nu ontkennen ze dat er ooit sprake was van een ruimtegebrek.

"DVD size is absolutely not a factor that we consider when designing our games... and PGR4 is no exception. DVD9 gives us more than we need to create a fabulous experience for you guys."

"Rather than having two "fixed" times of day, this time around we decided to use our time to create a dynamic weather system, which effectively creates a much more dramatic palette from which to work with. To show you where we're coming from, have a look at this screenshot crop sheet. This is something we use internally to compare our environments, lighting, and weather effects... but it's certainly useful for demonstrating the breadth of the game here!"

"We've never had to cut content to fit on the disc, and we probably never will."

Betekend dit dat de DVD nog een aantal jaartjes meekan, of zijn we toch nog overgeleverd aan het medium BluRay?


Een leuke metafoor voor het medium DVD?

Helikopter gaat antenne op zendmast Lopik plaatsen

Icoon MediaVandaag zal om 13.00 uur worden begonnen met het vervangen van een antenne in de zendmast Lopik. Normaal gesproken niet echt schokkend nieuws, maar in dit geval betreft het een 8.000 kilo zware antenne die bovenin de 356 meter hoge mast wordt bevestigd. Daartoe wordt een hijshelikopter van het Zwitsers bedrijf Helog Heliswiss ingeschakeld.

Gebruik wordt gemaakt van een Super Puma AS 332 C1-helikopter. Het maximale hijsvermogen ligt rond 4.500 kilo. De twee motoren leveren elk 1742 pk. De antenne weegt 8.000 kilo en gaat dus in delen naar boven.

De antenne die er nu zit is al sinds eind vorig jaar buiten gebruik omdat is overgeschakeld van analoge naar digitale televisiesignalen. De nieuwe antenne is dan ook voor digitaal uitzenden bedoeld en heeft een landelijk bereik.

De werkzaamheden zullen twee dagen duren. Eerst zal de oude antenne worden weggehaald en morgen hijst de helikopter de nieuwe naar boven. Verwacht wordt dat enige honderden belangstellenden een kijkje komen nemen. De gemeente IJsselstein waar de zendmast onder valt heeft een noodverordening afgekondigd in het gebied rondom de mast. De zendmast heet overigens officieel de Gerbrandytoren en is de hoogste toren van Nederland. De toren is 60 meter hoger dan de Eiffeltoren.De Gerbrandytoren

Meer foto's vind je hier (met dank aan Troel)

Zie ook filmpje van de NOS.


Met dank aan F4T4L_3RR0R voor de submit.

Drugskoerier vrijuit vanwege filmen arrestatie

Icoon OpmerkelijkEen Nigeriaanse drugskoerier mag de Belgische omroep VRT wel op zijn blote knieën danken dat ze hem gefilmd hebben tijdens zijn arrestatie, want daarom is hij deze week vrijgesproken door het Brusselse hof. De VRT filmde de arrestatie van de man op de luchthaven van Zaventem.

Een lagere rechtbank had de man eerder wel veroordeeld, maar het hof haalde daar een dikke streep door. Volgens het hof is ''de menselijke waardigheid'' van de drugskoerier en ''het geheim van het onderzoek'' geschonden.

Het hof haalde in het vonnis hard uit naar de federale politie op de luchthaven. De agenten hebben volgens de rechters onbevoegde personen toegelaten tijdens het onderzoek, terwijl ze de arrestanten moeten beschermen tegen een schending van hun privacy.

Het is niet voor het eerst dat bij onze zuiderburen een verdachte wordt vrijgesproken die op heterdaad werd betrapt in aanwezigheid van tv-camera's. De VRT zegt de zaak grondig te bestuderen en zich te beraden over een standpunt.

Rumble SIXAXIS komt er aan

Weblog Inner Bits komt met het bericht dat de eerste rumble SIXAXIS controllers in de handen van developers zijn. Een officiële aankondiging wordt binnen twee tot drie maanden verwacht, misschien tijdens de Leipzig Game Convention, anders wordt het iets later maar wel met directe ondersteuning van voldoende developers.

Er moet wel gezegd worden dat het weblog geen bron noemt voor hun informatie, dus dat het nieuws vooralsnog met een kleine korrel zout genomen moet worden.

Naast het rumble nieuws meldt het weblog ook dat de huidige SIXAXIS langzaam worden vervangen door een verbeterde versie. In dit geval wordt de motion sensing aangepakt in de nieuwe controllers, de oude controllers bleken een te grote dode zone te hebben.

Pronk denkt na over PvdA-voorzitterschap

PvdA-coryfee Jan Pronk zegt serieus na te denken om zich te kandideren voor het partijvoorzitterschap van zijn partij. Vanuit de Jonge Socialisten uit Maastricht is hem gevraagd of hij een gooi wil doen naar het voorzitterschap vanwege zijn ''ervaring en gedrevenheid''.

In april gooide toenmalig PvdA-voorzitter Michiel van Hulten het bijltje er bij neer. Met hem stapte het complete partijbestuur op. Dat gebeurde na onenigheid over Van Hultens visie op de partijvernieuwing. Daarnaast was Van Hulten campagneleider bij de slecht voor de PvdA verlopen Tweede Kamerverkiezingen. Na het vertrek werd een interim-bestuur aangesteld onder leiding van oud-partijvoorzitter Ruud Koole.

Tijdens het PvdA-partijcongres op 6 oktober wordt een nieuwe voorzitter gekozen. Kandidaten voor het voorzitterschap moeten zich voor 20 augustus kandidaatstellen.

Sinds de zware verkiezingsnederlaag is er in de PvdA veel kritiek op het leiderschap van Wouter Bos. Pronk geldt als één van de grootste criticasters. In april haalde Pronk nog hard uit naar Bos. Hij vond dat Bos als minister niet langer partijleider kon zijn. Ook zei Pronk te verwachten dat de SP de PvdA voorbij zou streven vanwege de fouten die Bos had gemaakt.

De 67-jarige Pronk heeft binnen de sociaal-democraten een lange staat van dienst. Naast Kamerlid was hij onder meer tien jaar lang minister voor Ontwikkelingssamenwerking en vier jaar minister van VROM.

Olieprijs op recordhoogte en -laagte op 1 dag

Icoon EconomieDe olieprijs is gisteren naar recordhoogte gestegen. De voorraad ruwe olie in de Verenigde Staten was daar de schuld van. Deze daalde met 6,5 miljoen vaten naar 344,5 miljoen vaten. Analisten hadden een daling van 690.000 vaten verwacht. Meteen piekte de olieprijs in New York op 78,71 dollar per vat.

Maar aan de pomp zal er niet veel van te merken zijn. Want meteen daarna daalde de prijs ineens naar het laagste niveau in vier maanden. Er werd namelijk ook bekend gemaakt dat de capaciteit om olie tot benzine te verwerken groter was geworden. Daarnaast steeg de Amerikaanse voorraad benzine twee keer zoveel dan was gedacht.

De olieprijs daalde uiteindelijk met twee procent ten opzichte van dinsdag tot 76,53 dollar per vat.

Anti-stralingslobby hekelt zendmastonderzoek

Icoon MedischDe anti-stralingslobby vindt dat de overheid de Nederlandse bevolking blij maakt met een dode mus inzake een rapport waarin staat dat de straling van zendmasten voor umts en gsm ver onder de limiet ligt. De officiële conclusie van het onderzoek 'Veilige Veldsterktes 2005-2007', dat het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken uitvoerde, luidt dat de straling ver onder de toegestane norm blijft en er dus geen enkel gevaar is voor schade voor de gezondheid.

Frans van Velden van de stichting Meldpunt Gezondheid en Milieu (MGM) noemt het onderzoek volksverlakkerij en worden de resultaten niet goed geďnterpreteerd: ''Om te beginnen is het geld weggooien, want we weten al dat de meetwaarden her en der tussen 1 en 3 V/m zitten en dus ver onder de adviesgrenswaarden voor verhitting zoals in een magnetron. Daar gaat het dus niet om. Daar de nadruk op leggen is volksverlakkerij.'' Volgens hem moet Economische Zaken niet inhaken met informatie over de thermische effecten, maar over de niet-thermische effecten.

De actiegroep StopUMTS, die samenwerkt met voornoemde stichting, heeft dezelfde soort kritiek. Volgens deze actiegroep is er wel degelijk gevaar, op grond van in Duitsland opgestelde normen.

Het Agentschap Telecom komt nog met een antwoord op de kritiek.'Wel/niet gevaarlijk'

Kerken houden toegang tot basisadministratie

Icoon OpmerkelijkKerken kunnen gebruik blijven maken van het register met persoonsgegevens waarover gemeenten beschikken. Staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) ziet geen reden om de verstrekking van gegevens aan de stichting interkerkelijke ledenadministratie (SILA) stop te zetten.

Dat schrijft Bijleveld in antwoord op vragen van de Tweede Kamerfractie van D66. Fractievoorzitter Alexander Pechtold meende dat de stichting als enige particuliere organisatie toegang krijgt tot informatie uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Hij noemde die uitzonderingspositie uit de tijd en mogelijk strijdig met de scheiding tussen kerk en staat.

De staatssecretaris meldt dat ook andere organisaties informatie uit de GBA krijgen, waaronder onderwijsinstellingen, pensioenfondsen en verzekeraars.

Miljoenen voor drie Nederlandse wetenschappers

Icoon WetenschapDrie Nederlandse wetenschappers ontvangen ieder een bedrag tot 1,2 miljoen euro van de Europese wetenschapsorganisatie ESF. Jeroen Cornelissen (Radboud Universiteit Nijmegen), Oscar Gelderblom (Universiteit Utrecht) en Nynke Dekker (Technische Universiteit Delft) maken deel uit van een groep van twintig wetenschappers, die geacht worden zich de komende vijf jaar uitsluitend op onderzoek te richten.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakte dat woensdag bekend. De onderzoekers krijgen een European Young Investigators Award. Ze worden als potentiële wereldleiders in hun vakgebied beschouwd.

In vier jaar tijd gingen vijftien van de 95 premies naar Nederlandse wetenschappers. Nederland is daarmee na Frankrijk (achttien) de grootste ontvanger van deze Europese subsidies en staat op gelijke hoogte met Duitsland.

Cornelissen (34) is deskundige op het gebied van organische chemie, Gelderblom (36) is historicus en Dekker (36) houdt zich bezig met DNA-manipulatie bij het gereputeerde Kavli Institute for Nanoscience. Met het geld stichten de toppers een onderzoeksgroep.

Zeventien nationale wetenschapsorganisaties van vijftien Europese landen legden voor de onderzoeksprijzen geld bij elkaar. Uit Nederland deed NWO mee. Bij de European Science Foundation kwamen 474 aanvragen binnen.

Russen willen noordpoolgebied

Icoon OpmerkelijkMet een symbolische daad gaat Rusland vandaag zijn claim voor het noordpoolgebied onderstrepen. Een Russische expeditie wil op 4200 meter diepte op de bodem onder het ijs van de Noordelijke IJszee een capsule met de Russische vlag achterlaten.

Het instituut achter de missie bestempelt de afdaling met minionderzeeërs als historisch. De bodem onder de Noordelijke IJszee geldt als aantrekkelijk door zijn mogelijke rijkdom aan grondstoffen, zoals olie en gas. Door het smelten van het ijs als gevolg van de klimaatveranderingen worden de grondstoffen steeds makkelijker bereikbaar.

Denemarken, als moederland van Groenland, de Verenigde Staten, Canada, Noorwegen en Rusland controleren elk een strook van tweehonderd mijl breedte langs hun kusten. Geen van deze economische zones bereikt de Noordpool.

De Russen zouden kunnen bewijzen dat het gebied bij hun land hoort. Om de claim toe te kennen is dit bewijs nodig. In 2009 zal een commissie van de Verenigde Naties de claim verder bekijken.

Open dag Feyenoord goed bezocht

Icoon VoetbalDe jaarlijkse open dag van Feyenoord is gisteren goed bezocht. Naar schatting waren er meer dan 55.000 supporters in en rond De Kuip.

Ruim twee uur voor aanvang van het programma was het voetbalstadion al voor meer dan de helft gevuld. Voor de toegangspoorten stonden rond de klok van elven lange rijen met belangstellenden.

Op de open dag presenteerde de Rotterdamse club traditiegetrouw de nieuwe spelers aan het publiek. De voetballers vlogen met een helikopter het stadion in. Feyenoord kocht dit jaar een aantal topspelers; Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler, Andwelé Slory, Luigi Bruins, Michael Mols en de Turkse belofte Nuri Sahin. Zij werden met groot enthousiasme verwelkomd. Ook de teruggekeerde trainer Bert van Marwijk kreeg een luid applaus.

Mel B. sleept Eddie Murphy voor gerecht

Icoon Showbizz'Scary Spice' Melanie Brown sleept de Amerikaanse acteur Eddie Murphy voor het gerecht. Zij wil dat hij gaat meebetalen aan de opvoeding van hun vier maanden oude dochter Angel. De 32-jarige Brown maakte dat in Los Angeles bekend.

Volgens Browns advocaat Gloria Allred heeft een DNA-test in juni uitgewezen dat Murphy de vader is, maar is het vaderschap nog niet wettelijk vastgelegd. Dat moet de rechter nu gaan doen. Verder moet hij volgens de advocaat gaan bepalen welke bijdrage van Murphy aan het onderhoud "redelijk" is.


"Mel B. wants half!"

Oefenwedstrijden 1 augustus 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. SC Heerenveen versloeg Go Ahead Eagles met grote cijfers.

Sparta - Swansea City (Wal) 2-2
Moreno Freire, Roberts; Duffy, Britton

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 2-7
Ahahaoui, Wissink; Nilsson (2), Poulsen (2), Prager, García García, Sulejmani

Willem II - Real Valladolid (Spa) 0-0

Hartlepool (Eng) - AZ 1-1
Liddle; Medunjanin

Southend United (Eng) - Vitesse 3-2
Liptak, Foran, Bradbury; Benson, Kolk

Kaasstad Toernooi:

AFC'34 - Fortuna Sittard 0-3

Haarlem - De Graafschap 0-0

R Kelly vervolgd wegens kinderporno

ShowbizzDe Amerikaanse R&B zanger R Kelly moet in september voor de rechter verschijnen vanwege kinderporno. Dat is vijf jaar nadat de eerste klachten hierover tegen hem werden ingediend.

De inmiddels 40-jarige Kelly wordt ervan beschuldigd seks te hebben gehad met een indertijd 13-jarig meisje. Dat is ook opgenomen op video. Opnamen daarvan circuleren al langer op internet. De advocaten van Kelly betwisten de jeugdige leeftijd van het meisje. Ook is het volgens hen niet zeker dat Kelly te zien is op de beelden. Robert Kelly beweert zelf onschuldig te zijn.

De Grammy Award-winnaar is al vaker beschuldigd van seks met minderjarigen. Zijn vermeende huwelijk met de destijds 15-jarige zangeres Aaliyah zorgde in 1994 voor veel rumoer.'Onschuldig'

Braziliaanse voetballers onder vuur

Ricardo Teixeira, de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, heeft uitgehaald naar een deel van de Braziliaanse selectie, die vorig jaar actief was op het WK voetbal in Duitsland.

Teixeira zei dat sommige spelers tussen de wedstrijddagen door dronken terugkwamen in het hotel. "Er waren spelers die `s ochtends tussen vier en zes uur dronken terugkwamen in het hotel", aldus de voorzitter, die ook uithaalde naar sterspeler Ronaldo. "Hoe kan een atleet voor de start van een WK 98 kilogram wegen?".

Teixeira zei dat hij het zou toejuichen als de huidige bondscoach Carlos Dunga Ronaldo niet meer oproept. "Hoe oud is Ronaldo? Hoe oud is hij tijdens het WK van 2010? Dat is alles wat ik zeggen wil. We moeten een andere Ronaldo zien te vinden".

Tijdens het WK in Duitsland kwam Brazilië niet verder dan de kwartfinale. Bij de laatste acht verloor het Zuid-Amerikaanse land met 1-0 van Frankrijk.

CD: The Black Seeds - Into The Dojo

Bij Nieuw Zeeland denk je al snel aan wonderschone natuur, kiwi's, Maori-cultuur, All Blacks en een sfeer waarin alles nog een tandje lager draait, mensen minder zorgen lijken te hebben en de absurde commercie nog niet toe heeft geslagen. Alleen de grootste stad op het Noord-eiland, Auckland, heeft nog enige wanorde in zich. De hoofdstad, Wellington, is daarentegen een rustige, artistieke stad waar kunst en dus ook muziek vooraantaande posities hebben. Het achtkoppige ensemble The Black Seeds is geworteld in deze stad. Al bijna tien jaar één van de succesvolste bands van Nieuw Zeeland. Het wordt tijd om Europa en Japan te veroveren. Voor de laatste hebben ze in ieder geval al een geschikte albumtitel gevonden: Into The Dojo. En voor Europa?

Simons: "Aanvoerdersband verandert me niet"

Nu Phillip Cocu is vertrokken bij PSV, is Timmy Simons de nieuwe aanvoerder bij de Eindhovenaren. De Belg is ook al een paar jaar lang de aanvoerder van De Rode Duivels en denkt daarom dat hij niks zal veranderen.

"Mijn rol verandert niet", aldus Simons die de lijn wil doortrekken die hij de afgelopen jaar heeft gevolgd. Hij heeft veel geleerd van Cocu, en zelf heeft hij ook al meerdere keren een leidinggevende rol gekregen. "In de schaduw van Phillip probeerde ik ook al dingen duidelijk te maken in het veld. Ik leerde elke dag wel wat bij en ik denk dat ik dezelfde stijl heb als hij. Hij riep niet zomaar iets, zeker niet op luidde toon. Ik denk dat ik het aanvoerderschap net zo kan invullen."

De Belg deed geen voorspelling over het komende seizoen. "Elk jaar wordt er wel gezegd dat de concurrentie zich goed heeft versterkt, maar ik wacht het eerst eens rustig af. Het is voor mij ook lastig in te schatten hoe wij er voor staan in vergelijking met afgelopen seizoen."

VVD eist opheldering over aanbestedingen

Icoon PolitiekDe VVD eist opheldering van premier Jan Peter Balkenende over hoe bewindslieden van zijn kabinet de afgelopen tijd de organisatie van evenementen hebben aanbesteed.

Ook wil de oppositiepartij weten hoe de premier oordeelt over de ministers Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) en André Rouvoet (Jeugd en Gezin, ChristenUnie) die bij het uitbesteden van opdrachten tegen de regels hebben gehandeld. Opdrachten boven de 137.000 euro behoren openbaar aanbesteed te worden om meerdere bedrijven een kans te geven.

De VVD wil dat alle aanbestedingen van de rijksoverheid nagelopen worden. Daarbij moet de premier volgens de liberalen ook duidelijk maken of de organisatie van de slotbijeenkomst van het kabinet in Utrecht na zijn honderddagen-tour op de juiste manier is aanbesteed.

Afgelopen weekeinde raakte minister Koenders in opspraak omdat hij de aanbestedingsregels blijkt te hebben genegeerd bij de organisatie van het evenement Het akkoord van Schokland eind juni. Koenders schakelde voor de organisatie het bedrijf BKB in van Lennart Booij en Erik van Bruggen, twee partijgenoten van de minister.

Gisteren bleek dat ook minister Rouvoet bij de organisatie van de Kindertop op 6 juni de regels niet in acht heeft genomen. Ook hij schakelde zonder aanbestedingsprocedure een bedrijf in, het evenementenbureau Kuiters. Net als Koenders beroept Rouvoet zich op tijdnood.

De VVD accepteert die argumentatie niet. De liberalen wijzen er  op dat bewindslieden een voorbeeldfunctie hebben bij het uitvoeren van regels en procedures. Ze vragen zich hardop af op welke manier Balkenende en zijn ministerie de regie bij aanbestedingen voor de honderddagen-tour hebben gevoerd.

Eerder toonde een meerderheid van de Tweede Kamer zich al ontstemd over de handelwijze van Koenders. Woensdag vroeg het CDA vervolgens ook opheldering over de uitgebleven aanbesteding op het ministerie van Rouvoet.

Boek: Marta Williams - Dieren leren verstaan

’Dierentolk’ Marta Williams schreef eerder het succesvolle boek Leren luisteren naar dieren met intuďtieve communicatie. Deze opvolger, Dieren leren verstaan, intuďtieve communicatie met dieren en de natuur is een aanvulling, maar kan prima los van het eerste boek worden gelezen. Op de cover staat een schattige blondine nootjes te voeren aan een nog veel leuker eekhoorntje. Dit vredige tafereeltje overtuigt me nog niet van het bestaan van Marta's communicatie met dieren. De achterflap vertelt dat dit boek voor iedereen is die dieren heeft of met dieren werkt. Ik voel me aangesproken, dus lees...

Toseland stapt over naar MotoGP

Superbike-coureur James Toseland rijdt vanaf volgend seizoen in de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport. De 26-jarige Brit heeft een contract gekregen bij het Franse team Tech 3.

Toseland, wereldkampioen Superbike in 2004, staat dit seizoen bovenaan in het WK-klassement. Hij heeft 43 punten voorsprong op de Italiaan Max Biaggi en 45 op de Japanner Noriyuki Haga. Sinds 2001 heeft Toseland 160 races in de Superbike-klasse gereden, waarvan hij er veertien wist te winnen.

Tien badmintonners naar WK

Maar liefst tien badmintonners komen voor Nederland uit op het WK in Kuala Lumpur dat op dertien augustus begint.
Bij het dames enkelspel doen Yao Jie en Judith Meulendijks mee, bij het heren enkelspel doen Eric Pang en Dicky Palyama mee. In de dubbelspelen komen Rachel van Cutsen, Paulien van Dooremalen, Koen Ridder, Ruud Bosch, Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen in actie. Willen de speler genomineerd worden voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking dan moeten ze minimaal de kwartfinale halen. De loting voor het WK zal op drie augustus plaats vinden.

Nijland definitief in selectie Groningen

Stefan Nijland is definitief toegevoegd aan de selectie van FC Groningen. De jonge aanvaller maakte onder andere met tien goals in de oefenwedstrijden veel indruk op coach Ron Jans.
Naast Nijland mogen ook Serdar Ozturk en Martijn van der Laan langer bij de A-selectie blijven. Ozturk als vervanger van de geopereerde Marnix Kolder en Van Der Laan krijgt de kans om zich te bewijzen.

Servië: compromis over Kosovo mogelijk

Icoon BuitenlandsServië zegt dat een compromis mogelijk is over de toekomstige status van zijn opstandige provincie Kosovo. Dat zei de Servische minister van Buitenlandse Zaken Vuk Jeremic woensdag tegen de BBC.

Kosovo staat sinds 1999 onder bestuur van de Verenigde Naties. Bijna 90 procent van de inwoners is van etnisch Albanese herkomst. De overgrote meerderheid van de Kosovaren streeft naar onafhankelijkheid van Servië.

Jeremic zei tegen de BBC dat Kosovo 'de meest uigebreide autonomie van de wereld' kan krijgen om aan de wensen van de etnische Albanezen tegemoet te komen. Servië is bereid een deel van zijn soevereine voorrechten op te geven.

Een nieuwe gespreksronde begint binnenkort tussen Belgrado en etnisch Albanese leiders uit Kosovo. Waarnemers achten de kans zeer klein dat er een oplossing wordt gevonden. Maar Servië wil belangrijke concessies doen, aldus Jeremic.

Volgens de minister zou Kosovo zelf zijn zaken met de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds kunnen regelen. "Ze zouden ook iets van vertegenwoordiging in het buitenland kunnen krijgen", verklaarde hij.

De VN-gezant voor Kosovo, Martti Ahtisaari, stelde in een rapport een grote mate van onafhankelijk voor Kosovo voor. In de Veiligheidsraad kon hierover geen overeenstemming worden bereikt waarna werd besloten verder te praten.

Eerste downloadbare content voor Forza 2

Vanaf heden kun je de eerste packs voor Forza 2 downloaden op Xbox Marketplace. Het gaat om de "Nissan Tournament Pack" en een nieuwe auto. De Nissan pack wordt gesponsord door autofabrikant Nissan en bevat een Sentra SE-R, een Altima en een 350Z. De eenzame andere nieuwe auto is een Peugeot 908.

De auto' s van Nissan zijn gratis te downloaden, de Peugeot kost echter 50 punten. Bijzonder is dat dit de eerste auto uit de R1 klasse is die je kunt beschilderen.

Aan de release van deze pack heeft Nissan ook nog een prijsvraag gekoppeld. De bedoeling is een Nissan Sentra SE-R zo mooi mogelijk te customizen en deel te nemen in een groot online tournament dat op 18 augustus begint. De winnaars kunnen een trip naar de LA Auto Show winnen waar ze het tegen elkaar zullen opnemen.

De makers van Forza 2 verwachten dat in de toekomst meer autofabrikanten autopacks zullen sponsoren zodat je je online garage gratis flink kunt uitbreiden. Daarnaast zei Che Chou, werkzaam bij Turn 10, op het forum NeoGAF dat deze pack slecht de eerste druppel is. In de toekomst mogen we meer auto's en banen verwachten.
Brug over Mississippi ingestort

Icoon Ramp In de Amerikaanse stad Minneapolis is gisteren tijdens de avondspits een veertig jaar oude brug over de Mississippi ingestort. Een onbekend aantal voertuigen is daardoor in de rivier gestort. Er zijn zeker drie doden.

Over de brug ligt een vierbaanssnelweg. Volgens getuigen zijn veel auto's in het water terechtgekomen. Lokale media meldden twintig tot dertig gewonden. De afgelopen maanden zijn werkzaamheden aan de brug uitgevoerd. De autoriteiten zijn een grote reddingsoperatie begonnen.

Volgens de hulpdiensten waren tussen de vijftig en honderd voertuigen op de 160 meter lange brug toen die instortte. Een vrachtauto raakte in brand. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een terroristische actie gaat.

Een filmpje is hier te vinden.

Met dank aan Funkamental, kalibr, Yolande, Sua, en anderen voor de submit.

Britney dreigt fotografen te vermoorden

Icoon MisdaadTwee fotografen gaan zangeres Britney Spears waarschijnlijk voor de rechter dagen omdat ze gedreigd heeft hen te doden. In een hysterische bui uitte de ontspoorde popdiva de doodsbedreigingen. Spears flipte toen de fotografen kiekjes maakten van haar, haar twee zoontjes en twee bodyguards. Dat gebeurde bij een hotel in Las Vegas.

Britney zou een babyflesje naar fotograaf Kyle Henderson hebben gegooid. Daarbij schreeuwde ze dat ze hem en zijn collega Andrew Deetz zou vermoorden. Ook uitte de zangeres verschillende vloeken. Britneys bodyguard zou Deetz vervolgens tegen de grond hebben gegooid en flink hebben geschopt.

Britney schreeuwde Deetz ten overstaan van verschillende hotelgasten toe dat hij maar een straatverbod tegen haar moest regelen. Anders zou ze hem eigenhandig vermoorden of desnoods iemand inhuren om het karwei te klaren.


Britney bedreigde twee fotografen met de dood

Laserprinters gevaar voor volksgezondheid

Icoon OnderzoekGooi je laserprinter maar snel weg. De apparaten zijn namelijk een gevaar voor de volksgezondheid. Ze zouden net zo schadelijk zijn voor de longen als tabaksrook. Dertig procent van alle laserprinters zouden gevaarlijke hoeveelheden aan tonerdeeltjes uitstoten. Dat blijkt uit onderzoek van de Australische Queensland University of Technology.

Tonerdeeltjes zouden de longen binnendringen en voor flinke schade zorgen. Werknemers die de stofjes binnenkrijgen lopen een verhoogd risico op ademhalingsmoeilijkheden, astma, hartproblemen en kanker. De onderzoekers testten 62 laserprinters waarvan er zeventien gevaarlijke hoeveelheden ultrafijne deeltjes uitstootten. Tonerdeeltjes bevatten zware metalen en zijn zo fijn dat ze makkelijk in de longen komen om daar net zoveel schade aan te richten als sigarettenrook.

De hoeveelheid fijne stoffen die vrijkomen verschilt per printer. Laserprinters worden extra gevaarlijk als er een nieuwe tonercartridge is geplaatst of wanneer plaatjes of grafieken worden geprint.

Graaf een kuil voor een ander

Vandaag weer een dubbele Super Smash Bros. Brawl update. Allereerst de mededeling dat Ike uit Fire Emblem in de game zal zitten. Zijn speciale aanval heet Aether en zijn haar is modern blauw.


Naast Ike is er ook bekend gemaakt dat er een nieuw item te gebruiken zal zijn. De naam van dit item is Pitfall en, de naam zegt het al, kan gebruikt worden om de tegenstander vast te zetten in de grond. Je gooit je item, de tegenstander raakt het aan en *plop* hij zit vast:

Douane VS houdt actie tegen modchips

De douane in de VS is ruim dertig locaties binnengevallen op zoek naar modchips en apparaten die consoles in staat stellen gekopieerde versies van spellen te draaien.

De Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement had een huiszoekingsbevel voor 32 verschillende locaties, verdeeld over 16 verschillende staten.

De actie was gericht op importeurs, installateurs, verkopers en distributeurs van naar de VS gesmokkelde illegale apparatuur die het afspelen van illegale spellen op onder andere de Wii, PlayStation en Xbox mogelijk maken. Voordat de douane tot deze actie overging was er eerst een groot onderzoek dat een jaar duurde. Het was de eerste keer dat een dergelijke actie door de douane in de VS gehouden werd.

ICE heeft bij de actie onder meer hulp gekregen van departement Computercriminaliteit en Intellectueel Eigendom van het Amerikaanse Ministerie van Justitie en van diverse bedrijven.

'Deze misdrijven kosten ondernemingen jaarlijks miljarden dollars en failiteren andere lagen van criminaliteit, zoals smokkelen, softwarepiraterij en witwassen van geld, aldus Julie Myers van de afdeling Homeland Security bij ICE. Microsoft sprak in een verklaring haar ondersteuning uit voor de actie van ICE.

Todd McFarlane zit niet stil

Todd McFarlane, ooit bij Marvel verantwoordelijk voor Venom en Spider-Man, heeft vooral bekendheid vergaard met zijn comic Spawn. McFarlane heeft in een interview op de Comic-Con in San Diego aangegeven dat hij nog niet onder de indruk is van de verschillende games die op basis van zijn materiaal zijn verschenen, maar legt de schuld daarvan vooral bij zichzelf. Hij vindt namelijk dat hij zich onvoldoende met de projecten bemoeid heeft en de creatieve geesten achter de games te weinig gestuurd heeft.

Hij is wel van plan om hier binnenkort verandering in te brengen. Momenteel is er een deal tussen McFarlanes comic-label Image Comics en Warner Bros voor een nieuwe film gebaseerd op één van de comics uit de Image-stal, en hij zal daar meer hands-on mee bezig zijn tijdens de productie.
Tijdens de comic-con is hij constant in gesprek met game-ontwikkelaars die hem vertellen wat voor ideeën zij hebben voor de verschillende comics van Image. Sommigen daarvan zijn interessant voor McFarlane, sommige niet.

Wat betreft een goede Spawn-game, die gaat er zeker nog komen als het aan MacFarlane ligt. Hij heeft in z'n hoofd hoe zo'n game er uit moet gaan zien, en zal ook meer betrokken zijn bij het project dan in het verleden het geval was.

Jeugd-tbs'er korte tijd ontsnapt

Icoon MisdaadEen jeugd-tbs'er van zestien jaar oud heeft gisteren maar kort van zijn vrijheid kunnen proeven. De jongen wist te ontsnappen aan zijn begeleiders in Maastricht.

Daar was de knaap op familiebezoek geweest. Rond vijf uur 's middags nam hij de benen. Zijn begeleiders hadden het nakijken. De politie ondernam een grote zoekactie waarbij ook een helikopter is ingezet. De Belgische politie pakte de jongen uiteindelijk rond 20.00 uur op in de buurt van Lanaken.
Laatste reviews en specials
review
Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
©FOK.nl e.a.