Coupet vier maanden uitgeschakeld

Olympique Lyon moet het voorlopig zonder Grégory Coupet stellen. De keeper van de Franse ploeg heeft namelijk een zware blessure aan zijn knie opgelopen en zal de komende vier maanden niet in actie komen.

Donderdagochtend, tijdens de training van Olympique Lyon, ging het mis. Tijdens een redding bleef Coupet met zijn voet in het net steken, waardoor hij zijn linkerknie verdraaide. Een onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat zijn binnenste kruisband is gescheurd. Bovendien houdt de onfortuinlijke sluitpost er ook nog een onstabiele meniscus en een verrekte knieband aan over.

Komende zondag begint in Frankrijk de competitie weer. Olympique Lyon moet het in de eerste wedstrijd opnemen tegen AJ Auxerre. Rémi Vercoutre zal Coupet voorlopig moeten vervangen. De keeper van de Franse nationale ploeg zal ook de laatste kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap moeten missen. Frankrijk moet het onder andere nog opnemen tegen Italië, Schotland en Oekraïne. De laatste interland staat voor 21 november op de kalender.