FOK!games zoekt redacteurs

Icoon Sitenews - GamesHeb jij altijd al eens voor FOK!games willen werken? Dan krijg je nu de kans want we zijn op zoek naar nieuwe redactieleden. Deze keer zijn we specifiek op zoek naar nieuwsposters, maar ook reviewers en columnisten kunnen we altijd gebruiken. Denk je dat jij een ongekend schrijftalent hebt of dat de columns op jouw game-blog niet genoeg aandacht krijgen? Misschien dat het dan eens tijd wordt om te solliciteren naar een 'baantje' bij FOK!games:

Nieuwsposter:
Je hebt een neus voor interessante nieuwtjes en kan deze duidelijk en foutloos herschrijven voor onze bezoekers. Omdat veel nieuws van internationale bronnen afkomstig is, zien we het liefst dat je naast Nederlands ook Engels of een andere moderne taal goed beheerst.

Reviewer:
De eerste voorwaarde waaraan een reviewer moet voldoen is natuurlijk dat hij/zij van gamen houdt en redelijk verstand heeft van wat er allemaal speelt in de games-wereld. Naast het beoordelen van games heb je als reviewer ook de taak om nieuwsberichten te plaatsen, met een quotum van vijf berichten per week en ťťn (p)review per maand.

Columnist:
Veel mensen hebben een duidelijke mening over bepaalde zaken in de games-wereld, maar er zijn weinig mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. De columnisten hebben ook een quotum van vijf nieuwsberichten per week en ťťn column per maand.

Kan ik nu stoppen met vakkenvullen?

Nee, wanneer je redactielid bent bij FOK!games krijg je geen vergoeding en ook geen dure lease-bak. Het werk is op vrijwillige basis en je moet dus echt interesse hebben in games en het nieuws erom heen als jij bij FOK!games komt werken. Dit betekent natuurlijk niet dat er niks van je wordt verwacht; je zult elke maand moeten voldoen aan het quotum zoals hierboven is beschreven en wat je aflevert moet van goede kwaliteit zijn.

Wat we jullie wel kunnen bieden is een hele gezellige crew, je kunt artikelen publiceren op ťťn van de grootste gamesites van Nederland, je krijgt toegang tot geheime fora en je krijgt een mooi tagje naast je naam.

Solliciteren

We nemen natuurlijk niet zomaar iedereen aan en je zult je eerst moeten bewijzen. Dit kun je doen door mee te doen aan deze sollicitatieronde. Een eerste selectie wordt gemaakt aan de hand van een ingevulde vragenlijst. Iedereen krijgt bericht over de volgende ronde en in die volgende ronde vragen we aan diegenen die door zijn een proefstukje te schrijven.

Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar games@fok.nl met als onderwerp: FOK!games sollicitatie en als tekst de volgende gegevens:

nicknaam
naam
leeftijd
Consoles/handhelds in bezit en/of specs PC
Gewenste functie bij FOK!games
Top drie slechtste games
Top drie beste games
Opleiding/beroep
Hoeveel games koop je gemiddeld per drie maanden?
Waarom zou jij goed passen bij FOK!games?

We verwachten hierbij niet dat je gewoon een lijstje instuurt. Ga er even voor zitten en motiveer de antwoorden op bepaalde vragen. Waarom verdient een game de titel 'beste game ooit'? Natuurlijk hoeft de motivatie niet bij elke vraag, wij kunnen ook wel raden hoe het komt dat je momenteel 20 bent.

De nieuwe redactieleden worden uiteindelijk gekozen door de hoofdredactie, eindredactie en de huidige redactieleden. Aanmelden voor de eerste ronde kan tot 05-08 23:59.