Tost over de ruzie met Speed

Franz Tost ontkent Scott Speed bij de nek te hebben gegrepen en hem vervolgens tegen de muur te hebben geduwd. De teambaas van Toro Rosso heeft in het Italiaanse blad Autosprint tekst en uitleg gegeven over het conflict met de Amerikaanse coureur.

Volgens Tost lag de oorzaak van het voorval bij Speed. “Nadat hij was uitgevallen, kwam Scott aan de pitmuur verhaal halen. Daarbij kraakte hij het team af, omdat zijn pitstop erg chaotisch verliep. Ik probeerde hem duidelijk te maken dat hij zlf die chaos had veroorzaakt – hij had immers voor zijn binnenkomst Liuzzi ingehaald door de chicane af te snijden. Het team stond dus klaar voor Liuzzi en had geen banden klaarstaan voor Speed.

Nadat Tost aan Speed uitleg gegeven had waarom de pitstop niet goed verliep, bleef Speed aandringen om zijn gelijk te halen. Tost reageerde hierop door op te komen voor zijn team. “Ik accepteer niet dat Scott het hele team afkraakt om zichzelf zo van alle blaam te zuiveren. Daardoor verziekt hij de sfeer en dat tolereer ik niet. Toen hij zich afwendde, ging ik hem achterna en greep hem bij zijn schouder – ik was nog niet uitgepraat. Ik heb Scott absoluut niet bij de nek gegrepen.” De teambaas geeft toe dat hij wat rustiger had moeten reageren en hier heeft hij dan ook later zijn excuses voor aangeboden aan Speed.

Scott Speed is ondertussen weg als coureur en Sebastian Vettel zal hem de rest van het seizoen gaan vervangen.