Van Barneveld verslaat Taylor in PDC-finale

Icoon DartsRaymond van Barneveld is er in geslaagd om het dartstoernooi van Purfleet op zijn naam te schrijven. In een zinderende finale om de titel van de PDC hadden de twee heren alle dertien sets nodig. De Nederlander ging uiteindelijk met de winst aan de haal.

Taylor kende een verbluffende start. In de eerste drie sets kon Van Barneveld hem onmogelijk bijhouden. De Engelsman haalde met drie pijlen een gemiddelde van 110. Hierdoor keek Barney al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Onze landgenoot kwam na het offensief van zijn opponent sterk opzetten en trok de vierde set, na een 170-finish, naar zich toe.

Hierna trok van Barneveld de wedstrijd volledig naar zich toe. De viervoudig winnaar van Lakeside wist de wedstrijd volledig te kantelen en kwam op 5-5. De spanning bleef gedurende de wedstrijd erg hoog, aangezien de twee heren af en toe een belangrijke dubbel misten. Bovendien kreeg de Hagenaar maar liefst vijf pijlen voor de wedstrijd. Toch wist hij deze niet te benutten. In de dertiende set moest de elfde leg de doorslag geven. Van Barneveld mocht deze laatste leg beginnen en wist het toernooi op zijn naam te schrijven.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!