Irak sluit weer een televisiestation

Icoon TelevisieDe Iraakse regering heeft maandag de definitieve sluiting gelast van het onafhankelijke televisiestation Sharkiya omdat de zender zou aanzetten tot sektarisch geweld en valse berichten de wereld zou insturen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Sharkiya is van de Iraakse zakenman Saad al-Bazzaz, die in Londen woont. Het station zegt onafhankelijk te zijn, maar volgens critici 'steunt' het de soennitische minderheid in het land. In Irak zijn al vaker tv-stations gesloten, maar meestal betreft het een tijdelijke maatregel.

Slachtoffers
Er is nog meer nieuws uit Irak. Sinds de aanval op Irak, hebben de Amerikanen 3000 manschappen verloren. Dit cijfer is gebaseerd op de lezing van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Met 111 doden, is afgelopen december de op 2 na dodelijkste maand tot nu toe geweest. Een andere initiatiefnemer van de oorlog, het Verenigd Koninkrijk, heeft sinds de inval in maart 2003 begon, 127 gesneuvelden gehad. Coalitiepartner Nederland heeft twee dodelijke slachtoffers moeten betreuren.

Over de Amerikanen is verder bekend, dat minstens 46,880 van hen (zwaar)gewond zijn geraakt door de oorlog in Irak. Op deze site vind je meer informatie over de slachtoffers.