Vuurwerkslachtoffers in nieuwjaarsnacht

Een 38-jarige Kosovaar is vlak na de jaarwisseling in kritieke toestand naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht, nadat 21 kilo vuurwerk in zijn gezicht was ontploft. Dat meldde de politie. De man probeerde het lont van de vuurwerkbom met een sigaret aan te steken, waarna het vuurwerk vlak onder zijn gezicht explodeerde. Voor zijn leven wordt gevreesd.

In Hendrik-Ido-Ambacht is zoals al eerder gemeld kort na de jaarwisseling een 36-jarige man om het leven gekomen toen vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Over de identiteit van het slachtoffer is verder nog niets bekend gemaakt. Ook over het soort vuurwerk dat de man in zijn gezicht kreeg, kon de politie nog niets zeggen. Getuigen spreken echter over een 'mortiergranaat'. Het slachtoffer zou afkomstig zijn uit Barendrecht.

In het Zuid-Limburgse Vaesrade raakte een man zeer ernstig gewond toen een vuurpijl in zijn gezicht explodeerde. De man liep daarbij meerdere breuken en brandwonden op, maar verkeert niet meer in levensgevaar, aldus de politie.

Brand
Vuurwerk is mogelijk de oorzaak geweest van een brand in een woning aan de Merellaan in Maassluis waardoor een 90-jarige vrouw in de nieuwjaarsnacht om het leven kwam. Dat meldde de politie maandagochtend.

Het slachtoffer overleed door verstikking. Haar 91-jarige man werd in het ziekenhuis opgenomen met verschijnselen van rookvergiftiging. De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand. ''Dat de brand veroorzaakt is door het afsteken van vuurwerk op straat, wordt niet uitgesloten'', aldus de politie.