FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 oktober 2006

Amsterdam hoopt op parcoursrecord

Morgenochtend om 10.30 uur gaat in onze hoofdstad de 31ste ING Marathon van Amsterdam van start. De Grootste trekpleister is de Braziliaan Vanderlei Lima.

Lima kennen we allemaal nog van de Olympische spelen van 2004 in Athene. De Braziliaan liep lange tijd voorop maar werd door een dronke priester aan de kant geduwd en verloor hier zijn gouden medaille. De bekende Nederlandse marathonlopers zullen niet aanwezig zijn, Kamiel Maase richt zich op een 10 kilometer race later deze maand in Den Haag en Luc Krotwaar heeft nog altijd teveel last van een blessure die hij opliep tijdens de singelloop in Breda.

Naast dat het parcours in Amsterdam snel is, het behoort tot de vier snelste marathons van de Wereld, zijn er ook een aantal bezienswaardigheden in het parcours opgenomen zo komen de deelnemers tweemaal langs het Rijksmuseum lopen de hardlopers door het vondelpark en een gedeelte van het parcours loopt langs de Amstel waar de deelnemers elkaar op sommige punten kunnen zien lopen. Start en finish zijn zoals gebruikelijk in het Olympisch stadion.

Naast dat de organisatie hoopt op een verbetering van het parcoursrecord wat vorig jaar is neergezet door de Ethiopier Haile Gebrselassie zullen er ook dit jaar weer meer deelnemers zijn. Vorig jaar stonden er ruim 19.000 sportievelingen aan de start dit jaar zullen dat er ruim 22.500 zijn. Het startschot zal om 10.30 uur klinken en de laatste lopers zullen om 16.30 binnen moeten zijn.

De NOS zendt de Marathon live uit vanaf 10.15 uur op Nederland 1


Dronken man duwt Lima hekken in

Bijzonder muzikale kat...

Je hebt katten en katten. En hier op Foklog zijn we dol op die beesten. Vele kattenfilmpjes zijn er al voorbij gekomen. Talloze compilaties ook van katten die om allerlei redenen vreemde dingen deden. Maar al die katten vallen in het niet bij de kat uit dit filmpje. Deze kat is namelijk niet alleen buitengewoon lief en aandoenlijk maar ook nog eens muzikaal. Een zeldzame combinatie.
Klik

Uitslagen Eredivisie 14/10/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - FC Groningen 3-2
51' Babel 1-0 (assist Sneijder)
56' Levchenko 1-1 Penalty
60' Suárez 1-2
74' Babel 2-2 (assist Heitinga)
80' Emanuelson 3-2

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 49.782.
Maduro (Ajax), Suárez, Salmon (Groningen).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Heitinga,Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Maduro, Sneijder (Ogararu/85), De Mul (Perez/46), Huntelaar (Rosenberg/90), Babel.

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, v.d.Laak, Lindgren (Cornelisse/83), Levchenko, Fledderus (Lovre/79), Suárez, Nevland (Salmon/74).
-----------------------------------------------------------
NAC Breda - NEC 0-2
17' Denneboom 0-1
21' Denneboom 0-2

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 15.000.
Stam (NAC), Olsson, Kivuvu, Otten (allen NEC)

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Stam, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf (Slot/46), Mathijssen, Zonneveld, Rigters (Diba/46), Leonardo (Tamerus/70), Pinas.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto (Kivuvu/40), Boutahar (Pothuizen/88), Otten, Denneboom, Holman, Eagles (Niedzielan/79).
-----------------------------------------------------------
Sparta - AZ 0-2
55' Steinsson 0-1
79' Koevermans 0-2 (assist Dembélé)

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 10.000.
v. Bueren (Sparta), Meerdink, Cziommer (AZ).

opstellingen

Sparta: Terol, De Roover (Anastasiou/76), Gudde, Olfers, v.Bueren, Rose (Polak/75), Obodai, Medunjanin, Bouaouzan, Oost (Cvetkov/87), Emnes.

AZ: Didulica, Jaliens, Mendes, Opdam, De Cler, Meerdink (Steinsson/32), De Zeeuw, Cziommer, Schaars (Martens/83), Arveladze (Dembélé/65), Koevermans.
-----------------------------------------------------------
Vitesse - Willem II 1-0
45' Kaya 1-0

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 19.000.
Knol, Kaya, Verhaegh, Sansoni, Hersi (Allen Vitesse), Bobson, Wilmet (Willem II).

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Sprockel, Fränkel, Hersi, Sansoni, Kaya, Esajas (T. Janssen/46), Lazovic (Junker/72), Prijor (Due/85).

Willem II: Sengier, Wau, v.d.Struijk, Bælum, Valencia, Assou-Ekotto (Imschoot/86), Nieuwendaal (Wilmet/69), Kargbo, Den Ouden, Kerekes, Bobson.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Jongeren lokken Franse politie in hinderlaag

Icoon MisdaadEen bende gemaskerde jongeren in een voorstad van Parijs heeft een politiepatrouille in een hinderlaag gelokt. De criminelen wilden de agenten vermoorden, stelde een Franse politievakbond zaterdag. Een agent raakte zwaargewond.

De patrouille rukte vrijdagavond uit na een melding over een overval. Toen de agenten op de aangegeven plek arriveerden, blokkeerden ongeveer vijftig jongeren hun voertuig en belaagden zij het team met stenen en traangas.

Het was de derde keer binnen korte tijd dat jongeren in Parijse voorsteden een klaarblijkelijk geplande aanval op agenten uitvoerden. Een jaar geleden waren in talrijke Franse probleemwijken met veel allochtonen rellen uitgebroken.

British Airways verbiedt dragen kruisje

Icoon OpmerkelijkBritish Airways heeft een christelijke werkneemster twee weken geschorst omdat die zichtbaar een kruisje aan een ketting om haar nek droeg. De luchtvaartmaatschappij laat islamitische hoofddoekjes en tulbans bij sikhs wel toe, omdat die niet weggestopt kunnen worden.

Volgens BA schond Nadia Eweida, die aan een incheckbalie werkte, de kledingvoorschriften van het bedrijf. De schorsing leidde tot afkeurende reacties bij christenen en andere gelovigen, meldde het Britse dagblad Daily Mail zaterdag. De gedupeerde Eweida overweegt naar de rechter te stappen wegens religieuze discriminatie.

Werkneemster Nadia Eweida en haar kruisje
Werkneemster Nadia Eweida en haar kruisje

'Gevangenismedewerker geschorst na kritiek'

Icoon MisdaadEen gevangenismedewerker uit Haarlem is door zijn leidinggevende voor drie maanden geschorst, nadat hij vrijdag voor de camera van het NOS journaal zijn zorgen had geuit over plannen voor een nieuw gevangenisregime. Dat meldde de NOS zaterdag in het journaal.

Het ministerie van Justitie spreekt in een reactie tegen dat de medewerker zou zijn geschorst. "Daar is geen sprake van", aldus een woordvoerder. "De Dienst Justitiële Instellingen is met betrokkene in gesprek."

Verschillende politieke partijen zijn woedend over de gang van zaken en eisen opheldering van minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin. PvdA, GroenLinks en VVD hebben dinsdag een debat aangevraagd met de minister. De Vereniging van Gevangenisdirecteuren liet de NOS weten de schorsing onacceptabel te vinden.

De medewerker wilde zijn zorg uiten over de plannen van Justitie om het aantal gevangenisbewaarders terug te brengen.

Geweld tegen hulpverleners aangepakt

Icoon BinnenlandsGeweld tegen hulpverleners, medewerkers van de sociale dienst, bus-, tram- en treinconducteurs en ziekenhuispersoneel gaat strenger worden bestraft.

Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken en de Haagse burgemeester Wim Deetman, tevens voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, geven op 26 oktober de aftrap voor het inwerking stellen van een actieplan, aldus een woordvoerder van de minister. Remkes zet het plan zaterdag in het tv-programma Nova uiteen.

Het plan is bedoeld om een halt toe te roepen aan ontoelaatbaar gedrag (geweld, bedreiging) tegen mensen die in de openbare ruimte werken of een publieke taak hebben.

Ook minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin is betrokken bij het plan. Het Openbaar Ministerie (OM) zal in zaken van geweld tegen, bijvoorbeeld, ambulancepersoneel dezelfde strafeisen gaan formuleren als in zaken waarbij het gaat om geweld tegen de politie. Het OM heeft richtlijnen hiervoor.

Aangifte
Ook zal het doen van aangifte worden gestimuleerd. Het is de bedoeling dat slachtoffers na bedreiging of geweld altijd aangifte zullen doen. Slachtoffers deinzen hier nog wel eens voor terug uit angst voor represailles. Het moet ook mogelijk worden dat de werkgever aangifte kan doen van geweld tegen zijn personeel. Tevens zal in alle gevallen de schade, materieel en immaterieel, op de dader(s) worden verhaald.

Er is op dit moment weinig zicht op het exacte aantal gevallen van geweld en bedreiging tegen deze specifieke groep slachtoffers. Incidenten gaan volgens het actieplan voortaan geregistreerd worden. Eerder kwamen er al verschillende gevallen in het nieuws. Volgens een onderzoek is 60 procent van het ambulancepersoneel slachtoffer van geweld.

Toekomst van de ambulance?

Wat is Dit: Opgave 53 - Uitslag

Ook dit maal hadden jullie voldoende aan twee rondes. Gisteren om 22.50 uur werd het goede antwoord gegeven. En wel door Icefire1971.
Het is mij een volkomen raadsel hoe hij uit het plaatje het juiste antwoord heeft weten te vissen maar het is hem gelukt. Het betrof hier inderdaad een draagbaar (portable) fietslampje. Zoals je onderaan kunt zien. Icefire1971 was ook meteen de enige die het zag en wist kennelijk niemand te overtuigen want er zijn geen lifters.

De volgende Wat is Dit begint maandag 16 oktober om 12.00 uur. Tot dan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing:

Tot maandag, tot WiD!

Balkenende rouwt om Lingo

Ik las het stukje in de krant nogmaals, dit kon toch niet waar zijn, ik begrijp waarom er Kamervragen worden gesteld, de massa staat weer solidair samen, nu zouden er eindelijk de acties komen waar ik al zo lang op wacht.

En nee ik heb het niet over het vermoorde Maasmeisje, waaruit weer blijkt dat de hulpverlening tekort is geschoten, niet over de verhoogde ziektekostenpremies, de verlaging of zelfs afschaffing van de bijstand, de nieuwe aankoop van tanks of de veel duurdere JSF.

Nee, het gaat over iets dat ons allemaal aan het hart gaat, wat ons in de diepte van onze ziel raakt, wat mensen op straat elkaar staande houdt, het gaat over het verdwijnen van Lingo.

Premier Balkenende vindt het schokkend en begrijpt dat men in actie komt, de oudere mens behoort bescherming te genieten.

Ik begrijp dat heel goed hoor JP, want waren u en uw mede politici niet van mening dat de oudere langer door moesten werken, dat de vergrijzing een gevaar voor de maatschappij vormde en dat daardoor wij veel zuur te verwerken kregen.

Is dit nu het zoet wat u belooft hebt, de wortel die u voor de neus van de ouder wordende bevolkingsgroep houdt? Eerst geef u een fantastische verhoging van de AOW van 6 euro per maand en dan als extraatje, zet u uzelf in om Lingo te behouden.

Want u hebt gelijk, als de mensen zich nu maar druk maken over het stopzetten van een spelletje op de tv, dan hoeft u zich niet druk te maken, dat u deze zelfde mensen een rad voor de ogen kunt draaien.

U wilt toch weer terug naar de VOC mentaliteit, of toch liever naar de tijd dat de politiek aan de kerk vroeg; Hou jij ze maar dom, dan houden wij ze wel arm.
De CDA politiek wordt mij een stuk duidelijker, net zoals de normen en waarden die u aanhangt: “Zijne Excellentie” Balkenende.

Zwangerschap voorkomt doodstraf Vietnamese

Icoon OpmerkelijkEen Vietnamese vrouw heeft een creatieve manier gevonden om de doodstraf te ontlopen. Twee Vietnamese gevangenbewaarders zijn onlangs gearresteerd nadat een ter dood veroordeelde vrouw elf weken zwanger bleek te zijn. De vrouw, een 39-jarige veroordeelde heroïnesmokkelaar, zat in de dodencel toen ze zwanger werd. De politie zegt dat de vader van het kind een medegevangene is, die de ter dood veroordeelden eten kwam brengen. Volgens de Vietnamese wet moeten veroordelingen tot de doodstraf voor zwangere vrouwen worden omgezet in levenslange gevangenisstraf.

'Machtsmisbruik'
Nguyen Thi Oanh, die eerder een hoger beroep tegen haar doodstraf verloor, zou eigenlijk later dit jaar worden gefusilleerd. Ze was veroordeeld wegens het bezit van meer dan één miljard dong (ruim 50 duizend euro) aan heroïne.
Volgens een door het Vietnamese Ministerie van Politie geleide krant zijn de twee van onachtzaamheid beschuldigde bewakers uit de politiemacht gezet omdat ze "hun macht hadden misbruikt" door een medegevangene toe te staan in de cel van de vrouw te blijven.

In Vietnam kun je vanaf 600 gram heroïne de doodstraf krijgen. De levenslustige vrouw mag na haar 'wonderbaarlijke' zwangerschap de eerste drie jaar haar kind zelf opvoeden.


Een vluggertje kan in Vietnam je leven redden.


Met dank aan eu-Robert voor de submit, de vertaling en de herschrijving.

Domenech is Giuly nog niet vergeten

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft gezegd dat Barcelona-speler Ludovic Giuly nog altijd kans maakt op een plaats in het Franse nationale elftal.

"Giuly heeft kwaliteit", aldus Domenech over de speler die hij vorig jaar voor het laatst opriep voor het Franse team. "Als hij blijft presteren, hebben we hem op een dag wel weer nodig." Verder zei Domenech dat het feit dat Barcelona een ander systeem speelt dan het Franse elftal, niet de reden is dat Giuly niet meer is opgeroepen. "Het gaat niet om zijn kwaliteiten, maar het gaat erom of ik hem nodig heb voor een wedstrijd."

Als de 30-jarige speler inderdaad nog kans wil maken om geselecteerd te worden, dan moet hij wel stoppen met het bekritiseren van Domenech in de media. "Hij moet goed blijven voetballen. En zijn mond een beetje houden," aldus de Franse bondscoach.

Zweedse minister stapt na een week op

Icoon BuitenlandsIn verband met een reeks schandalen is de Zweedse minister Maria Borelius van Handel een week na haar benoeming afgetreden. Volgens media liet de conservatieve bewindsvrouw haar kindermeisje zwart werken en betaalde ze geen kijk- en luistergeld.

Borelius zou ook niet op tijd aangifte hebben gedaan van de verkoop van aandelen en ontdook belastingen bij de koop van een zomerhuisje.

De kersverse premier Fredrik Reinfeldt maakte het aftreden zaterdag bekend. De regering, die vorige week een links kabinet afloste, kampt ook met het schandaal rond minister Cecilia Stego Chilo van Cultuur. Zij zou ook nog nooit de omroepbijdrage hebben voldaan en eveneens haar hulp in het huishouden zwart hebben betaald.

IJsselcup op 3 december

De IJsselcup zal op 3 december worden gehouden. Bij de 40e editie van het evenement in Deventer, komen langebaan- en marathonrijders op het ijs voor een ploegenachtervolging.

Oorspronkelijk zou de strijd om de IJsselcup vandaag plaatsvinden. Maar veel schaatsers verblijven, door de voorbereiding op de NK afstanden, in het buitenland. Daarom besloot de organisatie een geschiktere datum te prikken.

Bettini wint Ronde van Lombardije

De kersverse wereldkampioen wielrennen, Paolo Bettini heeft de 100ste editie van de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. Over 246 kilometer was de Italiaan de sterkste, met meerdere seconden voorsprong op de Spanjaard Samuel Sanchez en de Duitser Fabian Wegmann. De ronde is tevens de afsluiting van het Pro-Tour seizoen.

Paolo Bettini beleeft enkele memorabele weken, mooie momenten maar met een inktzwarte rand. Kort nadat Bettini in Salzburg als wereldkampioen gehuldigd was, kwam zijn broer om het leven bij een verkeersongeval. Vandaag kwamen in finishplaats Como de emoties weer boven en kwam de Italiaan huilend over de finish na 246 kilometer gefiets te hebben.

Na 200 kilometer koers dunde Bettini de kopgroep uit tot twaalf medevluchters. In de klim van de Civiglio, vijftien kilometer voor het einde, kon alleen Wegmann volgen. De 32-jarige Italiaan zette nog één keer aan, zes kilometer voor de meet op de San Fermo della Battaglia. Sánchez, die onlangs in Zürich de sterkste was, had inmiddels Wegmann weer bijgehaald maar beide rijders konden Bettini niet stoppen, hij ging als eerste over de witte kalklijn.

De Ronde van Lombardije is tevens de afsluiting van het Pro-Tour seizoen., Alejandro Valverde, kwam niet in het stuk voor maar de Spanjaard was al verzekerd van de eindzege in de Pro-Tour.


Huilend komt Bettini over de meet

Vooruitblik: Sparta - AZ

De zevende speelronde van de Eredivisie staat voor de deur, en dit maal een voorbeschouwing van Sparta - AZ, die morgenavond wordt gespeeld.

Bij Sparta ontbreekt zaterdag naar alle waarschijnlijkheid niemand. Alle spelers van de Rotterdammers zijn fit, waardoor trainer Wiljan Vloet op volledige sterkte kan aantreden tegen AZ. Voor Haris Medunjanin zal het een speciale wedstrijd zijn, hij wordt door de Alkmaarders dit seizoen verhuurd aan Sparta. Even was er eerder deze week twijfel of hij zou kunnen spelen, maar donderdag bleek dat hij er zaterdag gewoon bij kan zijn.

AZ-trainer Louis van Gaal kan tegen Sparta niet beschikken over verdedigers Ryan Donk en Gijs Luirink. Van Gaal had gehoopt dat Donk zich donderdag weer bij de groep zou aansluiten, maar de speler van Jong Oranje deed individuele oefeningen om zijn geblesseerde knie niet te overbelasten. Luirink is nog altijd niet hersteld van de jukbeenbreuk die hij in september in de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) opliep. Danny Koevermans en Shota Arveladze zijn er wel weer bij.

In competitieverband speelden Sparta en AZ 26 keer tegen elkaar in Rotterdam. Dertien maal werd het gelijkspel, vijf maal won Sparta en acht maal won AZ. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in Rotterdam in een 0-1 overwinning voor AZ. De enige treffer van de wedstrijd werd in de laatste minuut gescoord door Kenneth Perez. De Rotterdammers moesten het bovendien vanaf de 63e minuut doen zonder Dieter van Tornhout, nadat de Belgische aanvaller zijn tweede gele kaart kreeg.

Sparta - AZ begint morgenavond om 20:00 uur en zal worden gefloten door scheidsrechter Nijhuis.

[DTM] Uitslag kwalificatie Le Mans

Bruno Spengler heeft op het Franse Le Mans de tweede poleposition uit zijn DTM-carrière weten te behalen. Na eerder dit jaar op de Nürburgring, was de Canadees ook de snelste op het Le Mans Bugatti Circuit. Tom Kristensen pakte de tweede plaats, voor de Fin Mika Häkkinen.

#RijderMerkTijd
1.Bruno SpenglerMercedes1:30.486
2.Tom KristensenAudi1:30.518
3.Mika HäkkinenMercedes1:30.853
4.Jamie GreenMercedes1:31.062
5.ChristianB AbtAudi1:31.089
6.Alexandros MargaritisMercedes1:31.324
7.Pierre KafferAudi1:31.376
8.Martin Tomczyk Audi1:31.483

9.Bernd SchneiderMercedes1:30.668
10. Mattias EkströmAudi1:30.907
11.Heinz-Harald FrentzenAudi1:31.243
12.Frank StipplerAudi1:31.380
13.Timo ScheiderAudi1:31.385
14.Daniel la RosaMercedes1:31.500
15.Stefan MückeMercedes1:31.569
16.Thed BjörkAudi1:32.006
17.Jean AlesiMercedes1:32.046
18.Susie StoddartMercedes1:32.311
19.Mathias LaudaMercedes1:32.436
20.Vanina IckxAudi1:32.812

Farfán terug in selectie PSV

Jefferson Farfán is terug in de selectie van PSV. 17 september liep de aanvaller in de wedstrijd tegen Feyenoord een hersenschudding op, en hij kwam sindsdien niet meer in actie voor de landskampioen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal coach Ronald Koeman hem tegen Roda JC echter nog niet laten starten in de basis. Phillip Cocu is genezen van zijn dijbeenblessure en zal tegen de club uit Kerkrade wel in de basis starten.

WK : Turners in de wachtkamer

Bij het wereldkampioenschap turnen in het Deense Aarhus zal de Nederlandse mannenturnploeg tot zondagavond moeten wachten of ze bij de beste 24 landen van de wereld horen.

Het team kwam in de kwalificaties tot een totaalscore van 344,175. Zondagavond zal blijken of dat genoeg is. Een plek bij de beste 24 in het landenklassement levert een land namelijk een deelnamebewijs op voor het WK van volgend jaar in Stuttgart, waar de Olympische tickets definitief verdeeld worden. Bovendien zou Nederland dan al verzekerd zijn van minimaal één ticket voor de Olympische Spelen in het Chinese Peking.

Bij de toestelfinales is alleen Yuri van Gelder in beeld. Op ringen kwam de wereldkampioen tot een score van 16,275 en moet in ieder geval de Chinezen Chen en Yang en de Rus Safosjkin voor zich laten. Acht turners plaatsten zich voor de toestelfinale. "Het kan nog een beetje spannend worden", aldus Van Gelder.

CD/DVD: The Beach Boys - Pet Sounds

Er zijn platen die gewoon niet in de platenkast van een echte muziekliefhebber mogen ontbreken. Eén daarvan is Pet Sounds, het legendarische meesterwerk van The Beach Boys uit 1966. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag is dit album opnieuw uitgebracht. Het is weliswaar niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar je kunt de klassieker nu kopen met een bonus-dvd. Of dat ook genoeg is om je over te halen tot aankoop is een tweede…

Japan: Xbox 360 na PS2 populairste thuisconsole vorige week

De wekelijkse hardwareverkopen vanuit Japan zijn weer binnen. Opnieuw een redelijke week voor de Xbox 360, best verkopende homeconsole na de PS2 voor afgelopen week:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2006
DS Lite124.137274.3894.983.903
PS228.26431.9921.127.143
PSP21.05025.3191.381.966
Xbox 3602.1012.19580.354
GBA SP1.5321.811201.864
GB Micro1.2731.103125.958
Cube48852367.071
NDS260253955.644
GBA12103.117
Xbox831.680

Michiel Smit probeert weer De Spreeksteen

Nieuw Rechtsleider Michiel Smit gaat volgende week zondag wederom een poging ondernemen om vanaf de Spreeksteen in het Amsterdamse Oosterpark zijn mening te verkondigen. De organisatoren van De Spreeksteen hebben Smit daartoe uitgenodigd.

Twee weken geleden wilde Smit ook al vanaf de Spreeksteen het woord voeren, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt door een groepje anti-fascisten. Op de website van Indymedia staan foto's en een verslag van de mislukte poging van Smit het woord te voeren.

De Spreeksteen wil met de nieuwe uitnodiging aan Smit afstand nemen van lieden die anderen de mond willen snoeren. Een kraker noemde het zelfs ''een goede traditie om fascisten in het Oosterpark niet te laten spreken''. De Spreeksteen beschouwt dit soort gedrag als politiek geweld en wil daar niet voor wijken. Ze roept een ieder op om Smit aan te horen en op 22 oktober met hem in debat te gaan.

Volgens De Spreeksteen wordt er overleg gevoerd met stadsdeel Oost/Watergraafsmeer om de vrijheid van meningsuiting tijdens het bezoek van Smit te garanderen. Een woordvoerder van burgemeester Job Cohen stelde deze week dat Smit gewoon vrijuit kan praten als hij in Amsterdam is, net als zijn tegenstanders.

Leerdam
Op De Spreeksteen kan iedereen het woord voeren. Alleen op de zondagmiddagen is er een vastgesteld programma. Zo komt morgen onder meer PvdA-Kamerlid John Leerdam er spreken.

Overigens ontvingen de organisatoren van De Spreeksteen deze maand een dreigbrief van oud Amsterdamsraadslid René Danen. Hij zei dat als Smit zich racistisch zou uitlaten hij de De Spreeksteen zou aanklagen voor de rechter. De organisatie vond dit zo merkwaardig dat ze de brief online zette.

Pokémon Battle Revolution screens

De website van Pokémon Battle Revolution is online gegaan en je kan 'm *HIER* vinden. Op de site vind je onder andere de trailer van de game.

Uit deze trailer komen ook de volgende vier screenshots:

Pokémon Battle Revolution is de opvolger van Pokémon Stadium en Pokémon Colosseum. De game komt exclusief uit op de Wii en zal kunnen linken met Pokémon Diamond en Pearl (Nintendo DS). De Japanse releasedatum staat op 14 december, wanneer wij ermee kunnen gamen is nog niet bekend.

Cassano wil terugkeren naar Italië

De Italiaanse voetballer Antonio Cassano heeft laten weten dat hij terug wil naar zijn vaderland. Bij Real Madrid krijgt de spits weinig speeltijd en hij zoekt daarom een nieuwe wending in zijn carriëre.

De 24-jarige aanvaller zou aankomende winterstop al terug willen keren naar Italië. Juventus en Napoli, beide uitkomend in de Serie B, hebben interesse om Cassano aan te trekken. Cassano speelde eerder in Italië voor Bari en AS Roma, en wist bij die twee clubs in 168 wedstrijden 45 maal tot scoren te komen.

Politie Bermuda arresteert Nederlandse zakenman

Icoon BuitenlandsDe politie van Bermuda heeft de Nederlandse zakenman John Deuss gearresteerd. Dat hebben Amerikaanse media zaterdag bericht.

De politie maakte sinds 2 oktober jacht op Deuss. De 64-jarige zakenman wordt door Nederland gezocht in verband met een fraudezaak waarin de op de Curaçao gevestigde bank First Curaçao International Bank (FCIB) van Deuss een hoofdrol speelt. Deze bank bezit de helft van de aandelen van de Bermuda Commercial Bank op Bermuda, waar Deuss en zijn vrouw tot voor kort in zaten.

Eerder deze maand diende Nederland bij Bermuda een uitleveringsverzoek in voor Deuss. Justitie verdenkt de zakenman, die al lang op Bermuda woont, van witwaspraktijken. Het is nog niet duidelijk of Deuss wordt uitgeleverd. Volgens zijn advocaat bestaat tussen Nederland en Bermuda geen uitleveringsverdrag.

Hui en zijn moeder uit de cel

Icoon BinnenlandsAan de detentie van het 8-jarige Chinese jongetje Hui Chen en zijn moeder is zaterdag een einde gekomen. De bewaring van moeder Chen is opgeheven, zo heeft een woordvoerder van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) desgevraagd meegedeeld. Moeder en zoon zaten vast in Zeist.

Aanleiding voor de opheffing van de detentie is nieuwe informatie die bij de autoriteiten is binnengekomen. De politie heeft op basis van deze informatie een onderzoek ingesteld. De resultaten daarvan waren reden om de vreemdelingenbewaring van de vrouw op te heffen, aldus de woordvoerder. Haar zoontje Hui kwam daarmee automatisch ook op vrije voeten.

Over de aard van de nieuwe informatie en over de huidige verblijfplaats van Hui en moeder Chen kan de IND geen mededelingen doen.

Wel zegt de woordvoerder dat de informatie van Chen zelf afkomstig is en dat deze naar voren is gekomen tijdens zogeheten terugkeergesprekken die de vrouw voerde met de IND en andere instanties. Deze informatie was niet eerder op tafel gekomen, aldus de woordvoerder. De politie is uit overwegingen van zorgvuldigheid het onderzoek begonnen.

Uitgeprocedeerd
Chen is een uitgeprocedeerde asielzoekster die sinds 1998 in Nederland verblijft. Volgens de IND houdt het opheffen van de bewaring geen verband met de procedures waarin Chen verwikkeld is geweest, noch met de discussie rond het in detentie houden van jonge kinderen.

Sinds bekend werd dat het jongetje Hui samen met zijn moeder vastzat, is die discussie flink opgelaaid. De reden voor de detentie was dat Hui's moeder onvoldoende meewerkte aan haar terugkeer naar China. De vrouw koos ervoor samen met haar zoon te blijven. Hui, die in Nederland is geboren, had ook naar familie, vrienden of een pleeggezin gekund. Hij en zijn moeder hebben ruim drie weken vastgezeten.

Op radio en televisie werd voor het jongetje actiegevoerd. Ook de Tweede Kamer vroeg aandacht voor zijn lot en in Amsterdam was een demonstratie op het Museumplein.

Schaatssponsorconflict Aegon en DSB

De hoofdsponsor van de Nederlandse schaatsbond, Aegon, wil niet dat de naam van de DSB Bank op de nationale schaatspakken komt te staan.

Om die reden weigert Aegon het vierjarige contract met de KNSB te tekenen. Dit is gebleken na een lange vergadering vannacht tussen de Vereniging van Professionele Schaatsteams VPS en de KNSB.

Het voornemen van DSB, hoofdsponsor van de commerciële ploeg van coach Jac Orie, om zich meer te gaan bewegen op de verzekeringsmarkt, is de aanleiding voor het conflict. Met die stap zou DSB een concurrent van verzekeraar Aegon kunnen worden. "Het is een complexe zaak, maar ik denk dat we er uit komen", aldus Arie Kauffman, bondsvoorzitter in het Algemeen Dagblad.

Achmea schrapt 1200 banen

Icoon EconomieBij zorgverzekeraar Achmea, eigenaar van onder meer Zilveren Kruis, gaat een derde van de 3600 banen verloren. De invoering van het nieuwe zorgstelsel begin dit jaar heeft de verzekeraar veel geld gekost. Reorganisatie is onvermijdelijk.

Dat blijkt zaterdag uit een vraaggesprek met directievoorzitter van de afdeling zorg Jeroen van Breda Vriesman in NRC Handelsblad.

Volgens Van Breda Vriesman hebben vooral het aanpassen van computersystemen en omscholen van werknemers veel geld gekost. Ook had het bedrijf dure reclamecampagnes in de aanloop naar het nieuwe stelsel. Om klanten te winnen zette Achmea daar een zorgpremie tegenover die niet kostendekkend is. Daardoor lijdt het bedrijf gemiddeld 15 miljoen euro verlies per maand.

De reorganisatie zal ruim twee jaar duren. Afgelopen week is het personeel van Achmea geïnformeerd over de reorganisatie. Personeel dat weg moet krijgt nog een aantal maanden doorbetaald en wordt geholpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Achmea is met 3,5 miljoen klanten een van de grooste zorgverzekeraars van Nederland.

Echtpaar houdt zoon 3 jaar gevangen

Icoon BuitenlandsEen Amerikaans echtpaar heeft zijn kind drie jaar lang in zijn eigen kamer opgesloten. De nu 9-jarige jongen mocht een keer per dag naar het toilet. Ook moest hij zijn eigen eten bereiden. De ouders hielden hem in de gaten met een videocamera.

De moeder is zaterdag voorgeleid na haar aanhouding vrijdag. De vader was woensdag gearresteerd. Justitie wil het echtpaar uit Jacksonville (Florida) vervolgen voor ernstige kindermishandeling, meldden Amerikaanse media.

Volgens de moeder sloot haar man de jongen op om hem te beschermen tegen een familielid dat hem seksueel had misbruikt. De jongen is inmiddels onder de hoede van de kinderbescherming.

Assassin's Creed niet naar de PS2 en Xbox

Toen onlangs de officiële website van Assassin's Creed werd gelanceerd, waren niet alleen de logo's van PlayStation 3 en Xbox 360 aanwezig, maar ook de logo's van Xbox en PlayStation 2. Door de plaatsing van de logo's leek het erop dat de game ook op de huidige generatie consoles zou verschijnen. Ubisoft heeft al bekend gemaakt dat dit niet het geval is. Het plaatsen van het Xbox logo zou een foutje zijn en het logo van de PlayStation moet er van Sony op, omdat het de 'PlayStation-familie' representeert. Assassin's Creed verschijnt dus definitief alleen op de PS3, PC en 360.

'Mediaconcerns zetten YouTube onder druk'

Icoon InternetEen aantal Amerikaanse mediaconcerns heeft de handen ineengeslagen om juridische stappen te onderzoeken tegen de populaire videowebsite YouTube. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zaterdag.

Op YouTube zijn naast privéfilmpjes bijvoorbeeld ook televisieseries of videoclips te vinden. Deze zijn vaak zonder toestemming geplaatst. De actie van de mediabedrijven zou gevolgen kunnen hebben voor Google, dat op het punt staat YouTube over te nemen. Dit internetbedrijf zou verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor eventuele financiële schade.

Splinter Cell: Double Agent Demo

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat er vandaag een Splinter Cell: Double Agent multiplayer demo te downloaden zal zijn van Xbox Marketplace. Ook zal er volgende week een singleplayer demo te downloaden zijn. De demo is 702 MB groot en is niet beschikbaar voor mensen die wonen in Hong Kong, Japan, Korea, Singapore en Taiwan; dat je het even weet.



Met dank aan LordTeddybeer en Deathraiser voor het melden van dit nieuws

Moslimgeestelijken aanvaarden spijt paus

Icoon BuitenlandsVeertig moslimgeestelijken en wetenschappers hebben in een open brief aan paus Benedictus XVI diens excuses aanvaard over zijn eerdere opmerkingen over de islam. De brief wordt zondag overhandigd aan de nuntius in Jordanië, aldus het in Californië gevestigde blad Islamica Magazine.

De paus citeerde vorige maand tijdens zijn bezoek aan Duitsland een middeleeuwse Byzantijnse keizer die de islam slecht en onmenselijk had genoemd, omdat profeet Mohammed het geloof met het zwaard wilde verspreiden. In de moslimwereld deden de uitlatingen van de paus veel stof opwaaien.

De paus zei later dat het niet zijn persoonlijke overtuiging was en dat het hem speet dat moslims waren gekwetst door de middeleeuwse tekst. In de brief pleiten de moslimleiders voor een dialoog tussen het christendom en de islam om vooroordelen in het Westen weg te nemen.

Vrouwentennis slaat alarm

Maria Sharapova gaf gisteren op in Moskou. Serena Williams komt zelfs het hele jaar niet meer in actie. Het leek nieuws, maar dat was het eigenlijk niet. Sharapova was alweer de 31e speelster uit de top tien die opgaf bij één van de toptoernooien [Tier I-toernooien]. De laatste vijf jaar is het aantal afzeggingen van speelsters in de top tien met 72 procent toegenomen. Geen enkele van de toptoernooien zag de vereiste zes top tien speelsters op het veld in actie. De WTA slaat alarm en wil snel actie nemen.

WTA-baas Larry Scott wil snel maatregelen nemen. Scott wil het liefst de Roadmap 2010 versneld inzetten. Dat houdt in dat het seizoen wordt ingekort, rustperiodes voor de topspeelsters na de Grand Slams, terugschroeven van het contract van topspeelsters van dertien naar elf verplichte toernooien, een vereenvoudigde ranking en de vervanging van de Tier I-toernooien door een viertal supertoernooien in samenwerking met ATP. Scott zou de afgeslankte kalender al in 2009 willen implementeren.

Scott heeft echter meer tegen- dan voorstanders voor zijn plannen. De plannen zijn in het voordeel van de speelsters, maar in het nadeel van het tenniscircuit. Toernooien zullen moeten verdwijnen en topspeelsters zullen alleen nog op toptoernooien verschijnen. "Er zijn er meer tegen dan voor", weet ook Bob Verbeeck, organisator van de toernooien in Antwerpen en Hasselt. "Uiteraard, iedereen denkt aan zijn winkel."

Met deze houding gaat het tennis het voetbal achterna. De sterren waar het om gaat worden uitgemolken. Het komt de kwaliteit van het spel niet ten goede. Uiteindelijk is het publiek de dupe. Dat wil sterren zien. Maar de sterren zijn nu meer aanwezig in de ziekenboeg dan op het tennisveld.

Jack Thompson boekt toch geen overwinning

Eerder deze week kon je hier lezen dat een rechter uit Miami de game Bully van Rockstar zou willen spelen, om te kijken of de klachten van onze grote vriend Jack Thompson terecht waren. Toen de rechter dit had besloten schreeuwde Jack dat de overwinning aan hem was. Nu de rechter de game echter heeft gespeeld is Jack weer terug bij af. De conclusie van de rechter is dat hij de game nooit door zijn zoontje zou laten spelen, maar gezien de ingame content verschilt het niet veel met wat men op de televisie ziet. De game verschijnt dus gewoon in Amerikaanse winkels. Jammer Jack.

Directie ADO Den Haag solidair met supporters

De directie van ADO Den Haag heeft besloten om de uitwedstrijden in de competitie en de KNVB-beker tegen Ajax dit seizoen niet bij te wonen. Daarmee zijn ze solidair met de supporters van ADO, die het dit seizoen verboden is op bezoek te gaan bij Amsterdamse club.

Andersom zijn fans van Ajax ook niet welkom in het Zuiderpark. De afspraken zijn gemaakt naar aanleiding van de gewelddadige bestorming door Ajax-supporters van het clubhuis van ADO begin dit jaar.

"Aangezien bestuur, directie en medewerkers van ADO Den Haag bovenal supporter zijn van de club, verklaren zij de gemaakte afspaken over het over en weer niet meenemen van uitsupporters ook op zichzelf van toepassing", aldus de verklaring van de club uit het Zuiderpark.

'VVD en CDA meest dieronvriendelijk'

PolitiekDe coalitiepartijen VVD en CDA zijn het dieronvriendelijkst, de nieuwe Partij voor de Dieren en in iets mindere mate de SP en GroenLinks bekommeren zich het meest om het dierenwelzijn. Dat stelt de stichting Wakker Dier op basis van een vergelijking van de verkiezingsprogramma's.

Zaterdag begint Wakker Dier de campagne 'Houd dieren in de peiling' om kiezers ''ervan te overtuigen op 22 november een diervriendelijke meerderheid te kiezen in de Tweede Kamer''. De stichting zet radiospotjes en de eigen website in en spreekt van een voor Nederland nieuwe campagnevorm: 'Poll Pushing'.

''Waar andere politieke campagnes primair gericht zijn op beïnvloeding van het stemmen op 22 november zal Wakker Dier zich primair richten op het beïnvloeden van de opiniepeilingen'', legt Wakker Dier uit. ''Mensen worden opgeroepen bij opiniepeilingen aan te geven dat ze letten op de partijstandpunten over de bio-industrie.''



De Wakker Dier Dierenwelzijnsbarometer

Chinees Sun scheert zich pas als hij speelt

De Chinese international Sun Jihai scheert zich niet meer. Pas als hij speelt bij zijn club Manchester City, wordt de baard van de kin gehaald.


"Op een dag was ik in een luie bui en had ik me niet geschoren. Mijn vrouw zei me dat het nog niet zo slecht uitzag. Dit kan je imago veranderen", zei ze. "Ik heb mijn baard laten staan en ik wil hem behouden tot ik mijn eerste wedstrijd speel", klonk het bij de bankzitter.

Het is te hopen dat Sun het bij Manchester City beter doet dan eerder bij Crystal Palace. In 1998 speelde Sun bij de club uit Londen. Het avontuur mislukte echter jammerlijk.

Kamerlid Albayrak tart PvdA in genocidezaak

De nummer twee van de PvdA verkiezingslijst, Kamerlid Nebahat Albayrak, neemt het vandaag in het Algemeen Dagblad op voor Turkse Nederlanders die weigeren de Armeense genocide te erkennen.

De in Turkije geboren Albayrak noemt het ''hypocriet'' dat Turkse Nederlanders ter verantwoording worden geroepen over deze kwestie. ''Iedereen heeft de mond vol van integreren en meedoen. Maar als puntje bij paaltje komt, worden mensen weggezet als een stelletje Turken met extremistische ideeën.''

'Kamer heeft genocide niet erkend'
Albayraks eigen partij schrapte kandidaat-Kamerlid Erdin Saçan van de lijst omdat hij weigerde de door de Turken gepleegde genocide op de Armenen ten tijde van het Ottomaanse Rijk te erkennen. Hij wilde niet de Kamermotie onderschrijven die de PvdA in 2004 mede ondertekende en die door het parlement werd aangenomen. Daarin werd Turkije opgeroepen de genocide te erkennen.

Albayrak zette in 2004 óók haar handtekening onder deze 'genocidemotie'. Nu zegt ze echter dat dit ''niet veel'' betekent. ''Ik heb met honderdduizenden moties meegedaan.'' Bovendien beweert Albayrak nu dat de Tweede Kamer de Armeense genocide met die motie helemaal niet erkend heeft. Alleen Turkije werd opgeroepen dat te doen.

'Wél erkend'
De initiatiefnemer van de motie uit 2004, de ChristenUnie, stelt in een reactie dat de motie wél degelijk erkenning van de Armeense genocide inhoudt: ''Hoe kan een regering bij Turkije aandringen op erkenning, terwijl ze het zelf niet zou erkennen?'', aldus CU-Kamerlid Tineke Huizinga.

Volgens Albayrak heeft het kabinet zich altijd afzijdig gehouden. ''Het gekke is dat niemand erbij stilstaat dat ook premier Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Bot de genocide nooit hebben erkend.'' Ze zegt in deze kwestie niet te zullen buigen. ''Dan zou ik mijn plek op de PvdA-lijst niet waard zijn.''

Eerder deze maand verklaarde Albayrak dat de volkerenmoord op Armeniërs terecht genocide wordt genoemd, ''want de slachtpartijen uit 1915 doen in gruwelijkheid en omvang niet onder voor wat zich in Darfur en in Rwanda, Burundi en Bosnië afspeelde.'' Of de volkerenmoord ook precies aan de volkenrechtelijke definitie van genocide voldoet, laat ze ''graag over aan juristen en historici.''

Met dank aan LiamP voor de submit.

Valverde start toch in Lombardije

Alejandro Valverde start toch in de Ronde van Lombardije. De Spanjaard is op zijn beslissing teruggekomen de Italiaanse klassieker te mijden.

Valverde verklaarde gisteren de afsluiter van het seizoen aan zich voorbij te laten gaan. De UCI staat de huldiging van Valverde als winnaar van de Pro-Tour niet toe. Dat beviel zijn ploeg Caisse d’Epargne maar niets.

Nu komt de ploeg op de beslissing terug. Enerzijds “uit respect voor het publiek” maar ook omdat de organisatie van de Ronde van Lombardije wel degelijk een huldiging in het vooruitzicht heeft gesteld.

Ophef over anti-joods incident in Duitsland

In Duitsland is opschudding ontstaan over een incident op een school. Daarbij hebben neonazi-jongeren een klasgenoot vernederd.

Het 16-jarige slachtoffer was gedwongen om een bord om zijn nek te hangen met daarop de tekst: ''Ik ben het grootste varken, ik mag alleen omgaan met joden'', zo verklaarde de openbaar aanklager in Saksen-Anhalt vrijdag. Justitie heeft de zaak in onderzoek.

Het incident speelde zich enkele dagen geleden af op een middelbare school in de oostelijk gelegen deelstaat. Een leraar zou aangifte bij de politie hebben gedaan, meldden Duitse media, die het nieuws vrijdag prominent brachten. Politieke kopstukken van verschillende partijen reageerden vol afschuw.

Met name in de oostelijke deelstaten die vroeger de DDR vormden is het aantal extreem rechtse incidenten de laatste jaren sterk toegenomen.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Radioactiviteit gemeten na kernproef N-Korea

Icoon BuitenlandsEr is radioactiviteit vastgesteld op de plek waar Noord-Korea naar eigen zeggen op 9 oktober een kernproef heeft uitgevoerd. Dit heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN zaterdag gemeld op gezag van een bron bij de regering in Washington.

Een speciaal vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht had luchtmonsters verzameld boven Noord-Korea. Er waren de afgelopen dagen twijfels gerezen over de verklaring van Pyongyang dat het een succesvolle kernproef had uitgevoerd. Tot nu toe was dan ook nog geen radioactiviteit gemeten als gevolg van de nucleaire test.

Officiële bronnen benadrukken dat er vooralsnog slechts sprake is van een voorlopige uitslag; een definitief bewijs voor een Noord-Koreaanse kernproef is er nog niet. Toch hebben de VS al aan Japan en Zuid-Korea laten weten dat zij radioactiviteit hebben geconstateerd boven Noord-Korea, aldus bronnen bij regering en geheime diensten in Tokio en Seoul.

Bootjes

Op sommige sites kom je na wat digitaal graafwerk erg leuke dingen tegen, de site van het Algemeen Dagblad is een niets aan de hand internetsite, maar een paar klikjes achter de voorpagina is een site die de Rotterdamse oorsprong van het AD benadrukt, namelijk Mijn Schip. Op de site staan uitgebreide verhalen over allerlei schepen, hun geschiedenis, hun functie maar ook over mensen en hun schip, boeiend leesvoer.

UEFA waarschuwt clubs

De UEFA heeft gisteravond in een persconferentie gezegd dat de Europese voetbalbond bang is voor het einde van interlandvoetbal, als de voetbalclubs hun strijd om een vergoeding voor geblesseerde spelers tijdens een interland willen doorzetten.

De discussie over compensatie voor geblesseerde spelers bij interlands werd deze week weer actueel. Dirk Kuijt raakte vorige week zaterdag geblesseerd in de EK-kwalificatiewedtsrijd van Nederland tegen Bulgarije. Maxi Rodriquez moest met een zware blessure het veld verlaten bij een interland met Argentinië. Zowel Liverpool-trainer Rafael Benítez als Atlético de Madrid-voorzitter Enrique Cerezo eiste een compensatie, waarbij de voetbalbonden een deel van het salaris van de spelers moeten betalen.

Maar de UEFA voorspelt echter weinig hoop voor de nationale bonden wanneer dit plan ook daadwerkelijk wordt doorgezet. "Het betekent het einde van het internationale landenvoetbal. Niet elke voetbalbond kan dit zich namelijk financieel veroorloven."

"Een wereldkampioenschap kan dan alleen nog gespeeld worden tussen de landen Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, de mensen willen dat niet, zij willen uiteindelijk toch hun land zien spelen", aldus William Gaillard, woordvoerder van de Europese voetbalbond.

Geisha...

Volgens mij moeten wij binnenkort maar eens op vakantie. Gezellig omstebeurt naar Tokyo. Maar Tokyo is toch heel erg duur, roepen jullie nu meteen. Er zijn handige maniertjes om het niet zo duur te maken. We beginnen met de overnachting:

Waarom een duur hotel boeken, als je ook bij Keiko mag slapen. Keiko heeft er zin in en als jij niet ouder bent dan 35 jaar, blank en je ziet er een beetje leuk uit dan is dit de plek voor jou.

Keiko heeft een lekker bed die ze graag met jou wil delen….

Salmon na dit seizoen weg bij Groningen

De technisch manager van FC Groningen, Henk Veldmate, heeft gisteren gezegd dat Glen Salmon de club na afloop van dit seizoen gaat verlaten. De Zuid-Afrikaanse aanvaller wil zijn aflopende contract niet verlengen.

Zoals we al eerder wisten te melden, heeft Groningen de opvolger van de 28-jarige Salmon al op het oog, namelijk Marnix Kolder van BV Veendam. "Hij is fysiek sterk, linksbenig en gewend om in een systeem met twee spitsen te spelen", aldus trainer Ron Jans over Kolder.

De eerste gesprekken met Veendam over een overgang van de 25-jarige spits in de winterstop zijn inmiddels al geweest. "Het voordeel van een overgang in de winterstop is dat hij hier alvast kan wennen. Aan het hogere niveau op de trainingen, waar alles sneller en verfijnder gaat", aldus de trainer van Groningen.

Turners voor loodzware klus

De Nederlandse ploeg is al een week in het Deense Aarhus om zich daar voor te bereiden op het WK wat vandaag begint in de Deense havenstad. Naast de individuele nummers moet de mannenequipe als team bij de eerste 24 zitten om zich te handhaven in de Olympische cyclus.

Voor het eerst heeft de internationale turnbond (FIG) de olympische cyclus gelinkt aan bijna alle tussentijdse wereldkampioenschappen. Het Wereldkampioenschap wat vorig jaar werd geturnd in het Australische Melbourne had nog een status aparte. De komende wereldkampioenschappen zullen allemaal van belang zijn in de strijd om Olympische tickets.

Als Nederland zich weet bij de eerste 24 weet te plaatsen zal het volgend jaar in Stuttgart bij de eerste twaalf moeten eindigen voor plaatsing voor de Spelen in Peking. De turnbond is overgegaan tot deze manier van kwalificeren om de kwaliteit van de sport constant te houden. De laatste jaren werd het steeds duidelijker dat toppers weg bleven totdat het om de olympische tickets ging.

" Je merkt nu duidelijk dat we halverwege een olympische cyclus zitten. Alle 62 landen zijn aanwezig. En de landenwedstrijd bij de mannen wordt met 44 teams gestreden. Het niveau is hoog." Aldus de topsportcoördinator van de Nederlandse turnbond Henk Kort.

De laatste maanden hebben de Nederlandse turners zich niet zonder slag of stoot kunnen voorbereiden. Anthony van Assche had last van een hersenschudding, Jeffrey Wammes had zijn benen gebroken, Epke Zonderland ondervond last van zijn schouders en Yuri van Gelder brak met zijn trainer. Maar iedereen lijkt op tijd klaar, vanmiddag mogen de Nederlandse turners zich bewijzen en morgen weten de turners waar ze staan.

CD: Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds

FutureSex/LoveSounds, zo luidt de titel van het lang verwachte, tweede album van Justin Timberlake. Hiermee wordt een compleet nieuwe weg ingeslagen en ieder die de eerste single SexyBack heeft gehoord, zal dit vast niet zijn ontgaan. Zijn boyband geschiedenis en het Britney geklaag ver achter zich latend neemt Mr. Timberlake ons namelijk mee op een bijna robotachtige retro-futuristische funk toer. Klinkt ingewikkeld, maar samengevat betekent het: Prince de inspiratie, Timbaland de producer, sex het hoofdonderwerp. Het is even wennen, maar zoals Justin zingt: (See these shackles) I'm enslaved...


OM en NAC Breda treffen schikking

NAC Breda is gisteren tot een schikking gekomen met het Openbaar Ministerie in Amsterdam. De club zal een bedrag van 165.000 euro betalen, om zo onder de aanklacht van valsheid in geschrifte en belastingontduiking uit te komen.

In 2001 deed de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD een inval bij NAC en daarmee kwam de zaak aan het licht. Bij de transfer van Archil Arveladze van Trabzonspor naar Breda in 1997 zou, volgens het FIOD, NAC tekengeld hebben betaald, maar dit niet hebben opgenomen in de loonbelasting. Destijds werd voormalig voorzitter John Peeks aangehouden, maar hij gaat nu ook vrijuit.

Oltmans blijft hockey-bondscoach

De slechte prestatie van de Nederlandse hockeyheren op het afgelopen WK in Duitsland heeft geen gevolgen voor bondscoach Roelant Oltmans. Hij zal tot en met de Olympische Spelen van 2008 bondscoach van het Nederlands hockeyteam blijven.

Na het behalen van de zevende plaats tijdens de wereldkampioenschappen kondigde de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) maatregelen aan. Die lijken nu geen betrekking te hebben op Roeland Oltmans, alhoewel het nog niet duidelijk is of Oltmans ook als technisch directeur verder gaat bij de KNHB.

Uitslagen MLB-playoffs 13/10

In het eigen Comerica Park werd de zegereeks van de Detroit Tigers voortgezet. De ploeg is nog een overwinning verwijderd van de World Series, waarin men sinds 1984 niet meer uitkwam. In New York hadden de Cardinals vijf runs in de laatste drie innings nodig om de stand op 1-1 gelijk te trekken.

Championship Series:
American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-3
Oakland AthleticsDetroit Tigers1-5
Oakland AthleticsDetroit Tigers5-8
Detroit TigersOakland Athletics3-0
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals1-1
New York MetsSt. Louis Cardinals2-0
New York MetsSt. Louis Cardinals6-9

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Speelschema WK clubteams bekend

De loting voor het WK voor clubteams voor de winnaars van alle lokale 'Champions League's' is bekend gemaakt.

De wedstrijden beginnen op 10 december met de kwartfinales. FC Barcelona en Internacional zijn de beschermde ploegen en stromen pas in de halve finales in, die op 13 en 14 december zullen worden gespeeld.

De finale is op 17 december.

Kwartfinales:

10 december: Toyota Auckland City (Nieuw Zeeland) - winnaar Afrikaanse (CAF) Champions League.

11 december: winnaar Azie (AFC) Champions League - America (Mexico).

Ten Cate: "Boutahar is niks voor Ajax"

De opmerking van Ajax-trainer Henk Ten Cate dat de Amsterdamse club een speler als Boutahar wel kan gebruiken heeft voor flink wat geruchten gezorgd. Ten Cate heeft nu tegenover RTV Noord-Holland aan alle speculaties een einde gemaakt.

"Ik heb gezegd dat ik zo'n type als Boutahar een goede speler vind. Dat is alles. Maar hij is niks voor Ajax," aldus Ten Cate. De geruchtenstroom kwam op gang nadat de trainer van Ajax in Voetbal International de naam van Boutahar had laten vallen. "Neem Saïd Boutahar, ik zit er hard over te denken zo'n speler naar Ajax te halen," zei Ten Cate toen, maar hij doelde daarmee alleen op het type speler, en niet op de middenvelder van NEC zelf.

Veel mis met subsidieverstrekking in Bijlmer

Icoon BinnenlandsHet Amsterdamse stadsdeel Zuidoost controleert vrijwel niet wat er met subsidies voor welzijnsinstellingen gebeurt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant. Daar komt ook uit naarboven dat er in het stadsdeel een bestuurscultuur heerst waarbij politici subsidies verstrekken aan stichtingen waar ze zelf belangen in hebben.

De krant spitte door officiële documenten van het stadsdeel en van stichtingen die in Amsterdam Zuidoost zitten. Zo werd er gekeken in begrotingen, jaarverslagen en subsidieaanvragen. Daaruit bleek dat vooral de PvdA verweven is met maatschappelijke organisaties. Raadsleden zijn zelf betrokken bij besturen van stichtingen waaraan ze subsidie verlenen.

Een voorbeeld is PvdA-raadslid André Bhola. In het najaar van 2004 stelde hij de stadsdeelraad voor 50.000 euro vrij te maken voor een gezondheidscampagne voor allochtone ouderen. De raad ging akkoord. Een dag later vroeg Bhola als voorzitter van de stichting Anand Joti uit deze nieuwe subsidiepot 32.000 euro. Een jaar later wist hij zelfs de complete pot te verkrijgen, plus 7500 euro voor 'testmateriaal'.

Volgens een anoniem oud-raadslid is er veel mis in Zuidoost. "De hele raad kent de verhalen over belangenverstrengeling, corruptie en vriendjespolitiek, maar iedereen zwijgt. Ze hebben allemaal boter op het hoofd."

Het stadsdeelbestuur Zuidoost spreekt de beschuldigingen van de Volkskrant tegen. "Niet is aangetoond dat het stadsdeelbestuur inbreuk maakt op de integriteitscode voor raadsleden."

DVD: Vers Le Sud

De oude Franse kolonie Haïti in de jaren zeventig. Voor veel Amerikaanse vrouwen het paradijs op aarde. Zon, zee, strand, maar vooral veel mooie mannen. In het resort waar Ellen en Sue zich bevinden, steekt Legba met kop en schouders boven de rest uit. Vooral Ellen weet zich wel te vermaken met de jonge God, die in ruil voor eten, cadeautjes en geld zijn affectie toont. Juist. Sekstoerisme, maar dan voor de wat rijpere vrouw.

Onderzoek Pentagon naar Guantánamo Bay

Icoon Buitenlands Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft vrijdag een intern onderzoek gelast naar beschuldigingen van mishandeling van gevangenen op de basis Guantánamo Bay op Cuba. Het Amerikaanse leger houdt daar circa 450 personen vast in het kader van de strijd tegen het terrorisme.

Volgens de inspecteur-generaal van het Pentagon heeft een Amerikaanse militair een klacht ingediend over de wijze waarop in het omstreden gevangenenkamp de gedetineerden worden behandeld. Daarop besloot de inspecteur-generaal opdracht te geven tot een officieel onderzoek. De leiding van de basis heeft volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd.

Het merendeel van de gevangenen op Guantánamo Bay mag geen enkel contact met de buitenwereld hebben, zelfs niet met een advocaat. Ook is tegen de meeste verdachten nog geen enkele aanklacht op papier gezet, hoewel sommigen al sinds 2002 vastzitten. Die gang van zaken heeft al tot veel internationale kritiek geleid. Aanhoudende verhalen over martelingen dragen daar verder aan bij.

EU: Vergrijzing Nederland betaalbaar

Icoon Financieel De Europese Unie stelt dat Nederland de zaakjes goed op orde heeft om de vergrijzing te kunnen financieren. Ook om andere West-Europese landen hoeven we ons geen zorgen te maken. De Europese Commissie roept landen die hun zaakjes op orde hebben wel op alert te blijven. Als landen tekortschieten kunnen zij de economische groei van de EU als geheel schaden.

De Europese Commissie is wel bezorgd over enkele EU-landen. Brussel maakt zich vooral zorgen over Cyprus, Griekenland, Hongarije, Portugal, Slovenië en Tsjechië. In deze landen worden gepensioneerden uit de staatskas betaald, terwijl die landen momenteel al grote schulden hebben. Europees Commissaris Joaquin Almunia van Monetaire Zaken hoopt dat deze landen grondige hervormingen door gaan voeren om de oudedagsvoorziening betaalbaar te houden.

Met dank aan pberends voor de submit.

Misdragende mariniers ontslagen

Icoon Binnenlands De mariniers die betrokken waren bij de massale vechtpartij in het noorden van Noorwegen worden allemaal ontslagen. Dat heeft het ministerie van Defensie besloten. Als het onderzoek van de Koninklijke Marechausse naar de vechtpartij en diefstal is afgerond wordt bekend wie er precies ontslagen worden. Het zal gaan om ongeveer dertig mariniers met losse handjes. Vrijdag keerden de 340 mariniers terug in Nederland. In totaal vielen er vijf slachtoffers in het Noorse dorpje Karasjok.

Enkele mariniers die bij hetzelfde bataljon betrokken waren doen in de Stentor hun verhaal. Ze willen niet naam genoemd worden, omdat ze niet hun baan willen riskeren. Ze veroordelen de vechtpartijen en de ordinaire diefstal van pornoblaadjes en flessen drank waaraan de Nederlandse mariniers zich schuldig hebben gemaakt.

Mariniers in Noorwegen betalen nog geen euro voor een biertje. De lokale Noorse bevolking drinkt zich goedkoop in met zelfgestookte wodka. Als beide groepen elkaar dan treffen in de disco is het volgens de mariniers vanzelfsprekend dat het mis zal gaan. "Veel drank, lang van huis en een knappe meid in de kroeg. Dan is één en één twee". Het incident verbaasd de mariniers allerminst. Sterker nog: het is zeker niet het eerste incident in het gebied. "De langste oefening duurde drie maanden. Wintertraining. Dan kijk je dag en nacht tegen dezelfde koppen aan. En dan wil je in het weekend héél graag op stap", gaan de mariniers verder.

"Onmiddellijk het leger uittrappen die gasten. Wat zeker gaat gebeuren. Het zijn misschien jongens van achttien, negentien jaar, maar ze verdienen tijdens zo’n buitenlandse trip wel 2500 euro in de maand. Netto". Wel gaat er altijd marechaussee mee als de mariniers uitgaan in de lokale discotheken. "Van hogerhand wordt er eindeloos op gehamerd dat je te gast bent. Dat je het visitekaartje van Nederland bent. Maar altijd lopen er jongens bij met de intelligentie van een loempia, die snappen niks. Hooligans in uniform", aldus de mariniers.

Vrijdag waren er voor de derde keer in een week tijd militairen betrokken bij een vechtpartij. Ditkeer in een discotheek in het Gelderse 't Harde. De marechaussee stelt een onderzoek in naar de vechtpartij. De militairen hadden geen toestemming om de oefenlocatie bij 't Harde te verlaten, maar deden dit toch.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

'Film Zwartboek hangt faillissement boven hoofd'

Icoon FilmDe film Zwartboek hangt een faillissement boven het hoofd. Zes ondernemers en medewerkers hebben een advocaat in de hand genomen om openstaande schulden van duizenden euro's van de rechtspersoon Zwartboek BV te incasseren.

Dat heeft mr. Thomas van Vugt van het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim vrijdag gemeld. Namens zijn cliënten had Van Vugt de BV Zwartboek tot vrijdag tijd gegeven om te betalen. Een reactie is uitgebleven. De advocaat gaat volgende week vrijwel zeker rechtsmaatregelen nemen om geld voor zijn cliënten te vorderen. Dit kan een kort geding worden of een faillissementsaanvraag.

"Mijn sterke vermoeden is dat er nog veel meer gedupeerden zijn", stelt Van Vugt. Hij roept alle medewerkers en ondernemers die ook nog geld krijgen van Zwartboek BV op zich bij Blenheim te melden. De rekeningen van zijn cliënten zijn al meer dan een jaar oud. Al meerdere malen zegde productiebedrijf Fu Works, verantwoordelijk voor de film Zwartboek, toe dat het geld op korte termijn zou worden overgemaakt.

Onder de eisers bevindt zich het bedrijf PayStream, dat vijf crewleden van de film vertegenwoordigt. Het gaat om visagisten en camera- en lichtmensen. Andere gedupeerden zijn een groep ondernemers uit Den Haag, bij wie in de straat opnames werden gemaakt, een hoveniersbedrijf en een hotel in Delft waar de productie meer dan een jaar geleden heeft overnacht.

Al eerder deden hardnekkige geruchten over financiële problemen bij de productie de ronde. Sommige crewleden riepen zelfs op tot stakingen omdat betalingen uitbleven. Bij de Nederlandse première van de film in Den Haag werd producent San Fu Maltha uitgejouwd door crewleden in de zaal.

San Fu Maltha was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.