Opnieuw veel doden bij brand in Parijs

Icoon Buitenlands nieuwsVoor de derde keer in tien dagen tijd heeft er in Parijs een grote brand in een appartementencomplex gewoed. In het voorstadje L'Hay-les-Roses kwamen vannacht minstens twaalf personen om, en raakten veertien anderen zwaargewond. De brand was uitgebroken in de entreehal van een achttien verdiepingen hoge woontoren.

De meeste slachtoffers vielen door rookvergiftiging, doordat de rook van de vuurhaard zich verspreidde door het hele complex. Vier mensen zijn inmiddels aangehouden op verdenking van brandstichting.

De Franse politie had vrijdagavond nog twee appartementencomplexen ontruimd wegens brandgevaar. Dit was naar aanleiding van de branden op 26 en 29 augustus, waarbij respectievelijk zeventien en zeven bewoners omkwamen. De slachtoffers waren hier allen Afrikaanse immigranten. In april kwamen in een oud hotel in Parijs 24 personen om het leven, waaronder een aantal asielzoekers uit Afrika. In de binnenstad van de Franse hoofdstad demonstreerden gisteren duizenden mensen voor betere huisvesting voor arme immigranten.