Nieuwe omroep MAX trekt half miljoen kijkers

Icoon Media nieuwsOngeveer een half miljoen mensen hebben gisteren gekeken naar de twee programma's van de nieuwe zendgemachtigde MAX. De publieke omroep, die zich vooral op 50-plussers richt, haalde op haar openingsavond presentatoren Catherine Keyl en Ursul de Geer van stal. MAX gaat 3,5 uur per week uitzenden.

Met het programma 'Van Nul naar MAX' verwelkomde de seniorenomroep haar kijkers. 465.000 kijkers zagen hoe Catherine Keyl een interview had met staatssecretaris Medy van der Laan (Media), en hoe oprichter Jan Slagter vertelde over de totstandkoming van MAX. Vervolgens was het de beurt aan Ursul de Geer, die in 'Super Senioren' twaalf ouderen in de leeftijd van 55 tot 83 jaar klaarstoomt voor deelname aan een blijspel. Dit programma werd door 617.000 mensen bekeken.

De nieuwe omroep had op haar eerste uitzendavond onder meer te kampen met concurrentie van het Nederlands voetbalelftal op Talpa (2,2 miljoen kijkers) en danscompetitie Dancing with the Stars op RTL4 (1,2 miljoen kijkers).