Zware straffen proces kindermisbruik

Crazyivan had ons via de nieuws-submit te melden:

In het tot nu tot grootste proces wegens kindermisbruik in Frankrijk zijn de twee hoofdverdachten tot achttien en zestien jaar celstraf veroordeeld. Het proces liep tegen 39 mannen en 26 vrouwen in de leeftijd van 23 tot 73 jaar en was in maart begonnen.

In totaal zouden er 45 kinderen zijn misbruikt; in de leeftijd van zes maanden tot twaalf jaar. De meesten werden misbruikt door hun eigen vader, moeder, opa of oma. Ook werden ze tegen betaling uitgeleend. De plaats waar het veel gebeurde was meestal het appartement van de hoofdverdachten, een gescheiden echtpaar. Het misbruik vond plaats tussen juni 1999 en februari 2002.

De vader van de veroordeelde man kreeg 28 jaar omdat hij al vaker wegens verkrachting was opgepakt. Net zoals een andere veelpleger die ook 28 jaar kreeg. Er waren straffen tot dertig jaar geëist wegens onder andere verkrachting, koppelarij en seksuele agressie. Van alle verdachten zijn er drie vrijgesproken.

Bijna alle verdachten waren werkloos en stonden onder toezicht van sociale werkers. Alle kinderen zijn ondergebracht bij pleeggezinnen of in tehuizen.