Liefdesschreeuw alarmeert kustwacht

Reddingsboten, leden van de kustwacht en de politie rukten uit na een melding van een ijzingwekkende schreeuw in het water. De Engelsen konden ter plekke echter geen levens redden, want de schreeuw was niet voor hulp maar een kreet van plezier; afkomstig van een rubberbootje waar twee mensen de liefde bedreven.

Een toevallige passant verwarde het passioneel schreeuwen blijkbaar met een wanhopige roep om hulp, want hij besloot direct het alarmnummer te bellen. Nigel Crang, die als reddingszwemmer al snel ter plekke was, verklaarde: "Het geschreeuw was ongelofelijk. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in de achttien jaar dat ik dit werk doe."

Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen stuitten ze enkel op een totaal naakt stelletje in een rubberen bootje. Crang: "Zulke dingen ben ik nou nog nooit tegengekomen in een klein opblaasbaar bootje".

"Het stel was redelijk verrast door onze komst. De man van het stel probeerde met zijn hand zijn geslachtsdeel te bedekken, alsof het een vijgenblad was. De dame in kwestie had het makkelijker, zij had een handdoek ter beschikking om haar private delen te bedekken."

Gelukkig trad de politie niet al te streng op. Het stel, twee vroege twintigers, moest snel naar de haven peddelen en kreeg een stevige waarschuwing om zulks niet weer te doen. Het koppel was helaas niet beschikbaar voor commentaar.