Echtpaar gearresteerd voor kindermarteling

Lagging had ons via de nieuws-submit te melden:

Een echtpaar in Florida is aangeklaagd voor het mishandelen en uithongeren van vijf van de zeven kinderen die onder hun voogdij stonden. Gisteravond werden de ouders buitenshuis in Utah opgepakt door de lokale politie. De 51-jarige Linda Dollar en de 58-jarige John Dollar kunnen tot 30 jaar gevangenisstraf verwachten. De Dollars boden geen weerstand tijdens de arrestatie.

De kinderen kregen elektrische schokken toegediend, werden geslagen met hamers en hun teennagels werden met nijptangen uitgetrokken. Ook kregen de kinderen nagenoeg geen eten. Een tweeling van veertien jaar woog respectievelijk slechts zestien en zeventien kilo. "Ze zagen er uit als op de foto's van Auschwitz", zei de sheriffs woordvoerster Gail Tierney. De kinderen hadden niet eens een fatsoenlijke slaapplaats: een kast.

De zaak kwam aan het licht toen een van de uitgehongerde kinderen in het ziekenhuis werd opgenomen met een bloedende hoofdwond en rode plekken in de nekstreek. De buren hadden niets opgemerkt van de martelingen. Ze hadden volgens eigen zeggen niet eens geweten dat het echtpaar zeven kinderen had. De kinderen werden thuis geschoold en speelden nooit met andere kinderen buiten. Daarnaast verhuisden de Dollars vaak, waardoor niemand ze goed leerde kennen.

In een adoptieformulier heeft Linda Dollar ooit geschreven: "We hebben vijf kinderen geadopteerd en hebben gezien wat voor goeds we kunnen doen voor de minder toebedeelden. We zien zoveel kinderen die een speciale liefdevolle behandeling behoeven." Het stel was van maart tot oktober 1995 gemachtigd om als foster-parent kinderen in huis te nemen, maar het is nog niet duidelijk hoe de kinderen daardoor bij het stel terecht gekomen zijn.


Linda and John Dollar