Drie concerten U2 in 1,5 uur uitverkocht

Vandaag is de voorverkoop voor de U2-concerten in Nederland van start gegaan. Vanaf 10:00 uur konden kaarten worden besteld voor het concert van woensdag 13 juli in de Amsterdam Arena. Vannacht stonden voor de voorverkooppunten al veel mensen in de rij.

In de loop van de ochtend zijn er vanwege de massale belangstelling twee extra concerten in de voorverkoop gegaan: voor vrijdag 15 en zaterdag 16 juli.

Afgaande op de berichten in ons muziekforum is er via internet nauwelijks een bestelling te verrichten. De site van ticketservice werkt 'voor geen meter' door overbelasting, en het telefoonnummer is ook zwaar overbelast.

Inmiddels is duidelijk dat de 50.000 kaarten voor het eerste concert in 20 minuten waren uitverkocht. Na zo'n 40 minuten was ook het tweede concert reeds uitverkocht.

Update 14.33
Alle kaarten voor de drie concerten zijn inmiddels uitverkocht. De verkoop van kaarten voor de optredens van U2 in het Ierse Croke Park (Dublin) verliep gisteren nˇg sneller. De 160.000 beschikbare kaarten waren binnen vijftig minuten allemaal verkocht.