Armstrong twijfelt over Tour-deelname

Na de presentatie van het parkoers van de Tour de France heeft ploegleider Johan Bruyneel van US Postal gezegd dat het nog steeds onzeker is of Armstrong die Tour gaat rijden. Armstrong wil in ieder geval meer klassiekers rijden volgend seizoen.

De organisatie van de Tour de France presenteerde gisteren een parkoers dat Lance Armstrong minder kans moet geven het verschil te maken in de tijdritten. Of hij het parkoers daadwerkelijk zal rijden is echter hoogst onzeker. Armstrong heeft al een paar maanden terug aangekondigd na te denken over andere wedstrijden. Hij wil eventueel de klassiekers uit het voorseizoen combineren met een deelname in Giro of Vuelta.

De voorjaarsklassiekers hebben zeker een grote kans om Armstrong aan het vertrek te zien. Dat wist Bruyneel wel te vertellen, want dat is nog een droom van Armstrong: "Het is zijn droom om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar persoonlijk denk ik dat Luik-Bastenaken-Luik hem beter past."

De nieuwe sponsor Discovery Channel zet ongetwijfeld druk op Armstrong om aan de Tour deel te nemen. Bruyneel kwam net terug uit Amerika waar hij gesprekken had gehad met de sponsor: "Maar daar ben ik ook niet veel wijzer geworden. Kijk, ik zal Lance niet dwingen aan de Tour mee te doen als de motivatie er niet is. Dan kan het alleen maar slecht gaan. Lance wil na de voorjaarsklassiekers een keuze maken."

Voorlopig begint het team weer eind november met een trainingskamp en een voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar zoals afgelopen seizoenen zal de Tour niet meer centraal staan binnen de ploeg. Na de voorjaarsklassiekers kijkt men wel wat Armstrong wil doen.