[update] 58.000 stembiljetten zoek in Florida

veter, God_de_Vader en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De kiesautoriteiten in de Amerikaanse staat Florida zijn naarstig op zoek naar 58.000 kwijtgeraakte stembiljetten. De biljetten zijn aangevraagd door mensen die hun stem schriftelijk wilden uitbrengen omdat ze niet fysiek naar de stembus kunnen komen. Het gaat om vijf procent van de stemgerechtigden in het kiesdistrict Broward, een van Florida's dichtstbevolkte districten ten noorden van Miami.

Postbedrijf U.S. Postal Service heeft geen idee waar de biljetten gebleven zijn en heeft een grote zoekactie opgestart. Het bedrijf weet niet eens zeker of de fomulieren wel bij het postkantoor zijn afgegeven. "Het is hoogst onwaarschijnlijk dat 58.000 poststukken zomaar verdwijnen. Als inderdaad blijkt dat ze bij ons zijn terechtgekomen, proberen we ze te vinden", zo zegt een inspecteur van U.S. Postal.

Gisela Salas, een vertegenwoordiger van de instantie die toezicht houdt op de stembusgang in Broward zegt dat de lading verdwenen formulieren de eerste lichting was die is verstuurd. "Het is onverklaarbaar. De zaak is neergelegd bij Justitie."

Update 02:02
Nadat men er in Florida niet in is geslaagd om de 58.000 zoekgeraakte stembiljetten terug te vinden, heeft men besloten om de tienduizenden kiezers een nieuw biljet te sturen. Hierdoor kunnen zij alsnog voor 2 november per post hun stem uitbrengen. Dit hebben de autoriteiten in Florida donderdag bekendgemaakt.