[update] 'NOS wil nieuwssite met forum'

FOK/NOSDe NOS heeft plannen om een nieuwssite te starten met daaraan een forum gekoppeld, zo meldt het weblog GeenStijl. De site zou NOSheadlines.nl moeten gaat heten. Het idee is uiteraard niet nieuw, maar toch zou de publieke omroep volgens het weblog GeenStijl afgelopen maand navraag hebben gedaan hoe je het origineel van FOK! na zou kunnen bouwen.

GeenStijl meldt verder dat de nieuwe site gekoppeld zal worden aan een tv-programma. Daarnaast zouden er focusgroepen zijn geweest, talloze interviews met stadsjongeren, onderzoeken en zelfs een mediaprofessor werd er bij gehaald.

Update
De NOS heeft ook contact gehad met onze admin Breuls over de werkwijze van FOK! "Ze wilden een jongerenjournaal beginnen en vroegen zich af of FOK! misschien kon vertellen hoe je dat nou precies doet, je op jongeren richten. Ik heb onder andere gezegd dat we ons helemaal niet op jongeren richten, maar gewoon erg jong zijn", zo zegt hij.

De NOS zegt echter dat FOK! niet is onderzocht. "Dat moet een misverstand zijn. GeenStijl hebben we niet nader gesproken en we hebben de informatie daar ook niet gecontroleerd. Daar gaan wij niet over", zo zegt hoofdredactier Bernadette Slotboom van NOS Online in een reactie aan FOK! "Al lange tijd onderzoeken het NOS Journaal en de NOS in breder verband de wijze waarop jongeren over nieuws denken, wat hun definities zijn, en de plekken waar ze nieuws willen aantreffen. Recent heeft de Universiteit van Amsterdam daar een onderzoek over uitgebracht, en zelf heeft het NOS Journaal een eigen inventarisatie afgesloten."

De NOS is wel van plan meer op internet te gaan doen. "Onze plannen zijn niet afgerond, maar wij overwegen om meer op Internet te doen aan jongeren en hun nieuwsbeleving en verhalen", zo zegt Slotboom mede namens hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal.

Update
Na wat spitten in oude mailtjes de vraag van de NOS om even contact op te nemen toch nog weten te vinden:
quote:
Goedemorgen,

Van een collega van u heb ik begrepen dat ik het beste contact met u kon opnemen omtrent een aantal vragen van mijn kant.

Zou u spoedig contact met mij op kunnen nemen? Aangezien ik niet in het bezit ben van uw telefoonnummer.

Vriendelijke groet,

Jodieke Kampman
Binnenlandredactie
NOS Journaal
Korte tijd later werd er een vervolgmailtje gestuurd waaruit bleek dat er nogal haast bij was:
quote:
Geachte heer/mevrouw,

Nogmaals het vriendelijke verzoek contact met mij op te nemen daar ik Danny Roodbol niet kan bereiken. De tijd begint te dringen. Ik heb al meerdere keren contact op proberen te nemen maar dat gaat erg lastig als er geen nummer van de redactie bekend is. Ik heb een paar vragen, hopelijk kan een vervanger van Danny of een ander redactielid even contact met mij opnemen.

Alvast bedankt,

Jodieke Kampman
Binnenlandredactie
NOS Journaal
De claim van de NOS dat het contact er niet is geweest berust duidelijk niet op waarheid.

Meepraten op het FOK!forum kan hier.