Pedofielenclub boos op Eerdmans

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Het plan van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, om pedoseksuelen die terugkeren in de maatschappij een enkelband om te doen, is in slechte aarde gevallen bij de pedovereniging Martijn. Met zo'n bandje kunnen de vrijgelaten pedoseksuelen dag en nacht gevolgd worden via de satelliet. In de VS en Groot-BrittaniŽ wordt dit al toegepast.

Volgens bestuurslid Marthijn Uittenbogaard zijn dit nazipraktijken. ''Dit zijn toch meer maatregelen die bij Hitler thuis horen. Het begint te lijken op een nazi-staat'', aldus het bestuurslid. Uittenbogaard zegt dat Eerdmans 'ouderen met een voorliefde voor kinderen' in een verdomhoekje stopt. Het daadwerkelijke gevaar van pedofielen staat volgens hem ter discussie. ''Eerdmans gaat echter aan die discussie voorbij. Hij loopt altijd te kankeren op pedo's, maar doet niets aan andere veroordeelden. Misschien is de volgende actie een jodenster met pedo erop. Daar scoort hij zetels mee''.

Eerdmans noemt de uitspraken van Uittenbogaard schandelijk, maar laat ze verder langs hem heen glijden. Het Kamerlid twijfelt aan het bestaansrecht van de pedovereniging, maar zegt dat het grondrechtelijk moeilijk ligt vereniging Martijn aan te pakken. ''We hebben nou eenmaal het grondrecht van vereniging. Ik laat de uitspraken als een baksteen langs me vallen en focus mij op de bescherming van kinderen in Nederland''.

Overigens staat een Kamermeerderheid positief tegenover het plan van Eerdmans.