Madden 2005

Weinig Europeanen zullen de regels van American Football kennen. Terwijl het heel populair is in de USA, wordt er in Europa weinig aandacht aan besteed. Madden 2005 is het nieuwste deel in de Madden Serie. EA heeft alle rechten van de NFL-serie (National Football League) opgekocht, waardoor je in Madden 2005 met alle spelers, teams en coaches in elk stadium wedstrijden kunt spelen.
Wanneer je het spel opstart krijg je de mogelijkheid om je favoriete team te kiezen. Nu zullen er wel een aantal namen bekend voorkomen, dus de keuze zal snel gemaakt zijn. Na het kiezen kom je gelijk in het hoofdmenu terecht. Het is niet slim om gelijk een wedstrijd te beginnen. Het spel kent een hoop opties die tijdens het spelen via de verschillende knoppen op de controller worden aangesproken.

Het zal je wel lukken om te spelen, maar echt soepel zal het niet gaan. Gelukkig bestaat er ook de mogelijk om een korte uitleg te krijgen over de verbeteringen in het spel qua controle. Ook is het mogelijk om te trainen op bepaalde plays (opstelling van de spelers), hierbij krijg je ook uitleg van de commentatoren. Die leggen uit wat je fout doet en wat er voor verbetering vatbaar is. Helaas wordt er nergens in een simpele tutorial de basis-regels en basis-controls uitgelegd. Dus wanneer je totaal geen verstand hebt van American Football zal je ook heel snel afknappen op dit spel. Het boekje helpt wel wat de controls betreft, maar de regels zal je toch echt zelf moeten opzoeken. Het is wel aan te raden om door te zetten, want als je het spelletje eenmaal door hebt is het zeer verslavend.