Eerste details launch Nintendo DS

De Amerikaanse krant USA Today licht een tipje van de sluier rond de launch van de Nintendo DS op 21 november aanstaande op. Hoewel de uiteindelijke lineup van games nog niet bekendgemaakt is, verwacht Nintendo acht tot tien games klaar te hebben. Daaronder in ieder geval:
Mario 64 DS
The URBZ: Sims in the City
Madden NFL
Spider-Man 2
Asphalt GT

De games zullen $29.99 gaan kosten. Mario 64 DS wordt geen simpele port van de N64 game maar een uitgebreide verbeterde versie met Wario, Luigi en Yoshi en een aantal mini-games. De stylus zal worden gebruikt om door de 3-D wereld van Mario 64 te navigeren en voor de mini-games, bijvoorbeeld Luigi's kaartspelletjes.

"We're feeling quite good about the number of titles and, in particular, what the key titles are and what they represent," zei Reginald Fils-Aime, executive vice president of sales and marketing van Nintendo Amerika. Hij verwacht dat er begin 2005 20 tot 25 titels beschikbaar zullen zijn. "Ik verwacht dat ik elke DS die ik in mijn handen krijg kan verkopen. Ons bedrijf heeft in het openbaar gezegd dat we verwachten tegen eind maart zo'n 4 miljoen exemplaren verkocht te hebben. We hebben het over enorme aantallen."