Mogelijk weer kannibalisme in Duitsland

In de Duitse hoofdstad Berlijn is dinsdagavond een man gearresteerd die ervan wordt verdacht een 33-jarige leraar omgebracht te hebben. Laatstgenoemde zou bij bizarre seksspelletjes gedood zijn, waarna de 41-jarige verdachte hem in stukken sneed en diverse organen in de koelkast bewaarde. Dit alles om zijn 'kannibalistische fantasieën' te bevredigen.

Volgens de verdachte, die zichzelf een dag na de moord bij de politie aangaf, leerde hij het slachtoffer in een homo-chatbox kennen. Daar wisselden zij seksuele fantasieën uit en besloten naar aanleiding hiervan elkaar te ontmoeten. Bij de eerste twee ontmoetingen bleef het volgens de politie bij relatief onschuldige sado-masochistische spelletjes. Maar bij het derde treffen, afgelopen maandag, escaleerde de situatie.

De verdachte stak het slachtoffer met een schroevendraaier dood en sneed het lichaam daarna in stukken. Armen en benen werden van de romp gescheiden en vitale organen zoals het hart en de lever in de koelkast gelegd. De politie is er echter nog niet van overtuigd dat kannibalisme werkelijk het motief van de 41-jarige was. Er wordt rekening mee gehouden dat hij zich na de moord snel van het lijk wilde ontdoen, maar later berouw kreeg en zich met een motief aangaf.

Deze zaak doet denken aan de inmiddels beroemde 'kannibaal van Rotenburg'. In 2001 vermoordde de 42-jarige Armin Meiwes de uit Berlijn afkomstige Bernd Brandes (43), sneed hem in stukken en at de delen op. Meiwes werd begin dit jaar tot ruim acht jaar cel veroordeeld.