Vrouw dwingt tram te stoppen met eigen kind op de rails

ArieDeKnaller had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie vrouwen van respectievelijk 16, 19 en 21 jaar zijn dinsdagavond aangehouden omdat zij in Amsterdam de trambaan hadden geblokkeerd door een kinderwagen inclusief baby voor de tram de baan op te duwen. Hiermee hoopten zij te bereiken dat de tram, die op 't punt stond zonder de drie te vertrekken, hen alsnog zou meenemen.

Na een dagje in de stad arriveerden de dames bij de tramhalte, toen ze de tram die zij moesten hebben juist zagen vertrekken. Doordat één van hen de kinderwagen met de zes maanden oude baby erin voor de tram de rails opduwde, dwongen zij de tram tot een noodstop. Vervolgens kon de trambestuurder rekenen op een flinke scheldpartij en kreeg hij bovendien de nodige dreigementen naar het hoofd geslingerd, nadat bleek dat hij de politie had gewaarschuwd. Toen de politie arriveerde en tot aanhouding van de drie vrouwen over wilde gaan, verzetten zij zich allen hevig. Daarbij probeerde de moeder van de baby een agent te bijten.

Later die avond meldden zich een groepje van tien getuigen op het politiebureau, die claimden het voorval te hebben gezien. Omdat zij niet direct geholpen konden worden begonnen ook enkele van hen amok te maken op het bureau. Uiteindelijk werden twee van hen, mannen van 36 en 37 jaar, gearresteerd en werd de rest uit het bureau gezet. Ook de drie vrouwen zijn nog steeds niet op vrije voeten gesteld. De baby is zolang bij de vader ondergebracht.