Relletje rond Sneijder

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal laat in Amsterdam zijn sporen achter. Niet alleen het verlies, maar ook de uiting van Sneijder zal vandaag nog besproken worden.

Na zijn doelpunt liet Wesley Sneijder zijn frustatie even eruit komen. Met gebalde vuist en een flinke 'Fuck you' wierp hij zijn boosheid van zich af. Veel mensen concludeerden dat het richting de bank en met name trainer Koeman bedoeld was. Reden genoeg voor Ronald Koeman om vandaag eens met Sneijder te gaan praten.

Volgens Sneijder was het niet tegen iemand gericht: "Iedereen die mij wat langer kent, weet dat ik zoiets nooit tegen de bank of tegen Koeman zou roepen. Toen ik de 2-1 maakte, dacht ik dat het de winnende treffer was, dat uitte zich in vreugde, maar ook in frustratie, woede, teleurstelling, eigenlijk alles door elkaar."

Koeman had wel het idee dat het was, omdat hij Sneijder niet had opgesteld. Koeman vertelde: "Ik kon op de televisiebeelden wel iets uit zijn lipbeweging halen. Ik zal hem vragen waarom hij dit deed. Hij is niet de enige die teleurgesteld is. Ook Escudé en Grygera zijn dat. Sneijder is niet de enige die niet speelt. We zullen het daar nog eens met hem over hebben."