Zes jaar voor seksueel misbruik kleindochters

Icoon Binnenlands nieuwsDe 70-jarige Mimoen Y. is maandag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot zes jaar cel wegens seksueel misbruik van zijn drie kleindochters. Het gaat om meisjes die nu twaalf, zeventien en twintig jaar oud zijn. De straf is precies de eis van het Openbaar Ministerie. Mimoen Y. ontkent nog altijd.

De kinderen van de man lieten zijn kleinkinderen na school regelmatig bij hem achter. Daar misbruikte hij de meisjes. Het seksuele misbruik zou veertien jaar onafgebroken hebben plaatsgevonden. De lange duur van het misbruik en het schaden van het vertrouwen van zijn kinderen en kleinkinderen worden hem zwaar aangerekend. Mimoen Y. misbruikte in februari dit jaar voor het laatst ÚÚn van zijn kleindochters.

Mimoen Y. heeft nog altijd ontkend. Zijn advocaat C. Jongsma moet het vonnis nog bespreken, maar zegt nu al dat hoger beroep er zeker aankomt. Daarbij weegt zwaar mee dat andere kinderen uit de familie zeggen niet te zijn misbruikt, waarmee zij de drie meisjes tegenspreken. 'Hoe betrouwbaar zijn hun getuigenissen, wanneer blijkt dat wat zij over anderen zeggen, niet klopt?', aldus de advocaat.