FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 juli 2004

[update] Zeer grote brand in Klundert

Garagefluit en Matthey hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het chemische bedrijf DBM Blending aan de Westelijke Randweg op industrieterrein Moerdijk in het Brabantse Klundert woedt op dit moment een zeer grote brand. Ooggetuigen melden dat er grote zwarte rookwolken te zien zijn.

Brandweerkorpsen uit de omgeving assisteren met vele wagens om het vuur te blussen. Over slachtoffers of eventueel gevaar voor de volksgezondheid is niks bekend.


GraasGast submitte deze foto van de brand

Update 18:20 uur
In Zevenbergen moeten mensen hun ramen en deuren gesloten houden. De rookwolk drijft richting Breda. De brandweer gaat nu metingen verrichten om te kijken of er giftige stoffen zijn vrijgekomen.

Update 18:48 uur
De snelwegen A17 (Roosendaal - Dordrecht) en A16 (Breda - Rotterdam) rondom het industrieterrein zijn afgesloten voor alle verkeer.

Update 23:31 uur
Inmiddels is het onderzoek van de brandweer afgerond. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen. De brandweer heeft de opslagplaats laten uitbranden.

Ier krijgt op aparte wijze trouwring terug

De Ier Declan O'Rourke heeft op wonderbaarlijke wijze zijn trouwring teruggekregen. De 23-jarige man verloor zijn ring in Australië, maar kreeg hem via een spotje op de Ierse radio weer terug.

O'Rourke verloor zijn ring toen deze tijdens het duiken in het Australische Great Barrier Reef van zijn vinger afgleed. Toevalligerwijze werd het sieraad een maand later door een Brits echtpaar gevonden. De twee lichtten de politie en enkele hotels in, maar zij konden geen van allen inlichtingen verstrekken. Nadat een juwelier hun verteld had dat de ring best eens uit Ierland zou kunnen komen, besloten ze de ring mee te nemen en meldden ze op de Ierse radio hun vondst.

"Ik dacht dat ik de ring nooit meer zou terugkrijgen", deelde de onlangs getrouwde O'Rourke mee. "Het is geweldig dat het ding niet verloren is gegaan."

Burger King in Afghanistan geopend

In Afghanistan is gisteravond sinds de val van het Taliban-regime het eerste fastfood-restaurant geopend. Soldaten en civilisten kunnen op het VS-steunpunt Bagram genieten van frietjes, whoppers en wat Burger King zoal meer te bieden heeft. Het concern opende al eerder een filiaal op de luchthaven van Bagdad in Irak.

De meeste ingrediënten voor de gerechten komen uit de Verenigde Staten, Europa en Australië. Ze worden verscheept naar het Pakistaanse Karachi en vandaar naar Bagram gebracht. "Gelukkig is er nog geen vrachtwagen overvallen", aldus de Jordaanse filiaalleider Haytham Dahleh. Groenten worden ingevlogen.

De eerste klanten waren zeer enthousiast over het nieuwe aanbod op het steunpunt. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Amerikaanse Burger King-vestigingen.

Iraakse gouverneur wil ontvoerde zoons terug

Icoon Irak nieuwsGouverneur Abd al-Karim al-Rawi van de Iraakse provincie Anbar heeft gezegd op te zullen stappen mits zijn drie ontvoerde zoons worden vrijgelaten. Donderdag viel een groep gewapende militanten zijn huis binnen, waarna drie van zijn kinderen werden ontvoerd.

''Ik ben bereid op jullie eisen in te gaan. Mochten jullie vinden dat mijn aanwezigheid in de stad (Ramadi) niet in het belang is van de regio, ben ik klaar om te gaan'', aldus de gouverneur in een oproep aan de gijzelnemers. De onbekende groep heeft echter nog geen eisen gesteld.

De gouverneur zei verder dat hij eten en medicijnen naar de inwoners van Falluja heeft gestuurd, toen deze stad door Amerikaanse troepen werd bezet.

Gezicht vuurspuwer in brand

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOpnieuw heeft een vuurspuwer zichzelf het ziekenhuis in gespuwd. Twee weken geleden was het een 63-jarige Rotterdammer die brandwonden aan zijn gezicht opliep, dit keer ging het om een 19-jarige Fransman die zijn hoofd in brand zette.

De Fransman was in Groningen voorbijgangers aan het vermaken en spuwde vuur met wasbenzine, wat hij overigens al vaker gedaan had. Op een gegeven moment kwam zijn gezicht in brand te staan. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum van het Groningse Martiniziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar.

Feyenoord verliest van Sporting Lissabon

Feyenoord heeft zaterdag de eerste wedstrijd in het internationale toernooi van Newcastle verloren. Tegen Sporting Lissabon stond het na de de reguliere wedstrijd 1-1, waarna de Portugesen de penalty`s beter namen, 4-3

Het doelpunt voor de Rotterdammers werd gemaakt door Dirk Kuijt, die in de strafschoppenserie, evenals Smolarek, miste. Zondag speelt Feyenoord nu om de derde plaats tegen de verliezer van de wedstrijd Newcastle United - Glasgow Rangers.

'Evenementen-singles' tellen niet meer in de hitlijsten

Cd-singles die worden verkocht op evenementen tellen vanaf morgen niet meer mee in de hitlijsten Mega Top 50 en Top 40. Vooral regionale bands proberen op deze manier een hoge hitnotering te halen. Volgens hen is dit de enige manier om succes te krijgen.

Samensteller Mega Charts van de hitlijsten telt de evenementenverkoop nu niet meer mee. Volgens het bedrijf geeft alleen de verkoop in winkels een goed beeld.

Leden Italiaanse parlement op de vuist

jobsoft had ons via de nieuws-submit te melden:

Coalitiepartij Lega Nord (LN) en de Socialisten in het Italiaanse parlement zijn vandaag met elkaar op de vuist gegaan. Aanleiding was onenigheid over staatssteun voor de nationale luchtvaartmaatschappij Alitalia. Voorzitter Pier Ferdinando Cassini van het lagerhuis schorste hierop de vergadering.

Afgevaardigden van de LN blokkeerden een plan voor een lening aan Alitalia. Iemand van de Socialisten had daar kritiek op. Vervolgens riepen enkele LN-Kamerleden beledigende opmerkingen naar de Socialisten en ontstond een knokpartij. LN'er Davide Caparini stompte oppositielid Roberto Giachetti in het gezicht. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De Socialisten willen nu dat de Lega Nord haar excuses aanbied. Caparini is voor drie dagen geschorst.

[update] Dodental explosie op zestien

Uren na de gasexplosie in de Waalse plaats Gellingen is duidelijk geworden hoeveel personen zijn omgekomen en gewond geraakt. Het gaat om 15 doden, waaronder vijf brandweerlieden, en 120 gewonden, waarvan 34 zeer ernstig. Zeker twee van hen verkeren in acuut levensgevaar.

Inmiddels zijn zeven of acht lichamen geïdentificeerd, maar het zal nog een tijdje duren voor alle dodelijke slachtoffers bekend zijn, aangezien voor sommigen DNA-analyse nodig is. Drie personen worden nog vermist, het gaat waarschijnlijk om leden van de vrijwillige brandweer van Ath, een nabijgelegen stad. Van dat korps zijn al vijf mensen om het leven gekomen. Zij waren na een kleine ontploffing bezig met het afzetten van het terrein, toen de gasleiding explodeerde.


De steekvlammen die na de explosie ontstonden
waren tot in de wijde omgeving te zien

De brandweer van Lessines en Leuze heeft de hele nacht een verwoeste kartonfabriek proberen te blussen, wat in de morgen werd overgenomen door het korps van Ath. Vanochtend was het nog onmogelijk om het gebouw te betreden, waardoor niet duidelijk is of alle brandhaarden gedoofd zijn.

De Belgische premier Verhofstad heeft gemeld dat de dag van de begrafenis van de dodelijke slachtoffers, waarschijnlijk in het midden van volgende week, tot dag van nationale rouw zal worden uitgeroepen. Tot die tijd hangen aan alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok.

De materiële schade van de ramp wordt beraamd op tientallen miljoenen euro's. De precieze oorzaak van de ontploffing is nog steeds onbekend.

Update 17.23 uur
Een werknemer van het bedrijf Diamant Boart is vannacht overleden aan zijn verwondingen. Hiermee komt het officiële dodental van de ramp op zestien. Het slachtoffer is de vierde werknemer van het bedrijf die is overleden.

Inmiddels zijn negen doden geïdentificeerd en zijn nog steeds drie personen vermist. Zij liggen vermoedelijk onder het puin op het industrieterrein. Het dodental zal hierdoor hoogstwaarschijnlijk op zeker 19 uitkomen.

Gewonde bij ontploffing bestelbusje

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Limburgse stad Heerlen is vanmorgen een man gewond geraakt toen zijn bestelbusje explodeerde. Het ongeval had rond 8.15 uur plaats aan de Meezenbroekerweg.

Het opsteken van een sigaret in combinatie met een lekkende gasfles is mogelijk de oorzaak van de explosie, maar dit is niet zeker. De man is met brandwonden aan zijn bovenlichaam overgebracht naar het ziekenhuis.



Het ontplofte busje
Bron: Brandweer Parkstad

I, Exclusive :S

De Amerikaanse acteur Will Smith was woensdag in het land om zijn nieuwe film 'I, Robot' te promoten. En wat viel op? Hij gaf een exclusief intervieeeeeeeewwwww!!!

Aan: Noordzee FM, Yorin FM, Radio 538 en Radio Veronica gaf hij zo'n interview. Ja, lekker exclusief dus....

Overigens deed onze eigen SunChaser van FOK! het beter. Hij ging naar Amsterdam voor de première van de film, en sprak met veel BN'ers. Will Smith was toch niet meer interessant Het resultaat lees je hier en hoor je maandag uitgebreid in FOK!Radio.

''Curaçaose FOL moet in Tweede Kamer''

De omstreden Curaçaose politicus Anthony Godett wil dat zijn partij FOL ook in Nederland gaat meedoen aan de verkiezingen. Dat heeft hij gisteren tijdens een bezoek aan Nederland gezegd. ''Ik ben een groot leider van Curaçao en binnenkort ook van Nederland. Ik zal mijn invloed in Nederland laten gelden.''

Godett was in ons land om te spreken met zijn advocaat Gerard Spong. Dit vanwege zijn recente veroordeling in Curaçao tot vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, wegens omkoping, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Die veroordeling hield in dat hij geen premier van Curaçao kon worden. Deze functie laat hij nu over aan zijn zus Mirna.

De kansen van Godett om daadwerkelijk een zetel te halen lijken overigens niet erg groot. Nederland telt zo'n 90.000 kiesgerechtigde Antillianen. Die zouden bijna allemaal op de FOL moeten stemmen, om één Kamerzetel te halen. Godett riep wel alle Antillanen op, om in de toekomst op de Nederlandse kandidaat voor de FOL te stemmen.

Uitbraak kinkhoest op kinderafdeling AMC

Op de afdeling neonatologie, de intensive care voor kinderen, van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is deze week kinkhoest geconstateerd. De zeer besmettelijke ziekte werd bij drie medewerkers van de kinderafdeling gevonden, maar voorlopig lijken er geen baby's besmet te zijn.

 De bacterie die kinkhoest veroorzaakt De neonatologieafdeling is de meest kwetsbare afdeling van het ziekenhuis, omdat hier onder andere te vroeg geboren baby's of zuigelingen die nog niet zelf kunnen ademen liggen. Volgens Frank van den Bosch, een woordvoerder van het AMC, krijgen alle kinderen die de afgelopen twee weken op de besmette afdeling zijn geweest een antibioticakuur van twee weken.

Het gaat hierbij om 24 baby's op de afdeling zelf en tien op de kraamafdeling, vijftien baby's die inmiddels zijn overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en zeven zuigelingen die al uit het ziekenhuis ontslagen waren. De ouders van de betrokken kinderen zijn gisteren op de hoogte gebracht.

Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie, en kan snel via hoesten verspreid worden. Het meest direct gevolg van een besmetting bestaat uit enorme hoestbuien die weken of zelfs maanden kunnen aanhouden. Voor kinderen zijn deze hoestbuien erg uitputtend, waarbij makkelijk blijvende longschade kan ontstaan.

Foto: de bacterie die kinkhoest veroorzaakt.

De Vlieger zwaar geblesseerd

Voor doelman Geert de Vlieger is het seizoen al voorbij, nog voor dat de Engelse competitie begonnen is.

De Belgische keeper, die dezer zomer transfervrij vertrok van Willem II naar het Engelse Manchester City, scheurde afgelopen vrijdag zijn achillespees in een oefenwedstrid tegen Wolverhampton Wanderers.

De Vlieger, die tweede doelman is achter David James, heeft een tweejarig contract bij de Engelse club, maar moet vrezen voor zijn plek. Coach Kevin Keegan zei op de website van de Engelse televisiezender Skysports dat hij op zoek wil gaan naar een nieuwe tweede keeper. "Dit is een forse tegenslag voor ons, ook omdat we al een kleine selectie hebben. Ik kan gewoon geen risico nemen op die positie," aldus Keegan.

Topmodel uit India verhangt zich

jobsoft en yurivisser hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Indiase topmodel Nafisa Joseph heeft een einde aan haar leven gemaakt door zichzelf op te hangen. De 25-jarige Joseph, die in 1997 verkozen werd tot Miss Indië, was recentelijk nog werkzaam als presentatrice bij MTV.

Aanleiding voor de zelfmoord zou haar relatie met zakenman Gautam Khandaju zijn. De twee waren verloofd maar Khandaju keerde ineens terug naar zijn ex-vrouw. Die afwijzing kon topmodel Nafsia Joseph klaarblijkelijk niet verwerken.

Duitser met uitgestoken tong in paspoort

Sub_Rosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een dertigjarige Duitse man heeft toestemming gekregen van de gemeente Arnsberg om een foto in zijn paspoort te laten zetten waarop hij met uitgestoken tong te zien is. Toen de man bij het aanvragen van zijn paspoort de bijzondere pasfoto inleverde, weigerden de ambtenaren de foto te gebruiken.

Volgens de ambtenaren was de foto 'onbeschaamd'. Na een langdurig diepgaand onderzoek in de geldende wetten en regels moest de gemeente echter toegeven, en mocht de man de foto alsnog gebruiken. Hij moest wel een verklaring tekenen om aan te geven dat hij de gemeente niet aansprakelijk zal stellen als hij bij een identiteitscontrole in de problemen komt.


foto: DPA

VS arresteren naaste medewerker al-Sadr

Icoon Irak nieuws Het leger van de Verenigde Staten heeft zaterdag in de Zuid-Iraakse stad Karbala een naaste medewerker van Muqtada al-Sadr gearresteerd. Dit is door de plaatselijke autoriteiten bevestigd. Sjeik Mithal a-Hasnawi en zijn broer werden vanochtend vroeg uit hun huis meegenomen naar een Amerikaanse basis.

De radicale sjiitische geestelijke leider al-Sadr is één van de grootste tegenstanders van de aanwezigheid van de coalitietroepen in Irak, en wordt door de Verenigde Staten als één van de hoofdverantwoordelijken van het aanhoudende geweld gezien. Er zijn dit jaar al verschillende aanvaringen tussen zijn aanhangers en buitenlandse militairen geweest. Ook de Nederlandse militairen in Irak zijn dit jaar in een schotenwisseling met aanhangers van al-Sadr terechtgekomen.

Duitser geeft 43 jaar rijles zonder rijbewijs

gexxz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een rij-instructeur uit het Duitse Berlijn heeft toegegeven dat hij zelf nooit zijn rijbewijs heeft gehaald. De man, die al meer dan duizend mensen les heeft gegeven, was te nerveus om nog eens examen te doen nadat hij 43 jaar geleden was gezakt. Dit werd pas ontdekt toen hij onlangs zijn papieren moest laten zien aan de politie na een kleine aanrijding.

"Ik zakte omdat ik te hard reed op een rotonde en omdat ik niet helemaal stilstond bij een stopbord. Ik was te bang om het nog eens te proberen", aldus de instructeur in de krant Bild.

Mike Tyson onderuit tegen Brit

Mike Tyson is bij zijn rentree vannacht in Louisville knock-out geslagen door de onbekende Brit Danny Williams. In de vierde ronde ging Iron Mike tegen de vlakte, om daarna uitgeteld te worden.

Enorme schulden noopten Tyson om na bijna anderhalf jaar nietsdoen weer te gaan boksen. Het gevecht tegen Williams leverde Tyson acht miljoen dollar op, waarvan zes miljoen voor zijn schuldeisers is bestemd.

De 38-jarige Amerikaan begon goed aan het duel en was de eerste drie ronden sterker. Maar in de vierde ronde deelde Williams ineens een reeks rake klappen uit en ging Tyson al bloedend naar de grond. Iron Mike kwam nog wel overeind, maar de arbiter vond het niet verantwoord verder te laten boksen.

Het was Tysons vijfde nederlaag in 57 partijen als profbokser. Williams vierde zijn 32e overwinning als prof en verdiende daarmee 250.000 dollar. Hij maakte zijn geluk compleet door na afloop zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ze zei volmondig "ja".

Tyson verdiende tot nu 300 miljoen dollar met boksen, maar staat desondanks 38 miljoen in de min. De bokser moet tot 2007 nog zes keer in de ring verschijnen om zijn schulden af te lossen.

Extra speciale controle op 'brugspringers'

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De provincie Zuid-Holland is bezig met de opleiding van extra speciale opsporingsambtenaren die moeten optreden tegen de zogenaamde 'brugspringers'. Brugspringers zijn jongeren die boven vaarwater van bruggen afspringen. Tijdens dit gevaarlijke spelletje, dat volgens de provincie iedere zomer populairder wordt, gaan jongeren aan bruggen hangen terwijl deze opgehaald worden. De 'sport' is dan om zo laat mogelijk los te laten.

In Zuid-Holland zijn momenteel al vier bijzondere opsporingsambtenaren bezig met controles op de brugspringers. Volgens een woordvoerder zijn er nu nog eens vier in opleiding, vanwege de groeiende populariteit van het verschijnsel.

De opsporingsambtenaren kunnen de brugspringers een boete geven. In de praktijk wordt echter meestal gekozen voor een gesprek waarin de gevaren uitgelegd worden.

Ministerie zorgt voor chaos woningisolatie Schiphol

Icoon Binnenlands nieuws Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is direct verantwoordelijk voor de chaos en de overschrijding van het budget van de grootschalige woningisolatie rond Schiphol. Dit stelt de Algemene Rekenkamer in een vertrouwelijk rapport waaruit de Volkskrant vandaag citeert. De kosten van het isolatieproject werden oorspronkelijk begroot op 253 miljoen euro maar worden nu geschat op 800 miljoen euro.

De Rekenkamer stelt dat er zich 'onregelmatigheden' hebben voorgedaan bij het afsluiten van contracten met een ingenieursbedrijf en een aantal aannemers. Ook ontbraken er een aantal belangrijke 'sturingselementen', zoals bijvoorbeeld 'een programma van eisen', 'een taakstelling', 'een uitvoerbaar budget', een 'uitvoerbare planning' en 'goede voortgangsrapportages'.

Dat het gebied waarin omwonenden geluidsoverlast ondervonden groter zou worden met de ingebruikname van de Polderbaan werd ook niet meegenomen in de planning en het budget. Deze misstanden vonden volgens de Rekenkamer plaats onder de directe verantwoordelijkheid van de vorige minister Tineke Netelenbos en de huidige staatssecretaris Melanie Schultz.

In 1997 werd begonnen met de grootschalige isolatie van 7.000 woningen in 32 woonkernen rond Schiphol. Hierbij krijgen woningen vaak nieuwe ramen of isolatie onder het dak. Tot 1999 was Schiphol hier zelf voor verantwoordelijk, en werden er ook fouten gemaakt. De overheid heeft volgens de Rekenkamer echter de kans aan zich voorbij laten gaan om de kosten daarvan op Schiphol te verhalen.

Vanwege de ruim drievoudige overschrijding van het budget is het project al enige tijd stilgelegd.

Laatste maanden voor Kelme

Kelme, de Spaanse handelaar in sportartikel, stopt eind dit seizoen met sponsoring. De ploeg en zijn entourage gaan volgend jaar wel verder onder de naam Elche-Comunidad Valenciana.

Kelme was de oudste nog overgebleven wielersponsor van het peloton, maar ook aan hun liedje kwam een eind. De tweedeklasseploeg Kelme - Costa Blanca verkeerde dit seizoen dikwijls in financiële problemen waardoor ze hun renners niet tijdig konden uitbetalen.

Nu gaan ze dus samenwerken met het plaatselijke voetbalteam CF Elche en komt de voornaamste sponsoring van de zeer rijke Valenciaanse gemeenschap. Of ze hun succesrenner Valverde zullen kunnen behouden is nog niet bekend, maar de renner lijkt in de gaan op een bod van Liberty Seguros.

Liverpool mag nieuw stadion bouwen

Liverpool heeft van de gemeenteraad van de stad toestemming gekregen om het nieuwe stadion te gaan bouwen. Het nieuwe stadion zal gebouwd worden in Stanley Park.

Om mee te kunnen met de andere Engelse topclubs Manchester United, Arsenal en Chelsea wil Liverpool een stadion voor 60.000 man bouwen. Daarmee zal de club afscheid gaan nemen van Anfield Road, waar men sinds 1892 speelt. De 45.362 toeschouwers die daar in het stadion kunnen vindt de club te weinig.

De naam Anfield zal echter wel meegaan. Het nieuwe stadion moet in 2006 klaar zijn en zal 120 miljoen euro gaan kosten.


Computeranimaties van het toekomstige stadion.

Smicer half jaar uitgeschakeld

Liverpool moet het zeker een half jaar zonder Tsjechisch international Vladimir Smicer stellen.

De middenvelder ondergaat binnenkort een knieoperatie en is daardoor zeker een half jaar uitgeschakeld.

Smicer speelt sinds 1999 voor de Engelse club. Op Euro 2004 bereikte Smicer samen met Tsjechië de halve finales waar Griekenland te sterk was. Afgelopen seizoen was de international ook al vanwege een blessure drie maanden afwezig.

[update] Megapartij hero?ne onderschept

In Turkije is een megapartij van 1.000 kilo heroïne onderschept die onderweg was naar Nederland. De drugs zaten verstopt in een vrachtwagen met polyester roeiboten en kano's.

De partij heroïne werd ontdekt in de containerhaven van Istanbul. Via Italië hadden de drugs in Nederland moeten belanden. De straatwaarde van één kilo heroïne ligt in Nederland op ongeveer 30.000 euro.

-
RTL Nieuws meldt overigens dat het om 100.000 kilo zou gaan, maar waarschijnlijk heeft men daar een ton in gewicht verkeerd opgevat .



Update 11:53
Inmiddels heeft de Turkse justitie laten weten dat de vondst geen 1.000 kilo bedraagt, maar ''slechts'' 274 kilo.

3FM en Yorin FM zenden hetzelfde uit

De uitzending van het programma 'Freakolympics' was vannacht zowel op Radio 3FM als Yorin FM te horen. Gerard Ekdom (3FM) en Rob Stenders (Yorin FM) presenteerden het programma. Ze zaten beide in hun eigen studio.

De commerciële en publieke omroep hadden geen problemen met de uitzending. Beide dj's vonden het voor herhaling vatbaar. Opvallend was dat op beide zenders het NOS Radionieuws te horen was.

De uitzending is hier terug te luisteren.

Mike Tyson onderuit tegen Brit

IcoonMike Tyson is bij zijn rentree vannacht in Louisville knock-out geslagen door de onbekende Brit Danny Williams. In de vierde ronde ging Iron Mike tegen de vlakte, om daarna uitgeteld te worden. Enorme schulden noopten Tyson om na bijna anderhalf jaar nietsdoen weer te gaan boksen. Het gevecht tegen Williams leverde Tyson 8 miljoen dollar op, waarvan 6 miljoen voor zijn schuldeisers is bestemd.

De 38-jarige Amerikaan begon goed aan het duel en was de eerste drie ronden sterker. Maar in de vierde deelde Williams ineens een reeks rake klappen uit en ging Tyson naar de grond. Iron Mike kwam nog wel overeind, maar de arbiter vond het niet verantwoord verder te laten boksen.

Het was Tysons vijfde nederlaag in 57 partijen als profbokser. Williams vierde zijn 32e overwinning als prof en verdiende daarmee 250.000 dollar. Hij maakte zijn geluk compleet door na afloop zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ze zei volmondig "ja".

Tyson verdiende tot nu 300 miljoen dollar met boksen, maar staat desondanks 38 miljoen in de min. De bokser moet tot 2007 nog zes keer in de ring verschijnen om zijn schulden af te lossen.


Schulden

Veel file op Europese wegen

In Frankrijk stond vanochtend om 07:00 uur al 200 kilometer file op de snelwegen. Miljoenen Fransen gaan deze 'Zwarte Zaterdag' op vakantie. Ook veel Nederlanders vertrekken vandaag. Schiphol verwacht dit weekend de drukste dagen van het jaar te halen.

In Oostenrijk stond vanochtend ook al flink wat file. Voor de Tauerntunnel (Salzburg-Villach) stond 20 kilometer file en was de wachttijd al opgelopen tot vijf uur. Op de Franse A6 en A7 tussen Mâcon en Montelimar stond vanochtend volgens de ANWB in totaal al 60 kilometer file.

In Duitsland stonden de auto's voor Salzburg al over 30 kilometer achter elkaar.

Ajax wint eerste wedstrijd in eigen toernooi

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd op het eigen Amsterdam-toernooi gewonnen. Tegen het Griekse Panathinaikos werd het 3-2 in de ArenA.

Ibrahimivic en tweemaal Sonck brachten Ajax op 3-0, daarna scoorde de Grieken tweemaal. Omdat eerder op de avond Arsenal en River Plate gelijk speelde (0-0), leidt Ajax met 6 punten. Voor elk doelpunt in het toernooi krijgt men namelijk een extra punt.

Arsenal stuurde, in hun wedstrijd tegen het Argentijnse River Plate, een jong elftal het veld op. Oud-Feyenoord speler Robin van Persie mocht in de basis beginnen en in de tweede helft werd hij gewisseld voor Dennis Bergkamp, die als voormalig Ajax-speler een groots onthaal kreeg.

Dagboek van een hoerenloper

Lief dagboek,

Wat ik vandaag toch meemaakte

zo begint bijna ieder dagboek, maar het dagboek van een hoerenloper begint zo niet. Het is eigenlijk het verhaal van een man die de economie een flinke injectie geeft door regelmatig zijn liefdessappen te laten opwekken door een publieke vrouw . Ik zou zeggen veel leesplezier en heb je uiteraard zelf ervaringen, schroom niet om ze te plaatsen hier .

Nieuwe blessure voor Jaksche

Jörg Jaksche heeft een erg ongelukkig seizoen. Hij heeft zijn derde grote blessure van dit seizoen opgelopen.

Voor de Amstel Gold Race viel Jaksche waardoor hij een groot deel van het voorseizoen moest missen. Voor de Tour de France werd hij opnieuwe uitgeschakeld door een blessure. Nu hij in training was om een goed naseizoen te kunnen rijden, viel hij opnieuw. Nu liep hij een breuk in zijn rechterschouder op.

Jaksche was zel erg teleurgesteld: "Het kon niet op een slechter moment komen. Ik heb erg hard getraind voor een erg sterke comeback en ik was erg gemotiveerd om meteen resultaten te behalen. Ik was teleurgesteld dat ik de Tour moest missen en nu moet ik weer ongewild een pauze houden."

Hij belooft wel nog voor het eind van het seizoen wedstrijden te winnen en hoopt in Vuelta te kunnen deelnemen.

"Hakkinen te duur voor Williams"

De geruchtenmachine in de Formule 1 draait op volle toeren. De meeste geruchten gaan over het tweede stoeltje bij Williams.

Williams zoekt naast Mark Webber iemand die ervaring heeft met winnen in de Formule 1. Mika Hakkinen is een goede kandidaat, maar zou te duur zijn voor Williams. Het team wordt komend seizoen uitgebreid van 68 naar 85 mensen en er wordt uitvoerig onderzoek gedaan naar aerodynamische onderdelen voor dit en volgend jaar. Daardoor heeft Williams niet veel geld te besteden aan een coureur.

Daarmee lijken de opties Villeneuve en Trulli ook af te vallen. Villeneuve zou niet zo goed liggen bij de sponsors en bij Mark Webber. Jarno Trulli komt wel op het lijstje voor bij Williams, maar schijnt ook te hoge salariseisen te hebben.

David Coulthard wordt nu ook een kandidaat genoemd. Coulthard moet zijn imago nog opvijzelen de komende races, omdat hij niet als een echte winnaar bekend staat.

De 'Hennies' na vijf jaar gescheiden

Hennie van Doeselaar en Hennie Idzes, beter bekend als de Hennies, zijn gescheiden. Het zwakbegaafde stel, dat beroemd werd dankzij hun Turkse drugssmokkelavontuur, trouwde vijf jaar geleden in de cel in Istanbul waar ze op dat moment gevangen zaten.

De Hennies werden in maart 1998 door hun buurvrouw Popcolien B. uitgenodigd voor een reisje naar Turkije. Op het vliegveld in Istanbul bleek echter dat ze in het bezit waren van vijf kilo heroine. Al snel werd duidelijk dat de twee niet het doorsnee type drugskoerier waren. Toch werden ze veroordeeld tot tien jaar cel. De Hennies werden nationale beroemdheden en heel Nederland leefde dan ook mee toen ze in juni 1999 trouwden.

Het Turkse avontuur duurde ruim 22 maanden. Mede door de druk van acties als 'Help de Hennies', gelobby van kamerleden en het gebrek aan bewijsmateriaal werden ze in januari 2000 vrijgelaten. Popcolien B. bleek later lid te zijn van een organisatie die zwakbegaafden ronselt voor drugssmokkel. Ze werd veroordeeld en moest het echtpaar 150.000 euro smartegeld betalen. Deze zaak loopt nog in hoger beroep.

De Hennies zijn hun avontuur nooit te boven gekomen. Ze hebben nog steeds angstaanvallen en staan onder psychiatrische behandeling. Hun herinneringen aan de Turkse cel, waar ze getuige waren van moord en corruptie, hebben hen uiteindelijk uit elkaar gedreven. De Hennies geven aan dat ze nog wel veel van elkaar houden en elkaar zeker blijven steunen.

Italiaanse huisdieren massaal mishandeld

In Italië zijn in het eerste half jaar van 2004 maar liefst 41.000 aangiftes gedaan van dierenmishandeling. Dit meldt de Italiaanse Nationale Instantie voor de Bescherming van Dieren (ENPA). Het gaat onder meer om 2267 honden en 249 katten. Het aantal gedode dieren loopt op tot 30.000. De ENPA denkt echter dat dit nog maar het topje van de ijsberg is omdat niet elk geval van dierenmishandeling wordt aangegeven.

Dankzij een nieuwe Italiaanse wet wordt er strenger opgetreden tegen dierenbeulen. De boete kan oplopen tot 15.000 euro en zelfs gevangenisstraf is niet uitgesloten. Er zijn wel uitzonderingen in de wet opgenomen. Dierenmishandeling tijdens de jacht, wetenschap, visserij en in dierentuinen en circussen blijft onbestraft.

De ENPA wil nu dat deze uitzonderingen wel volgens de wet strafbaar worden, wat volgens de organisatie in overeenstemming is met het project van de Europese grondwet. Hierin worden dieren namelijk erkend als wezens met gevoel.

Dode vrouw gevonden in winkel in Landgraaf

AiRWoLf had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Limburgse Landgraaf is gisteren in een winkel het lichaam gevonden van een vrouw. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie vond het lichaam aan de Streeperstraat in Landgraaf. Het gaat om een 48-jarige vrouw uit deze plaats. De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart en vijftien man op de zaak gezet.

Leider Hells Angels in gelijk gesteld

Willem van Boxtel, president van de Amsterdamse Hells Angels, is door de Raad van State in Den Haag in het gelijk gesteld inzake een klacht over het intrekken van zijn wapenvergunning. Hij raakte die kwijt nadat de politie bij een inval in februari 2001 op het terrein van de motorclub wapens aantrof. In totaal werden op Angels Place aan de H.J.E. Wenckebachweg achter de Bijlmerbajes vijf vuurwapens gevonden, waaronder een automatisch wapen, alsmede twee geluiddempers en 98 patronen. In de zomer van 2001 besliste het Openbaar Ministerie (OM) al dat men niet tot vervolging overging omdat de verboden waar niet terug te leiden was tot individuen.

Toenmalig minister van Justitie Korthals oordeelde begin 2002 echter dat de wapenvergunning van de Hells Angels-leider terecht was ingetrokken. Het beroep dat 'Big Willem' Van Boxtel hier tegen aantekende werd in december 2003 door de rechtbank verworpen.

De Raad van State oordeelt echter nu dat uit politierapporten, waarop de minister zijn bevindingen baseerde, nergens blijkt dat van Boxtel enige bemoeienis heeft gehad met de door de politie op het terrein van de motorclub gevonden vuurwapens. Verder bieden de stukken geen bewijs dat 'Big Willem' op clubavonden vuurwapens zou hebben gedragen.

De Raad van State is van mening dat de rechtbank in het aangetekende beroep over het hoofd heeft gezien dat een deugdelijke motivering voor het intrekken van de wapenvergunning ontbreekt. De uitspraken van de minister en de rechtbank moeten volgens de Raad van State dan ook worden vernietigd.

Het ministerie van Justitie is door de uitspraak veroordeeld tot het terugbetalen van de in hoger beroep gemaakte proceskosten van Van Boxtel, zijnde 1.288 euro.


'Big Willem' Van Boxtel

Te mans flirten levert bekeuring op

De bestuurder van een BMW met daarin vier manse jongemannen die dachten fijn te flirten met twee jongedames, is van een koude kermis thuisgekomen. De BMW stond in IJmuiden voor een rood verkeerslicht te wachten naast een auto met twee aantrekkelijke vrouwen; de vier lonkten opvallend naar de twee dames. Toen het licht op groen sprong gaf de BMW om indruk te maken vol gas en stoof weg. Op de Kanaaldijk werd het gaspedaal ingetrapt tot 120 kilometer per uur, waar maximaal 70 kilometer is toegestaan.

Helaas voor de vier knapen in de BMW waren de twee vrouwen twee politieagentes in burger in een onopvallende surveillancewagen. De vier kregen zodoende direct een afspraakje, dat alleen wel resulteerde in een prent wegens een forse overschrijding van de maximumsnelheid.

Veel klachten over reclame Frits Bom

De Reclame Code Commissie (RCC) behandelt momenteel een regen van klachten tegen een reclamespotje van het bedrijf Becam. Daarin probeert oud tv-consumentenman Frits Bom als 'De Leningman' leningen te slijten. Veel tv-kijkers menen dat het spotje in strijd is met de Nederlandse Reclame Code. Die bepaalt onder meer dat radio en tv-reclame duidelijk te onderscheiden moet zijn van de rest van de programmering.

Frits Bom presenteerde in het verleden onder andere 'De Vakantieman'. Daarin nam hij het op voor gedupeerde vakantiegangers en stelde misstanden aan de kaak. De reclame van Becam vertoont grote overeenkomsten met dat programma van Bom. Zelfs de piccolo, die in de 'Vakantieman' een reis weg gaf, is aanwezig. Ook het publiek op de tribune doet, net als bij eerdere programma’s van Bom, actief mee.


Frits Bom als de Leningman

Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting, nu in dienst van Becam, is van mening dat Bom en Becam niets verkeerd doen. ''Het is een mooie, flitsende reclame. Bovendien is het programma De Vakantieman alweer jaren van de buis.'' De RCC behandelt de klacht op 17 augustus.

Becam is onderdeel van de DSB-groep van Dirk Scheringa. Reclames over leningen daarvan wekten in het verleden ook al grote irritatie bij kijkers.

Run op iPod Mini trekt door Nederland

Hoewel de nieuwe iPod Mini pas sinds enkele dagen officieel beschikbaar is in Nederland, staan veel klanten nu al met lege handen. De kleine MP3-speler, ontwikkeld door de mannen van Apple, wist zich binnen luttele dagen uit de voorraad van onder andere BCC en Dixons te schieten.

“De iPod mini is een zeer schaars artikel geworden, dat heel moeilijk te krijgen is”, onderstreepte BCC-marketingsmanager Pieter Otten. Al maanden van tevoren konden klanten het gewilde artikel voorbestellen, wat volgens de bestuurder ook met duizenden is gedaan.

iPod Mini


Het nieuwste iPod speeltje is meer dan een mp3-speler alleen. Naast de - in vergelijking met zijn grote broer - relatief kleine opslagcapaciteit van 4 gigabyte, staat het stukje electronica ook garant voor kalender- en kladblokfuncties. Ook het opslaan van alledaagse computerbestanden spreekt tot de verbeelding.

De iPod Mini is voor Apple een groot succes gebleken, groter dan van te voren ooit iemand had kunnen en durven dromen. Kort na de lancering in Amerika kon het bedrijf het apparaatje al niet meer leveren, en moest de wereldwijde lancering met enkele maanden worden uitgesteld. Hoe het in Europa zal aflopen is nog de vraag, maar duidelijk mag zijn dat het nieuwe paradepaardje alles behalve een valse start heeft gemaakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.