''Curaçaose FOL moet in Tweede Kamer''

De omstreden Curaçaose politicus Anthony Godett wil dat zijn partij FOL ook in Nederland gaat meedoen aan de verkiezingen. Dat heeft hij gisteren tijdens een bezoek aan Nederland gezegd. ''Ik ben een groot leider van Curaçao en binnenkort ook van Nederland. Ik zal mijn invloed in Nederland laten gelden.''

Godett was in ons land om te spreken met zijn advocaat Gerard Spong. Dit vanwege zijn recente veroordeling in Curaçao tot vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, wegens omkoping, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Die veroordeling hield in dat hij geen premier van Curaçao kon worden. Deze functie laat hij nu over aan zijn zus Mirna.

De kansen van Godett om daadwerkelijk een zetel te halen lijken overigens niet erg groot. Nederland telt zo'n 90.000 kiesgerechtigde Antillianen. Die zouden bijna allemaal op de FOL moeten stemmen, om één Kamerzetel te halen. Godett riep wel alle Antillanen op, om in de toekomst op de Nederlandse kandidaat voor de FOL te stemmen.