Mike Tyson onderuit tegen Brit

IcoonMike Tyson is bij zijn rentree vannacht in Louisville knock-out geslagen door de onbekende Brit Danny Williams. In de vierde ronde ging Iron Mike tegen de vlakte, om daarna uitgeteld te worden. Enorme schulden noopten Tyson om na bijna anderhalf jaar nietsdoen weer te gaan boksen. Het gevecht tegen Williams leverde Tyson 8 miljoen dollar op, waarvan 6 miljoen voor zijn schuldeisers is bestemd.

De 38-jarige Amerikaan begon goed aan het duel en was de eerste drie ronden sterker. Maar in de vierde deelde Williams ineens een reeks rake klappen uit en ging Tyson naar de grond. Iron Mike kwam nog wel overeind, maar de arbiter vond het niet verantwoord verder te laten boksen.

Het was Tysons vijfde nederlaag in 57 partijen als profbokser. Williams vierde zijn 32e overwinning als prof en verdiende daarmee 250.000 dollar. Hij maakte zijn geluk compleet door na afloop zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ze zei volmondig "ja".

Tyson verdiende tot nu 300 miljoen dollar met boksen, maar staat desondanks 38 miljoen in de min. De bokser moet tot 2007 nog zes keer in de ring verschijnen om zijn schulden af te lossen.


Schulden