'Mishandelde' Franse vrouw veroordeeld

Icoon Buitenlands nieuwsDe 23-jarige Française die loog over een mishandeling door een groep antisemitische jongeren is vandaag, door een rechtbank in Cergy-Pointoise, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

Ook moet ze een verplichte psychiatrische behandeling ondergaan en een symbolisch bedrag van één euro betalen voor de schade die de Franse spoorwegen door de affaire hebben geleden. Het OM had zes maanden voorwaardelijk en een boete van 2000 euro geëist.

Subheader


De vrouw had ten onrechte verklaard dat ze met haar baby was belaagd door antisemitische jongeren. Zij zouden haar kleding met messen kapot hebben gesneden en hakenkruizen op haar buik hebben getekend, omdat ze dachten dat ze joods was.

De politie kon geen getuigen of bewijzen vinden voor de mishandeling. Wel kwam de politie erachter dat de vrouw al zesmaal eerder een valse aangifte had gedaan. Bij een huiszoeking in haar huis in de Parijse buitenwijk Aubervilliers vond de politie de markeerstift waarmee de hakenkruisen getekend zijn, de schaar waarmee haar haren waren afgeknipt en een credit card die ze als gestolen had opgegeven.

Uiteindelijk bekende de vrouw dat ze alles gelogen had. Vorige week zaterdag bood ze op de Franse televisie haar excuses aan.